✅دبیر جشنواره قصهگویی معرفی شد
🔹سرپرست معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این حکم با اشاره به سوابق، تخصص و دانش گودرزیدهریزی در حوزه ادبیات کودک، قصه و قصهگویی و نیز تجربههای دیرین او در برگزاری جشنوارهها و کارگاههای قصهگویی، این مسئولیت را به او سپرده است.
🔹افسون امینی همچنین در حکم انتصاب گودرزی دهریزی با اشاره به نقش برجسته قصهگویی در انتقال فرهنگ و تجربههای ارزشمند به نسلهای آینده اظهار امیدواری کرده است ضمن توجه به احیای سنت قصهگویی، با توجه به ذائقه و نیاز مخاطبان امروز و استفاده از ظرفیتهای بالقوه این هنر و تجارب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر اهمیت کیفیت داوری و انتخاب هیأت داوران علمی تمرکز داشته و در درخشش بیشتر این جشنواره و ارتقای سطح هنری و علمی آن، گامهای استوار بردارید.
🔹بیست و سومین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همزمان با شب یلدا به صورت مجازی برگزار میشود.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅نامزدهای بخش داستان کودک و بزرگسال قلم زرین اعلام شد
🔹 اسامی کتابهای راه یافته به مرحله نهایی بخش داستان کودک و نوجوان عبارتند از:
1️⃣یولبارس و شهر زیرزمینی، عبدالرحمان اونق، پیدایش
2️⃣بابابزرگ کله پشمکی و صورتی من، نسرین نوش امینی، علمی و فرهنگی، کتاب های پرنده آبی
3️⃣دردسرهای آقاجون، مونا جوان، جمکران
4️⃣او خواهرم است، خواهر خود خودم، سوسن طاقدیس، محراب قلم
5️⃣زنبوره، کجا؟ کجا؟، زهره پریرخ، توت
6️⃣راز دانه کوچولو، راضیه خادم الحسینی، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، کتاب سحر
🔹اسامی کتابهای راه یافته به مرحله نهایی بخش داستان بزرگسال عبارتند از:
1️⃣تشریف، علی اصغر عزتی پاک، شهرستان ادب
2️⃣بی نام پدر، سید میثم موسویان، کتاب جمکران
3️⃣برشکن، حمید علیدوستی شهرکی، سوره مهر
4️⃣اثریا، نیما اکبرخانی، سوره مهر
5️⃣حام، جلال توکلی، سوره مهر
6️⃣چنین دیدم، فرشته امیری، نیستان
🔹کتاب برگزیده در مراسم اختتامیه جشنواره که همزمان با روز قلم در کتابخانه مرکزی نهاد کتابخانهها واقع در خیابان بهشت، پارک شهر برگزار میشود، اعلام خواهد شد.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅کتابخوانیِ «اسدالله» وسط میدان جنگ
🔹همرزم شهید اسدالله ابراهیمی در بخشی از خاطرات خود نقل میکند:
«بعضی از کارهای اسدالله برایم خیلی عجیب به نظر می رسید، مثل مطالعه اش در زمان فراغت! کتاب چهل حدیث امام خمینی(ره) و را هر وقت فرصت می شد باز کرد و مطالعه می کرد! تصور من از یک نیروی نظامی چیز دیگری بود، باید همیشه آماده نبرد باشد. اما خواندن کتابهای اخلاقی در منطقه عملیاتی کمی عجیب بود!
کمکم کتابخوانی اسدالله ما را وسوسه کرد و با یکی دیگر از دوستان نوبتی کتاب را از اسد می گرفتیم و مشغول مطالعه می شدیم. تأثیر احادیث آن کتاب را به خوبی می شد در رفتارهای اسدالله دید می خواند و عمل می کرد.... به نظرم مطالعه کتابهای اخلاقی کمک زیادی به اسدالله برای دل کندن از زرق و برق دنیا کرد.»
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅ معرفی دبیران علمی و اجرایی نوزدهمین کتاب سال دفاع مقدس
🔹 مراسم رونمایی از پوستر نوزدهمین جشنوارۀ انتخاب بهترین #کتاب_سال_دفاع_مقدس و همچنین اهدای حکم دبیر علمی این جشنواره با حضور سردار #محمدقاسم_ناظر، معاون هماهنگکننده و امور استانهای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس برگزار شد. در این مراسم #محمدقاسم_فروغی_جهرمی بهعنوان دبیر علمی و #محمدحسن_کریمپور بهعنوان دبیر اجرایی معرفی شدند.
🔹 سردار ناظر: هر آنچه در رابطه با کتاب دفاع مقدس عنوان کنیم، باز هم کم گفتیم؛ به عبارت دیگر، وقتی #رهبر معظم انقلاب در خصوص کتاب دفاع مقدس بیاناتی مبنی بر لزوم توجه به این موضوع دارند، نشان از اهمیت کتاب دارد.
🔹 حوزۀ کتاب را باید جریان بدانیم و جریانسازی را فعال کنیم؛ بر همین اساس، بنیاد برای اینکه آثار دفاع مقدس را در کتابها جمعآوری کند، پروژههای ۶۸ گانهای را تعریف کرده که سازمان ادبیات در اجرای این پروژهها نقش بسیاری دارد. دو هزار موضوع در این پروژههای مطالعاتی نهفته است که تاکنون هزار کتاب آمادۀ انتشار است.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅ کتابی که میگوید چه بودیم و چه شدیم
🔹 #داوود_امیدی، دبیر پویش شانزدهمین دورۀ پویش مطالعاتی #روشنا: این دوره از پویش از ابتدای ماه مبارک رمضان آغاز شده و تا پایان محرم امسال نیز ادامه دارد.
🔹 در این دوره کتاب #امواج_ارادهها محور پویش معرفی شد. تلاش کردیم این اثر با تخفیف حداکثری و با حداقل هزینهها عرضه شود و به دست مخاطب برسد. مخاطب این اثر عموماً جوانان هستند. «امواج ارادهها» که دستچینی از مستند پیشرفتهای صنعتی و تولیدی انقلاب اسلامی است، کتاب امیدبخشی است.
🔹 تاکنون پنج هزار نسخه از این اثر در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است و با استقبالی که از آن صورت گرفته، پیشبینی میشود که پنج هزار نسخۀ دیگر نیز توزیع شود.
🔹 علاقهمندان برای تهیۀ این اثر میتوانند به کتابفروشیهای سراسر کشور مراجعه و یا عدد ۲۰ را به ۱۰۰۰۳۰۲۲ ارسال کنند.
#تسنیم
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅ خاطرات ۷۰ شهید ابرکوهی جمعآوری شد
🔹 #رحیم_میرعظیم، نویسنده: در راستای تلاش برای جمعآوری خاطرات تمامی شهدای شهرستان ابرکوه تاکنون خاطرات ۷۰ نفر از شهدا جمعآوری شده است.
🔹 از برخی از شهیدان دهها خاطره و از برخی فقط چند خاطره داریم و در صدد جمعآوری خاطرات دیگری از آنها نیز هستیم.
🔹 برای اولین بار خاطرات دو شهید ابرکوه به نامهای شهید حسین آدمی و شهید عزیزالله نیکوبخت به صورت مستقل به چاپ رسیده است.
🔹 یکی دیگر از کتابهای تألیف شده نیز خاطرات هشت مادر شهید است که کاری نو در زمینۀ #دفاع_مقدس در این شهرستان است.
🔹 خاطرات ۱۹ آزادۀ سرافراز ابرکوهی نیز برای اولین بار در قالب یک کتاب در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
#مهر
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅ مشکل کاغذ حل شد
🔹 #علیرضا_اسماعیلی، مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: همزمان با میلاد امام هشتم(ع) دو اتفاق خوب برای اهالی نشر رقم خورد. خبر اول مربوط به حل مشکل #کاغذ در سال جاری است که در پی مساعدت رئیسجمهور و هیئت دولت صورت گرفت.
🔹 خبر دوم نیز مربوط به برقراری تعرفههای فرهنگی برای دفاتر نشر و کتابفروشیهای کشور در امور مربوط به تعرفههای آب، برق، گاز، خدمات پستی و همچنین صدور پروانۀ ساختمان است. این اقدام پس از سالها گفتوگو و پیگیری وزیر ارشاد در هیئت دولت به تصویب رسید.
🔹 نظر به برخی پیشنهادها در خصوص ارایۀ تسهیلات تحفه به ناشران در پی شرایط کرونا، مبالغ تصویب شده برای ناشران بین ۵۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان بود که رقم این تسهیلات پس از بررسی پروندههای درخواست #ناشران در کمیتهای متشکل از اعضای صنف نشر و معاونت فرهنگی برای ناشران مقرر شد.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
📕خواهر خورشید
📸امیر حسامینژاد
📚نقش
🔹این کتاب شامل ۲۲۳ عکس از صحن و سرا، مراسمهای حرم، گنبد و بارگاه، ضریح و رواقهای داخلی حرم مطهر از سال ۸۴ تا ۹۹ به زودی رونمایی میشود. همچنین ۴۹ قطعه عکس قدیمی که بعضا برای اولین بار در کتاب عکس «خواهر خورشید» منتشر میشود و اولین عکس هوایی این بارگاه مطهر که در سال ۱۳۱۴ ثبت شده نیز در این مجموعه گنجانده شده است. پرداختن به زائر و ملیتها و مراسمهای حرم و گنبد و بارگاه در فصلهای مختلف از شاخصههای این کتاب عکس است.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅پشت پرده نوسانات قیمت کاغذ
🔹حقیقت وجود مافیا در بحث کاغذ امری اجتناب ناپذیر است. لکن مسئلهی اصلی هویت و نیت مافیای موجود است. برخی افراد ایجاد مافیایی به این شکل را در پیچ و خم نشرهایی میدانند که با استفاده از تسهیلات دولت در قبالشان، اقدام به وارداتهای بدون عنوان کاغذ و فروش قابل توجه کتابهای این نشر به خود دولت میکنند. به همین منظور، ما امروز با جمعیتی بالغ بر ۸۰ میلیون نفر، ۱۷ هزار ناشر داریم. اما در اصل ناشران فعال کشور ۳۰۰ یا ۴۰۰ نفر هستند.
🔹مشروح گزارش را اینجا (http://snn.ir/003xZK) بخوانید.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅ دستودلبازی کاغذی دولت روحانی در روزهای پایانی
🔹 روز گذشته #علیرضا_اسماعیلی، مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد با اشاره به تصمیمات جدید دولت برای حوزۀ #نشر خبر از مساعدت دولت برای حل مشکل #کاغذ داد.
🔹 حالا تنها ۴۰ روز مانده تا پایان عمر دولت، قرار است دستودلبازیها آغاز شده و #ارز مورد نیاز که حدود یک سال و نیم است جامعۀ نشر و رسانهها آن را مطالبه دارند با موافقت دولت به سمت کاغذ نشر و مطبوعات سرازیر شود.
🔹 اختصاص این ارز در سال ۹۹ میتوانست بسیاری از چالشهای موجود همزمان با شیوع کرونا را رفع کند، اما چرا دولت در این روزهای منتهی به پایان کار، این تدبیر مهم را اجرایی میکند در نوع خود جالب است، چرا که اگر ارز وجود داشت، چرا زودتر بازار تشنۀ نشر را سیراب نکرد؟
🔹 چندی پیش وزیر ارشاد با معاونین خود جلسهای داشت و خروجی آن درخواست برای اعطای «باقیماندۀ ارز سال ۹۸ کاغذ» بود. جالب است بدانید نه تنها نیمی از ارز در سال ۹۸ داده نشد، بلکه سال ۹۹ و ۱۴۰۰ هیچ ارزی تخصیص نیافت!
#فارس
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅ارزش این کتاب، 40سال بعد مشخص میشود
🔹نشست نقد و بررسی کتاب «هفت خان شستن»؛ خاطرات طلاب فعال در تغسیل و تدفین اموات کرونایی با حضور زهراسادات هاشمی، محقق و محمدجواد رحیمی، نویسنده کتاب و همچنین نجمه طرماح و هدی محمدی به عنوان منتقد در شیراز برگزار شد.
🔹میثم محمدی: سختی نگارنده این نوع کتابها از آنجا آغاز میشود که باید این چشمانداز را داشته باشد که این کتابی که امروز مینویسم، سالها بعد مثلا سال ۱۴۲۰ نویسندگان یا افرادی که میخواهند در مورد ایام کرونا بدانند به این کتاب، به عنوان منبع رجوع میکنند.
🔹هدی محمدی: یک زمانی ما تاریخ شفاهی مثلاً فلان وزارتخانه را مطالعه میکنیم ولی یک زمانی هم مثل همین کتاب، تاریخ شفاهی توده مردم را مطالعه میکنیم، در علوم اجتماعی به این مورد، مردمنگاری میگوییم. در یک لایه زیرینتر، وظیفهای که اگر تاریخ شفاهی به آن دست پیدا بکند قطعاً به نقطه مقدسی رسیده و ارزشمندتر میشود، این است که به پدیدارشناسی برسیم.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅از پشتیبانی جنگ تا جهاد داوطلبانه برای مقابله با کرونا
🔹زهراسادات هاشمی: بیشتر دنبال سوژههایی بودیم که دامنه خاطرات متفاوتی داشته باشند مثلاً فقط در تولید ماسک نقش نداشته نباشد. به نوعی میدیدیم که این کارهای داوطلبانه مردم در مبارزه با کرونا، به نحوی، یادآوری دفاع مقدس و پشتیبانی مردمی جنگ است، از این جهت، بیشتر دنبال سوژهها و اتفاقاتی بودیم بتوانیم میان این دو، ارتباط و پیوند برقرار کنیم.
🔹محمدجواد رحیمی: وقتی که بخواهید یک کتاب یا هر چیز دیگری را محک بزنید که چه ضعفی دارد و چه راهکارهایی داریم، یک مدل این است که مدتی کار را زمین بگذارید، بعد بیایید از ابتدا، دوباره کار را نگاه کنید. یک مدل هم این است که مثلا کتاب را به چند نفر بدهیم، بخوانند و آنها که نسبت به محتوا عادت نکردند، نکات را بگویند، اما به دو دلیل، زمانی برای این کار نداشتیم، اول اینکه افرادی را نداشتیم وقت مطالعه دقیق داشته باشند، بعد اینکه بیایم چند هفته، کار را متوقف کنم و از اول، کتاب را بررسی کنم، این موضوع هم نمیشد چراکه زمان محدودی داشتیم و باید کتاب را زودتر میرساندیم و هم میخواستیم زحمات بچهها زودتر به نتیجه برسد.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr