🔻شمارگان کتاب «و آنکه دیرتر آمد» به ۱۳۳ هزار رسید
🔹 ۱۳۳ هزارمین نسخه کتاب «و آنکه دیرتر آمد» نوشته الهه بهشتی بهتازگی توسط #انتشارات_کتاب_جمکران منتشر و راهی بازار نشر شده است.
🔹کتاب «و آنکه دیرتر آمد» یکی از مناسبترین گزینهها برای یادآوری چنین موضوعی است؛ داستانی واقعی از توسل دو نوجوان به امام زمان (عج) که برگرفته از کتاب نجم الثاقب است؛ کتابی که به منظور نشر و گسترش معارف امام مهدی (عج) و آشنا کردن نسل جوان با عنایت های ویژه آن حضرت به شیعیان، به صورت ساده تدوین شده و به چاپ ۱۳۳ هزارمین نسخه، خود رسیده است.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
🔻چگونه داستان بنویسیم؟ (بخش هفتم)
📌نکتههای نوشتن ۱۱
🔹این که محتویات ذهنمان را روی کاغذ بیاوریم، در ابتدا آسان به نظر میرسد؛ ولی خوانندۀ امروزی هوشمند است، وقت ندارد و دوست دارد حالا که کتابی را برای خواندن در دست گرفته، لذت خواندن هم نصیبش بشود. فاطمه سلیمانی که خود نویسندۀ چند کتاب است و سالهاست دانشآموختۀ هنر نویسندگی است، قصد دارد نکتههایی در باب «نوشتن» با ما به اشتراک بگذارد؛ نکاتی که ماحصل سالها تجربه است.
🔹باید و نبایدهای داستاننویسی ۲
۱. تاثیر کتاب بر قلم نوقلمها
۲. دایرۀ اطلاعاتتان را گسترش دهید
۳. به مخاطب اطلاعات غلط ندهیم
۴. همه چیز بنویسید
۵. روی یک کار تمرکز کنید
۶.رعایت دستور زبان فارسی
۷. تایپ کنید
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
📝فاطمه سلیمانی ازندریانی
📕ایذا
✍️ مصطفی رضایی
📚 کتابستان
🔹وقتی میخواهیم از داستان صحبت کنیم، اول باید تعریف داستان را بدانیم. داستان یعنی روایتی که بر اساس تخیل نویسنده نوشته شود، اما واقعی به نظر برسد. ولی گاهی داستانهای فانتزی یا داستانهای علمیتخیلی این تعریف را بر هم میزنند؛ داستانهایی که دور از فضای اتفاقات واقعی هستند. صحبتکردن حیوانات یا حملۀ سفینههای فضایی در واقعیت اتفاق نمیافتد. یا بهتر است بگوییم احتمال رخدادنشان تقریباً نزدیک به صفر است. چون تا به حال با چنین پدیدهای مواجه نشدهایم، احتمال میدهیم که پس از این هم مواجه نشویم. حال، اگر نویسندهای بخواهد بر اساس این پیشفرضها داستان بنویسد، باید مهارت زیادی داشته باشد تا این دنیای غیرواقعی را برای مخاطب باورپذیر کند.
🔹اینجا هم باز پای یک ویروس در میان است. اما دستکاریهای ژنتیکی و غلبۀ هوش مصنوعی بر انسان، موضوع اصلی داستان است. در داستان قبلی فقط یک دانشمند ایرانی قادر به کشف فرمول ویروس بود؛ اما تیم همراه او یک تیم بینالمللی بودند. در این داستان، شخصیتهای بهاصطلاح خارجی فقط در حاشیه و در چند صحنۀ کوتاه حضور دارند و بار اصلی داستان روی دوش شخصیتهای ایرانی است. این بار، دیگر خبری از تکنولوژیهای عجیبغریب، مثل ترمیم زخم فوری یا در لحظه هککردن کاربری رباتها و هالههای ضدموشک نیست. البته بعید نیست که بشر در آیندهای نه چندان دور، دستگاه ترمیم زخم فوری را اختراع کند؛ اما وقتی در یک داستان علمیتخیلی در هر لحظه یکی از این ابزارها خودنمایی میکنند و گروه قهرمان را آسیبناپذیر جلوه میدهند، داستان به سناریوی یک انیمه شبیه میشود.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
🔻رئیس و اعضای شورای سیاستگذاری سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران منصوب شدند
🔹محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) طی ابلاغی، یاسر احمدوند (معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) را به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران منصوب کرد.
همچنین طی ابلاغی جداگانه از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا مختارپور، محسن پرویز، علی اکبر اشعری، میثم نیلی، محمد حمزهزاده، علی رمضانی، محمد الهیاری فومنی، محمدعلی مرادیان، هومان حسنپور، عبدالعظیم فریدون و سید عباس حسینینیک به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران منصوب شدند.
🔹در متن این ابلاغ آمده است:
«نظر به اهمیت برگزاری مطلوب نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به عنوان مهمترین رویداد فرهنگی کشور و به منظور تعیین و تبیین سیاستهای کلی نمایشگاه برای تحقق عدالت فرهنگی و تقویت صنعت نشر کشور به عنوان تبلور شکوفایی ظرفیت و توانمندی و هوشمندی ملت ایران در تولید فکر و اندیشه، و با توجه به بهرهمندی جنابعالی از تجارب فرهنگی و به استناد آییننامه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، به موجب این ابلاغ به عنوان «عضو شورای سیاستگذاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران» منصوب میشوید. سیاستگذاری و هماهنگ کردن فعالیتهای این دوره خاص از نمایشگاه که پس از دوسال وقفه ناشی از الزامات بهداشتی و نیز کسب تجربه موفق از برگزاری نمایشگاه مجازی برپا خواهد شد و هدایت مجریان برای عبور موفق و سربلند از این وظیفه سترگ فرهنگی و تبدیل چالشها به فرصتی برای رشد تواناییهای صنعت نفت و اتخاذ تصمیمات کارشناسی مبتنی بر منافع نظام جمهوری اسلامی، از اهم وظایف مورد انتظار است. امید است با استعانت از خداوند متعال و بهرهگیری حداکثری از تجارب موجود در پیشبرد اهداف فرهنگی نظام ارزشمند اسلامی و توسعه روزافزون فرهنگ مطالعه و کتابخوانی موفق و موید باشید.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
🔻هجده روایت از سختیهای شیرین مادری چاپ شد
🔹کتاب «سخت شیرین: روایت زندگیهای پویای مادرانه» به همت مجموعهای از نویسندگان با گردآوری مریم خادمی و عاطفه نادری، و تنظیم نهایی زهرا اردکانی به تازگی توسط #انتشارات_سوره_مهر منتشر شده است.
🔹در این کتاب ۱۸ مادر به روایت ۱۸ برش از چالشهای مادری کردن خود در تلاقی با مسائل اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی روز پرداختهاند. اگرچه روایتها، کوتاه و در قالب خاطرهنویسی به رشته تحریر درآمدهاند اما فضای برخی از آنها به داستان کوتاه نزدیک میشود و در لابهلای روایت، خواننده به تحلیلی از نسبت مادرانگی نویسندگان با مسائل جاری روز جامعه دست مییابد.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
📝سیدعلی مرعشی
📕ایذا
✍️ مصطفی رضایی
📚 کتابستان
🔹ایذا دومین کتاب نویسندۀ جوان، مصطفی رضایی است که بهنوعی پس از انتشار کتاب اول، زایو، قول نوشتن اثری قویتر را داده بود. نگارندۀ این گزارش کتاب زایو را نخوانده و طبعاً نمیتواند نظری دربارۀ کم و کیف پیشرفت نویسنده بیان کند؛ اما در این فرصت تلاش میکنم تا به ایذا بهعنوان داستانی مستقل بپردازم.
جهان آیندۀ ایذا خوب و باورپذیر ترسیم شده است؛ بهطوری که در برخی از صحنهها خواننده خود را در حال تماشای یک فیلم سینمایی علمیتخیلی میبیند. معرفی شخصیتها و ریتم ابتدایی داستان سریع و بسیار جذاب است. ایذا بهنوعی ادامۀ داستان زایو است. پس از مقابله با مصائب داستان اول و ساختن واکسن، بیماری زایو کنترل شده و آرامش نسبی جهان را فراگرفته است. همه منتظر المپیک بازیهای رایانهای در کشور فلسطین هستند؛ اما حادثهای حافظ و یارانش را دوباره به مرکز توجهات و صدر اخبار بازمیگرداند.
یکی از قوتهای کتاب مشخصبودن و طبیعیبودن سیر حوادث داستان است که با استانداردهای یک اثر حادثهای در ژانر علمیتخیلی، کاملاً همخوانی دارد. نویسنده از ارائۀ اطلاعات بیهوده و جزئیات غیرضروری پرهیز کرده و تقریباً تمام جملات و شخصیتها و موقعیتسازیها برای هدفی در خدمت داستان قرار گرفتهاند. از سوی دیگر، استفاده از اسامی فارسی و تاریخی و بهرهبردن از معماری ایرانیاسلامی در ترسیم ساختمانها و فضای شهری تهرانِ آینده، باورپذیر مینماید.
فارغ از تمام نکات، ایذا کتاب خوبی برای معرفی به نوجوانان و جوانی است که در رؤیاهای طلاییشان، آیندهسازان ایران فردای ما خواهند بود.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
برپا-.jpg
236.6K
🔻روایتی از زندگی یک معلم، هنرمند و مربی پرورشی دهه ۶۰
🔹کتاب «برپا»؛ روایت زندگی اصغر بمانی معلم، هنرمند و مربی پرورشی دهۀ شصت یزد به قلم سیدمرتضی میرعزآبادی و توسط #انتشارات_راه_یار چاپ و روانه بازار نشر شد.
🔹در بخشی از این کتاب که که هشتمین عنوان از کتابهای ناشر در زمینه تاریخ شفاهی مدارس و مربیان پرورشی دهه شصت است، میخوانیم: «پانزده روز که از تدریسم گذشت، خبردار شدم دوستانم برای اعزام به جبهه اقدام کردهاند. تصمیم گرفتم همراهشان بروم. روز آخر، آقای پارساییان و بچهها برایم جشن گرفتند. قرآنی به من هدیه دادند و من را از زیر آینهقرآن رد کردند. همۀ بچهها گریه میکردند. با اینکه پانزده روز بیشتر با هم نبودیم، عجیب به من وابسته شده بودند. یکییکی از من قول گرفتند که وقتی از جبهه برگشتم، به کلاسشان برگردم و دوباره معلمشان شوم... وقتی از جبهه برگشتم، دوچرخهام را برداشتم و مستقیم به مدرسه رفتم.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
🔻«عشق اگر سایه خواست من هستم»؛ داستانی از امام کاظم (ع) برای نوجوانان
🔹داستان کتاب «عشق اگر سایه خواست من هستم» از حیث تاریخی نیز در زمان حکومت عباسیان و وزارت برمکیان رخ میدهد. زمانهای که در آن برمکیان در اوج قدرت در دستگاه خلافت عباسی هستند و تمامی امور حکومتی را در ید خود دارند و در این میان انتخاب والی شیفته امام شیعه از سوی مأموران عباسی نیز در نوع خود اتفاقی است بسیار جذاب و هیجانانگیز که سرنوشتی عجیب را نیز برای وی رقم میزند.
🔹داستان «عشق اگر سایه خواست من هستم» متنی شاعرانه دارد. توصیفات زیبا در وصف ناامیدی و امید و شرحی شاعرانه از عشق و شوق در برابر امر امام زمان.
🔹«عشق اگر سایه خواست من هستم»، تازهترین کتاب سیدمهدی شجاعی در ۲۸ صفحه و به قیمت ۱۱۹ هزار تومان است که توسط #انتشارات_نیستان برای گروه سنی نوجوان منتشر و روانه بازار نشر شده است.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
🔻معرفی کتاب سرانجام انسان طراز نوین؛ فروریختن توهمات/ سوتلانا الکسویچ/ انتشارات مینوی خرد
🔹کتاب سرانجام انسان طراز نوین؛ فروریختن توهمات، نوشتهٔ خانم سوتلانا الکسویچ، مستندی است از رخدادهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگیاجتماعیِ شوروی سابق و حوادثی که پس از استقلال کشورهایِ عضو اتحادیۀ جماهیر شوروی رخ داد. کتاب به ماجرای جنگ جهانی دوم و نبرد شوروی با آلمان نازی در خلال زندگی روزمرهٔ مردم پرداخته است. ضمناً کتاب به انقلابهای رنگی در بلاروس و گرجستان و همینطور انقلاب برفیِ ضدپوتین نیز اشارههایی دارد. نویسنده معتقد است که پوتین کنترل تمام صنایع بزرگ روسیه را به حزب روسیۀ متحد انتقال داده است که لازمهٔ چنین کنترلی، فساد وسیع و خاموشکردن صدای مخالفان است.
🔹تصویری که از جامعۀ دوران شوروی ارائه میشود، نشاندهندۀ مردمانی آرمانگراست که بهدنبال ساختن کشوری بزرگ هستند. اما مردمانِ همین کشورِ بزرگ برای تهیهٔ کاغذ توالت صف میبندند و حرفهای سیاسی خود را در آشپزخانهها میزنند. اموالِ کولاک، دهقانان ثروتمند، تصاحب شده و کوچکترین مخالفتی با حزب کمونیست موجب تبعید افراد به گولاگ، اردوگاههای کار اجباری، میشود. اما این آرمانها کمکم استحاله مییابد؛ «ما» به «من» تبدیل میشود و مردمِ کتابخوانِ شوروی به مردمی تبدیل میشوند که دوست دارند کالاهای لوکس بخرند، پول درآورند و سرگرم زندگی روزمره باشند.
🔹این حالت گذار با رویکارآمدن گورباچف آغاز میشود و مردم در سال ۱۹۹۱ که سرخها (مقامات حزب) علیه گورباچف کودتا میکنند، میایستند و از یلتسین و اصلاحات او پشتیبانی میکنند. البته بعدها مردم از این حمایت خود رضایت چندانی به دست نمیآورند؛ چون آنچه میخواستند، محقق نمیشود. آزادسازی قیمتها، تورم ۲۰۰درصدی و سپس ۲۶۰۰درصدی را موجب میشود و همچنین در اثر خصوصیسازی، کارخانهها و مراکز تولید بین عدهٔ خاصی تقسیم میشود.
🔹مسئلهٔ دیگری که بعد از فروپاشی شوروی ایجاد میشود، درگیریهای نژادپرستانه بین ملیتهای مختلف است. تا قبل از فروپاشی شوروی، روسها، آذریها، ارمنیها، ازبکها، تاجیکها و چچنیها (قفقاز) با یکدیگر بهصورت برابر برخورد میکردند؛ اما بعد از فروپاشی شوروی بین این قومیتها درگیری و نسلکشی آغاز میشود. ضمن اینکه دومیلیون کارگر مهاجر در مسکو وجود دارد که با حقوق بسیار کم و وضعیت غیرانسانی زندگی میکنند؛ چراکه روسها دیگر آنها را برادر و دوست نمیدانند.
🔹کتاب سرانجام انسان طراز نوین؛ فروریختن توهمات، با نگاهی لیبرالیستی نگاشته شده است و در آن هرگونه آرمانگرایی و جمعگرایی و نگاه ایدئولوژیک به چالش کشیده میشود. مواردی چون رفاه و تجمل و سرمایهسالاری ارزش تلقی میشود و از سوژۀ لیبرال دفاع به عمل میآید؛ لذا این کتاب از این لحاظ با اهداف انقلاب اسلامی و تصویری که اسلام از انسان ارائه میدهد، زاویه دارد. اما از جهتی دیگر این کتاب از تبعات بهرسمیتنشناختن آزادیهای سیاسی و اجتماعیِ مشروع سخن میگوید که میتواند باعث نابودی یک نظام ایدئولوژیک شود و علاوه بر آن، به ما نشان میدهد که چگونه ممکن است چنین نظامی از درون و بهوسیلۀ نیروهای خودی استحاله شود. بنابراین مطالعهٔ نظام شوروی و نحوهٔ استحالهٔ آن میتواند برای پایایی جمهوری اسلامی مفید باشد.
#گاه_نقد
#انتشارات_مینوی_خرد
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
🔻کتاب "آب هرگز نمیمیرد" به روسی ترجمه شد/ یکی از بهترینهای خاطرات جنگ از نظر رهبر انقلاب
🔹کتاب «آب هرگز نمیمیرد»، نوشته حمید حسام، در راستای معرفی ادبیات دفاع مقدس به مخاطبان دیگر کشورها و شکلگیری نهضت ترجمه در این زمینه، به زبان روسی ترجمه و منتشر شد.
🔹کتاب «آب هرگز نمیمیرد» دربردارنده خاطرات جانباز شهید میرزامحمد سلگی، از فرماندهان لشکر 32 انصارالحسین(ع) است که پیش از این در جایزه جلال نیز بهعنوان اثر برگزیده تجلیل شد. حمید حسام روایت خود را در این اثر، از بدو تولد میرزامحمد سلگی آغاز میکند تا مخاطب را بیشتر با شرایط زندگی او، خانواده و اندیشههایش آشنا کند.
🔹کتاب «آب هرگز نمیمیرد»، تنها روایت زندگی یک فرد نیست؛ بلکه مرور مشاهدات این فرد از جنگها، استراتژیهای جنگی و سرنوشت سایر همرزمان میرزامحمد سلگی است که در فصلهای گوناگون کتاب با آنها آشنا میشویم.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
🔻سعی میکنم یک شاهکار بنویسم
📌گفتوگوی مجلۀ شیرازه کتاب با مصطفی رضایی، نویسندۀ کتاب «ایذا»:
🔹به نظر شما توجه به رمان فانتزی و استفاده از تخیل برای مخاطب نوجوان چقدر اهمیت دارد؟
نوجوانان از قدرت تخیل بالا و ذهن بازتری نسبت به بزرگسالان برخوردارند. از این منظر اگر نگاه کنیم، آنان میتوانند از قدرت تصویرسازی و درک موقعیتهای داستانی بهرۀ بیشتری ببرند. از این جهت، ژانر علمیتخیلی جدید که بر اساس واقعیتها و سوژههای روز و همچنین بر واقعنمایی سوژههای آینده استوار است، میتواند برای این مخاطب جذابیت بیشتری داشته باشد.
🔹ما در ژانری که شما وارد پیدا شدهاید، بسیار نوپا هستیم. برخی معتقدند اساساً فرم استانداردی برای این ژانر تعریف نشده است. نظر شما چیست؟
برای یک لیوان گلاب خالص نیاز به چه حجمی از گل محمدی داریم؟ رسیدن به یک فرم و ساختار در هنر، نیازمند حجم زیادی از آثار و کارکردن است. البته که ملاک آثار باکیفیت و شاخص است؛ آثاری که در مواجهه با سنجههای مخاطب، پیروز باشد. این مشمول کارکردن و تولید بسیار است. در همان فرایند تولید، ممکن است اثر ضعیف یک نویسنده موجب تجربه و قوت اثر نویسندۀ دیگری شود و آثار مختلف از یکدیگر تغذیه کنند.
🔹مهمترین ویژگی کتاب ایذا از نظر شما که نویسندۀ این اثر هستید، چیست؟
این را مخاطبان باید بگویند. سعی من بر این بوده که سوژۀ شگفتانگیز و جدیدی را در ژانر پرمخاطب آیندهنگاری مطرح کنم و بنویسم؛ سوژهای که بر مبنای واقعیت باشد و همذاتپنداری مخاطب را برانگیزد؛ اما در جهانی علمیتخیلی. بهطور کلی، اگر رمانی جذابیت نداشته باشد و کششی برای مخاطب ایجاد نکند، یا با پیرنگهای پیچیده مخاطب را سردرگم کند، در نهایت منجر میشود تا رغبت و شوق مخاطب به آن کم شود و کتاب را کنار بگذارد. این با هنر فاصله دارد. اصل این است که نوشتۀ شما بتواند مخاطب را پای کتاب نگه دارد و حتی تا مدتها بعد، ذهنش درگیر داستان باشد. سعی من این است که داستانی بنویسم که برای مخاطب کشش و جذابیت داشته باشد. ایجاد تعلیق و عنصر جذابیت مهم است. اینکه یک داستان جذابیت و تعلیق و کشش زیادی داشته باشد، به نظرم از اولویتهای داستاننویسی در این روزگار است. امیدوارم توانسته باشم در ایذا جذابیت ایجاد کنم و مخاطب از خواندن کتاب لذت ببرد.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
🔻رونمایی از ترجمه پنج کتاب کودک انتشارات جمال به زبان عربی
🔹پنج کتاب از جمله آثار کودک #انتشارات_جمال که به زبان عربی ترجمه شده برای نخستینبار در «بیستوششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب مسقط» رونمایی شدند.
🔹در «بیستوششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب مسقط» انتشارات جمال با ۳۰ عنوان کتاب به زبان عربی برای کودکان در این رویداد فرهنگی شرکت کرده و یکی از ناشران حاضر در غرفه خانه کتاب و ادبیات ایران است.
🔹علیرضا سبحانینسب (مدیر انتشارات جمال) بیان داشت: تاکنون آثار انتشارات جمال به بیش از ۱۵ زبان منتشر شده است و تا پایان تابستان ۱۴۰۱ کتابهای منتشر شده به زبان عربی به ۱۰۰ عنوان خواهد رسید و این امید وجود دارد که در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ انتشار کتاب به زبان انگلیسی نیز به مجموعه کتابهای بینالمللی انتشارات جمال اضافه شود.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr