✅ «به بلندای آن ردا» در #نماز_جمعه معرفی شد
🔹به مناسبت میلاد با سعادت هشتمین خورشید ولایت، #امام_رضا(ع)، کتاب «به بلندای آن ردا»، اثر #سیدعلی_شجاعی از نشر #کتاب_نیستان، در نماز جمعههای کشور معرفی شد.
🔹«به بلندای آن ردا» در قالب یک اثر مکتوب داستانی از چند منظر، اثری درخور اعتناست که در زمینۀ ادبی مرتبط با خود میتواند معرف اتفاقی تازه به شمار آمده و منشأ اتفاقاتی تازه در خلق داستانهای تاریخی و دینی باشد.
🔹کتاب از یک اتفاق داستانی شروع میشود که پیش از این کمتر در منابع داستانی و تاریخی دربارۀ آن سخنی به میان آمده است. نویسنده زاویه دیدی را برای کتاب برگزیده است که قبل از این، یا سابقه نداشته یا کمتر سابقه داشته است. بر همین اساس این اثر داستانی از نخستین سطرهای خود با روایت صحبت و مؤانست #مأمون؛ خلیفۀ عباسی و معشوقهاش آغاز میشود. معشوقه در بستر بیماری است و مأمون را وادار میکند دربارۀ اشتباهاتش از زمان آغاز #ولایت_عهدی تا شهادت امامرضا(ع)، به او توضیح دهد. توجیهات مأمون در کنار سؤال و جوابهای معشوقه در ادامۀ داستان برای مخاطب اثر، محکمهای را میگشاید که در آن مأمون در مقابل وجدانهای بیدار به محاکمه کشیده میشود.
🔹از سوی دیگر، این کتاب برای نخستین بار از زاویه دید شقیترین مرد در دوران زندگی امامرضا(ع) به شرح احوال و کرامات ایشان میپردازد و همین مسئله روایت داستانی این کتاب را بسیار خواندنیتر از آثار مشابهی کرده است که در صدد شرح زندگی امامرضا(ع) برآمدهاند.
🔹میتوان «به بلندای آن ردا» را یک تجربۀ استثنایی در خلق #رمان_دینی به شمار آورد که خوانش آن جدای از لذتبخش بودن، به صورتی فشرده سیری تاریخی از زندگی و سیرۀ سیاسی و اجتماعی امام هشتم را با زاویه دیدی بدیع روایت میکند.
🔹این کتاب در طرح ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در نماز جمعههای کشور که بههمت #مجمع_ناشران_انقلاب_اسلامی و با همکاری شورای سیاستگذاری ائمۀ جمعۀ سراسر کشور در حال اجرا است، معرفی شد.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید:
▶️ sapp.ir/ManaNashr
▶️ eitaa.com/MajmaNasheran
▶️Ble.im/MajmaNasheran
✅ جمشیدی «رستۀ غمگساران» را نوشت
🔹رمان «رستۀ غمگساران»، آخرین نوشتۀ داستانی #مصطفی_جمشیدی در ژانر #دفاع_مقدس، به پایان رسید.
🔹«رستۀ غمگساران» برگرفته از تجربۀ زیستی نویسنده در سالهای دفاع مقدس و منطقۀ عملیاتی #ابوغریب است.
🔹این رمان سرگذشت سه شخصیت کارگر و مشتاق برای دفاع از کشور را روایت میکند که در خطۀ شمال کشور کار و کاسبی را رها کرده و به جبهه میشتابند. آنها در عملیاتها به مقابله با ارتش رژیم بعث میپردازند و از متن داستان اینطور برمیآید که راوی عاقبت پس از درگیری با ارتش بعث به شهادت میرسد.
🔹به گفتۀ جمشیدی این اثر نیز مانند رمان «رؤیای آقتاریم» شاعرانگی زیست در جنگل و دریا و شمال را چاشنی روایت خود کرده،
ضمن اینکه یتیم بودن و بیپناهی راوی، غمگسارانه بودن سرنوشت وی را افزایش میدهد.
🔹به تعبیر نویسنده دو مضمون رهگیری سرنوشت توسط راوی برای پیدا کردن گذشتهاش و فکر انتقام از بعثیها محور این رمان است.
🔹قرار است این رمان از سوی #انتشارات_علمی_و_فرهنگی منتشر شود.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید:
▶️ sapp.ir/ManaNashr
▶️ eitaa.com/MajmaNasheran
▶️Ble.im/MajmaNasheran
نشست نقد و بررسی مجموعه داستان «بانوی کوچۀ زغالی»
نوشتۀ مرضیه محمدپور
از انتشارات کتاب نیستان
سهشنبه ۲ مرداد، ساعت ۱۷، فرهنگسرای گستان
sapp.ir/ManaNashr
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
✅ تجلیل از مرتضی آخوندی در چهلمین سال انقلاب اسلامی
🔹مراسم #تجلیل از #مرتضی_آخوندی، یکی از #ناشران کهنهکار و #پیش_کسوت کشور، در #چهلمین_سال_انقلاب اسلامی برگزار میشود.
🔹این مراسم به همت #خانۀ_کتاب، #مجمع_ناشران_انقلاب_اسلامی و دیگر تشکلهای #نشر کشور، عصر روز یکشنبه هفتم مرداد، در پژوهشکدۀ فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار خواهد شد.
🔹در این مراسم، #احمد_مسجدجامعی و #محمدحسین_صفارهرندی، دو وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی حاضر خواهند بود. همچنین #حسین_استاد_ولی، مؤلف، محقق، مترجم و مصحح در حوزۀ علوم قرآنی و #مصطفی_زمانی، مدیر باسابقۀ نشر پیام آزادی و انتشارات زیارت، از دیگر سخنرانان این مراسم هستند.
🔹مرتضی آخوندی متولد ۱۳۲۱، فعالیت حرفهای در حوزۀ نشر را در سال ۱۳۳۹ آغاز کرد. او با پیروی از پدرش، مرحوم حاج شیخ محمد آخوندی، مؤسس #انتشارات_دارالکتب_الاسلامیه، توانست طی چند دهه تلاش در سمت مدیر این انتشارات، کتب ارزشمند بسیاری را از نویسندگان برجسته و عالمان بزرگ، به بازار نشر و علاقهمندان کتاب عرضه کند. وی با ۷۶ سال سن همچنان در این عرصه بهعنوان یکی از ناشران باسابقۀ #خصوصی کشور مشغول کار است.
🔹عموم اهالی نشر و دوستداران کتاب و #کتاب_خوانی میتوانند روز یکشنبه ۷ مرداد از ساعت ۱۷ تا ۱۹، در سالن همایشهای پژوهشکدۀ فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی به نشانی: تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر(عج) و فلسطین، نبش خیابان برادران مظفر جنوبی، شمارۀ ۱۱۷۶، در این مراسم شرکت کنند.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید:
▶️ sapp.ir/ManaNashr
▶️ eitaa.com/MajmaNasheran
▶️Ble.im/MajmaNasheran
🔻#معرفی_کتاب
🔸روز داوری
🔸سجاد خالقی
🔸شهرستان ادب
🔹#روز_داوری، ماجرای یک نظامی گریزان از اجتماع را روایت میکند که مجبور است بر خلاف میل خود بهدنبال ناپسری یک مرد با نفوذ حکومتی بگردد و در این راه با مشکلات و حقایق فراوانی روبهرو میشود. سرگرد آبتین مقدس در این #رمان برای یافتن آرشِ فراری در مرزهای شرقی کشور از همۀ نبوغ و توانایی خود استفاده میکند و با تحویل دادن او مأموریت را به نحو احسن تمام میکند، اما ماجرای اصلی و مشکلات، تازه بعد از این شروع میشود و سرگرد این بار باید برای حل معمایی جنایی و یافتن کسانی که نزدیکانش را به قتل رساندهاند تلاش کند، تلاشی که زندگی آرام او را نابود میکند اما سرانجام او را به خواستهاش میرساند.
🔹نویسندۀ این رمان معتقد است، مطالعۀ این رمان و همراهی با سرگرد مقدس در لحظههای پر خطر و سرنوشتساز برای علاقهمندان به رمان معمایی #جنایی لحظات هیجانانگیز و پراسترسی را رقم خواهد زد و آنها را با این نوع رمان ایرانی آشتی خواهد داد.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید:
▶️ sapp.ir/ManaNashr
▶️ eitaa.com/MajmaNasheran
▶️Ble.im/MajmaNasheran
✅ «کابوس در بیداری»؛ روایتی مستند از حج خونین سال ۶۶
🔹روایت #جمعۀ_سیاه مرداد ۱۳۶۶، بخش مهمی از تاریخ پس از #انقلاب است. زیرا این واقعه تأثیر مستقیمی بر چگونگی پایان #جنگ تحمیلی گذاشت؛ پس از این واقعه بر آتش جنگ نفتکشها در #خلیج_فارس افزوده شد. ایران برای عملیات تلافیجویانه به ناوها و کشتیهای همپیمانان عربستان حمله کرد.
🔹آمریکاییها نیز به حمایت از همپیمانان سعودی به کشتیها، پایانههای نفتی و ناوچههای ایران حمله کردند. در نهایت این حملات دوجانبه با حملۀ ناجوانمردانۀ #ناو_وینسنس به هواپیمای مسافربری ایرانی پایان یافت.
🔹واقعۀ #کشتار_حجاج، چنان برای ایرانیها تلخ و سنگین بود که #امام_خمینی(ره) فرمود: «اگر از صدام بگذریم، از #آل_سعود نمیگذریم.»
🔹در برشی از کتاب میخوانیم: «از ترس گلوله خم شده بودم. غافل از این که گلولهها از بالا به روی مردم شلیک میشد، ناگهان فشنگی از کنار سرم گذشت و به برادری که با من میدوید اصابت کرد و در جا جان سپرد.
دستوپایم را گم کرده بودم، عدۀ زیادی از حجاج محاصره شده بودند، فرصت فکر کردن نبود.
به جمعی پیوستم که آن طرف خیابان بودند. همه بیمناک و نگران پشت ماشینهایی سنگر گرفتیم که پارک شده بود تا از گلولهها در امان باشیم.
تیرباری بالای سر ما را نشانه گرفته بود و ساختمانها و سردر مغازهها را سوراخ میکرد، طوری که تکههای سیمان بر سر ما میریخت.
میان ما که حدود ۴۰ نفر بودیم، گاز خفهکننده انداختند و گاز اشکآور هم که در فضا بود. چشمهایمان میسوخت؛ اما گازهای خفهکننده نفس را میگرفت، سروگردن را میسوزاند و همه را دچار سرفۀ عجیبی کرد.
۱۵ دقیقه روی زمین افتاده بودیم. کمکم هوا تاریک میشد. خودمان را بلند کردیم و مثل نابینایان دست هم را گرفتیم و راه میرفتیم. عدهای قصد عبور از کوچۀ باریکی را داشتند که منتهی به کوه میشد. ضربۀ چوب به سر چند نفر خورد.
خلاصه کوه را بالا رفتیم. در خانهای به روی ما باز شد و مسلمانان ساکن کوهها، برادر مجروحی را بردند و سر او را پانسمان کردند. مدتی بالای کوه ماندیم. فقط صدای آژیر آمبولانس و رفتوآمد ماشینها میآمد....»
🔹کتاب #کابوس_در_بیداری شامل سه بخش است: #خاطرات فرماندۀ پلیس ضدشورش عربستان در مصاحبه با شبکههای تلوزیون آلمان، مصاحبههایی با مسئولان وقت و #شاهدان_عینی واقعه توسط مؤلفان و خاطرات شاهدان عینی که در روزنامۀ جمهوری اسلامی منتشر شد.
🔹این کتاب روایتی #مستند از #حج خونین سال ۶۶ است که با تکیه بر اسناد و خاطرات شاهدان عینی توسط #جواد_موگویی و #هانیه_سادات_حسینی_زاده تدوین و از سوی #نشر_شهید_کاظمی منتشر شده است.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید:
▶️ sapp.ir/ManaNashr
▶️ eitaa.com/MajmaNasheran
▶️Ble.im/MajmaNasheran
🔻بزرگداشت مرتضی آخوندی در چهلمین سال انقلاب اسلامی(۱)
✅ زمانی جامعه پیشرفت میکند که فرهنگ بر سیاست سروری کند
🔹مراسم بزرگداشت #مرتضی_آخوندی، مدیر #انتشارات_دارالکتب_الاسلامیه، همزمان با چهل سالگی #انقلاب_اسلامی و به پاس هفتاد سال مجاهدت فرهنگی با حضور چهرههایی مانند محمدحسین صفارهرندی و احمد مسجد جامعی، وزرای اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود دعایی، مدیر مسئول مؤسسۀ اطلاعات، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، نیکنام حسینیپور، مدیرعامل خانۀ کتاب، محمود آموزگار، رئیس اتحادیۀ ناشران و کتابفروشان تهران، محمد رجبی، میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، محمد حمزهزاده، قائممقام حوزۀ هنری سازمان تبلیغات اسلامی و حجتالاسلام زائری، همایون امیرزاده، علیاکبر اشعری، امیرمسعود شهرامنیا برگزار شد.
🔹در این مراسم #نیکنام_حسینی_پور، مدیرعامل #خانۀ_کتاب به نمونهای از تلاشهای #خاندان_آخوندی در نشر فرهنگ ایرانی اسلامی اشاره کرد و گفت: آقای آخوندی و امثال ایشان باید بر سر بنشینند و زمانی جامعۀ ما پیشرفت میکند که #فرهنگ بر سیاست سروری کند، اما متأسفانه الان اینگونه نیست.
🔹وی ادامه داد: انتشارات دارالکتب الاسلامیه از سال ۱۳۱۷ تاکنون در #نشر فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) تلاش کرده و ۲۳۰۰ عنوان کتاب توسط این انتشارات روانۀ بازار شده است.
🔹#حسین_استادولی، مؤلف، محقق، مترجم و مصحح در حوزۀ علوم قرآنی، دیگر سخنران این برنامه بود که از مجاهدت فرهنگی مرتضی آخوندی یاد کرد. وی گفت: کتاب مایۀ آرامش روحی است و اگر از ما گرفته شود، حیاتمان ارزشی ندارد بنابراین بهدلیل این اهمیت، #ناشر کتاب هم مهم میشود، بخصوص ناشران #کتب_اسلامی. آقای آخوندی مشمول آیات و روایاتی است، ایشان توصیف کسانی است که از خود نشر کتاب را به یادگار گذاشتهاند.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید:
▶️ sapp.ir/ManaNashr
▶️ eitaa.com/MajmaNasheran
▶️Ble.im/MajmaNasheran
🔻بزرگداشت مرتضی آخوندی در چهلمین سال انقلاب اسلامی(۲)
✅ مرتضی آخوندی، چهرۀ نجیب حوزۀ نشر و عنصری بیهیاهو و کاری است
🔹مراسم بزرگداشت #مرتضی_آخوندی، مدیر #انتشارات_دارالکتب_الاسلامیه، همزمان با چهل سالگی #انقلاب_اسلامی و به پاس هفتاد سال مجاهدت فرهنگی با حضور چهرههایی مانند محمدحسین صفارهرندی و احمد مسجد جامعی، وزرای اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود دعایی، مدیر مسئول مؤسسۀ اطلاعات، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، نیکنام حسینیپور، مدیرعامل خانۀ کتاب، محمود آموزگار، رئیس اتحادیۀ ناشران و کتابفروشان تهران، محمد رجبی، میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، محمد حمزهزاده، قائممقام حوزۀ هنری سازمان تبلیغات اسلامی و حجتالاسلام زائری، همایون امیرزاده، علیاکبر اشعری، امیرمسعود شهرامنیا برگزار شد.
🔹در ادامۀ این مراسم، #محمدحسین_صفارهرندی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنانی، آخوندی را اینچنین توصیف کرد؛ ایشان و پدرشان نیازمند تقدیر نیستند، چراکه اعتبار واقعی را آنها دارند. آنها ماندگاری خود را در اتصال به امر ماندگاری چون #کتاب پیدا کردهاند. گویا حالا آمدهایم با آنها عکس یادگاری بگیریم تا ما هم ماندگار شویم.
🔹وی ادامه داد: ارادت من به ایشان و خانوادهشان به ۵۰ سال پیش بازمیگردد؛ یکی از جاهایی که در بازارگردی پدرم حتماً به آنجا سرمیزد، «دارالکتب» آقای آخوندی بود، تا هم ایشان را ببیند و هم آقای غفاری را. مرتضی آخوندی، چهرۀ نجیب حوزۀ #نشر و عنصری بیهیاهو و کاری است.
🔹وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در زمان وزارت بنده و پس از آن چندبار خدمت ایشان رسیدیم، اما این دیدارها هیچوقت برای انتشارات خودشان نبود، بلکه میآمدند تا موضوعی دربارۀ کل جامعۀ نشر را مطرح کنند و برای ارتقا جایگاه صنعت نشر، وساطت کنند؛ هرچند اگر ناشری برای خودش هم به یک مسئول مراجعه کند، اشکالی ندارد.
🔹صفارهرندی همچنین تأکید کرد که «آقای آخوندی هرگز دوغ و دوشاب را قاطی نکرده، بلکه #صحیح نوشتند، صحیح منتقل کردند و از بدعتها جلوگیری کردند».
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید:
▶️ sapp.ir/ManaNashr
▶️ eitaa.com/MajmaNasheran
▶️Ble.im/MajmaNasheran
🔻بزرگداشت مرتضی آخوندی در چهلمین سال انقلاب اسلامی(۳)
✅ آثار منتشر شده در دارالکتب الاسلامیه، قابلاعتماد و معیار و تراز است
🔹مراسم بزرگداشت #مرتضی_آخوندی، مدیر #انتشارات_دارالکتب_الاسلامیه، همزمان با چهل سالگی #انقلاب_اسلامی و به پاس هفتاد سال مجاهدت فرهنگی با حضور چهرههایی مانند محمدحسین صفارهرندی و احمد مسجد جامعی، وزرای اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود دعایی، مدیر مسئول مؤسسۀ اطلاعات، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، نیکنام حسینیپور، مدیرعامل خانۀ کتاب، محمود آموزگار، رئیس اتحادیۀ ناشران و کتابفروشان تهران، محمد رجبی، میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، محمد حمزهزاده، قائممقام حوزۀ هنری سازمان تبلیغات اسلامی و حجتالاسلام زائری، همایون امیرزاده، علیاکبر اشعری، امیرمسعود شهرامنیا برگزار شد.
🔹در ادامۀ این مراسم نوبت به #سیدمحمود_دعایی، مدیرمسئول یکی از قدیمیترین روزنامههای کشور رسید تا از آخوندی بگوید. مدیرمسئول #مؤسسۀ_اطلاعات اظهار داشت: من بیش از نیم قرن است که با آقای آخوندی آشنایی دارم. کنجکاوی طلبههای جوانی که در قم بودند و گاهی به تهران میآمدند تا به مراکزی بروند که نزد علما و روحانیون قابلاحترام است، ما را به دارالکتب رساند. آنجا بود که با چهرۀ دلنشین آقای آخوندی روبهرو شدم، هرچند که بعدها فهمیدم پدرم هم با مرحوم آخوندی، پدر آقا مرتضی، صیغۀ اخوت خوانده است.
🔹این فعال رسانهای ادامه داد: تلاش و دقت خاندان آقای آخوندی همیشه بر این بوده است که آثار منتشرشده در انتشاراتشان #قابل_اعتماد و #معیار و #تراز باشد.
🔹وی در پایان صحبتهایش خطاب به آقای آخوندی گفت: ما مدیون افرادی چون شما هستیم، شما آبروی #نشر و جامعۀ روحانیت هستید و مقام و شأنی مانند #روحانیت دارید اگر چه خودتان روحانی نیستید.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید:
▶️ sapp.ir/ManaNashr
▶️ eitaa.com/MajmaNasheran
▶️Ble.im/MajmaNasheran
🔻بزرگداشت مرتضی آخوندی در چهلمین سال انقلاب اسلامی(۴)
✅ آخوندی ناشری است که با کتب خود در زمان غیبت امام عصر دستگیری کرد
🔹مراسم بزرگداشت #مرتضی_آخوندی، مدیر #انتشارات_دارالکتب_الاسلامیه، همزمان با چهل سالگی #انقلاب_اسلامی و به پاس هفتاد سال مجاهدت فرهنگی با حضور چهرههایی مانند محمدحسین صفارهرندی و احمد مسجد جامعی، وزرای اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود دعایی، مدیر مسئول مؤسسۀ اطلاعات، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، نیکنام حسینیپور، مدیرعامل خانۀ کتاب، محمود آموزگار، رئیس اتحادیۀ ناشران و کتابفروشان تهران، محمد رجبی، میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، محمد حمزهزاده، قائممقام حوزۀ هنری سازمان تبلیغات اسلامی و حجتالاسلام زائری، همایون امیرزاده، علیاکبر اشعری، امیرمسعود شهرامنیا برگزار شد.
🔹#میثم_نیلی، مدیرعامل #مجمع_ناشران_انقلاب_اسلامی با بیان اینکه من از آقای آخوندی تشکر میکنم که باعث شد این جمع امروز دور هم گرد آیند تا زحمات و مجاهدات ایشان و پدر بزرگوار ایشان قدر دانسته شود، گفت: امیدوارم ما را هم جزو کسانی که در مسیر ترویج افکار، فرهنگ و #معارف_اسلامی قدم برمیدارند، بنویسند.
🔹مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی ضمن اشاره به حدیثی از امام حسن عسکری(ع) که از قول امام جواد(ع) نقل شده و در بحارالانوار آمده، گفت: از مصادیق این حدیث جلسۀ ماست. در این حدیث آمده یکی از صفاتی که در #دورۀ_غیبت امام عصر به مسلمانان اهدا شده، ایتام آلمحمد است. در این روایت که از امام حسن عسگری آمده اینطور نقل شده: کسانی که ایتام آلمحمد را تکفل میکنند، یا آنها را از گمراهی خارج میکنند و با حجتهایی راهنمایی میکنند اینها فضلشان مثل فضل آسمان بر زمین است.
🔹وی بر این تفاوت صحه گذاشت و با بیان اینکه آقای آخوندی یکی از مصادیق این حدیث است گفت: او ناشری است که با کتب خود دستگیری کرد و بر #هدایت جامعۀ شیعی در غیبت امام همت گماشت و نوید این است، مسیر آیندۀ انقلاب و #ترویج فرهنگ اسلامی انشاءالله ماندگار خواهد شد.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید:
▶️ sapp.ir/ManaNashr
▶️ eitaa.com/MajmaNasheran
▶️Ble.im/MajmaNasheran
🔻بزرگداشت مرتضی آخوندی در چهلمین سال انقلاب اسلامی(۵)
✅ «جواهر الکلام» در کارنامۀ دارالکتب الاسلامیه اثر فوقالعادهای است
🔹مراسم بزرگداشت #مرتضی_آخوندی، مدیر #انتشارات_دارالکتب_الاسلامیه، همزمان با چهل سالگی #انقلاب_اسلامی و به پاس هفتاد سال مجاهدت فرهنگی با حضور چهرههایی مانند محمدحسین صفارهرندی و احمد مسجد جامعی، وزرای اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود دعایی، مدیر مسئول مؤسسۀ اطلاعات، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، نیکنام حسینیپور، مدیرعامل خانۀ کتاب، محمود آموزگار، رئیس اتحادیۀ ناشران و کتابفروشان تهران، محمد رجبی، میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، محمد حمزهزاده، قائممقام حوزۀ هنری سازمان تبلیغات اسلامی و حجتالاسلام زائری، همایون امیرزاده، علیاکبر اشعری، امیرمسعود شهرامنیا برگزار شد.
🔹#محمود_آموزگار، رئیس اتحادیۀ #ناشران و #کتاب_فروشان تهران، میهمان دیگر این برنامه بود که از خدمات مرتضی آخوندی سخن گفت. وی گفت: مرکز علم بهویژه در گذشتۀ نه چندان دور، در حوزۀ علمیه بوده و روحانیون پرچمدار آن بودهاند. بسیاری از قواعد حقوقی که در جهان مدرن است، برگرفته از حقوق اسلامی است. کارنامۀ آقای اخوندی را که ملاحظه کنیم، به اثر #جواهر_الکلام میرسیم که واقعاً اثر فوقالعادهای است.
🔹#احمد_مسجدجامعی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در سخنان کوتاهی از خدمات فرهنگی مرتضی آخوندی یاد کرد و از خانوادۀ آخوندی بهعنوان یکی از تبارهای اصیل و ریشهدار نام برد و گفت: خوشبختانه فرزندان و بستگان آقای آخوندی هم در راه #نشر فعالیت می کنند.
🔹وی با ذکر خاطرهای از دوران وزارتش، با اشاره به ایدهای که برای ثبت جهانی «روز علامه مجلسی» در تقویم یونسکو در آن دوره داشته است، گفت: برخی از سفیران ما در خارج از کشور، مخالف این کار بودند و معتقد بودند که با توجه به صبغۀ دینی و شیعی #علامه_مجلسی، #یونسکو با این پیشنهاد مخالفت میکند. وقتی موضوع را با احسان نراقی در میان گذاشتم، او با نگاهی علمی در این رابطه صحبت کرد و گفت اینگونه نیست که یونسکو حتماً با آن مخالفت کند، چرا که علامه مجلسی ۴۰۰ سال پیش در واقع یک دانشنامۀ جمعی را منتشر کرده است. دانشنامهای که سرویراستار داشته و میشود گفت که پایهگذار نوعی #دانشنامه_نویسی بوده است.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید:
▶️ sapp.ir/ManaNashr
▶️ eitaa.com/MajmaNasheran
▶️Ble.im/MajmaNasheran
🔻بزرگداشت مرتضی آخوندی در چهلمین سال انقلاب اسلامی(۶)
✅ دارالکتب الاسلامیه ستارهای فروزان در آسمان فرهنگ و نشر ایران اسلامی است
🔹مراسم بزرگداشت #مرتضی_آخوندی، مدیر #انتشارات_دارالکتب_الاسلامیه، همزمان با چهل سالگی #انقلاب_اسلامی و به پاس هفتاد سال مجاهدت فرهنگی با حضور چهرههایی مانند محمدحسین صفارهرندی و احمد مسجد جامعی، وزرای اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود دعایی، مدیر مسئول مؤسسۀ اطلاعات، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، نیکنام حسینیپور، مدیرعامل خانۀ کتاب، محمود آموزگار، رئیس اتحادیۀ ناشران و کتابفروشان تهران، محمد رجبی، میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، محمد حمزهزاده، قائممقام حوزۀ هنری سازمان تبلیغات اسلامی و حجتالاسلام زائری، همایون امیرزاده، علیاکبر اشعری، امیرمسعود شهرامنیا برگزار شد.
🔹بعد از سخنان میهمانان ویژۀ این مراسم، نوبت به تجلیل از استاد مرتضی آخوندی رسید تا گوشهای از خدمات فرهنگی ایشان در ۷۰ سال پاس داشته شود. میهمانان در جایگاه حضور یافتند و پیام #سیدعباس_صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت و یک جلد نهج البلاغۀ نفیس از سوی وی به آخوندی اهدا شد. دیگر میهمانان هم با اهدای هدایایی، ارادت و تکریم خود را به این #پیش_کسوت عرصۀ #نشر #کتب_دینی ابراز کردند.
🔹وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از این پیام خطاب به آخوندی اظهار داشت: انتشارات دارالکتب الاسلامیه ستارهای فروزان در آسمان فرهنگ و نشر ایران اسلامی است. صدها اثر گرانسنگ با اهتمام شما به زیور طبع آراسته شد و هزاران استاد را سیراب ساخت. این افتخار را به جنابعالی که از پیشکسوتان حوزۀ نشر و از خاندان مکرم دین و دانش هستید، تبریک میگویم.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید:
▶️ sapp.ir/ManaNashr
▶️ eitaa.com/MajmaNasheran
▶️Ble.im/MajmaNasheran
🔻بزرگداشت مرتضی آخوندی در چهلمین سال انقلاب اسلامی(۷)
✅ برخی در صنف نشر حتی از بردن نام خدا هم ابا دارند
🔹مراسم بزرگداشت #مرتضی_آخوندی، مدیر #انتشارات_دارالکتب_الاسلامیه، همزمان با چهل سالگی #انقلاب_اسلامی و به پاس هفتاد سال مجاهدت فرهنگی با حضور چهرههایی مانند محمدحسین صفارهرندی و احمد مسجد جامعی، وزرای اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود دعایی، مدیر مسئول مؤسسۀ اطلاعات، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، نیکنام حسینیپور، مدیرعامل خانۀ کتاب، محمود آموزگار، رئیس اتحادیۀ ناشران و کتابفروشان تهران، محمد رجبی، میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، محمد حمزهزاده، قائممقام حوزۀ هنری سازمان تبلیغات اسلامی و حجتالاسلام زائری، همایون امیرزاده، علیاکبر اشعری، امیرمسعود شهرامنیا برگزار شد.
🔹مرتضی آخوندی، مدیر انتشارات دارالکتب الاسلامیه هم در سخنانی ابراز داشت: من قابل این همه تقدیر و تجلیل نیستم، ولیکن این آثار آلمحمد(ص) است که قابل است، بنابراین این مراسم هم بزرگداشتی برای علوم آلمحمد(ص) است.
🔹به گفتۀ وی، من خودم را شایستۀ این همه محبت دوستان نمیدانم اما اگر بهخاطر کتابهای دینی و علوم آلمحمد(ص) باشد بجاست ولی من قابل این همه لطف نیستم.
🔹آخوندی بیان داشت: کار انتشارات با فعالیت ابوی مرحومم آغاز شد زمانی که بنده هنوز متولد نشده بودم، اصل کار این بود که آثار مکتوبی را که برای شیعه است و به ایشان رسیده اعم از کتابهای مرجع و یا آثاری که به شکل تفاسیر و روایات هستند همه بتوانند در جهان اسلام نشر یابند.
🔹مدیر دارالکتب الاسلامیه با تأکید بر اینکه بنده نیز دنبالهرو پدر مرحومم هستم تصریح کرد: ما #ناشران مسئولیت بزرگ و سنگینی داریم. اما گاهی میبینم عدهای با مسئولان ارشاد بحث میکنند که مقابل آزادی ما را چرا گرفتهاید! این گلایه در حالی است که میبینیم ما حتی در روایات هم داریم که غذای روح باید سالم باشد، باید به تاریخ مصرف آن دقت کنیم همانند غذایی که به جسم میرسانیم،باید در خوراک فکری هم دقت کنیم، تا آنچه قرار است به مغز ما برسد را ارتقا دهیم.
🔹به گفتۀ این ناشر، برای کنترل این غذای سالم باید جایی باشد تا آن را کنترل کند، نباید این فضا لجامگسیخته باشد و هرکه هرچه خواست بگوید، ما مسئولیم به آنچه میشنویم، از چیزی که تبعیت میکنیم،آنچه به مغزمان وارد میشود اما نسبت به آنچه نشر میدهیم بیشتر مسئولیم. همانگونه که #کتاب_خوب باعث ارشاد است #کتاب_ضلال هم میتواند افکار را منحرف کند یا حتی جنگهایی را پدید آورد.
🔹وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه متأسفانه در صنف نشر کسانی هستند که حتی از بردن نام خدا هم ابا دارند تأکید کرد: ما باید در انتخاب کتاب و انتشار آن دقت کنیم. خداوند میفرماید وقتی در گرداب فتنه افتادید حتماً به قرآن رجوع کنید، ما وظیفه داریم امثال اینها را نشر دهیم همان آثاری که میتواند مشکلات مارا رفع کند البته در قبال عمل به آن.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید:
▶️ sapp.ir/ManaNashr
▶️ eitaa.com/MajmaNasheran
▶️Ble.im/MajmaNasheran
بزرگداشت مرتضی آخوندی، مدیر انتشارات دارالکتب الاسلامیه
sapp.ir/ManaNashr
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
بزرگداشت مرتضی آخوندی، مدیر انتشارات دارالکتب الاسلامیه
sapp.ir/ManaNashr
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
بزرگداشت مرتضی آخوندی، مدیر انتشارات دارالکتب الاسلامیه
sapp.ir/ManaNashr
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
بزرگداشت مرتضی آخوندی، مدیر انتشارات دارالکتب الاسلامیه
sapp.ir/ManaNashr
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
✅ فراز و فرود زندگی پهلوی اول در کتاب «سرگذشت دیکتاتور»
🔹کتاب «سرگذشت دیکتاتور»، به قلم #ساره_جمالی_زواره، که توسط مؤسسۀ فرهنگی هنری #مرکز_اسناد_انقلاب_اسلامی منتشر شده است در قالب دانستنیهای انقلاب اسلامی برای #جوانان با بیانی ساده و روان به فراز و فرود زندگی #پهلوی_اول میپردازد.
🔹این کتاب در قالب چهار فصل به بررسی تاریخی زمانه و اقدامات #رضا_پهلوی پرداخته است. در مقدمۀ این کتاب آمده است: آشنایی با شخصیت رضاخان و مراحل زندگیاش تصویر اسفبار ایران در #رژیم_شاهنشاهی را به مخاطب ارائه میدهد.
🔹فصل اول کتاب به بررسی زندگی شخصی رضاخان از دورۀ تولد تا کودتای ۱۲۹۹ و شکلگیری رژیم پهلوی پرداخته است. از جمله نکات مهم این فصل چگونگی ورود رضاخان به قزاقخانه، چگونگی نفوذ وی به لایههای حاکمیت، قراردادهای ۱۹۱۹ و ۱۲۹۹، سازماندهی کودتا و نهایتاً تغییر سلطنت از قاجاریه به پهلوی است.
🔹در فصل دوم به عصر رضاخان پهلوی اشاره شده که به ابعاد مختلف حکومت از جمله ارتش و نهادهای نظامی و مواضع متقابل علما و رضاخان در قبال هم و سیاستهای جاهطلبانۀ اقتصادی و جنایات #ضد_دینی وی اشاره شده است. از جمله دیگر سیاستهای رضاخان، در حوزۀ اقتصادی و عمرانی بود که در کتاب به آن میپردازد.
🔹فصل سوم کتاب به بررسی دوران افول و #سقوط سلطنت رضاخان پرداخته و عوامل داخلی و خارجی سقوط رضاخان را بررسی میکند. از جمله مهمترین عوامل داخلی سقوط رضاخان تضاد دولت رضاخان با جامعۀ ایران از جمله طبقۀ متوسط سنتی و طبقۀ متوسط جدید و روشنفکران و طبقۀ کارگر بود که نهایتاً این تنشها با واقعۀ اشغال ایران مواجه شد و عامل خارجی نیز به مشکلات افزود.
🔹در فصل پایانی کتاب نیز به فرجام رژیم دیکتاتوری رضاخان و مرگ وی در جزیرۀ موریس اشاره شده است.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید:
▶️ sapp.ir/ManaNashr
▶️ eitaa.com/MajmaNasheran
▶️Ble.im/MajmaNasheran
سرگذشت دیکتاتور
ساره جمالی زواره
مرکز اسناد انقلاب اسلامی
sapp.ir/ManaNashr
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
12.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هفتاد سال مجاهدت فرهنگی در انتشارات دارالکتب الاسلامیه
sapp.ir/ManaNashr
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
✅ سید بغداد؛ داستانی از حضور یک سرباز امریکایی در جنگ عراق
🔹«سید بغداد» نام کتابی است که انتشارات #به_نشر به تازگی برای نخستین بار آن را در حوزۀ #ادبیات_مقاومت_اسلامی منتشر و روانۀ بازار کرده است.
🔹#سید_بغداد را دکتر #محمد_طعان، پزشک فرانسوی و نویسندۀ لبنانیالاصل به رشتۀ تحریر درآورده و #محمدرضا_شیخی آن را به زبان فارسی ترجمه کرده است.
🔹نویسنده در این کتاب داستان یک سرباز امریکایی به نام جیمی را روایت میکند که به فراخوان #جنگ_عراق پاسخ مثبت میدهد اما بعد از مدتی درمییابد که به او دروغ گفته شده و به ماهیت این جنگ پی میبرد.
🔹او در جستوجوی حقیقت با روحانی سید عراقی روبهرو میشود و با کمک و هدایت او به #اسلام شیعی میگرود و جذب شخصیت بیمانند #امام_حسین(ع) میشود.
🔹در بخشی از این کتاب میخوانیم: «پاسی از شب گذشته بود که احمد بعد از بازگشت از کرکوک وارد اتاقی شد که والدینش همراه با بزرگ عشیره و مهمانشان در آن بودند. پسربچههایی که هنوز در حیاط پایگاه نظامی قدیمی بودند، به او گفته بودند که یک زن آمده دنبالش. نیازی نبود که خیلی زور بزند تا بفهمد این زن کسی جز آمنه نمیتواند باشد. انگار در برهههای عظیم انقلاب و آوارگی و ریشهکنی، حس ششم هر کسی بهتر کار میکند. تجدید دیدار کسانی که تا همین چند هفته پیش امیدی به آن نمیرفت، حالا امکانپذیر شده بود. میشد همه چیز را پیشبینی کرد...»
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید:
▶️ sapp.ir/ManaNashr
▶️ eitaa.com/MajmaNasheran
▶️Ble.im/MajmaNasheran