🔴 اگر رییسی نیامده بود و هنوز روحانی بر سر کار بود..
🔻 کیهان نوشت:
🔹 فرض کنیم اگرجناب آقای رئیسی در این مدت رئیسجمهور نبود و شخص دیگری اما با رویکرد و سیاست رئیسجمهور قبلی
(آقای حسن روحانی) بر ارکان دستگاه اجرایی حاکم بود و همان شیوه مدیریتی هشت سال قبل ادامه مییافت چه اتفاقی در این ۱۰۰ روز میافتاد.
🔹 از آنجا که بارزترین ویژگی دولت قبل تکیه به خارج و خصوصاً غربیها بود قطعا تا زمانی که آنها را راضی نمیکرد نمیتوانست اقدام شایستهای در کشور انجام دهد و چه بسا معطلی و رکودی که در هشت سال قبل و به جهت اجرای همان سیاست انتظار برای رضایت کدخدا، فضای بنگاههای اقتصادی را فراگرفته بود باز هم ادامه مییافت.
🔹مثلا شمار واحدهای تعطیل شده که از ۱۰ هزار واحد فراتر رفته بود سیر صعودی پیدا میکرد و کارگران بیشتری به سرنوشت کارگران کارخانههای ارج، آزمایش، هفتتپه و... گرفتار میشدند.
🔹واکسیناسیون عمومی برضد کرونا که از نظر دولت قبل پیوند عجیبی با FATFداشت همچنان در مراحل اولیه درجا میزد و معلوم نبود تعداد قربانیان روزانه چه رکوردهای جدیدی را ثبت میکند چرا که آقای علی ربیعی سخنگوی دولت روحانی اوائل دیماه سال گذشته در پاسخ به سؤالی درباره چرایی تعلل دولت برای تامین واکسن گفته بود: «در مورد انتقال پول بنابر قوانین تحریم و قواعد FATF چندین مرحله امکان انتقال پول با مشکل مواجه شد و با موانعی روبهرو بودیم.
🔹 آیا با این نگاه، مردم ایران میتوانستند امیدی به واکسیناسیون سراسری در ۳ ماه داشته باشند؟
🔹 همچنین اگرنگاه صرف به غرب همچنان برذهن مسئولان اجرایی حاکم بودشاید انتظار ایران برای عضویت در سازمان همکاریهای شانگهای که بیش از دو دهه طول کشیده بود به پایان نمیرسید وفرصت مطلوب اقتصادی برای گسترش روابط تجاری باکشورهای شرقی فراهم نمیشد.
🔹با این وصف شاید بتوان گفت مهمترین سیاست دولت جناب رئیسی در سه ماهه آغازین کارش تغییر نگاه به برجام و گره نزدن اقتصاد و معیشت و سلامت مردم به خارج کشور بود. مردم در این ۱۰۰ روز دیدند میشود هم بیش از ۱۰۰ میلیون دُز واکسن در مدت کوتاهی وارد کشورشود و هم به باج خواهی غربیها «نه» گفت و زیربار خواستههای مستکبرانه FATF نرفت.
🔹افکار عمومی دیدند هم میشود چرخ فعالیتهای تجاری درقالب تهاتر نفت با کالا و خدمات باسایر کشورها بچرخد و هم فعالیتهای هستهای کشور شتاب بالایی بگیرد. فعالان اقتصادی دیدند بسیاری از مشکلات ناشی از خودتحریمی و سوءمدیریت است تا تحریمهای واقعی.
🔹 یکی دیگر از ویژگیهای رئیسجمهور قبلی مدیریت پشت میزنشینی و هدایت امور سراسر کشور از داخل اتاقش در تهران بود.
🔹 تقریبا جناب روحانی در دو سال پایانی کارش به بهانه کرونا به هیچ سفر استانی نرفت و کلیه مشکلات شهرستانها را از طریق ویدئوکنفرانس پیگیری کرد.
🔹همین شیوه هم سبب شد تارئیس دولت از عمق گرفتاریهای مردم دراقصی نقاط کشور بیخبر بماند و صرفابه گزارشهای مسئولان دولتی اکتفا کرده و تصمیمات را احتمالا
بر پایه همین گزارشها بگیرد که یک نمونه از نتایج چنین تصمیماتی خشم مردم خوزستان از بیکفایتی استاندارشان برای رفع مشکل کمآبی غیزانیه و... بود.
🔹 طبعا اگر همین رویه در دولت جدید ادامه مییافت رئیسجمهور هرگز در ۱۰۰ روز ۹ سفر استانی نمیرفت و محرومین خوزستانی و سیستانی و خراسان جنوبی نمیتوانستند بیواسطه گلایهها و درددلهایشان را با رئیسجمهور در میان بگذارند.
🔹عشایر کهگیلویه وبویراحمد و ایلات سمنانی موفق نمیشدندشخص اول اجرایی کشور را بدون هیچ دغدغهای در چادرشان ببینند و خواستههایشان را با او در میان بگذارند.
🔹ملوانان وصیادان بوشهری فرصتی نداشتندتا ازنزدیک مشکلاتشان از جمله قطع شدن پیاپی سامانهها، پیاده نشدن مناسب دولت الکترونیک در اسکله و نداشتن بیمه را با رئیسجمهور مطرح کنند. کارگران و کشاورزان اردبیلی نمیتوانستند از کندی پیشرفت در طرح عظیم کشت و صنعت مغان که در دولت قبل به ثمن بخس واگذار شده بود بگویند و خواستار استفاده از ظرفیتهای بلااستفاده منطقه شوند.
🔹 اگر مدیریت پشت میزنشینی در این دولت استمرار داشت به احتمال قوی در ماجرای حمله سایبری سه هفته پیش به سامانه سوخت، کشور دچار فاجعه و بلوایی میشد که نتایجش نامعلوم بود و احتمالا رئیسجمهور هم چند روز پس از فاجعه در هیئت دولت ظاهر میشد وبا پوزخندی میگفت: من هم صبح جمعه فهمیدم مردم نمیتوانند بنزین بزنند!
🔹 درحالی که مدیریت میدانی دولت سیزدهم سبب شد این حمله در همان ساعات اولیه ازدستیابی به اهدافش ناکام مانده و جریان سوخت رسانی پس از مدت کوتاهی به روند عادیش بازگردد.
🔹در این حادثه هم نقش رئیسی و مدیریت میدانی اوهمچون حضورسرزده دروزارت نفت ومشاهده از نزدیک مدیریت امور و نیز حضور بیواسطه در یکی ازجایگاههای سوخت تهران تأثیر بسزایی در آرامشبخشی ب
ه جامعه داشت و افکار عمومی دیدند مسئول ارشد مملکت چقدر ساده و بیریا در میانشان میآید و دغدغه رفع مشکل را دارد.
دولت ۱۸ میلیارد دلار ارز نیاز دارد
مسعود میرکاظمے رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه علنے امروز (یکشنبه، ۲۳ آبان) مجلس شوراے اسلامے در جریان تقاضاے بررسے این لایحه گفت: ✅«خشکسالے باعث شد میزان برداشت کالاهاے اساسے مثل گندم و دانههاے روغنے و همچنین نهادههاے دامے مانند جو، ذرت و ... به شدت کاهش یابد.»
✅"قرار بود ۱۱.۵ میلیون تن گندم از داخل خریدارے شود، اما از این میزان تنها ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن تأمین شد و لازم است ۸ میلیون تن دیگر وارد شود تا در پایان سال با ذخیره احتیاطے به سال ۱۴۰۱ منتقل شویم."
✅«دانههاے روغنے در سال ۹۹، ۴۳۲ دلار در تن بود که در سال جارے به ۶۹۷ دلار در تن رسیده است، همچنین قیمت کنجاله از ۳۷۱ دلار در تن به ۵۳۵ دلار رسیده، همچنین روغن خام از ۷۴۶ دلار در تن به ۱۴۵۰ دلار و قیمت ذرت از ۲۲۰ دلار در تن به ۳۵۰ دلار، قیمت جو از ۲۱۷ دلار در تن به ۳۳۰ دلار و نیز قیمت گندم از ۲۰۶ دلار در تن به ۳۴۰ دلار در تن رسیده است.»
👈 «اگر بخواهیم مأموریتے که در بودجه به میزان ۸ میلیارد دلار دیده شده را انجام دهیم، به حدود ۱۸ میلیارد دلار ارز نیاز داریم که براے دولت امکانپذیرنیست"
✅ما از مجلس اجازه میخواهیم میزان یارانه از حالتے که در حال حاضر به آن واقف هستید و بیاثر است به گونهاے باشد که به صورت مستقیم به مردم پرداخت شود چرا که با مشاهده قیمت کالاها متوجه میشویم، کالاهایے که ارز ترجیحے دریافت کردهاند، مثل لبنیات، مرغ و تخممرغ در مهر ماه امسال نسبت به سال گذشته بیش از ۱۵۰ درصد رشد داشته است یعنے اثربخشے این موضوع در زندگے مردم دیده نشده و کمرنگتر نیز شده است."
✅ «زمانے که این موضوع طولانے میشود دچار مشکلات سیستمے به لحاظ مفسده نیز میشویم چرا که امروز اتحادیهها اعلام کردهاند این ارز به آنها نمیرسد و به دلیل اینکه یارانه داده شده دولت مجبور شده براے زنجیره مرغ و تخممرغ قرارگاه بزند در صورتے که ضرورتے ندارد که دولتها وارد این موضوع شوند و اتحادیهها به تنهایے میتوانند قضیه را مدیریت کنند.»
✅«از مجلس این اجازه را میخواهم تا ارز ترجیحے صرفا براے دارو، تجهیزات پزشکے و گندم تا پایان سال قرار داده شود، اما درباره نهادههاے دامے میزان یارانههاے پرداختے را مستقیماً صرف حمایت از محرومان کنیم و به ۴ دهڪ پرداخت کنیم.»
📲 نشست مجازی سیاسی
🔰موضوع: جهاد تبیین؛ ضرورت و راهکارها
👤 سخنران: دکتر الماس نصر- معاون محترم هماهنگ کننده نمایندگی ولی فقیه در سپاه فجر -
🗓 زمان: یکشنبه ۲۳ آبان ماه- ساعت۲۰
🔻 لینک نشست:
🌐 http://savadrasane.ir/nasrasarvestan
✳️ لینک را در مرورگر کروم یا فایر فاکس وارد نموده، دکمه مهمان را انتخاب کرده، نام خود را نوشته و وارد کلاس شوید.
#جهاد_تبیین
شیطنت جدید دولت باکو علیه ایران
جمهوری آذربایجان به تازگی اقدام به چاپ اسکناس ۵۰۰ مناتی به مناسبت یادبود اولین سالگرد جنگ قرهباغ کرده که تصویری از پل خدا آفرین بر آن نقش بسته است
✅ بر اساس بیانیه مطبوعاتی مورخ ۴ نوامبر ۲۰۲۱، این اسکناس ۵۰۰ مناتی یادآور اولین سالگرد پیروزی ارتش آذربایجان در جنگ ۴۴ روزه قره باغ به رهبری الهام علی اف است.
✅پل خداآفرین از سال ۱۳۷۶ ثبت آثار ملی ایران شده و اگرچه مالکیت پل خداآفرین مشترک است اما انتشار تصویر آن بر روی این اسکناس جدید را می توان معنادار دانست.
ا✅یران و جمهوری آذربایجان به تنهایی مالک پل نیستند و هر کشور صاحب نیمی از پل است که در سمت خود قرار دارد، یعنی تعدادی از دهانههای پل در خاک آن کشور و تعدادی از دهانهها در خاک آذربایجان است. با این حال حدودا یکسال گذشته بود که جمهوری آذربایجان پرچم خود را در انتهای پل و در داخل خاک کشور خود نصب کرد.
🗞 روزنامه های دوشنبه ۲۴ آبان👇👇👇
https://basirat.ir/fa/news/334593
✅مکتب سلیمانی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
👈جوانگرایی و تخصص محوری؛ رویکرد جدید در شورای عالی انقلاب فرهنگی
رهبر انقلاب در حکمی با انتصاب اعضاء شورای عالی انقلاب فرهنگی برای یک دوره جدید و چهارساله، ضمن تشکر از زحمات اعضاء سابق بهویژه دانشمندان و اساتیدی که در دوره جدید حضور نخواهند داشت، شاکله و آرایش عمومی فرهنگ بر اساس نظم و محتوای انقلابی را یگانه وسیله مصونسازی در برابر هجوم فرهنگی و رسانهای بیگانگان دانستند. در ترکیب جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی برخی از اعضای قدیمی و پا به سن گذاشته شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور ندارند. ازجمله این افراد میتوان به داوری اردکانی، سید علیرضا صدرحسینی، محمدعلی کینژاد، مهدی گلشنی، علیاکبر ولایتی، محسن قمی و عبدالله جاسبی اشاره کرد. همچنین برخی چهرههای سیاسی همچون عزتالله ضرغامی، حسین کچوئیان، حجتالاسلام محمدیان و محمدرضا عارف نیز در دوره جدید شورا حضور ندارند. در حکم جدید رهبر معظم انقلاب اعضای جدیدی وارد شورا شدهاند که بیشتر چهرههای علمی و آکادمیک در حوزه و دانشگاه و البته جوان هستند. عادل پیغامی دانشیار دانشگاه امام صادق علیهالسلام، امیرحسین بانکیپور نماینده اصفهان در مجلس و دکترای فلسفه غرب و طراح طرح «جوانی جمعیت» در مجلس، ابراهیم سوزنچی عضو هیئتعلمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، مرتضی میرباقری معاون سابق سیمای رئیس سازمان صداوسیما و حسین ساعی رئیس دانشگاه سوره ازجمله چهرههای جدید مهمترین نهاد فرهنگی کشورند
♦اولین واکنش رسمی به خبر آزادسازی ۳/۵ میلیارد از پولهای بلوکه شده ایران
خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه گفت:
🔹در شرایط تحریمی اطلاعات ریز به کسی نمیدهیم، بانک مرکزی اگر صلاح بداند خودش میگوید.
👈 تداوم همکاریها تحت هر شرایطی!/
«الکساندر میخیِف» مدیرکل «روزوبروناکسپورت» صادرکننده تسلیحات روسیه، در نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۱ در امارات به خبرنگاران گفت: «با توجه به چشمانداز همکاریهای نظامی-فنی با ایران، پاسخ به این نکته ضروری است که تحت هر شرایطی همکاریها با رعایت دقیق موازین قانونی دو کشور، تعهدات بینالمللی طرفها و موازین قوانین بینالملل حفظ خواهد شد». پیشازاین، «لوان جاگاریان» سفیر روسیه در ایران گفته بود، دو کشور در حال مذاکره در مورد طیف وسیعی از محصولات نظامی با توجه به لغو محدودیت تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران هستند
✅حرف روز
👈نگاه نو به فرهنگ
شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان مرجع عالی سیاستگذاری، تعیین خطمشی، تصمیمگیری و هماهنگی و هدایت امور فرهنگی، آموزشی و پژوهشی کشور در چارچوب سیاستهای کلی نظام محسوب میشود و تصمیمات و مصوبات آن لازمالاجرا و در حکم قانون است. روز گذشته رهبر معظم انقلاب، اعضای دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی را معرفی نمودند و به بهانه این معرفی چند نکته مهم را که در حقیقت میتوان آن را رویکرد جدید این شورا نامگذاری کرد، بیان کردند.
👈نکات تحلیلی:
1️⃣- اهمیت و جایگاه شورا در این دوره، از دورههای گذشته مهمتر و حساستر است؛ چراکه انقلاب اسلامی وارد دومین چله خود شده و در گام دوم باید به زیرساختهای تمدنی، نگاه نو، آسیب شناسانه و روزآمد ساز داشته باشد و در رأس این زیرساختها «فرهنگ» قرار دارد. این نگاه، رسالت خطیر شورا را عمیقتر نموده تا نصبالعین اعضا قرار گیرد و البته مطالبه نخبگان و فعالان فرهنگی نیز بر همین مبنا شکل گیرد.
2️⃣- رویکردی که در دوره جدید ازجمله اولویتهای شورا بهحساب میآید عبارت است از پدید آمدن باور عمیق در متصدیان فرهنگی و نخبگان و فعالان عرصههای گوناگون کشور نسبت به اینکه: اولاً فرهنگسازی در هریک از اجزاء تمدّنی جامعه، برترین وسیله پیشرفت و موفقیت آن بینیاز کننده از ابزارهای الزامآور و تحکّمی است؛ دوماً شاکله و آرایش عمومی فرهنگ در همه بخشهای گسترده آن، نیازمند نظم و محتوای انقلابی است.
3️⃣- برای مجموعهای که قرار است نگاه نو، آسیب شناسانه و روزآمدساز به عرصه فرهنگ داشته باشد، ایجاب میکند که این نگاه را با توجه به شرایط جدید، از خود شروع نماید و این ازجمله الزامات و ضرورتهای یک چنین مجموعهای است.
4️⃣- نگاه سیاسی و سنگاندازیهای دولتی در سالهای گذشته یکی از عوامل اصلی عدم تأثیرگذاری تصمیمات شورا محسوب میشود؛ اما حالا انتظار این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی قدمهای روشن و متناسب برداشته و نسبت به خلأهای موجود در بخش فرهنگ، تحرک ویژه داشته باشد.
👈نکته راهبردی:
واقعیت آن است که کلید حل مشکلات در بسیاری از عرصهها مانند اقتصاد و سیاست در مسئله فرهنگ است و به همین سبب است که مقام معظم رهبری آن را در رأس زیرساختهای تمدنی بهحساب میآورند که نیاز به تحول دارد. تحولی که انشاءالله در تصمیمات و برنامهریزیهای شورا نمود پیدا کند.
✍#مصطفی_برزکار
✅گزارش روز
👈چرخش در راهبرد!
وزیر خارجه امارات در رأس هیئتی بلندپایه بعد از ده سال به سوریه سفر کرد. در طول سالهای بحران در سوریه، امارات در کنار برخی کشورها همچون عربستان و قطر از تروریستهای تکفیری حمایتهای مختلف سیاسی، تسلیحاتی و مالی کرد و تنها بعد از دستگیری یک مقام بلندپایه اماراتی در سوریه و شکستهای متوالی تروریستهای اجارهای، ابوظبی تا حدود زیادی از مواضع قبلی خود عقبنشینی کرد. در رابطه با سفر وزیر خارجه امارات به سوریه دو دیدگاه وجود دارد:
1️⃣- دیدگاه خوشبینانه؛ امارات به این نتیجه رسیده است که حکومت فعلی در سوریه پابرجا و تغییرناپذیر است. از سوی دیگر امارات به دنبال هژمون منطقهای یا بهعبارتدیگر رهبری جهان عرب است و در این راستا زودتر از عربستان پای در میدان دیپلماسی با سوریه گذاشته است. بههرحال سوریه در پروژههای عربی آینده همچون شام جدید برای کشورهایی همچون امارات مهم است.
2️⃣- دیدگاه بدبینانه؛ در رابطه با این دیدگاه اینگونه میتوان استدلال کرد که امارات بازیگری نیابتی از جانب آمریکا و بهویژه رژیم صهیونیستی در جهت اعمال دو سیاست است:
✅ الف) ازآنجاییکه امارات اولین کشور عربی در عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی بود، در این راهبرد مترصد اقناع سایر کشورها برای ایجاد رابطه با رژیم صهیونیستی است. در این میان انتخاب کشوری خارج از دایره کنونی همچون سوریه میتواند دست برتر امارات را در ایجاد رابطه با رژیم صهیونیستی نسبت به سایر بازیگران نشان دهد.
✅ب) امارات به نیابت از رژیم صهیونیستی، مجری خروج نیروهای مقاومت بهویژه ایران از سوریه شده است. در کنار این مسئله امارات به دنبال خدشه واردکردن در روابط راهبردی ایران با سوریه است تا از این طریق خواسته صهیونیستها عملی شود.
👈نکته پایانی:
با توجه به دیدگاههای مطرحشده، میتوان گفت که امارات با فهم نسبت به شکست سیاستهای ضدسوری حامیان داعش و گروههای تروریستی در منطقه و درک این واقعیت که نظام فعلی سوریه پابرجاست، اقدام به ایجاد رابطه با این کشور کرده است. در کنار این مسئله، با توجه به اتمام جنگ سوریه و احتیاج دمشق به سرمایهگذاریهای خارجی برای بازسازی خرابیها و ویرانیها، امارات از هماکنون به دنبال نفوذ اقتصادی در سوریه برای کسب جایگاه سیاسی در آینده این کشور است. بهگونهای که در این سفر، امارات اعلام کرد که یک نیروگاه خورشیدی را در حومه دمشق برای جبران کمبود برق این استان احداث خواهد کرد
✍#محمدرضا_فرهادی
♦ آزادسازی تدریجی منابع بلوکهشده ایران
خطیبزاده در نشست خبریوزارت امورخارجه:
🔹 ما منابع متعددی در خارج از کشور داشتیم و داریم که بعضاً خود شما متوجه شدید که ما در حال آزادسازی تدریجی آنها هستیم و به صورت تدریجی هم وارد چرخه اقتصاد شده است.
🔹همین که امروز کالاهای اساسی وارد کشور میشود، به این معناست که همه این داراییها به تدریج در حال وارد شدن است و تنها از یک منبع نبوده است.