🔰حرف روز
📌چرا از پیچ اقتصاد عبور نمیکنیم؟!
مهمترین دغدغه دولت سیزدهم، بهبود شرایط اقتصادی است؛ بااینحال میخواهیم به این سؤال پاسخ دهیم که باوجود همه تلاشها و تحرکاتی که توسط دولتهای پیشین انجام شده، چرا از مشکلات عبور نمیکنیم؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، برای عبور از رودخانه مشکلات، در ابتدا باید شناگر خوبی باشید و متأسفانه دولتها تاکنون شناگران خوبی نبودهاند؛ ازاینرو یا چشم امیدشان به آنطرف رودخانه، خشکشده و یا بیهوده در غرقاب مشکلات دستوپا زدند. شناگر نبودن یعنی اینکه:
1️⃣- هم راه، هم پهنای راه: ما هنوز در اقتصاد در مورد آنچه که هستیم و آنچه که باید باشیم، به فهم مشترک نرسیدهایم. ازاینرو دائم از این پارادایم به آن الگو و از این شاخه به آن شاخه میپریم و اقتصاد سالهاست که در کشاکش دست مرئی دولت و دست نامرئی بازار قرار گرفته و در انقباض و انبساط سیاستها و قطع و وصل یارانهها دستوپا میزند.
2️⃣- رفتار باری به هر جهتی: ازآنجاییکه همیشه هشتمان در گرو نه است، فرصت اندیشیدن به آینده و بحرانهای آن را نداریم، همانگونه که نشانههای جهان کنونی در گـذشته قـابل شـناسايی بودند، نشانههای جهان آينده نيز در زمان حال، پیدا و قابلدیدن هستند؛ اما باز غافلگیر میشویم و بهجای کنش، دائماً در حال واکنش هستیم. در سیاستگذاریها علاقهای به شناخت آینده نداریم و دقیقاً «باری به هر جهتی» رفتار میکنیم.
3️⃣- شنا با یک دست: مدیریت اقتصادی به سبک دولتی و با تکیه بر یک محصول، مثل شنا کردن در رودخانه با یک دست است؛ به زبانی ساده، دولتها اصرار دارند تا بهتنهایی و بدون توجه به بخش خصوصی و ظرفیتهای مردمی و تنها با اتکا به فروش نفت از مشکلات عبور کنند؛ کاری تقریباً ناشدنی! دولت باید بپذیرد تنها در اموری که مردم نمیتوانند انجام بدهند و یا بخش خصوصی مایل به سرمایهگذاری نیست، باید ورود کند و در بقیه موارد فقط و فقط باید نظارت کند.
🔸️نکته پایانی: در شرایط امروز، تنها راه برای دولت نوپای رئیسی، عبرت از گذشته و تکیه بر توانایی داخلی برای خلق ثروت است. خلق ثروتی که بدون تولید شدنی نیست؛ تولید خوب، نیازمند دانش است و دانش از ذهن انسانها بیرون میآید؛ بنابراین کافی است دولت سیزدهم علفهای هرز را حرص کند و خاک را مرطوب نگه دارد، خواهید دید که دانهها خیلی زود به جوانه تبدیل میشوند.
✍ #حسین_حسینینژاد
🔰گزارش روز
🔻تحریمهای روسیه و ایران؛ دو چهره متفاوت از اتحادیه اروپا
به نقل از رویترز، پس از تعیین ضربالاجل پرداخت گاز به روبل از سوی روسیه، کشورهای اروپایی برای جلوگیری از قطع گاز، در کمتر از یک ماه سازوکار لازم برای آن را فراهم کردند. بر اساس این سازوکار، شرکتهای اروپایی واردکننده گاز روسیه میتوانند بدون نقض تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا، پول گاز را به روبل پرداخت کنند. دولت صربستان نیز بهتازگی اعلام کرد که علاوه بر این کشور، 9 کشور اروپایی دیگر به جمع پرداخت پول گاز به روبل روسی پیوستهاند.
💠گزارههایخبری:
1️⃣- در تقابل با تحریمهای روسیه و تحریمهای ایران، دو وجه مختلف از اتحادیه اروپا را میتوان مشاهده کرد؛ اول، اتحادیه اروپایی که در تحریمهای متأثر از بحران اوکراین، تمام شرکتهای خود را موظف میکند تا نزد گاز پروم بانک، حساب ارزی ایجاد کنند و بر اساس یک سازوکار تعیینشده توسط مسکو، منابع دلاری خود را نزد این بانک بهعنوان یکی از بانکهای خصوصی روسیه، سپردهگذاری نمایند و از طریق دریافت روبل، بدهی خود را به شرکت گاز پروم تسویه کنند. وجه دیگر اتحادیه اروپا در مقابل تعهدات برجامی نمایان شد که در زمان خروج آمریکا از برجام، تروئیکای اروپایی با وعدههای بسیار، ایران را مجاب کردند تا در توافق هستهای بماند و بعد از یک دوره زمانی چندماهه، صرفاً طرح کانال مالی spv و اینستکس را پیشنهاد دادند. در پایان نیز بعد از یک سال و اندی، نهتنها این کانالهای مالی عملیاتی نشدند، بلکه در یک سناریوی از قبل هماهنگ شده با کاخ سفید، اقدام به رونمایی نمادین و دروغین از این سازوکارها کردند.
2️⃣- دقت کنیم که طرح پیشنهادی اروپا به ایران، نسبت به طرح فعلی در بحران گاز با روسیه، بهمراتب سطح و سازوکاری پایینتر داشت؛ توضیح بیشتر اینکه، کانال مالی spv و اینستکس قرار نبود با ایران مستقیماً تجارت کند و نفت و گاز ایران را خریداری نماید، بلکه منابع ایران را در کشورهای دیگر (مثلاً کشورهای شرق آسیا) به اتحادیه اروپا منتقل میکرد و ایران نیز از این منابع در کشورهای اروپایی، کالاهایی را باید متقاضی میشد که در چارچوب خواست اتحادیه اروپا میبود!
3️⃣- سؤال اساسی اینجاست که اروپایی که در مواجهه با ایران به بهانههای مختلف، از انتفاع اقتصادی ایران از برجام در قبال خروج امریکا از این توافق طفره میرفتند، آیا نمیتوانستند سازوکاری همچون سیستم تجارت با روسیه برای ایران ایجاد کنند؟ پاسخ این سؤال مشخص است؛ اتحادیه اروپا در زمینه توافق هستهای، صرفاً در زمین واشنگتن بازی میکند. لذا در مذاکرات با تروئیکای اروپایی باید همیشه مواظب خدعه و بدعهدی آنها بود.
💠گزارهتحلیلی: نوع مواجهه اروپا با تحریمهای روسیه، این موضوع مهم را آشکار ساخت که کشورهای اروپایی چنانچه بخواهند و سعی در سنگاندازی در مسیر مذاکرات نداشته باشند، حداقل از دو طریق میتوانند موجبات انتفاع اقتصادی ایران را فراهم کنند؛ یکی ایجاد سازوکاری جدا، همچون سیستمی که جهت تجارت با گاز روسیه فراهم کردند؛ و دیگری عمل به همان تعهداتی که در برجام برای آنها تکلیف شده است. درواقع امتناع تروئیکای اروپایی از تعهدات خود در برجام به بهانه تحریمهای امریکا، دروغی بیش نیست!
✍ #علی_محمدی
🔰رکوردشکنیِ تجارت ایران با روسیه
🎤نماینده تجاری روسیه در ایران گفت: «حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه در سال ۲۰۲۱ به ۴ میلیارد دلار رسید. ۱۰ سال و نیم سفیر روسیه در تهران بودم و هرگز به چنین رقمی نرسیده بودیم. امیدوارم از این اعداد هم عبور کنیم. با توجه به اعمال تحریمهای بیسابقه علیه روسیه، انگیزه بیشتری در همکاری میان دو کشور ایجاد شده است».
🔰نگرانی ایران از امنیت افغانستان
🔻وزیر خارجه ایران در گفتوگو با دبیرکل سازمان ملل، اوضاع انسانی و امنیتی در افغانستان را بسیار نگرانکننده توصیف کرد و تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام در این کشور را ضروری برشمرد. امیرعبداللهیان همچنین خواستار توجه سازمان ملل به وظایف خود در قبال آوارگان شد و افزود: «بحران اوکراین نباید مانع توجه جامعه جهانی به وضعیت فاجعهبار انسانی در افغانستان شود». گوترش در این گفتگو ابراز امیدواری کرد: «صندوق ملل متحد بتواند حمایتهای بیشتری از ایران در حمایت از آوارگان به عمل آورد». بر اساس آمارهای رسمی، حدود 5 میلیون افغانستانی مهاجر در ایران زندگی میکنند.
🔰سپردههای ایران در بانکهای خارجی
🏦 بانک تسویهحسابهای بینالمللی در جدیدترین گزارش اعلام کرد، میزان سپردههای ایران نزد بانکها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سهماهه چهارم ۲۰۲۱ بالغبر ۱۷.۵۶۳ میلیارد دلار بوده است. از کل سپردههای ایران نزد این بانکها و مؤسسات، حدود ۶ میلیارد دلار به یورو و ۱.۷ میلیارد دلار به ین ژاپن نگهداری میشود. سهم دلار از کل سپردههای ایران فقط ۱۹۵ میلیون دلار اعلام شده است.
🔰جبران دستمزد کارگران در دولت سیزدهم
🎤 «رضا وفایی یگانه» سرپرست معاونت اقتصادی و کسبوکار اتاق تعاون ایران گفت: «دستمزد کارگران در دهه ۹۰ متناسب با نرخ تورم افزایش نیافت و دولت سیزدهم با تحقق شعار عدالت محوری و رسیدگی به معیشت اقشار کمدرآمد، کمکاری دولت قبل در افزایش مزد کارگران را جبران کرد». وی خاطرنشان کرد: «افزایش هزینههای دستمزد بر روی هزینههای تولید در صنایع مختلف، درنهایت ۵ تا ١٠ درصد هزینه تمام شده کالاها را افزایش میدهد».
♦️افزایش دستمزد کارگران با تأیید همه اعضای شورای عالی کار مصوب شد
عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:
🔹️کارفرمایان جامعه ما مؤمن، با تقوا و دلسوز هستند و افزایش حقوق و دستمزد که در شورای عالی کار اتفاق افتاد با تأیید نمایندگان کارفرمایان حاضر در جلسه مصوب شد.
✅ درآمد ارزی ۱۰۰ میلیارد دلاری ایران در سال ۱۴۰۱
🔸بر اساس صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت خام با قیمت به ترتیب ۱۰۰ و ۸۵ دلار، درآمد صادرات نفت خام به ۳۶ و ۳۱ میلیارد دلار در ۱۴۰۱ بالغ خواهد شد.
🔸قیمت جهانی نفت خام ۴۰ و کامودیتی ها ۲۰ درصد نسبت به سال پیش رشد پیدا کرده است. صادرات غیرنفتی کامودیتی محور ایران در سال قبل ۴۸ میلیارد دلار بود که با احتساب ۱۵ درصد رشد به ۵۵ میلیارد دلار در ۱۴۰۱ خواهد رسید.
🔸بررسی صادرات غیرنفتی نشان می دهد که حدود ۱۰ میلیارد دلار کم اظهاری و صادرات غیررسمی انجام می شود. صادرات خدمات نیز در حدود ۵ میلیارد دلار پیش بینی می گردد.
🔸مصرف ارزی اقتصاد ایران بین ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار است.
◀️ مجموع درآمد ارزی حاصل از صادرات نفت خام (۳۰)+ غیرنفتی (۵۵) + کم اظهاری، غیررسمی و خدمات (۱۵) بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱ خواهد بود که در بدترین شرایط کمتر از ۸۰ میلیارد دلار نخواهد بود.
دولت که دغدغه چند صد میلیون دلار قاچاق آرد دارد، توضیح دهد که بین ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار ارز چگونه و به کجا قاچاق می شود؟
♦️ #چند_خبر_کوتاه
🔹احمدی بیغش، عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس: برجام به بنبست رسیده است؛ به همین خاطر خبری از آن نیست/ بیاییم به مردم بگوییم برجام به سرانجام نخواهد رسید؛ آن وقت میفهمند چه باید کنند/ بحث سپاه بهانه است
🔹«انریکه مورا» چهارشنبه با «باقری» دیدار میکند.
🔹️معاون اجرایی رییس جمهور اعلام کرد که تدبیر دولت این است که یارانه مستقیم در اختیار مردم قرار بگیرد.
♦️ قیمت نفت دوباره اوج گرفت
🔹با تشدید تحریم های نفتی علیه روسیه قیمت نفت دوباره به بالای ۱۱۲ دلار در هربشکه رسید تا جایی که کارشناسان پیش بینی کردند قیمت نفت دوباره اوج بگیرد.
🔴رئیسی:به زودی درباره یارانه ها با مردم صحبت خواهم کرد
🔹رئیس جمهور در حاشیه جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا:دولت در کنار مردم است و حمایت از منافع و معیشت آنها را خط قرمز خود میداند به زودی با مردم درباره اجرای طرح مردمی سازی نظام پرداخت یارانه ها سخن خواهم گفت
🔹رئیس جمهور به تلاشهای دولت و هماهنگی با سایر قوا برای سامان دادن به وضعیت اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: پس از هفت ماه کار کارشناسی متراکم و مشورت با نخبگان، تصمیماتی به نفع اقتصاد ملی گرفته شده است که به زودی در این باره با مردم صحبت خواهم کرد.
📺 محسن رضایی: ارزش کالابرگ برای طبقات پایین ۴۰۰ هزار تومان و برای طبقات بالا ۳۰۰ هزار تومان/ در ابتدای طرح دو ماه اول نقدی خواهد بود
🔸معاون اقتصادی رئیس جمهور: دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی که به تجار داده میشد، الان همان پول بصورت کالابرگ در اختیار مردم قرار میگیرد.
🔹در دو ماه اول، ارزش کالابرگها بصورت نقد و اعتبار به حساب مردم واریز میشود، بعد از دو ماه طرح بصورت کالابرگ پیش میرود.
🔹برآورد اولیه این است که ارزش کالابرگ پرداختی به طبقات پایین ۴۰۰ هزار تومان و به طبقات بالا ۳۰۰ هزار تومان برای هر نفر میباشد ولی رقم های اعلام شده باید با منابع بودجه کشور بررسی شود و عدد قطعی بزودی در روزهای آینده اعلام خواهد شد.
🔷️معاون هماهنگکننده ارتش: تکنولوژی ساخت هواپیما و زیردریایی را داریم
🎤امیر دریادار حبیبالله سیاری، دیروز در مراسم افتتاحیه هشتمین دوره رزم مقدماتی نخبگان وظیفه کشوری گفت: «امروز کشور ما در حوزه تأمین تجهیزات موردنیاز به خودکفایی رسیده و بدون کمک دیگران، قادر به پاسخگویی به نیازهای تجهیزاتی و عملیاتی خود است. امروز در حوزههای مختلف توپخانه، بالگردی، راکتانداز، جنگال، زرهی، مهندسی، خودرویی و تسلیحات انفرادی و جمعی به خودکفایی رسیدهایم که این برای ما افتخار بسیار بزرگی است. امروز در حوزه پدافند هوایی به جایی رسیدهایم که در حوزه دفاع از آسمان جزء قدرتمندترینها هستیم درحالیکه ما در دوران دفاع مقدس بهجز سلاحهای ارتفاع پست و سامانه پدافندی ارتفاع متوسط «هاگ» که سامانهای کاملاً غربی بود، چیزی نداشتیم. در حوزه هوایی، امروز به جایگاهی رسیدهایم که هواپیماهای جدید را با دستان توانمند صنعتگران و عزیزانمان در ارتش و نیروهای مسلح و وزارت دفاع و دانشگاههای کشور میسازیم و به تکنولوژی ساخت هواپیما دسترسی یافتهایم. در حوزه دریایی، امروز جزو معدود کشورهایی هستیم که توان ساختن ناو موشکانداز و ناوشکن را داریم و امروز ادعا میکنیم که توانایی ساخت پیشرفتهترین تجهیزات دریایی را داریم. نیروی دریایی امروز نهتنها در حوزه سطح بلکه در حوزه زیردریایی نیز به توانمندیهای قابلتوجهی دست یافته است. ما امروز قادر هستیم که زیردریایی سبک، متوسط و سنگین بسازیم».
🔰به نام مردم، به کام رانتخوارها و دلالها!
📌«سعید لیلاز» از چهرههای اقتصادی جریان اصلاحطلب و عضو حزب کارگزاران در گفتگو با ایرنا، با حمایت از سیاستهای اصلاحی دولت رئیسی در حوزه اقتصاد، ناگفتههای جالبی را از پشت پرده و نوع تصمیمگیریهای اقتصادی در دولت تدبیر و اصلاحات مطرح کرده و میگوید: «آن چیزی که در دولت آقای خاتمی اصلاح بود و باید انجام میدادیم و نکردیم، در دولت آقای روحانی مبدل به اصلاحات دردناک و در دولت سیزدهم تبدیل به جراحی شده است. اگر دوباره این امر را به تعویق بیندازیم، منجر به قطع عضو میشود. اینگونه نیست که شما از بیماری خودت فرار کنی». این اقتصاددان در ادامه میگوید: «میدانیم چه مأموریت سنگینی بر عهده آقای خاندوزی است؛ بنابراین تا میتوانیم باید از نظر تبلیغاتی و سیاسی از این دولت حمایت کنیم؛ چراکه بزرگترین برنده دلار ۴۲۰۰، رانتخوارها و دلالها هستند، نه مردم. آمارهای بانک مرکزی در دولتهای قبل و فعلی میگوید تا ۷۰ درصد سود ارز ۴۲۰۰ به جیب گروه معدودی میرود». لیلاز معتقد است که امروز قدرت و تکنولوژی رفع این معضل اقتصادی را داریم و نباید در رفع آن تعلل کرد. موضع منصفانه این کارشناس اقتصادی، تأییدی بر اظهارات کارشناسان دلسوز اقتصادی مبنی بر شکلگیری رانت و فساد بر اثر توزیع ارز 4200 تومانی موسوم به ارز جهانگیری است؛ چنانچه محسن دهنوی، عضو هیئترئیسه مجلس در زمان بررسی بودجه 1400 اعلام کرد که توزیع بیش از ۵۸ میلیارد دلار ارز ترجیحی موجب ایجاد رانت به ارزش ۵۰۰ هزار میلیارد تومان شده است؛ به زبان ساده یعنی به نام مردم، به کام رانتخوارها و دلالها!
🇮🇷توان پهپادی ایران؛ کابوس جدید رژیم صهیونیستی
🗞روزنامه رأیالیوم به نقل از منابع رسانهای و امنیتی رژیم صهیونیستی و ازجمله روزنامه جروزالمپست، گزارش داد: «ایران از سال ۱۹۸۴ به اینسو در حال پیریزی ارتشی متشکل از پهپادها است. ناوگان ایران در این خصوص نهتنها دارای برد بیش از ۲ هزار کیلومتر است بلکه از توان بهینهسازی و بهکارگیری آنها در سطح بسیار بالا برخوردار است». در همین راستا عاموس هارئیل کارشناس نظامی روزنامه اسرائیلی هاآرتص گفته است: «اسرائیل هفتتیر بدون گلوله را بهسوی ایران نشانه گرفته و اعلام نظر اسرائیل مبنی بر اینکه درصدد سرنگون کردن رژیم ایران است، واقعیت ندارد و حزبالله در آستانه خودکفا شدن در زمینه تولید موشکهای نقطه زن و پهپاد است که از سوی ایران دریافت میکند». این کارشناس نظامی تأکید کرد: «تهدید اسرائیل مبنی بر حمله به ایران دیگر توجه جهان را برنمیانگیزد؛ بهویژه پس از آنکه اختلافات داخلی شدید در درون مراکز تصمیمگیری اسرائیل نشان داد که تلآویو طی چند سال اخیر از گزینه نظامی علیه ایران صرفنظر کرده است».
🔰حرف روز
🔻نبرد والت دیسنی با سلام فرمانده!
طبق آمارها ارزش کل بازار انیمیشن جهان تا سال ٢٠١٤ حدود ٢٢٣ میلیارد دلار بوده که رقم بسیار بالایی است؛ اما سرمایهگذاری در حوزه کودکان صرفاً معطوف به کسب منفعت اقتصادی نیست. با نگاه به اینکه كودكان امروز تشكيل دهنده شاكله اصلي حکومتها در آينده گيتي هستند؛ موجب شده برخی کشورهای دنیا نه فقط برای کودکان سرزمین خودشان بلکه برای تسری و ترویج فرهنگ و سبک زندگیشان، به برنامهریزیهای مدون برای کودکان ملل دیگر روی بیاورند. چنانچه اوباما در بازدید از کمپانی دریم ورکس (یکی از کمپانیهای مشهور انیمیشنسازی) گفت «هالیوود و صنعت سرگرمی، بخشی از دیپلماسی آمریکاست». همین موضوع باعث شده است که امروزه موضوعی به نام دیپلماسی کودک مطرح شود؛ با این سیاست که چکار کنیم قلوب فرزندان ملتهای دیگر را برای پذیرش و پیروی از ارزشهایمان فتح کنیم؟ این رویکرد در برخی رسانهها به فرهنگ «والت دیسنی» هم مشهور شده است. شرکت بزرگ فیلم و انیمیشنسازی دیسنی در عرصه سیاست، محلی برای القای سیاستهای آمریکایی تلقی میگردد؛ چنانچه همزمان با اجرای اصل چهار ترومن، محصولات این شرکت بهصورت گسترده در قالب فیلم، اسباببازی و... در ایران منتشر و توزیع شد.
این سرمایهگذاریهای حیرتآور در صورتی است که ما در داخل فاقد یک برنامه جامع برای نسل کودک و نوجوان کشورمان هستیم و بهحق میتوان وضعیت امروز ما در حوزه کودک را به یک ولنگاری فرهنگی تعبیر نمود. در این شرایط، برآمدن یک محتوای جذاب و فاخر مانند «سلام فرمانده» نشان میدهد که در خلأ یک سیاستگذاری مدون، جریان انقلابی به تعبیر رهبر معظم انقلاب، موظف به یک «حرکت آتش به اختیار به معنی کار فرهنگی خودجوش و تمیز» است. سلام فرمانده نشان داد که بدون بودجههای کلان و با کاربست مضامین متعالی مانند مهدویت، ولایتفقیه، شهادت و ...، استفاده از برخی مباحث فنی مانند آهنگسازی بومی، ملودی و ریتم دلنشین و متناسب با فضای کودکانه، بدون پشتیبانی متولیان فربه فرهنگی هم میتوان یک موج ایجاد کرد.
🔸️نکته پایانی اینکه، نبرد سرمایهگذاریهای سنگین غرب در حوزه کودک با یک اثر فاخر مانند «سلام فرمانده»، قطعاً یک نبرد نابرابر است ولی این اثر بارقه امید را برای بسیاری از نیروهای دغدغهمند باز کرد که میتوان در این نزاع نابرابر، با استفاده از مضامین متعالی و مباحث تکنیکال بهروز، به خلق آثار فاخر و تأثیرگذار بر نسل آینده امید داشت. ✍ #یعقوب_ربیعی
🔰گزارش روز
🔻دیوار حاشا بلند است اما تا به کجا؟
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ برجامی که با تضمینِ هوش و ادبِ اوباما و لبخند رضایتِ کری منعقد شده بود، با امضای احمقانه ترامپ به کُما رفت و عملیات ادعایی اروپا نیز در احیای آن در یک سال بعدی نیز به نتیجهای نرسید تا اینکه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: «در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، از امروز ۱۸ اردیبهشت ۹۸ برخی اقدامات خود در توافق برجام را متوقف میکند» و امروز بعد از هشت دور مذاکره ایران با کشورهای 4+1 در روند بازگشت به برجام، مذاکرات منوط به تصمیمات سیاسی در پایتختها شده است.
🟠گزارههایخبری:
1️⃣- نشریه آمریکایی پولیتیکو به نقل از یک مقام آمریکایی، شرط پذیرش توافق را برداشتن گامهای خاص برای کاهش نگرانیهای امنیتی فراتر از برجام از سوی ایران میداند.
2️⃣-مجلس سنای آمریکا روز پنجشنبه (15 اردیبهشتماه)، ۲ مصوبه ضد ایرانی را تصویب کرد؛ طرحی برای باقی نگهداشتن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی FTO و مصوبه محدودسازی همکاریهای اقتصادی تهران و پکن (از طریق اعمال فشار بر بانک مرکزی ایران و نهادهای اعتباری در چین).
3️⃣- سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز آمادگی دولت بایدن برای سناریوی شکست مذاکرات با ایران را اعلام و تهدید کرد: «اگر به این نتیجه برسیم که پیشرفتهای هستهای سه سال گذشته ایران مزایای عدم اشاعه برجام را از بین برده است، آنگاه ما مسیر دیگری را انتخاب خواهیم کرد!».
4️⃣- والاستریت ژورنال با انتشار خبری مدعی شده که «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلاش خواهد کرد که ایران و آمریکا را برای امضای متن نهایی توافق وین متقاعد کند. اتفاقی که با اعلام سفر روز سهشنبه این مقام اروپایی به ایران، حکایت از نقشه جدید غرب برای فشار آوردن به ایران برای کوتاه آمدن از خواستههای خود میدهد.
🟠گزارههای تحلیلی:
1️⃣- تجربه عدم تحقق انتفاعِ اقتصادی ایران در دوره اوباما و برداشتن تحریمها روی کاغذ و حفظ تهدیدات علیه شرکتهای خارجی در ارتباط با ایران در عمل، از یکسو و خروج یک طرفه ترامپ با توجه به همه پیشپرداختهای ایران در اجرای تعهدات برجامی - که در گزارشهای مکرر آژانس بینالمللی انرژی هستهای بدان اذعان شده بود- از سوی دیگر؛ درس عبرتی شده که ایران باید در توافقات آینده تضمینی محکم و فرایندی متقن از راستی آزمایی را در متن توافقات بگنجاند؛ چرا که «آزموده را آزمودن خطاست».
2️⃣- ادعای آمریکا در انتخاب مسیر دیگر در صورت شکست مذاکرات؛ دروغ بزرگی است که از طریق غولهای رسانهای غربی به افکار عمومی تزریق میشود؛ چرا که اگر آمریکا میتوانست در نبود برجام، فشارها را بر ایران افزایش دهد، تابهحال باید نتیجهاش را گرفته بود و نیاز به گدایی بازگشت مجدد به برجام نداشت.
3️⃣- نوید رسیدن به توافق توسط «والاستریت»، بنبست شکست مذاکرات از سوی «رویترز» و تصویب طرحهای ضد ایرانی در سنای آمریکا، در حقیقت راهبرد رسانهای غرب یا همان سیاست چماق و هویج است برای وادارسازیِ ایران به پذیرش درخواستهای زیادهخواهانه آمریکا.
🔸️نکتهپایانی: علیرغم حاشایِ مقامات غربی، این آمریکاییها هستند که باید تصمیم نهایی را بگیرند؛ نه اینکه با فرار به جلو سعی کنند با راهبرد تحریف رسانهای، افکار ملت ایران را دوقطبی و شرطی سازند و با بر هم زدن محاسبات مسئولین ایران و غیر قابل تغییر نشان دادن موضع قلدرمآبانه خود، این نکته را القاء کنند که ایران باید از مواضع اصولی خود عدول کند! اینجاست که نیاز به جهاد تبیینِ مؤلفه «عبرتِ اعتماد به غرب» و تداوم مواضع اصولی، عقلانی و انقلابی در تیم مذاکرهکننده، بیشازپیش احساس میشود.
✍ #جواد_خسروی
♦️برقراری بیمه رایگان برای سه دهک پایین درآمدی / آغاز اطلاعرسانی پیامکی از دیروز
معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت:
🔹 افراد فاقد بیمه پایه سه دهک پایین درآمدی، به صورت رایگان و بدون پرداخت حق بیمه تحت پوشش قرار میگیرند.
🔹حدود ۵ میلیون و ۴۰۰ هزارنفر فرد فاقد پوشش بیمه که جزو سه دهک پایین درآمدی بودند به ما معرفی شدند و از روز شنبه ۱۷ اردیبهشتماه تحت پوشش بیمه همگانی رایگان قرار گرفتند و دولت حق بیمه آنها را پرداخت میکند.
🔹اطلاع رسانی به این افراد از طریق پیامک به تدریج از روز گذشته آغاز شده است.
♦️طرح هوشمندسازی یارانه نان به دولت ارائه شد
وزیر اقتصاد در نشست علنی مجلس:
🔹برنامه پیشنهادی جداگانهای به عنوان طرح هوشمندسازی یارانه نان به دولت ارائه کردیم.
🔹در این برنامه به تفکیک کد ملی، مناطق جغرافیایی و گروههای هدف، سیاستگذاری کردهایم.
🔹امکان رصد صفر تا صد زنجیره در برنامه پیشنهادی وزارت اقتصاد وجود دارد.
🔰رئیسی: بهزودی با مردم حرف میزنم!
📌 رئیسجمهور در جلسه دیروز شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: «طرح مردمیسازی یارانههای ارزی پرداختی به کالاهای اساسی، با توجه به الزام قانونی بودجه ۱۴۰۱ و شرایط ویژه جهانی، یک اقدام ضروری است. پس از ۷ ماه کار کارشناسی متراکم و مشورت با نخبگان، تصمیماتی به نفع اقتصاد ملی گرفته شده است. همانگونه که وعده داده بودم، مردم را در جریان تصمیمات دولت قرار خواهم داد. دولت در کنار مردم است و حمایت از منافع مردم و معیشت آنها را خط قرمز خود میداند».
🔷️پیشبینی مقام ارشد صهیونیستی از نابودی رژیم اسرائیل!
✍ «ایهود باراک» نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی در مقالهای در روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» نوشت: «در طول تاریخ یهود، یهودیان بیش از هشتاد سال حاکمیت نداشتند، مگر در دو دوره داود و دوره حشمونیان و در هر دو دوره، آغاز فروپاشی آنها در دهه هشتم بوده است. تجربه کابینه کنونی اسرائیل سومین تجربه است و اکنون در دهه هشتم عمر خود قرار دارد و بیم آن میرود که نفرین دهه هشتم مانند قبل بر سر آن نازل شود!». رژِم صهیونیستی در شرایط فعلی با مشکلات امنیتی- سیاسی و اقتصادی روبهرو است. بحران مشروعیت در سرزمینهای اشغالی به دنبال فساد مقامات آن باعث شده است که حتی نهادهای اطلاعاتی غربی نیز نسبت به بقای این رژیم با دید تردید نگاه کنند.
🔻شیطنت ضدانقلاب به امید راهاندازی تجمعات اعتراضی
📺 رسانهها و اکانتهای تأثیرگذار ضدانقلاب با انتشار اخبار جعلی طی روزهای اخیر، نظیر «صدور کارتهای یارانه نان»، «آغاز جیرهبندی نان در برخی شهرها»، «قطع اینترنت در خوزستان»، «بازداشت خانه به خانه فعالان» و «آغاز موج بیسابقه گرانیها» در حال فضاسازی بوده و تلاش دارند تا تجمعات سراسری را آغاز کنند.
📸 #عکس_نوشت| دولتِ تصمیمهای سخت‼️
#جهاد_تبیین
#روایت_درست
#ثامن۲۱
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313