🔰حرف روز
📌ترافیک دیپلماتیک در تهران
تهران این روزها به چهارراه ترافیک سفرهای دیپلماتیک منطقه تبدیل شده است. در روزهای اخیر رؤسای جمهور کشورهایی از آمریکای لاتین تا کشورهای مستقل مشترکالمنافع و آسیای میانه در ایران حضور یافته، اسناد همکاری امضا کردهاند. سفرهای رؤسا و مسئولان کشورهای روسیه، پاکستان، ونزوئلا، ترکمنستان، ارمنستان، قزاقستان و ... دارای چند وجه راهبردی است:
1️⃣این سفرها نشان میدهد، بهرغم ادعاها و تحریمهای منزویساز غرب و آمریکا برای ایران، نهتنها اقدامات دشمنانه آنها سبب انزوای دیپلماتیک ایران نشده بلکه تهران را به چهارراه ترافیک دیپلماتیک منطقه تبدیل کرده است.
2️⃣این سفرهای دیپلماتیک پرده از این حقیقت برداشته که دنیا تنها چند کشور غربی نیست و مبتنی بر نگاهی که «ارض الله» را «واسعه» میبیند، دایره مبادلات و مناسبات با سایر کشورهای دنیا گستردهتر خواهد شد.
3️⃣تفاهمنامه و یادداشتهای همکاری در این سفرها میتواند فصل جدیدی از مناسبات در حوزه سیاست خارجی و توانمندسازی کشور رقم بزند. شرایط جدید ناشی از روندها و رویدادهای تازهای همانند جنگ روسیه و اوکراین و رفتن دنیا به سمت هندسه و آرایش جدید قدرت جهانی بر ضریب اهمیت و ضرورت سرعتبخشی به این مراودات را بیشتر کرده است.
4️⃣سیاست همسایگی دولت سیزدهم و رویکرد انقلابی و مردمی آن به سیاست خارجی و در پیش گرفتن دیپلماسی اقتصادی تحریمزدای مبتنی بر سه اصل اساسی «عزت، حکمت و مصلحت»، نقشه راهنمای دولت در انعقاد پیمانها و مراودات خارجی و توسعه بده بستانهای اقتصادی بوده است. این سیاست تنها ساحت سیاسی و دامنه مراودات دیپلماتیک تهران را گسترش نداده بلکه به موازات آن به گرهگشایی از گرههای فروبسته و تحمیلی نظام سلطه از اقتصاد ایران از رهگذر دیپلماسی هم توجه جدی شده است. دستیابی به رشد اقتصادی 5.7 درصدی در پایان سال 1400 که تنها شش ماه از مسئولیت دولت سیزدهم میگذشت، تا افزایش تجارت غیرنفتی به سقف 47 میلیارد دلار با رشدی حدود 10 میلیارد دلار در هشت ماه از شروع به کار دولت و عبور تراز تجاری کشور از مرز بیش از یکصد میلیارد دلار و ثبت رکورد تازهای از فروش محصولات نفتی و پتروشیمی ازجمله دستاوردهای رویکرد انقلابی و «ما میتوانیم» دولت در بهرهگیری از سیاست خارجی نگاه به شرق، کشورهای همسایه و مستقل جهانی با تأکید بر دیپلماسی اقتصادی و گرهگشایی از مشکلات مردم در این حوزه است. ارزش این درآمدها و دستاوردها زمانی بیشتر روشن میشود که درگیری پرشدت دولت و مجموعه حاکمیت و نظام اسلامی را با جنگ ترکیبی جبهه وسیع دشمنان انقلاب را هم در بسته تحلیلی خودمان ببینیم و آنگاه قضاوت کنیم.
✍ #فتحالله_پریشان
🔰گزارش روز
✈سفر دورهای برای کسب اعتبار
ترکیه اعلام کرد، ولیعهد عربستان ۲۲ ژوئن به این کشور سفر میکند. این اولین سفر محمد بن سلمان به ترکیه از زمان حادثه ترور جمال خاشقچی، روزنامهنگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول است. برخی کارشناسان هدف از سفرهای اخیر بن سلمان و تلاش برای افزایش مراودات دیپلماتیک مانند سفر بایدن به عربستان را جهت احیای وجهه او میدانند؛ موضوعی که مجله آمریکایی نیوزویک نیز درباره آن نوشت: «رئیسجمهور آمریکا بهجای پرواز به ریاض و در آغوش گرفتن بن سلمان باید هر کاری که لازم است برای بازگشت تولید نفت ایران انجام دهد». بااینحال ولیعهد سعودی در نظر دارد در هفته جاری، علاوه بر ترکیه به اردن و مصر نیز سفر کند. سه کشوری که در مدت اخیر ارتباطاتی با رژیم صهیونیستی برقرار کردهاند!
⚜گزارههایتحلیلی:
1️⃣عربستان سعودی بعد از قبول تلویحی شکست در یمن و آتشبس موقت با انصارالله، به دنبال تشکیل ائتلافی برای جبران شکست خود در یمن است. البته برخی کشورها همچون مصر و اردن همواره در دنبال کردن سیاستهای عربستان در منطقه دنبالهرو بودهاند؛ اما ترکیه در برخی موارد مشاهده شده که جهتگیریهایی خلاف عربستان داشته است. این سفر بنسلمان درواقع سفر برای کسب اعتبار مجدد
عربستان در میان کشورهای منطقهای بهویژه بعد از شکست در جنگ یمن به شمار میرود.
2️⃣همواره هر اقدام و عملی در فرآیندهای سیاسی منطقه و بهویژه در میان کشورهای عربی، برگرفته از تهديدات واهی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی با گزاره ایران برای این کشورها ایجاد کردهاند. بسیاری معتقدند که سفر بنسلمان را باید در راستای همگرایی بیشتر میان این کشورها در مقابله با ایران تعریف کرد. البته یک گزاره نقض نیز وجود دارد و آن مذاکراتی است که اخیراً بین ایران و عربستان شکل گرفته و منجر به نزدیکی روابط دو کشور شده است.
3️⃣طی چند وقت اخیر تلاشهای زیادی برای سوق دادن عربستان به سمت رژیم صهیونیستی صورت گرفته است. بسیاری سفر دورهای پیش روی بن سلمان را مقدمه حرکت عربستان به سمت رژیم صهیونیستی میدانند؛ زیرا این کشورها طی چند وقت اخیر بیشترین همکاریها را با صهیونیستها داشتهاند.
4️⃣در میان کشورهای ذکر شده سفر بنسلمان به ترکیه از دو منظر از اهمیت بیشتری برخوردار است:
الف) در قتل قاشقچی، ترکیه ابتدا موضع مخالف و سپس در موضع کتمان قضیه قرار گرفت و حرکت عربستان را کاملاً توجیه کرد.
ب) اردوغان به دنبال حمایتهای مالی برای انتخابات 2023 ترکیه است و در این میان عربستان بیشترین حمایت را میتواند از اردوغان داشته باشد.
درمجموع باید گفت عربستان بعد از شکست در جنگ یمن، به دنبال بسترهایی برای کسب جایگاه گذشته خود است و در این میان در رویکردهای جدید خود تعامل با برخی بازیگران منطقهای همچون ترکیه را در دستور کار قرار داده است.
✍#محمدرضا_فرهادی
🔰به صدا در آمدن آژیرها در سرزمینهای اشغالی از خوف حمله احتمالی ایران
🚨اتفاقات متوالی چند هفته اخیر در سرزمینهای اشغالی و آتشسوزیها و انفجارهای گسترده در این سرزمین، مقامات و ساکنان سرزمینهای اشغالی را با این توهم مواجه کرده است که احتمال حملاتی از سوی ایران وجود دارد. دیشب ساعاتی پس از به صدا در آمدن آژیر خطر در برخی مناطق شهر اورشلیم (قدس اشغالی) در سرزمینهای اشغالی، در ادامه آژیر خطر در شهرهای ایلات و هولون به صدا در آمد. آژیر خطر در قدس اشغالی حدود ۵۰ دقیقه ادامه داشت! ساکنان ایلات و هولون نیز همچون اورشلیم با توهم حمله موشکی به پناهگاهها فرار کردند. این مسئله مقامات صهیونیستی و ساکنان را با سردرگمی مواجه کرده است. آنها دچار این تردید هستند که کدام آژیر خطر واقعی است و در چه وضعیتی باید به پناهگاهها بروند.
♦️ به جز اصلاح قیمت سالانه، فعلا تغییری در دارو نداریم
رییس سازمان غذا و دارو:
🔹 با نگاه حمایت از تولید داخلی و هم با نگاه حمایت از مردم باید در حوزه دارو تصمیمگیری شود.
🔹 به جز اصلاح قیمت سالانه دارو متناسب با تورم، اتفاقی در حوزه دارو نخواهد افتاد.
🔹 در زمینه یارانه دارو هم تابع شرایط هستیم و تا زمانیکه زیرساختهای لازم به صورت ۱۰۰ درصدی آماده نشود، تغییری ایجاد نمیشود.
🔹 سال گذشته بالای ۲۰۰ تا ۳۰۰ قلم کمبود دارو داشتیم.
🔹 در حال حاضر هم کمبود داریم، اما به عنوان مثال اکنون ۳۰ قلم از کمبود داروی ما به دلیل عدم تولید شرکتهای دارویی است که قیمت مناسب ندارند.
🔰 اسلامی: 25 درصد از بازرسیهای آژانس از ایران بوده است!
⚛ رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: «سازمانهای بینالمللی نباید از قدرت خود سوءاستفاده کنند. دنیا بداند ایران سه درصد از ظرفیت هستهای دنیا را دارد؛ اما بیش از 25 درصد از بازرسیها از ایران انجام شده است. باید بررسی کرد کشورهایی که هیاهو و جنجال علیه ایران راهاندازی میکنند چه میزان بازدید از مراکز هستهای آنان صورت میپذیرد. همین معاهده اخیر که بین فرانسه و استرالیا امضا شده، در آن فرآوری پلوتونیوم صورت میگیرد و در زمینه بازفرآوری سوخت بوده و همان مسیر نظامی است؛ آیا نسبت به این کشورها حساس نیستند؟».
13.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◉━━━━━────
↻ ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ⇆
🎥 #کلیپ
🌐 موضوع:
مجموعه ویدئوهای جهاد تبیین
🍃🌀🍃
🔰چگونه جهاد تبیین رو محقق کنیم؟
🔷 مخاطب شناسی در تولید محتوا
🔻استاد آجیلچی
#ویژه ببینید😎
♻️ #تولید_محتوای_استانی
🖇 #تبیین #جهاد_تبیین
🖇 #بصیرت #روشنگری #ثامن
•••👇👇👇•••
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
🌠🍃
🍃
•[ #نهضت_روشنگری_ثامن 🎤 ]•
🖼 #پوستر
♦️غول کُشی
🍃🌀🍃
🔹۳۰ خرداد سالروز شکارِ
پهپاد گلوبال هاوک گرامی باد
🖇 #پهباد #ایران_قوی
🖇 #تبیین #جهاد_تبیین
🖇 #بصیرت #روشنگری #ثامن
•••👇👇👇•••
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
خودروسازی میلی
🔹اخیرا صورتهای مالی خودروسازان در سال ۱۴۰۰ منتشر شده که نشان میدهد این صنعت با یک ابر زیان وحشتناک چند ۱۰هزار میلیارد تومانی مواجه شده است.
🔹بررسی موشکافانه وضعیت خودروسازی حاکی از آن است که هم خودروسازان از رانتهای دولتی سوءاستفاده کردهاند و هم دولت با چماق قیمتگذاری دستوری مانع سود ده شدن خودروسازی شده است.
♦️عوارض صادراتی ۴ محصول پروتئینی و لبنی حذف شد
سلطانی، مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی :
🔹با تصویب ستاد تنظیم بازار عوارض صادراتی مرغ، تخم مرغ، شیرخشک صنعتی و خامه فله ای تا پایان سال حذف شد.
🔹مقرر شده تا از تاریخ ۷ خرداد عوارض صادراتی این ۴ محصول پروتئینی و لبنی حذف شود که بر این اساس عوارض صادراتی پرداخت شده قابل استرداد به صادرکنندگان است.
📌بندر آستاراخان، دریچهی دیگری از همکاری
🔹تحلیل دکتر سیدرضا صدرالحسینی کارشناس ارشد مسائل منطقه درخصوص بندر آستاراخان و همکاری ج.ا.ا و روسیه
سیاست خارجی متوازن و فعال دولت سیزدهم در حوزههای گوناگون امنیتی، اقتصادی، تجاری، سیاسی، بانکی و بندری به آرامی در حال جواب دادن است؛ این سیاست خارجی که با تاکید بر تعمیق و گسترش روابط با کشورهای مسلمان، همسایه، دوست و غیر معاند بصورت متوازن و با تاکید بر محور اقتصاد اعلام شد، در طول قریب بر ۱۰ ماه گذشته با جدیت از جانب رئیس دولت و دستگاه سیاست خارجی دنبال شد و آخرین دستاورد آن پایان رؤیای ۲۲ ساله راه اندازی کریدور جهانی شمال جنوب است.
🔹فعالیت کریدورها و محورهای مهم کشور در سالهای اخیر کاهش داشته است و آمار مربوط به ترانزیت کشور، این موضوع را مشخص میکند. ترانزیت در سال ۹۹ به کمترین میزان یعنی ۷ میلیون تن رسید که در مقایسه با بیشترین ترانزیت در سالهای ابتدایی دهه گذشته که معادل ۱۳ میلیون تن بود، حدود ۶ میلیون تن کاهش را نشان میدهد.
🔹دولت سیزدهم در نظر دارد با جذب ۱۰ میلیون تن بار روسیه و ترانزیت آن تا پایان امسال، ترانزیت از کشور را به ۲۰ میلیون تن و درآمد آن را به ۲۰ میلیارد دلار برساند. کریدور دیگری که قرار است بهزودی در ایران فعال و زیر بار ترافیک آزمایشی برود، کریدوری است که از قزاقستان-ترکمنستان- ایران به سمت ترکیه و اروپا میرود. این محور که شرقی-غربی است برای انتقال بار از چین به اروپا اهمیت زیادی دارد.
🔹 در روزهای اخیر، اقدامی مهم و راهبردی بصورت آزمایشی انجام شد که آن حمل بار از بندر سالینکا در بندر آستراخان روسیه به بندری در هند بنام نهاوشوا میباشد.
این محمولهها در گذشته بصورت موردی و مقطعی شکل گرفته بود ولی با تلاشهای تیم کشتیرانی ایران موفق شد بصورت سراسری و البته پایلوت سازوکاری را ایجاد کند که کانتینرها از روسیه به هند و یا آسیای دور فقط با یک بارنامه سراسری حمل شود که این مهم دقیقا هدف و روح اصلی راهگذر شمال – جنوب خواهد بود.
🔹 کاهش هزینههای حمل شامل هزینه بنادر و گمرک، کاهش مدت زمان ماندگاری کانتینرها، سرعت در تحویل کالا، حذف خطر صاحبان کالا در حمل داخلی کانتینر پر و خالی، سند حمل معتبر جهت مسائل حقوقی و جبران خسارت احتمالی، تسریع در عملیات بانکی و افزایش اعتبار تجاری از مزایای بارنامه سراسری میباشد.
این محموله آغاز رونق ترانزیت خارجی در مسیر کریدور شمال - جنوب تلقی می شود، به نظر میرسد با هدفگذاری انجام شده از طرف ۳ کشور یاد شده، و در آینده نزدیک شاهد شکوفایی درحوزه ترانزیت کالا و درآمدزایی برای دولتهای روسیه و ایران و هند خواهیم بود.
🔹این اقدامات علاوه بر درآمدزایی ارزی، ایران را به عنوان مرکز ترانزیت منطقه مطرح میکند که علاوه بر افزایش قدرت اقتصادی در افزایش توان دیپلماتیک ایران نیز تاثیرگذار است در واقع تاثیر و تاثر سیاست خارجی و دیپلماسی فعال و متوازن با راهبرد اقتصاد مقاومتی و خنثی کننده تحریم، در این طرحِ راهبردی کاملا آشکار میباشد.
🔰قرارداد مستاجران به طور خودکار تمدید میشود
بر اساس جزئیات بسته سیاستی مصوب شده در جلسه سران قوا، همه قراردادهای اجاره واحدهای مسکونی در سال ۱۴۰۱ پس از ابلاغ این مصوبه به صورت خودکار و به مدت یکسال و حداکثر با نرخهای اعلام شده تمدید میشود.
قرارداد مستاجران به طور خودکار تمدید میشود
به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، در جلسه سران قوا که روز شنبه (۲۸ خردادماه) با حضور سران قوا و به ریاست آیتالله «سیدابراهیم رئیسی» برگزار شد، بسته سیاستی مصوب شده در جلسه شورای عالی سران قوان که شامل تعیین افزایش سقف تمدید قراردادهای اجارهبها در سال ۱۴۰۱ بود مورد تصویب قرار گرفت.
در نشست فوق، سران سه قوه تاکید کردند سیاستها و اقدامات لازم برای مدیریت حوزه مسکن سریعتر اجرایی شود و همزمان طرح دو فوریتی مطرح در مجلس شورای اسلامی نیز در اولویت تصویب قرار گیرد.
بر همین اساس با توجه به افزایش قابل توجه رشد اجاره واحدهای مسکونی در بهار ۱۴۰۱ و چشمانداز رشد آن در ادامه سال جاری و با توجه به فرا رسیدن فصل نقل و انتقال مستاجران و عدم تمکن مالی کافی جامعه مستاجران در شرایط بحرانی اقتصادی کشور، تعیین سقف اجارهبها، استثنائات و مشوقهای مربوطه به شرح ذیل پیشنهاد میشود:
ماده ۱- همه قراردادهای اجاره واحدهای مسکونی در سال ۱۴۰۱ پس از تاریخ ابلاغ این مصوبه به صورت خودکار و به مدت یک سال و حداکثر با نرخهای زیر نسبت به قرادادهای موجود تمدید میشود.
شهر تهران و سایر کلانشهرها ۲۵ درصد، سایر نقاط شهری ۲۰ درصد که در تبصره این ماده نیز آمده است که توافق مالک و مستاجر با نرخهای کمتر از موارد فوق بلامانع است.
در ماده ۲ نیز آمده است: موارد استثناء شده از تمدید خودکار اجارهنامهها به این شرح تعیین میشود:
۱- درصورتی که مالک، ملک یا واحد مورد اجاره را به فروش رسانیده باشد و قرارداد فروش را در سامانه ثبت معاملات املاک ثبت کرده و کد رهگیری دریافت کرده باشد و همچنین علاوه بر این اطلاعات ملک را در سامانه املاک و اسکان ثبت کرده باشد.
۲- اگر مالک برای تخریب، بازسازی یا تعمیر نسبت به اخذ پروانه ساختمانی از مراجع ذیربط اقدام کرده باشد.
۳- در صورتی که مستاجر در دوره اجاره قبلی با تشخصیص مرجع قضایی (شورای حل اختلاف) نسبت به انجام به موقع تکالیف اقدام نکرده باشد.
۴- عدم پذیرش افزایش مبلغ اجارهبها معادل درصدهای مصوب توسط مستاجر.
۵- در صورتی که فرزند مالک ازدواج رسمی انجام و برای سکونت به واحد مورد اجاره بر اساس تشخیص مرجع قضایی نیاز داشته باشد.
۶- در صورتی که مالک فقط دارای همین یک واحد مسکونی در همان شهر مورد نظر باشد و نیاز به سکونت وی در آن ملک به تایید مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) رسیده باشد. در مواردی که مالک دارای چند واحد مسکونی در همان شهر باشد فقط میتواند تقاضای سکونت خود را برای یکی از واحدهای مسکونی در اختیار ارائه کرده و رای مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) فقط برای همان واحد مسکونی موردتقاضا صادر خواهد شد.
در تبصره یک نیز آمده است: ملاک رسیدگی و بررسی حقوقی اختلافات اجاره بین موجر و مستاجر در مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) اطلاعات ثبت شده در سامانه کد رهگیری و املاک و اسکان است.
در تبصره ۲ نیز تاکید شده است: مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) مکلفند در کوتاهترین زمان ممکن و حداکثر ظرف مدت یک ماه نسبت به بررسی موارد اختلاف و صدور رای اقدام کنند.
♦️#چند_خبر_کوتاه
🔹با نصب کارتخوانهای فروش هوشمند نان سمنان و یزد، هم به طرح هوشمندسازی آرد و نان پیوستند.
🔹سخنگوی صنعت برق از انتشار اولین لیست ادارات پرمصرف در رسانهها و قطع برق این مراکز در ساعت اوج مصرف خبرداد./ صدا و سیما