توسعه روابط با قاره آفریقا
قاره آفریقا دارای مناطق خاصی مانند تنگه باب المندب، شاخ آفریقا و ... می باشد که سال هاست محل حضور و نفوذ قدرت های غربی و آسیایی است. بعد از منطقه خلیج فارس، دومین منطقه راهبردی از حیث حضور و اعمال نفوذ سیاسی، نظامی قدرت هاست. حضور و توسعه روابط ایران با کشورهای آفریقایی، علاوه بر تغییر موازنه قدرت در برابر ابرقدرت ها، موجب ارتقا سطح همکاری های امنیتی، تجاری و ... خواهد شد. هم چنین با فعال شدن ظرفیت های همکاری ایران در این منطقه، قدرت سیاسی- امنیتی رژیم صهیونیستی که پس از عضویت در اتحادیه آفریقا تقویت شده است، محدود خواهد شد. با این تفاسیر، دیدار آقای رییسی با رییس مجلس گینه بیسائو بسیار حائز اهمیت بوده که در آن ملاقات، بر توسعه روابط با قاره آفریقا و جدیت دولت در فعال سازی تمامی ظرفیت ها تاکید شده است.
✍سلیمانی
#مکتب_سلیمانی
🆔 @Maktabsoleimani313
👇🌲عراق: ایران و عربستان در بغداد در حال مذاکره هستند
وزیر امور خارجه عراق با تاکید بر ادامه تلاشهای این کشور برای کمک به تنش زدایی میان برخی کشورهای منطقه، گفت: مقامات ایران و عربستان درحال مذاکره درباره برخی از مسائل خود در بغداد هستند.
اعتماد: در دولت تدبیر و امید مردم فقیرتر شدند
یک روزنامه حامی دولت دوازدهم به استناد آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار تصریح کرد مردم به نسبت دوره قبل از روحانی فقیرتر شدهاند.
اعتماد در گزارشی خاطرنشان کرد: براساس آنچه دو نهاد بانک مرکزی و مرکز آمار از تصویر هزینه درآمد خانوارهای کشور منتشر کردهاند، متوسط درآمد سالانه یک خانواده شهری در سال ۹۰ حدود ۱۶ میلیون تومان بود که در سال ۹۹ به ۷۴ میلیون و ۶۷۶ هزار تومان رسید؛ ۳۶۶درصد افزایش. در این مدت نیز هزینهها افزایش ۲۹۶درصدی داشته و از حدود ۱۶ میلیون تومان در سال ۹۰ به ۶۳ میلیون و ۴۹۸ هزار تومان در سال گذشته رسیده است. با وجود اینکه خانوادهها نسبت به سال ۹۰ درآمد بیشتری کسب کرده و به همین دلیل هزینههای بیشتری نیز میپردازند، اما در واقع آنچه از قبل این هزینهها نصیب شان میشود (کالا و خدمات) کمتر از سال ۹۰ است. بدین معنا که افراد و خانوادهها با قدرت خرید فعلیشان سبد کمتری از کالا و خدمات سال ۹۰ را میتوانند تهیه کنند. براساس آمارهای بانک مرکزی در اولین فصل از سال ۹۰ هزینههای مصرف نهایی بخش خصوصی حدود ۱۷۷ هزار و ۶۳۹ میلیارد تومان بود که در انتهای همان سال به ۱۷۸ هزار و ۶۷۶ میلیارد تومان رسید. با امضای برجام در سال ۹۴ تغییر محسوسی در هزینههای مصرف نهایی بخش خصوصی در پاییز و زمستان همان سال ایجاد نشد و ارقام این دو فصل به ترتیب ۱۷۵/۸ هزار میلیارد تومان و ۱۷۶/۱ هزار میلیارد تومان اعلام شد. اگرچه برای از بین بردن آثار چند سال تحریم اقتصادی و نفتی نیاز به زمان بود. از این رو از پاییز سال ۹۵ تا تابستان سال ۹۷ عدد هزینههای مصرف نهایی بخش خصوصی در بازه ۱۸۳ هزار میلیارد تومان تا ۱۸۸ هزار میلیارد تومان در نوسان بود. بیشترین هزینه مصرف بخش خصوصی در پاییز سال ۹۶ با ۱۸۸/۷۲ هزار میلیارد تومان رقم خورد. اگرچه در پاییز سال ۹۸ نیز رقم ۱۸۲.۵ هزار میلیارد تومان به عنوان هزینه مصرف بخش خصوصی اعلام شد، اما در زمستان همان سال و به دلیل شیوع کرونا مصرف این بخش به ۱۶۵ هزار میلیارد تومان رسید. در سال گذشته نیز بازه نوسانی مصرف این بخش از ۱۷۰ هزار تا ۱۸۱ هزار میلیارد تومان بوده است. با استناد به گزارش بانک مرکزی هزینههای مصرف نهایی بخش خصوصی در زمستان سال گذشته ۱۷۰/۶ هزار میلیارد تومان بود که حدود هشت هزار میلیارد تومان کمتر از فصل مشابه سال ۹۰ است.
اعتماد همچنین در گزارشی دیگر تصریح کرد رکوردهای تورمی مسکن در دولت روحانی شکسته شده و افزایش ۱۱۱۳ درصدی را نسبت به سال ۹۰ نشان میدهد
تحریمها به کاشیهای ایرانی هم رحم نکرد
مأموران گمرک فرودگاهی در ویرجینیای شمالی امریکا، کاشیهای ارسالی از شهر قم ایران برای مسجدی در شهر «ماناساس» ایالت ویرجینیا امریکا را به بهانه تحریمهای ایران، توقیف کردند. به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این کاشیها که از شهر قم ایران برای مسجدی در شهر «ماناساس» در ویرجینیای شمالی امریکا ارسال شده بود کمتر از ۲ ماه پیش از سوی مأموران گمرک فرودگاه بینالمللی «دالس» در ویرجینیا به بهانه تحریمهای ایران توقیف و ضبط شده است. «ابوالفضل ناهیدیان» امام جماعت مسجد ماناساس درباره توقیف این کاشیها گفت این محموله کاشی هیچ ارتباطی به تحریم ندارد، چون پولی رد و بدل نشده و اهدایی است. او از وزارت خزانهداری دولت امریکا خواست تا مجوز آزاد شدن کاشیهای توقیفی را صادر کند. او گفت ۸ ماه پیش یک محموله مشابه را بدون مشکل خاصی دریافت کرده است، اما این بار مأموران گمرک به بهانه تحریمها، دست روی محموله گذاشتهاند. این امام جماعت مسجد گفته نامهای از سوی مأموران گمرک مرزی به دستش رسیده که میگوید کاشیها یا باید به ایران (مبدا) بازگردانده شود یا از بین برده شوند. ناهیدیان گفت از بین بردن کاشیها که با آیات قرآنی مزین شدهاند، بسیار ناراحت کننده خواهد بود. او گفت: «از بین بردن کاشیها مثل از بین بردن آیات قرآن یا خود قرآن است.»
شمخانی: موانع سیاسی برای عضویت ایران در پیمان شانگهای برداشته شد
دبیر شورای عالی امنیت ملی امروز چهارشنبه در پیامی توئیتری اعلام کرد که موانع سیاسی پیوستن ایران به پیمان شانگهای برطرف شده است.علی شمخانی در توئیتی نوشت: ساعتی قبل در گفتوگو با دوست و همکارم جناب آقای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی روسیه تحولات افغانستان، سوریه و خلیج فارس را بررسی کردیم. خوشبختانه موانع سیاسی برای عضویت ایران در پیمان شانگهای برداشته شده و با طی تشریفات فنی، عضویت ایران نهایی خواهد شد
قانون، فصل الخطاب بوده و هست. فرقی نمیکند که بالاترین مقام اجرایی باشی از آن تمکین نکنید یا وزیر باشی و ترک فعلی کنی یا خردتر و سادهتر عنابستانی باشی که به علت خستگی سربازی که توهین کرده است را هول بدهی. سوگند خوردم از قانون اطاعت کنم و پای این سوگند هستم، همچنان که در ۱۵ سالگی جانم را در طبق اخلاص گذاشتم
🔷 یک خبر، یک تحلیل
💢 موضوع: ایران قوی و خاطره بازی استعمارگران قدیم ‼️
🌀 خبر:
🔻 سفرای روسیه و انگلیس به یاد دوران قدیم عکسی از جنس استعمار در خاک ایران و سفارت روسیه به اشتراک میگذارند (شبیه عکس سال ۱۳۲۲ در سفارت شوروی).
این عکس که یادآور دوران استعمار ایران در زمان پهلوی اول بود، باعث آزردگی خاطر ملت ایران شد و واکنشهای فراوانی در فضای مجازی و حقیقی به دنبال خود بهمراه داشت.
🖌️مرور کوتاه تاریخ:
🔹 ششم آذر ۱۳۲۲ در دوره #محمدرضا_پهلوی و دوران شکست آلمان نازی توسط متفقین به درخواست استالین کنفرانسی در سفارت شوروی بدون اجازه و اطلاع شاه وقت ایران در تهران برگزار شد. نخست وزیر انگلستان و رئیس جمهوری آمریکا (چرچیل و روزولت) نیز حضور داشتند.
💢 تحلیل کوتاه:
🔸 بعد از گذشت ۸ دهه، همان استعمارگران پیر؛ امروز در مرداد ۱۴۰۰ در کشوری که یک کلام رهبرش معادلات دنیا را بر هم میزند، هوس خاطره بازی کرده و به یاد دوران قدیم عکسی از جنس سال ۱۳۲۲ ثبت میکنند. بدون آنکه متوجه باشند اینجا "انقلاب" شده است.
وزرا و روسای دولت و مجلس علاوه بر اعتراضهای توییتری و امثالهم، این دو نفر را فراخوانده و به آنها توصیه کنند چند جلد کتاب تاریخ و تحولات معاصر ایران بخوانند، شاید متوجه شوند که در ایران "انقلاب" شده و حکام قاجار و پهلوی سرنگون شده اند.
🔹 باید بدانند که نه ما آن ایران هستیم و نه آنها ابرقدرت های قدیم. اینجا ایران است با رهبری بزرگ و سردارانی قدرتمند که خواب از چشم دشمنان شرق و غرب ربوده و هژمون آنها را در هم کوبیده.
🔸 باید بدانند که چهل و اندی سال قبل سفره استعمارشان با دستان سید بزرگ روح الله خمینی رحمهالله علیه برچیده شده
🖌️نتیجه:
🔺روسیه و غرب به قدرت ایران اذعان دارند و بخوبی میدانند که ایران ۲۰۲۱ هیچ شباهتی به ایران ۱۹۴۳ ندارد و باز هم بخوبی میدانند که این عکس هیچ شباهتی به آن عکس ندارد و جز یک آرزوی پوچ هیچ ارزشی در اینگونه عکسها نهفته نیست.
ما از قدرتمان به خود میبالیم و آنها از افول قدرتشان سرافکنده ، پناه میبرند به شبیه سازی از گذشته. تا شاید مرحمی بشود بر زخم عمیق ۴۳ ساله شان.
✍️ #مسعود_باقری
#یک_خبر_یک_تحلیل
#معیار
#روشنگری
#ثامن
#بیدارباش
#مکتب_سلیمانی
🆔 @Maktabsoleimani313
⭕️ باز هم دروغ منوتو و بوقچی های داخلی!
مجموعه فرهنگی تربیتی یاران خورشید در اصفهان با طرحی ابتکاری و با توجه به شرایط روز جامعه اقدام به اطلاع رسانی جلسه روضه دهه اول محرم کرده است که با واکنش های زیادی در فضای مجازی روبرو شد.
🔻در این طرح که با توجه به دو مولفه قدرت در جمهوری اسلامی یعنی علم و اعتقاد شیعی طراحی شده بود، شعار برکت روضه + واکسن برکت نوشته شده و با طرحی گرافیکی این شعار به نمایش گذاشته شده بود.
🔻افرادی که سال هاست به دنبال ایجاد حس خودتحقیری و بی اعتقادی در مردم هستند با انتشار قسمتی از این طرح به دنبال القاء اهداف خود به افکار عمومی هستند و اینگونه عنوان کردند که هیئت ها به دنبال این است که بگوید واکسن نزنید و روضه آمدن کافیست.
#روشنگری
#ثامن
#بیدارباش
#مکتب_سلیمانی
🆔 @Maktabsoleimani313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تصاویری از تفحص پیکر شهید حاج رضا فرزانه در سوریه
🔻سردار شهید حاج رضا فرزانه در ۲۲ بهمن ۱۳۹۴ در منطقه هوبر سوریه به شهادت رسید و پیکر مطهرش به دست گروههای تکفیری افتاد .
سرانجام پس از ۶ سال تفحص شد و به میهن بازگشت.
#شهید_مدافع_حرم
#شهادت
#تفحص_شهدا
#بیدارباش
#مکتب_سلیمانی
🆔 @Maktabsoleimani313
🔴 واکنش بیادبانه محمود صادقی به سخنان مهم رهبر انقلاب
⭕️ در حالیکه رهبر انقلاب در سخنان دیروزشان دستورهای مهمی خطاب به مسئولان برای دسترسی وسیع مردم به واکسن، دارو، تستهای تشخیص و داروهای مقابله با بیماری کرونا مطرح کردند، محمودصادقی نماینده سابق و ردصلاحیت شده مجلس که به ابراز مواضع کینهتوزانه مشهور است، توئیت بیادبانهای منتشر کرده است.
⭕️ فارغ از ادبیات نامناسب بکار رفته در این توئیت، صادقی خط تبلیغاتی جریان ضدانقلاب در مقصرسازی از رهبر انقلاب در مقوله تأمین واکسن را جلو برده است .
در حالی که رهبری از ماهها قبل بر تولید و واردات واکسن به صورت همزمان تأکید داشتهاند و به گفته روحانی رئیسجمهور سابق و نمکی وزیر بهداشت، غربیها با وجود دریافت پیشپرداخت، از تحویل واکسنها خودداری میکردند تا اینکه در خرداد ماه و پس از به صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن داخلی، راه برای واردات هموار شد.
#روشنگری
#واکسن_کرونا
#واکسن_برکت
#ثامن
#بیدارباش
#مکتب_سلیمانی
🆔 @Maktabsoleimani313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 رئیس جمهور دیروز (پنجشنبه) به یک داروخانه توزیع داروهای بیماری کرونا رفت .
🔹 اشکهای بانویی که به حجت الاسلام رئیسی رای نداده بود!
پ.ن: رئیس جمهور اگر از جنس مردم باشد اینگونه امید به دل مردم تزریق میشود.
مقایسه کنید با آنها که با قهقهه هایشان از کاخشان به مردم میخندیدند.
#دولت_وفاق_ملی
#دولت_مردمی
#روشنگری
#ثامن
#بیدارباش
#مکتب_سلیمانی
🆔 @Maktabsoleimani313
#حسینیه_مجازی
🏴برای حسینی نوحه می کنیم
که برای نجات انسانیت خفته،
از قید گناه و آلودگی و گمراهی و جهل و....
خون پاک خود را نثار کرد.
♻️ امامی که برای پیدا کردن راه برای گمگشتگان راه حقیقت، سر خود را چونان چراغی فروزان به نیزه داد.
تا انسان فرورفته در تاریکی و ظلمت، راه خود را با آفتاب درخشان حسین پیدا کند.
«وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِيكَ لِيَسْتَنْقِذَ عِبَادَك َمن الْجَهَالَةِ و حَيرةِ الضَّلَالَة» زیارت اربعین
#روضه شب چهارم
🔻آقا جان به مادرت قسم ما راضی نبودیم برای هدایت ما،
شما از علی اکبر و علی اصغر مایه بزاری
اونها رو فدا کنی تا ما راه رو پیدا کنیم و حسینی بشیم...
ما لایق این همه سرمایه نبودیم...
◾️امشب منسوب به شخصی است که فاصله اش از لعنت تا رحمت به اندازه چند ساعت تفکر بود و یک جو ادب و حیا
جناب حر با خجالت آمد؛ روی آمدن نداشت!
ولی امیدش به کرم آقا بود، اینها باب الکرم اند
⚫️ حُرّمُ و نزدِ تو با روی سیاه آمده ام
بی پناهم منُ و اینجا به پناه آمده ام
پسر فاطمه بگشا برویم بابِ کَرَم
شرمسارم زپیِ عفوِ گناه آمده ام
من خجالت زدهِ از زینبُ و طفلانِ توام
تا نبخشی گُنَهم سینه پر آه آمده ام
صلی الله علیک یا اباعبدالله
✍ #محمدتقی_احمدی_پرتو
#محرم
#امام_حسین
#روضه
#روشنگری
#بصیرت_عاشورایی
#بیدارباش
#مکتب_سلیمانی
🆔 @Maktabsoleimani313
🌐 سرلشکر سلامی: نگرانی امنیتی در مرزها نداریم
فرمانده کل سپاه پاسداران:
🔻مرزهای کشور در امنیت کامل است و عارضهای نداریم.
🔻 چه نیروی انتظامی و چه ارتش و چه سپاه مقتدرانه بر مرزها مشرف هستند و کنترل لازم را دارند.
🔻همه امکانات سپاه را برای مهار کرونا پای کار آوردهایم.
✅بصیرت
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
✳️نکاتی پیرامون کابینه پیشنهادی
✅بمجرد اعلام اسامی کابینه پیشنهادی مانند دوانتصاب قبلی شایعات تخریب بیحرمتی ازسوی گروهها وافرادشروع شده
✅به هرانتصابی درکشور ایراداتی وارد است اشکالی هم ندارد ضمن اینکه افراد دلایل،ملاک ومعیارمعرفی ونصب راهم نمیدانند
✅برای معرفی افرادکمیتهای تشکیل و سعی کردند باتوجه به وعده ها وانتظارات بهترین راانتخاب ومعرفی نمایندوبلاشک لیست بدون عیب ونقص نیست
✅مبنارا بایدبراعتمادگذاشت مگرخلاف آن بادلیل وسند قابل اثبات باشد
✅مسلماًهیچ لیستی نمیتواندنظرهمه را تأمین کند وگروهی ایرادونقد وارد میکنند
✅البته بعضی ازافراداگر ازنظر تحصیلاتی وخصوصاشرایط سنی بروزتر بودندبمراتب بهتربود(خستگی،عدم شادابی لازم)
✅معلوم نیست مجلس دربررسی برنامهها،توانمندیهاو..درموردبرخی از افرادپیشنهادی چه تصمیمی بگیرد
☸معتقدم اگردیدگاه،نقد،مدرکی مبنی بر عدم سابقه اجرایی،کارایی وعملکرد،مشکل اقتصادی،وابستگی شدید به فرد،حزب وگروه، محافظه کاری، بیعدالتی و... وجود دارد که مانع کاروتلاش درمسیر دولت مردمی میشوداز طریق نمایندگان دنبال شودو ذهن مردم امیدوار دراین اوضاع اقتصادی وبیماری کرونایی مشوش نشود
✍غلامرضایی
#مکتب_سلیمانی
🆔 @Maktabsoleimani313
سفیر روس باید اخراج شود وگرنه طمع ورزیهای روسیه بیشتر خواهد شد
مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: اینکه وزارت امورخارجه کشورمان سفیرروسیه را احضار کرده و او نیز به خاطر عکس موهنی که از خود و سفیر انگلیس درجایگاه ویژه سران کشورهای روسیه، انگلیس و آمریکا در سفارت روسیه در تهران در دوران اشغال ایران توسط متفقین منتشرکرده عذرخواهی نموده، لازم بود، اما کافی نیست. اکنون در برابر اقدام توهین آمیزی که سفیر روسیه انجام داده اگر برخورد قاطعی با او صورت نگیرد، طمع ورزیهای روسیه بیشتر خواهد شد و چنین چیزی برای ملت ایران قابل تحمل نیست
✳️دوازده نکته مهم در مورد وضعیت افغانستان...
✍علی محمدی
1⃣غالب مردم افغانستان از دولت فعلی و آمریکا ناراضی اند. بنابراین در حمایت از دولت برنمی آیند.
2⃣افغانستان کشوری با اقوام مختلف است که هیچ کدام از این اقوام اکثریت مطلق را ندارند. پس هیچ گروهی به تنهایی نمی تواند دولت مرکزی را تشکیل دهد. مگر با دخالت های خارجی.
3⃣ طالبان با داشتن هر تفکری، جزئی از اقوام و مردم افغانستان است که نمی توان آنها را در روند تشکیل دولت آینده نادیده گرفت.
4⃣سیاستهای ضد آمریکایی طالبان کاملا مشهود است. از این جهت با داعش متفاوت هستند. البته عناصر تندرو نیز در آنها وجود دارند.
5⃣ ظاهرا طالبان امنیت شیعیان را تضمین نموده است البته با این شرط که شیعیان با گروه های مخالف طالبان همکاری نکنند. در صورت تشکیل دولت توسط طالبان هیج تضمینی مبنی برادامه این ضمانت وجود ندارد.
6⃣سیطره مطلق طالبان بر دولت و مردم افغانستان به نفع مردم این کشور و منطقه نخواهد بود.
7⃣طالبان سازوکارهای دمکراتیک و جمهوری را قبول ندارد. چون از یک طرف تنها ۳۰ درصد مردم افغانستان هستند و از طرفی به لحاظ اندیشه قائل به تشکیل امارت اسلامی هستند.
8⃣هیچ سندی وجود ندارد که قاطعانه نشان دهد تحرکات فعلی طالبان بدون چراغ سبز آمریکا رخ داده است. در واقع گویا عمر اشرف غنی و دولت مرکزی برای امریکا به پایان رسیده است. واشنگتن میداند که نمیتواند بیش از این در افغانستان بماند و با قبول شکست از این کشور خارج شد. اما با خروج خود نمی خواهد ثبات در منطقه شکل بگیرد. بنابراین سعی می کند بعد از خودش، افغانستان کانون ناامنی منطقه باشد. تا از این طریق برای حضور گذشته اش در منطقه مشروعیت زایی کند_دقت کنید_.
9⃣بر اساس مورد ۸، گویا کاخ سفید بر آن است تا با ایجاد ناامنی مضمن در افغانستان به مشغول ساختن رقبای خود( چین،روسیه و ایران) بپردازد. لذا همگرایی این سه کشور در حل و فصل پرونده امنیتی افغانستان باید تقویت شود.
0⃣1⃣ سیاست ج.ا.ایران تشکیل دولتی متشکل از همه گروه ها و اقوام برای ایجاد ثبات و امنیت در افغانستان است. هر چند امری بسیار مشکل به نظر می رسد.
1⃣1⃣در صورتی که طالبان موفق به سیطره بر کل افغانستان شد، برای تداوم حاکمیتش و تعامل با کشورهای همسایه ناچار به تامین امنیت همه اقوام و تامین منافع کشورهای همسایه است.
2⃣1⃣بر اساس مورد ۱۱ ایران نباید ارتباط و مذاکره مداوم خود را با طالبان قطع کند. حل مشکل افغانستان در سایه حضور همه اقوام، و تعامل کشورهای همسایه رقم می خورد. در غیر این صورت ناامنی در آن به کل منطقه سرایت می کند.
🔴بیانیه بیش از ۴۰۰ حقوقدان: شهردار شدن زاکانی هیچ اشکال قانونی ندارد
🔹حقوقدانان و وکلای بسیج حقوقدانان تهران و همچنین حقوقدانان و وکلای شبکه مدافعان عدالت کشور اعلام کردند: انتخاب شهردار براساس قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای کشور به عهده شوراهای اسلامی است. بیان برخی از گرایشهای علمی دارای اولویت و بخشنامهها و آییننامههای صادره از مقامات ذیربط وزارت کشور برای این سمت دارای شأن تأسیسی نیست بلکه تکمیلی است، بنابراین آییننامهها وصف آمره ندارند.
🔹از دیگر سو معیار صلاحیت در خصوص انتخاب شهردار به عهده اعضای شوراهاست و شوراها شخصیتی را برگزیدند، که دارای وجه ملی است. شخصی که برای احراز بالاترین مقام اجرایی کشور صلاحیتش توسط شورای نگهبان احراز گردیده است؛ آیا میشود دارای صلاحیت به عنوان شهردار تهران نباشد؟
👇🌲تخممرغهای اصلاحطلبان در سبد سوراخ بود!
«ابراهیم اصغرزاده» عضو شورای شهر اول منحله تهران- به ریاست عبدالله نوری و نائب رئیسی سعید حجاریان- و رئیس کمیته سیاسی نهاد اجماع ساز اصلاحات (ناسا) در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «به فرض اگر اصلاحطلبان تمامقد وارد انتخابات (ریاست جمهوری ۱۴۰۰) میشدند و برنامهای رادیکال برای اصلاح امور ارائه میدادند، معلوم نبود مورد استقبال قرار بگیرند؛ چون باور مردم به اثربخشی آنها در طول سالهای گذشته کاملاً از دست رفته بود. متأسفانه دولت روحانی موجودی حساب اصلاحطلبان را چنان خالی کرد که برای خودشان ریالی نمانده است». اصغرزاده در ادامه گفت: «بهتر است دوپارگی اصلاحات را به رسمیت بشناسیم و عناصر فرصتطلب را از مرکزیت تصمیمگیری جبهه دور کنیم. اینکه اصلاحطلبان نتوانستند درک بهموقعی از تحولات اجتماعی داشته باشند، حرف درستی است. اصلاحطلبان با تکیه به گفتاردرمانی دولت تخممرغهایشان را در سبدی گذاشتند که سوراخ بود». یکی از علتهای اصلی کارنامه بسیار ضعیف دولت روحانی این بود که اکثریت مطلق دولت در اختیار جریان اصلاحطلب قرار گرفت. امثال آخوندی، زنگنه، نعمت زاده، نجفی، ربیعی، جهانگیری، عیسی کلانتری، ابتکار، مولاوردی، حسین فریدون و... اشخاصی بودند که در سال ۸۸ در ستادهای موسوی و کروبی حضور داشته و در سالهای ۹۲ و ۹۶ نیز به دولت روحانی راه یافتند. بهعبارتدیگر، دولت روحانی همان دولت میرحسین موسوی و کروبی بود که با ۴ سال تأخیر روی کار آمد
▼گزارش روز
صندلی خالی نشان از اقتدار ماست
انتشار تصویر جنجالی سفیران روسیه و انگلیس با یک صندلی خالی، موجی از اعتراض را بین کاربران مجازی در حالی به راه انداخت. این عکس تداعیکننده تصاویر کنفرانس تهران در سال ۱۹۴۳ بود که بدون اطلاع رژیم پهلوی، استالین، روزولت و چرچیل در تهران جمع شدند تا در مورد جنگ جهانی دوم تصمیم بگیرند که نشان از عمق ذلت و حقارت رژیم پهلوی داشت؛ یادآوری آن فاجعه تاریخی با عکس کذایی، احساسات ملت سربلند ایران را جریحهدار کرد.
گزارههای خبری: انتشار عکس شبیهسازی شده سفرای روسیه و انگلیس با کنفرانس تهران در سال 1943، واکنش قاطع مسئولین ارشد نظام را نیز در پی داشت: 1- دکتر قالیباف، رئیس مجلس گفت: «اقدام دور از ادب سفرای روسیه و انگلیس باید بهسرعت توسط وزارت خارجه پیگیری شود. هر دو سفیر باید فوراً بهطور رسمی بابت اقدام انجامشده عذرخواهی کنند، در غیر این صورت اقدام قاطع دیپلماتیک ضروری خواهد بود». 2- ظریف، وزیر امور خارجه نیز توئیت زد: «لازم است یادآور شوم که اوت ۲۰۲۱، نه اوت ۱۹۴۱ است و نه دسامبر ۱۹۴۳. مردم ایران نشان دادهاند که سرنوشت آنها هرگز نمیتواند برآمده از تصمیمات سفارتخانههای خارجی باشد». 3- امیر عبدالهیان، چهره پیشنهادی رئیسی برای وزارت خارجه نیز در توئیتی نوشت: «اقدام غیردیپلماتیک دو سفیر خارجی در تهران، افکار عمومی را در ایران مکدر کرده و نشاندهنده بیتوجهی به آداب دیپلماتیک و غرور ملی مردم غیور ایران است. اصلاح و جبران سریع این خطا، ضرورت دارد». 4- در ادامه ماجرا، سفرای انگلیس و روسیه به وزارت امور خارجه فراخوانده شدند که نشانه مسلم استقلال سیاسی امروز ایران بود. این دو سفیر در بیانی مشترک، ضمن ابراز احترام به ملت بزرگ ایران، گفتند، هیچگونه قصد و نیت سوء ضدایرانی نداشتهاند و سفرا درصدد بودهاند تنها اتحاد روسیه و بریتانیا علیه آلمان نازی در زمان جنگ دوم جهانی را یادآوری کنند. سفیر روسیه ضمن تأکید بر روابط راهبردی و مراودات عمیق و دوستانه بین دو کشور، تصریح کرد: «از اینکه انتشار این عکس باعث سوءتفاهم و رنجش خاطر مردم کشور دوست، ایران شده، متأسفم».
گزارههای تحلیلی: قدر مسلم، این تصویر ربطی به رخ کشیدن قدرت در برابر ایران مقتدر نمیتواند داشته باشد و صرفاً یک یادآوری تاریخی است؛ چراکه عکس دو سفیر از بعد سیاسی، هیچ شباهتی به عکس اول ندارد؛ ایران، امروز در جایگاهی قرار دارد که نهتنها آنها تصمیمگیران نظم و امنیت امروز منطقه نیستند، بلکه انگلیسیها باید بابت آزاد کردن نفتکش خود التماس کنند، افسران آمریکایی دستگیرشده روی ناو گریه میکنند و روسیه به قدرت ایران در منطقه اذعان دارد؛ ایران ۲۰۲۰ هیچ شباهتی به ۱۹۴۳ ندارد. از سوی دیگر این عکس حاوی این پیام نهفته است که همانگونه که جمهوری اسلامی ایران دست ابرقدرتی چون امریکای متجاوز و زورگو را نهتنها از کشور، بلکه در منطقه کوتاه و قطع کرد، میتواند دست هر کشوری که به خاک و ناموس این مملکت چشم دوخته باشد را نیز قطع کند. (نویسنده: محمد میری)
▼حرف روز
مواجهه با کابینه پیشنهادی
هفته گذشته وزرای پیشنهادی دکتر رئیسی برای بررسی صلاحیت به مجلس شورای اسلامی معرفی شدند. دراینباره ارزیابیهای مختلفی مطرح شده و حتی سطحی از تقابل و منازعه را بین نیروهای سیاسی برانگیخته که لازم است به برخی نکات در این زمینه توجه شود:
نکات تحلیلی: 1-آنچه که باید باشد: اولاً؛ تا اینجا اتفاقی که افتاده آن بوده که طبق قانون اساسی، رئیسجمهور پس از بررسیهای گوناگون به جمعبندی نهایی رسیده و ارزیابی کرده که میتواند با افراد انتخابشده، شرایط کنونی را تغییر دهد. ثانیاً؛ راه برای ارزیابی نقادانه کارشناسان امر بسته نیست و آنها لازم است که دیدگاههای خود را معطوف به شاخصهای کابینهای کارآمد بیان نمایند. ثالثاً؛ در کشور بنبست وجود ندارد و در مرحله بعد مجلس شورای اسلامی میتواند با نهایت دقت و کارِ کارشناسی به موضوع بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی بپردازد و در جهت ساختن کابینهای قوی به رئیسجمهور کمک کند. 2-آنچه نباید باشد: سیاست زدگی در همه دورهها و دولتها برای کشور و منافع ملی هزینه تولید کرده است. در این شرایط بیش از هر زمانی لازم است با آرامش، انسجام و عقلانیت به سمت اصلاح امور معیشتی حرکت کرد. متأسفانه پدیده سیاست زدگی سبب شده بر سر هر پدیده و امر سیاسی، بهجای مواجهه منطقی و واقعبینانه، تقابلها و دوقطبیها رواج پیدا کند؛ اتفاقی که کموبیش درباره معرفی کابینه رخ داده است. در این مقطع، مهم آن است که ما با هوشمندی و عقلانیت نگذاریم وضعیت حساس کنونی تبدیل به اختلاف و نزاع بین جریان انقلابی و جامعه شود.
نکته پایانی: ارائه نقدها و دیدگاههای کارشناسیِ دلسوزانه درباره دولت آقای رئیسی یک ضرورت حتمی است، اما اینکه بر سر هر قضیه و موضوعی بلافاصله قطببندی مخالف و موافق صورت بگیرد و متعصبانه فضای تخریب و پرخاشگری رواج پیدا کند، چیزی است که انسان را از آینده جبهه انقلابی نگران میکند و نگرانی مهمتر آن است که در این فضای نامطلوب و دربرگیرنده حاشیهها، مطالبات واقعی و اولویتدار مردم بر زمین باقی بماند. نکته مهم دیگر که لازم است به آن توجه شود آن است که در کنار وزرای کارآمد، لازم است اتخاذ سیاستهای صحیح، اصلاح ساختارهای اقتصادی، تأمین منابع مالی و اداره منسجم و قوی تیم اقتصادی نیز مدنظر قرار گیرد. این نکته از این منظر حائز اهمیت است که در نظر بیاوریم وزرا هرچند به لحاظ ویژگیهای شخصی برجسته باشند، اما بدون این الزامات راه بهجایی نخواهند برد. (نویسنده: عزیز غضنفری)
◄ لهستان به رژیم صهیونیستی باج نمیدهد!/ لهستان لایحهای را تصویب کرده که طبق آن، یهودیان حق نخواهند داشت اموال و املاک ادعایی خود را که در دوران تسلط آلمان نازی مصادره شده و اکنون در اختیار دولت لهستان قرار دارد، از این کشور مطالبه کنند یا به افرادی که از واقعه ادعایی هولوکاست نجات پیدا کردهاند، خسارت داده شود. لاپید نفر دوم کابینه رژیم صهیونیستی از لهستان خواسته این قانون را ابطال کند. موراویهتسکی هم گفته: «تا زمانی که من نخستوزیر هستم، لهستان قطعاً هیچچیزی بابت جنایات آلمانیها پرداخت نمیکند. لهستان بههیچوجه مسئول هولوکاست نیست»