فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅کرونا
❗️افشاگری عجیب رئیس بیمارستان یاس سپید تهران
بعد از افشاگری رئیس بیمارستان خورشید اینبار دکتر مجید لعل روشن رئیس بیمارستان یاس سپید تهران افشاگری کرد.
▫️اگر وزارت بهداشت بیماران کرونایی را رها کند و بروند منزل، روند درمانی آنان بهتر انجام می شود و آمار مرگ و میر کمتر خواهد شد.
▫️بیش از نیمی از آمار مرگ و میر بیماران کرونایی بدلیل عوارض داروهای تجویزی است و نه کرونا.
@Maktabsoleimani313
هدایت شده از اربابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽از سر گذشتن...
سرگذشتِ آنانی ست
که با #حسین_علیهالسلام معامله کردہ اند🍃
#حاج_قاسم
🤲 الّلهُـمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَـرَج 🤲
#امام_حسین_علیه_السلام
#ملت_حسین_به_رهبری_حسین
#محرم🏴
#واکسن
@Maktabsoleimani313
♨️زمان شناسی‼️
✳️طرماح بن عدی از راه آشنایان کاروان امام حسين علیه السلام جهت رسیدن به مقصد است. جلو کاروان راه افتادو اشعارى را با اين مطلع، خواند:
يا ناقتى لاتذعرى من زجر وامضى بنا قبل طلوع الفجر.( اعيان الشيعه، ج7، ص396.)
مضمون اشعار، در ستايش از خاندان رسول خدا صلی الله علیه و آله و سیدالشهداست.
💢 در ميانه راه، اجازه طلبيد كه به قبيله خود سر بزند. این رفت وبرگشت روزها طول کشید. به «عذيب الهجانات» كه رسيد، خبر شهادت امام را شنيد. اندوهگين شدو از اين كه توفيق شهادت در ركاب امام، نصيب او نشده است. بسیار گریه کرد. (حياة الامام الحسين علیه السلام، ج 3، ص 83)
👈 برخی تاریخ نویسان، وی را از کشته شدگان جریان توابین آورده اند.
✳️ مقام معظم رهبری :
☑️ «عدّهی توّابین، چند برابر عدّهی شهدای کربلاست. شهدای کربلا همه در یک روز کشته شدند؛ توّابین نیز همه در یک روز کشته شدند. اما اثری که توّابین در تاریخ گذاشتند، یک هزارم اثری که شهدای کربلا گذاشتند، نیست! بهخاطر اینکه در وقت خود نیامدند. کار را در لحظهی خود انجام ندادند. دیر تصمیم گرفتند و دیر تشخیص دادند.»( بیانات در دیدار فرماندهان لشکر ۲۷ محمد رسولالله (ص) ۲۰/۳/۷۵)
☑️ «فرق بین شهدای کربلا و توّابین همین است. شهدای کربلا هم شهید شدند، توّابین هم شهید شدند. فاصلهی زمانی بین آنها هم خیلی زیاد نبود؛ اما شهدای کربلا در عرش انسانیت قرار دارند، شهدای توّابین نه؛ مقامشان با آنها خیلی فرق دارد. چرا؟ چون شهدای کربلا به ندای حسین بن علی علیهالسّلام در وقتِ خود پاسخ دادند؛ ولی توّابین به ندای آن حضرت، بعد از گذشتن وقت پاسخ دادند. فرقش این است.»( ۱۳۷۸/۰۶/۰۸بیانات در دیدار خانوادههاى شهیدان قائن)
☑️ «توّابین آنوقتی که باید میآمدند -که عاشورا بود- نیامدند، وقتی آمدند که کار از کار گذشته بود. یا قیام مردم مدینه با رهبری عبدالله بن حنظله. آمدند در مقابل یزید ایستادند، قیام کردند، حاکم مدینه را بیرون کردند، امّا دیر؛ آنوقتی که شنیدند که حسینبنعلی (علیهماالسّلام) از مدینه خارج شد، آنوقت باید به این فکر میافتادند، نیفتادند؛ دیر به فکر افتادند، یک سال بعد [به فکر افتادند]؛ نتیجه هم همانی شد که تاریخ ثبت کرده است؛ قتلعام شدند، تارومار شدند، نابود شدند، هیچ کاری هم نتوانستند بکنند. کار را در وقت باید انجام داد.»( ۱۳۹۵/۱۰/۱۹بیانات در دیدار مردم قم)
✳️یکی از ارکان مهم بصیرت عاشورا ، زمان شناسی است.
گاهی غفلت به لحاظ زمانی میتواند آسیبی را وارد کند که قابل جبران نیست.
👈در بسیاری از مقاطع حساس انقلاب و حوادث مختلفی که تا کنون اتفاق افتاده ، یکی از مهمترین عواملی که نقشه دشمن را خنثی نموده است: همین بصیرت توام با زمان شناسی درست مردم ایران بوده است.
✍ #حسین_عباسیان
@Maktabsoleimani313
🔴درخشش تیم آیت الله رئیسی در کمیسیونها
🔹با اعلام رسمی لیست وزرای پیشنهادی آیتالله رئیسی به مجلس و اعلام وصول آن در صحن خانه ملت، از روز شنبه جلسات داخلی کمیسیونهای مجلس با وزرای پیشنهادی آغاز شده و تا روز دوشنبه ادامه خواهد داشت. در این دوره از مجلس، برنامهریزی شده تا تمام وزرای پیشنهادی دولت در همه کمیسیونهای مجلس حضور یافته و با نمایندگان گفتگو کنند.
🔹اخبار مجلس و تیم وزرا حاکی است که در روز اول علیرغم برخی تخریبهای قبلی که به خصوص علیه وزرای جوان صورت گرفته بود، گفتگوهای کارشناسی و برنامههای تدوین شده از سوی تیم رئیسی فراتر از انتظار نمایندگان مجلس بوده است.
🔹گفته میشود وزیران جوان کابینه پیشنهادی با قدرت اقناع بالا و توان کارشناسی ویژهای که از خود نشان دادهاند موفق شدهاند برخی از تصوراتی که در روزهای اخیر به واسطه فضاسازیهای رسانهای ایجاد شده بود را تغییر داده و بهبود دهند.
🔹سیدرضا فاطمیامین، محمدمهدی اسماعیلی، حسین باغگلی، سیداحسان خاندوزی، حجتالله عبدالملکی و عیسی زارعپور از جمله وزرایی بودهاند که در روزهای اخیر تحت شدیدترین حملات رسانهای قرار گرفته و با این حال در روز اول مجلس موفق شدند بسیاری از ابهامات را برطرف کرده و چند قدم به وزارت نزدیک شوند.
🔹همچنین محمدعلی زلفیگل، رستم قاسمی، علیاکبر محرابیان و جواد اوجی نیز با ارائه برنامههای خود موفق شدند همراهی نمایندگان و کمیسیونهای تخصصی را بدست آورند. سایر وزرا که چهرههای شناختهشدهتری هستند نیز در وضعیت تعاملی و کارشناسی خوبی قرار دارند.
🔹با وجود اینکه در برخی کمیسیونهای تخصصی، نحوه مدیریت جلسه به شکلی بوده است که تنها نمایندگان مخالف اجازه اظهارنظر پیدا کرده و موافقان در حاشیه قرار گرفتند، با این حال نتایج گفتگوهای عمومی در مجلس به قدری موفقیت آمیز بوده که ضعف اداره در برخی کمیسیونها را به کلی از بین برده است.
🔹بسیاری معتقدند با درخشش تیم آیتالله رئیسی در جلسات تخصصی مجلس، احتمال رایآوری کل کابینه به طور جدی افزایش یافته است. ضمن آن که همانطور که در گفتههای رئیس مجلس آمده بود، کابینه به صورت تیمی بسته شده و ترکیب کلی این فهرست به شکلی است که در صورت رای حداکثری به وزرا، مسیر حل مشکلات بینبخشی و فرابخشی با فوریت و سرعت و هماهنگی بیشتری طی خواهد شد.
@Maktabsoleimani313
✳️تب اعتماد به آمریکا و اشرف غنیهای ایرانی
💢اشرف غنی برای جلب آمریکاییها چه کاری بود که نکرد؟
✅ترامپ بیخبر، بیاجازه به کشورش آمد. سراسیمه خودش را رساند که بگوید هوای من را داشته باشد.
✅۲۰ سال اشغال، ۲۰ سال اعتماد، ۲۰ سال خوشبینی به سوپرمن آمریکایی و ندیدن قدرت جوان افغانستانی، به لحظهای از بین رفت!
اشرف غنی ظهر فرار کرد و اشرف غنیهای افغانستانی شب به فرودگاه هجوم آوردند شاید مانند اشرف غنی پروازی پیدا کنند برای فرار!
شاید در دلشان بگویند پس چه شد آن هم وعدهی آمریکایی!!!
💢ما ایرانیها هم کم اشرف غنی نداریم!
✅ هنوز مثل علی مطهری توییت میزنند که برویم مستقیم مذاکره کنیم با آمریکا؟
از اشرف غنی هم می شد نزدیکتر و مستقیمتر رفت؟
✅هنوز اشرف غنیهای اقتصاد، دلشان خوش است که اگر مذاکره کنیم، دیوار تحریمها ترک بر میدارد!
✅هنوز اشرف غنیهای سلبریتی به رییس جمهور آمریکا نامه مینویسند که به ما واکسن بده!
✅هنوز اشرف غنیهای فرهنگی به سوپر من و مرد عنکبوتی بیشتر از رستم و سیاووش اعتماد دارند!
👈اما چرخ روزگار سرنوشت رضاخانها و اشرف غنیها را فرار نوشته است؛ فراری با ذلت و خواری!
✍محمد حسین زاده
@Maktabsoleimani313
🔴خبرنگار میدانی افغانستان: طالبان به هیئت های حسینی رفتند و امنیت مراسم را تامین کردند
موسوی در ارتباط زنده خبرگزاری دانشجو با مزارشریف گفت:
🔹طالبان رویکردی را پیش گرفته که با هیچ چیزی مخالفت ندارد /حتی کاری به پرچمهای یا حسین و یا ابالفضل در سطح شهر ندارند
🔹حتی گفته میشود در بعضی از مناطق طالبان به تکیه خانهها، مساجد و هیئتها رفتند و به مردم گفتند امنیت شمارا تامین میکنیم، درحالی که سالهای قبل طالبان نسبت به شیعیان بد رفتار بودند
🔹مردم مزارشریف از رفتار و عملکرد طالبان راضی هستند
@Maktabsoleimani313
مکتب سلیمانی
🔴خبرنگار میدانی افغانستان: طالبان به هیئت های حسینی رفتند و امنیت مراسم را تامین کردند موسوی در ارت
البته یه نکته خیلی مهم که باید در نظر داشت اینه که طالبان مجموعه گسترده ای از گروه ها با افکار متفاوت هست.
🔸مثلا کلیپی از برچیده شدن چند تا پرچم محرمی توسط یه گروهی از طالبان منتشر شده که دلیل بر کلیت تفکر طالبان نمیشه
💢 در واقع ممکنه برخی از گروه های طالبان در جاهایی جنایاتی انجام بدن یا با شیعیان مخالف باشند ولی کلیت طالبان تفاوت هایی با ۲۰ سال قبل کرده و گزارش های مردمی از افغانستان نشون میده که خیلی از مردم از حضور و حاکمیت طالبان استقبال میکنند.
🔷 بین بد و بدتر همین که بد انتخاب شده میشه امیدوار بود که در اینده اوضاع بهتر بشه
@Maktabsoleimani313
چین: تمایل داریم با طالبان رابطه دوستانه ایجاد کنیم
🔹 در حالیکه پس از سقوط افغانستان توسط طالبان هنوز هیچ کشوری این گروه را برسمیت نشناخته است، مقامات چینی از تمایل خود برای ایجاد رابطه دوستانه با طالبان خبر دادند.
@Maktabsoleimani313
✍شهید حاج قاسم سلیمانی:
ما نیاز داریم که بگوییم حضرت اباعبدالله الحسین(ع) چگونه حرکت کرد و چگونه جنگید؛ اصحاب ایشان چگونه ایثار و فداکای کردند؟ انقلاب ما اگر حسین(ع) را نداشته باشد در جنگش باخته است. همانطور که امام حسین(ع) در صحرای کربلا با 72 نفر در مقابل لشگر 40هزارنفره دشمن در محاصره نظامی، اقتصادی و... بود، امروز هم جنگ ما همان وضعیت را دارد.»
#ما_ملت_امام_حسینیم
@Maktabsoleimani313
▼گزارش روز
نگاهی بر آخرین تحولات افغانستان
همانگونه که پیشبینی میشد، طالبان تصرف مراکز استانی خود را به ۳۲ مرکز رساند و اکنون تصرف کامل کابل را در دستور کار قرار داده است. از سوی دیگر اشرف غنی نیز از افغانستان خارج شده و اکنون وضعیتی از بیدولتی در این کشور حاکم شده است. در کنار این مسائل، تحرکات بازیگران فرامنطقهای و برخی تلاشها برای ایجاد یک دولت موقت نیز از مهمترین تحولات کنونی افغانستان است. به همین منظور و برای اطلاع بیشتر از مسائل کنونی افغانستان، ذکر چند نکته قابلذکر است.
گزارههای تحلیلی: 1- تحولات کنونی افغانستان و هرجومرج به وجود آمده در آن، نشئتگرفته از ۲۰ سال حضور آمریکا در این کشور است؛ حضوری که بیشتر ناامنی و از بین رفتن زیرساختهای مهم این کشور را در پی داشته است. 2- رویکرد طالبان در افغانستان، مبتنی بر جنگ و صلح است؛ طالبان معتقد به این گزاره است که تصرف سرزمینی موجبات افزایش قدرت چانهزنی در مسائل سیاسی میشود. به همین منظور ابتدا به تصرف شهرستانها و فرمانداریها اقدام کرد و اکنون مراکز استانی را تصرف کرده است. در نتیجه چنین اقدامی، اکنون مشاهده میشود که طالبان در مذاکرات سیاسی دست برتر را دارد و پیشنهادهایی که داده میشود با مخالفت این گروه روبرو میشود. 3- راهبرد طالبان مبتنی بر مشارکت حداکثری در قدرت است. بعید است که طالبان به سمت تشکیل یک حکومت تک جریانی برود؛ زیرا تشکیل چنین حکومتی پذیرش بینالمللی نخواهد داشت و در داخل افغانستان نیز موجب دشمنتراشی از سوی احزاب فرقهای رقیب خواهد شد. درنتیجه طالبان به دنبال شرکت در یک حکومت ائتلافی با حداکثر قدرت خواهد رفت؛ دولتی که طالبان اکثریت آن را داشته باشد. 4- پیشبینی میشود که در آینده یک شورای هماهنگی متشکل از کلیه جریانهای سیاسی در داخل افغانستان تشکیل شود. این شورا احتمالاً دولت موقتی تشکیل دهد و سپس از درون آن، دولت اصلی تشکیل شود. البته برخی این سناریو را مطرح کردهاند که دو دولت در داخل افغانستان تشکیل شود؛ یعنی یک دولت متشکل از جریانهای سیاسی و یک دولت متشکل از طالبان. این امر بسیار بعید است؛ زیرا گروههای موجود سیاسی توان تشکیل دولت را به دلیل اختلافات موجود ندارند و طالبان نیز برای مشروعیت بخشیدن به حضور خود در قدرت، نیاز به مشارکت سایر گروهها دارد. 5- تحولات افغانستان به مقطع فعلی ختم نخواهد شد و در آینده این تحولات، گستردگی بیشتری پیدا خواهد کرد؛ زیرا بسیاری از بازیگران داخلی خواهان تأثیرگذاری بر تحولات کنونی هستند و شرایط فعلی را بهترین زمان ممکن میدانند. همچنین در آینده افغانستان، بازیگران فرامنطقهای نیز خواهان نقشآفرینی بیشتری خواهند بود. (نویسنده: محمدرضا
🔴پیام رئیسجمهور چین به رئیس جمهور ایران: روابط با ایران را بسیار ارزشمند میدانیم
🔹«شی جینپینگ» در پیامی به حجت الاسلام رئیسی، با بیان این که روابط ایران و چین را بسیار ارزشمند میداند، گفت مایل است پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک را فرصتی برای غنی کردن مشارکت استراتژیک جامع در نظر بگیرد.
🔹رئیسجمهور ایران هم تأکید کرد تعهد ایران برای ایجاد روابط عالی میان دو کشور بدون تغییر است و با وارد شدن به ششمین دهه روابط دو طرف، ایران به ارتقای سطح همکاریهای استراتژیک با چین ادامه خواهد داد.
▼حرف روز
زمین بازی را بشناسیم!
سرعت تحولات و ظهور پدیدههای سیاسی و انتقال آن به افکار عمومی، امروز به مدد فضای مجازی به حدی بالا رفته است که گاهی تطبیق این تحولات با شاخصهای ارزیابی و محک آنها با بصیرت، برای برخی سخت شده و موجب افتادن آنها در دام حواشی غیرلازم و دستاندازها میشود. اظهارنظر در خصوص کابینه پیشنهادی دولت، شهرداری تهران، قضاوت در خصوص رفتار برخی سیاستمداران و... این روزها بازار تحلیلها و اظهارنظرها را داغ کرده است. برخی گروههای خاص که منافع حزبی را بر منافع ملی ترجیح میدهد که هیچ! اما انتظار از کسانی که خود را انقلابی میدانند و دل در گرو منافع ملت دارند، انتظار این است که در اظهارنظرهای خود برخی نکات را مدنظر قرار دهند.
نکات تحلیلی: 1- اولویتبندی مسائل کشور و ارجحیت مسائل اصلی بر فرعی. یکی از مواردی که در سخنان مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری بدان اشاره شد، نوع انتقال قدرت در جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با انتقال قدرت در آمریکاست که میبایست در ایام برگزاری مراسم تنفیذ و تحلیف در فضای مجازی «ترند» میشد؛ اما در بخشی از اظهارنظرها در فضای مجازی، پرداخت به این امر تحتالشعاع مسائل دیگر قرار گرفت. 2- عدم اظهارنظر در خصوص افرادی که کوچکترین اطلاعاتی در خصوص عملکردشان نداریم. یکی از مصادیق این مورد در خصوص کابینه پیشنهادی دولت است که متأسفانه در فضای مجازی اظهارنظرهایی غیرموثق و ناصحیح باعث ایجاد موج در افکار عمومی میشود که مبنای پذیرش آن نیز صرفاً شنیدههای فضای مجازی است. 3- عامل ناامیدی مردم نباشیم! به عقیده کارشناسان آنچه که واقعیات میدانی میگوید، حاکی از غلبه فرصتها در دولت آقای رئیسی بر تهدیدات و آسیبهاست و این مسئله از دید افکار عمومی هم مخفی نمانده است؛ اما در برخی از اظهارنظرها بر سر یک مسئله کوچک و کماهمیت، پیام ناامیدی برای افکار عمومی مخابره میشود و درواقع این دوستان ناخواسته تکرار کننده حرف دشمن میشوند!
نکته راهبردی: در مقطع حساسی کنونی باید مراقب باشیم که در کدام زمین بازی میکنیم. به نظر شما اگر دشمن بخواهد نقاط قوت فضای کنونی کشور را در فضای مجازی تضعیف نماید، چه نکاتی را برجسته میکند؟! نامیدسازی مردم از بهبود شرایط، ایجاد دعواهای کاذب سیاسی و فراموش کردن اولویتها فقط بخشی از این توطئه است. (نویسنده: مصطفی برزکار)
👇🌲حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
در گفت و گو با ایسنا در ارتباط با کابینه پیشنهادی رئیس جمهور اظهار کرد: من شناخت شخصی نسبت به همه اعضای کابینه پیشنهادی ندارم. اما نسبت به تعدادی از این آقایان شناخت خوبی دارم.
وی تاکید کرد: در ابتدا باید گفت کابینه بسیار جوان است و آن شاخصه هایی که رهبر معظم انقلاب در نظر داشتند در این کابینه از نظر جوان بودن، انقلابی بودن، بدون حاشیه و پرکار بودن و همچنین کارآمد بودن مد نظر قرار گرفته شده است.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: اول معاون اول که جناب آقای مخبر است را در نظر بگیریم؛ ایشان سابقه مشخص و فعالیت های درخشانی دارد. شخصیتی کارآمد است. وی ادامه داد: از رئیس دفتر رئیس جمهور هم شناخت شخصی دارم. جنای آقای اسمائیلی هم جوان است و زهم تجربه موفقی در قوه قضاییه داشته است.
مصباحی مقدم گفت: من آقای خاندوزی از وزرای پیشنهادی را هم می شناسم. ایشان دانشجوی دانشگاه امام صادق(ع) در دوره ارشد پیوسته بوده است و بعد برای دکتری به دانشگاه علامه طباطبایی رفته است. بنده از همان دوران تحصیلات ایشان را می شناسم. یک جوان نخبه و صاحب نظر است.
▼حرف روز
سبک زندگي حسيني
«عاشورا» را ميتوان قلب تپنده تاريخ تشيع و خاستگاه تولد فرهنگ جهاد و شهادت؛ و مکتب حسين(ع) و يارانش را مهمترین منبع الهامبخش تمامي جنبشهاي آزاديخواهانهاي دانست که در طول 1400 سال براي مبارزه با ظلم و جور به پا خاستند. متأثر از همين الگو بود که ياران خميني(ره)، بيش از چهار دهه در برابر همه دشمنيها در عرصههاي مختلف دوام آوردند.
گزارههاي تحليلي: 1- هشت سال دفاع مقدس بزرگترین فرصت تاريخ انقلاب اسلامي بود که با تمسک به مکتب حسين(ع)، سبک نويني از زندگي را خلق کند که از آن با عنوان فرهنگ و سبک زندگي بسيجي ياد ميکنيم. آنچه در ماجراي دفاع مقدس خلق شد، تنها الگويي براي چگونه جنگيدن و دفاع نظامي در برابر دشمن نبود، بلکه در دل چادرها و سنگرها و در پس خاکریزها، سبکي از زندگي تولد يافت که در عصر جاهليت مدرن و غرق شدن آدمي در منجلاب شهوت و منفعتگرايي، ميتواند به معبري نوراني براي خوب زيستن و پاک ماندن تبديل گردد و بهمثابه چراغ هدايتي براي نجات جامعه بشري عمل نمايد؛ سبک زندگي متفاوتي که از جوان بسيجي يک عارف بالله و مجاهد في سبيل الله ميساخت. 2- سبک زندگي حسيني داراي مؤلفهها و شاخصههايي است که براي کساني که بدان پايبند بودند، اهليتي را به همراه ميآورد. در اين نگاه، بسيجي عاشورايي کسي است که اهل خودسازي انقلابي و ارتباط با خدا، اخلاص در عمل و کار براي رضاي خدا، حضور در صحنه، پاک زيستن، عمل مجاهدانه، اميد و توکل، تلاش عاشقانه و مؤمنانه، بلندهمتی و صاحب اراده، پيشرو بودن و خطشکنی، دغدغهمندي و مسئوليتپذيري، آرمانخواهی توأم با عملگرایی، تدبير و رفتار عاقلانه، بصيرت و شناخت دشمن، رعايت نظم و انضباط و قانون، اعتدال و میانهروی، فعاليت و نشاط، خدمت به مردم، عمل به تکليف، عزت و ايستادگي و استقامت، شجاعت و رشادت، ايثار و ازخودگذشتگي، زندگي مرگآگاهانه و شهادتطلبانه و ... باشد و اين خصوصيات و کليدواژهها، مهمترین دالهاي گفتمان و تفکر بسيجي را تشکيل ميدهد. 3- امروز نيز ساختن کشور و حرکت در مسير تحقق تمدن اسلامي نيازمند پايبندي به سبک زندگي حسيني است و کساني ميتوانند در مسير تمدن سازي در دهه پنجم انقلاب اسلامي و تحقق دولت اسلامي و انقلابي پيشگام باشند که در مکتب حسين(ع) تربيت يافته باشند! بازخواني کربلا، بازخواني يک قصه تکراري در وراي چهارده قرن گذشته نيست! تمسک به حيات طيبهاي است که ميتواند آنچنان آرمان و اميد و هويتي به قلب جوانان اين سرزمين تزريق کند که زيادهخواهي هيچ سلطهطلبي در عالم نتواند در برابر اراده آن بايستد و با تحريم و تهديد و تطميع، آن را به تسليم و شکست بکشاند! (نویسنده: مهدي سعيدي)
▼گزارش روز
راهکاری برای افغانستان
با تسلط طالبان بر پایتخت و سقوط آخرین سنگر دولت غربگرای افغانستان، شورای امنیت سازمان ملل در یک جلسه فوری با حضور نماینده افغانستان و آنتونیو گوترش به بررسی آخرین تحولات این کشور پرداخت.
گزارههای خبری: نماینده آمریکا در نشست شب گذشته در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «باید حملات علیه غیرنظامیان در افغانستان متوقف شود. طالبان باید تضمین دهد که امنیت غیرنظامیان را در افغانستان حفظ میکند. طالبان باید اجازه رسیدن کمک به غیرنظامیان را در افغانستان بدهد. ما از همسایگان افغانستان و کشورهای دیگر میخواهیم تا پناهگاهی برای افغانهایی که تمایل دارند کشور را ترک کنند، فراهم نمایند». «باربارا وود» نماینده انگلیس در سازمان ملل در نشست فوق اظهار داشت: «آنچه در افغانستان در حال رخ دادن است، یک تراژدی بزرگ است. طالبان باید تمامی اقدامات خصمانه و نظامی را در افغانستان متوقف کند. طالبان باید به حمایت از حقوق اقلیتها پایبند باشد». نماینده روسیه نیز در این نشست گفت: «ما اعتقاد داریم که ایران میتواند نقش مهمی (در شرایط کنونی افغانستان) ایفا کند.»
گزارههای تحلیلی: وضعیت فعلی کشور افغانستان نتیجه حضور بیستساله آمریکا در این کشور است. تحولات این روزهای افغانستان نشان میدهد که امنیت موضوعی داخلی است؛ امنیت و دولت تحمیلی نمیتواند استمرار داشته باشد و نتیجه آن ارتشی بهظاهر مسلح و مجهز، اما در عمل بیانگیزه و بیاراده در برابر خطرات و همچنین رئیس دولتی همچون اشرف غنی خواهد بود که به اذعان رسانه روسی راشاتودی، «با خودروهایی پر از دلارهای آمریکایی، کشور و ملتش را در سختیها تنها خواهد گذاشت. مشابه این وادادگی در تاریخ کشورمان نیز یافت میشود؛ سقوط ارتش رضاخان در سال 1320 که از آن بهعنوان یکی از افتخارات رژیم پهلوی یاد میشده و میشود و عزل آسان رضاخان از قدرت به دست انگلیسیها، به دلیل وابستگی شدید قدرت آن زمان ایران به غرب و مردمی نبودن آن بوده است. 2- در تحلیل وضعیت کنونی افغانستان و ترسیم آینده پیش روی این کشور باید بر این واقعیت توجه داشت که طالبان صرفاً یک اقلیت تروریستی در افغانستان نیست؛ چراکه اگر طالبان در اقلیت بود، همان بیست سال پیش توسط جرج بوش پسر از بین میرفت و در برهه فعلی نیز نمیتوانست با چنین سرعت خیرهکنندهای در افغانستان حاکم شود. قطعاً حمایت بدنه مردمی افغانستان باعث پیروزی طالبان شده است. 3- طالبان امروز به جهت رفتاری، متفاوت از طالبان بیست سال پیش است. طالبان امروز نه متحد و نه تحدید آنی جمهوری اسلامی، بلکه بخشی از واقعیت جامعه سیاسی افغانستان است که در دو دهه اخیر با غاصبان سرزمینش (آمریکا و نیروهای ناتو) جنگیده و به پیروزی رسیده است؛ بنابراین جمهوری اسلامی با نگاه به این واقعیتها میبایست درصدد تأمین منافع و امنیت ملی خود باشد. امروز بهترین راهبرد در افغانستان، تمرکز بر ایجاد ثبات، امنیت و آرامش در جهت دستیابی به دولت فراگیر، با حضور تمامی اقوام میتواند باشد. (نویسنده: فرهاد کوچک زاده
👇🌳موقعیت جذاب ایران برای غرب و شرق
«حسین کنعانی مقدم» کارشناس مسائل بینالمللی در تشریح رویکرد دولت سیزدهم در قبال منطقه و روابط ایران با شرق میگوید: «با توجه به سفرهای زیادی که داشتهام بهخوبی درک میکنم که ایران به لحاظ موقعیت ژئوپلیتیکی و هارتلندی که دارد و تسلطی که بر کنترل انرژی در منطقه دارد برای همه کشورها حائز اهمیت است و همه سعی بر این دارند که از این قدرت ایران به نفع خود استفاده کنند. چین نگاهش به غرب و نفوذ به مدیترانه است و ایران را در مسیر خود میبیند. روسیه نیز ایران را یک بازار مهم میداند. وقتی از پوتین سؤال شد که اگر آمریکا روسیه را بر سر مسائل هستهای ایران تحریم کند مسکو چه خواهد کرد؟ پوتین پاسخ داد ایران مارکت من به شمار میرود و در صورت تحریم در آنجا کار میکنم. این کشورها نه پیوند ایدئولوژیک با ایران دارند و نه پیوند استراتژیک و به نظر میرسد که منافع خود را در اولویت قرار میدهند». وی در خصوص مباحث مربوط به برجام و مذاکره با غرب نیز معتقد است: «هدف بایدن از بازگشت به برجام استفاده از ظرفیت آن برای فشار حداکثری به ایران و بحث مکانیسم ماشه است. ضمن اینکه میزی را با ایران برای مسائل منطقهای و امنیت رژیم صهیونیستی داشته باشد. درواقع بایدن خواستار این نیست که فشارها از روی ایران برداشته شود و یا حتی فشار تغییر کند. آنها فشار حداکثری را بهعنوان استراتژی خود میدانند و رژیم صهیونیستی نیز ایران هراسی را در دستور کار خود قرار داده است. به نظر میرسد آقای رئیسی فعلاً کاری به موضوع برجام و روابط با غرب نخواهد داشت و بیشتر به کشورهای عربی و مسائل منطقهای خواهد پرداخت. سپس از این سکو میتواند چانهزنیهایی در معادلات بینالمللی بهخصوص با غرب داشته باشد»
▼حرف روز
سبک زندگي حسيني
«عاشورا» را ميتوان قلب تپنده تاريخ تشيع و خاستگاه تولد فرهنگ جهاد و شهادت؛ و مکتب حسين(ع) و يارانش را مهمترین منبع الهامبخش تمامي جنبشهاي آزاديخواهانهاي دانست که در طول 1400 سال براي مبارزه با ظلم و جور به پا خاستند. متأثر از همين الگو بود که ياران خميني(ره)، بيش از چهار دهه در برابر همه دشمنيها در عرصههاي مختلف دوام آوردند.
گزارههاي تحليلي: 1- هشت سال دفاع مقدس بزرگترین فرصت تاريخ انقلاب اسلامي بود که با تمسک به مکتب حسين(ع)، سبک نويني از زندگي را خلق کند که از آن با عنوان فرهنگ و سبک زندگي بسيجي ياد ميکنيم. آنچه در ماجراي دفاع مقدس خلق شد، تنها الگويي براي چگونه جنگيدن و دفاع نظامي در برابر دشمن نبود، بلکه در دل چادرها و سنگرها و در پس خاکریزها، سبکي از زندگي تولد يافت که در عصر جاهليت مدرن و غرق شدن آدمي در منجلاب شهوت و منفعتگرايي، ميتواند به معبري نوراني براي خوب زيستن و پاک ماندن تبديل گردد و بهمثابه چراغ هدايتي براي نجات جامعه بشري عمل نمايد؛ سبک زندگي متفاوتي که از جوان بسيجي يک عارف بالله و مجاهد في سبيل الله ميساخت. 2- سبک زندگي حسيني داراي مؤلفهها و شاخصههايي است که براي کساني که بدان پايبند بودند، اهليتي را به همراه ميآورد. در اين نگاه، بسيجي عاشورايي کسي است که اهل خودسازي انقلابي و ارتباط با خدا، اخلاص در عمل و کار براي رضاي خدا، حضور در صحنه، پاک زيستن، عمل مجاهدانه، اميد و توکل، تلاش عاشقانه و مؤمنانه، بلندهمتی و صاحب اراده، پيشرو بودن و خطشکنی، دغدغهمندي و مسئوليتپذيري، آرمانخواهی توأم با عملگرایی، تدبير و رفتار عاقلانه، بصيرت و شناخت دشمن، رعايت نظم و انضباط و قانون، اعتدال و میانهروی، فعاليت و نشاط، خدمت به مردم، عمل به تکليف، عزت و ايستادگي و استقامت، شجاعت و رشادت، ايثار و ازخودگذشتگي، زندگي مرگآگاهانه و شهادتطلبانه و ... باشد و اين خصوصيات و کليدواژهها، مهمترین دالهاي گفتمان و تفکر بسيجي را تشکيل ميدهد. 3- امروز نيز ساختن کشور و حرکت در مسير تحقق تمدن اسلامي نيازمند پايبندي به سبک زندگي حسيني است و کساني ميتوانند در مسير تمدن سازي در دهه پنجم انقلاب اسلامي و تحقق دولت اسلامي و انقلابي پيشگام باشند که در مکتب حسين(ع) تربيت يافته باشند! بازخواني کربلا، بازخواني يک قصه تکراري در وراي چهارده قرن گذشته نيست! تمسک به حيات طيبهاي است که ميتواند آنچنان آرمان و اميد و هويتي به قلب جوانان اين سرزمين تزريق کند که زيادهخواهي هيچ سلطهطلبي در عالم نتواند در برابر اراده آن بايستد و با تحريم و تهديد و تطميع، آن را به تسليم و شکست بکشاند! (نویسنده: مهدي سعيدي)
◄ بایدن: ارتش افغانستان را کاملاً تجهیز کرده بودیم!/ رئیسجمهور آمریکا دیروز در اولین سخنرانی خود بعد از سقوط دولت افغانستان، با توجیه علت خروج این کشور از افغانستان گفت: «ما موفق شدیم به اهدافمان دست پیدا کنیم. هدف ما از آمدن به افغانستان جلوگیری از حمله تروریستی به آمریکا بود. انتظار دارید جان آمریکاییها را برای جنگیدن در جنگ داخلی یک کشور دیگر به خطر بیندازم! بیش از ۱ تریلیون دلار در افغانستان هزینه کرده و ارتش این کشور را با تمام تجهیزات لازم تجهیز کردیم!».
◄ حمایت مالی سپاه از 30 هزار خانواده داغدیده کرونایی/ سردار سلامی، فرمانده کل سپاه اظهار داشت: «هزار دستگاه اکسیژن ساز خانگی در اختیار تعدادی از بیماران کمبضاعت بهصورت امانی تا مرحله بازیابی کامل سلامتی قرار داده میشود.30 هزار نفر از خانواده متوفیان کرونا، ماهانه تا یک سال تحت پوشش حمایت مالی قرار میگیرند. با مشارکت سپاه، بسیج و نهادهای مختلف، بستهها و کمکهای معیشتی برای 3 میلیون خانوار نیازمند در نظر گرفته میشود».
مثلِ تسبیح چرا
یک صد و یک دانه شدی...؟
با تنت ذکر گرفتم که چه سازم پسرم..!
#محرم
#امام_حسین