👈برنامه جهاد کشاورزی برای جهش تولید
سید جواد ساداتی نژاد در حاشیه مراسم آغاز گام دوم «طرح جهش تولید در دیمزارها» در ۱۵ استان کشور، گفت: «گام دوم طرح جهش تولید در دیمزارها با همراهی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در سطح ۲.۶ میلیون هکتار در دیمزارهای ۱۵ استان کشور و با مشارکت ۳۰۰ هزار نفر کشاورز اجرا خواهد شد که این اقدام میتواند حدود یک میلیون تن تولید محصولات کشاورزی را افزایش دهد». وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: «با تأمین مالی ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، کشاورزان در تهیه بذر، تسهیلات برای خرید ماشینآلات و بیمه محصول حمایت میشوند و کشاورز با مدیریت ریسک بهتر اقدام به کشت میکند، همچنین آموزش رایگان در این طرح کیفیت محصول را افزایش میدهد و بهاینترتیب رشد چند برابری در تولید محصولات دیم خواهیم داشت». ساداتی نژاد در خصوص علت افزایش قیمت تخممرغ نیز افزود: «کاهش جوجهریزی از بهمن سال ۹۹ تا اردیبهشت سال ۱۴۰۰ و افت حدود ۵۰ درصدی تولید جوجه یکروزه باعث شد امروز خروجی تخممرغ با کاهش روبرو شود، بنابراین برنامهریزیها نیاز به زمان دارد تا بازار را به ثبات کامل و بدون نوسان برساند
👈برنامه جهاد کشاورزی برای جهش تولید
سید جواد ساداتی نژاد در حاشیه مراسم آغاز گام دوم «طرح جهش تولید در دیمزارها» در ۱۵ استان کشور، گفت: «گام دوم طرح جهش تولید در دیمزارها با همراهی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در سطح ۲.۶ میلیون هکتار در دیمزارهای ۱۵ استان کشور و با مشارکت ۳۰۰ هزار نفر کشاورز اجرا خواهد شد که این اقدام میتواند حدود یک میلیون تن تولید محصولات کشاورزی را افزایش دهد». وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: «با تأمین مالی ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، کشاورزان در تهیه بذر، تسهیلات برای خرید ماشینآلات و بیمه محصول حمایت میشوند و کشاورز با مدیریت ریسک بهتر اقدام به کشت میکند، همچنین آموزش رایگان در این طرح کیفیت محصول را افزایش میدهد و بهاینترتیب رشد چند برابری در تولید محصولات دیم خواهیم داشت». ساداتی نژاد در خصوص علت افزایش قیمت تخممرغ نیز افزود: «کاهش جوجهریزی از بهمن سال ۹۹ تا اردیبهشت سال ۱۴۰۰ و افت حدود ۵۰ درصدی تولید جوجه یکروزه باعث شد امروز خروجی تخممرغ با کاهش روبرو شود، بنابراین برنامهریزیها نیاز به زمان دارد تا بازار را به ثبات کامل و بدون نوسان برساند
👈پول زیر تشک ایرانیان!/
ایرانیان حدود ۵۰ میلیارد دلار ذخیره روز مبادا دارند. پولی که نه در بانک است و نه در بورس و نه در تولید. برای همین میگویند این ۵۰ میلیارد دلار، پولی است که ایرانیان زیر تشک نگه میدارند. این رقم معادل ۱۰ برابر درآمد نفتی ایران در سال گذشته است. با این پول میتوان چهار شرکت مشابه فولاد مبارکه اصفهان ساخت یا هزینه ساخت سه میلیون مسکن را داد
حرف روز
👈«استقلال در امنیت» ارزش است
روز گذشته فرمانده معظم کل قوا در ارتباط تصویری با مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح در خصوص حفظ امنیت و ضرورت حفظ آن توسط نیروهای مسلح بیانات مهمی را ایراد فرمودند که این بیانات بهمنزله نقشه راه امنیت کشور برای نیروهای مسلح ایران اسلامی است.
👈نکات تحلیلی:
1️⃣- «امنيت»، یکی از بنیادیترین نيازهای هر جامعه و مهمترین عامل براي دوام زندگي اجتماعي به شمار میرود؛ به همین دلیل فرمانده معظم کل قوا آن را مهمترین مسئلهای دانستند که در نگاه به نیروهای مسلّح باید مورد توجّه قرار بگیرد. ایشان فرمودند «امنیت یک کشور، زیرساخت اساسی برای همه فعالیتهای در جهت پیشرفت در این کشور است»؛ و همه زیرساختها به آن بستگی دارد.
2️⃣- امنیت با چنین مختصاتی، زمانی به معنای واقعی تأمین خواهد شد که در قبضه بیگانگان نباشد و ارزش حفظ امنیت ازنظر مقام معظم رهبری همین است که نیروهای مسلح ایران اسلامی در کنار یکدیگر و بدون حضور و اتکای به بیگانگان آن را تأمین نمودهاند. امری که حتی برای کشورهای اروپایی نیز باآنهمه ادعا، سخت شده و بگومگوهای اخیر بین فرانسه و آمریکا نشان داد «حتّی کشورهای پیشرفته اروپایی هم وقتیکه امنیتشان در قبضه یا مرتبط با یک نیروی بیگانه است - ولو بهحسب ظاهر آن نیروی بیگانه با آنها دشمن هم نیست؛ یعنی ظاهراً همه در یک مجموعه قرار دارند- درعینحال احساس میکند که کمبود دارد»؛ البته این اتکا بیضرر نبوده و هیچ کشوری تاکنون امنیت خود را به قدرتهایی مانند آمریکا گره نزده مگر اینکه آسیب دیده است. به همین دلیل اروپاییها هم به فکر استقلال امنیت خود از ناتو افتادهاند. 3- وقتی وضعیت برای کشورهای اروپایی اینطور است، «آن کسانی که با توهّم تکیه به دیگران و با تکیه به دیگران گمان میکنند که امنیت خودشان را میتوانند تأمین کنند، بدانند که سیلیِ این را بهزودی خواهند خورد». این مورد شامل حال کشور آذربایجان هم میشود که امنیت خود را به حضور صهیونیستها و دیگر بیگانگان گره زده است و به همین خاطر این پیشبینی مقام معظم رهبری منطق تاریخی دارد که همین صهیونیستها امنیت این کشور را به خطر خواهند انداخت.
👈نکته پایانی:
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با دو مؤلفه اقتدار و عقلانیت و با تکیه بر توان نیروی انسانی و تجهیزات بومی، امنیت کشور را در جغرافیایی که شاهد ناپایدارترین امنیت است، به بهترین نحو حفظ کردهاند و این مدال افتخار آنان است.
✍#مصطفی_برزکار
▼گزارش روز
👈بحرانآفرینی غیرمستقیم!
در دکترین امنیتی رژیم صهیونیستی، راهبردی با عنوان بحرانآفرینی غیرمستقیم وجود دارد که در آن بر دو گزاره تأکید بسیار شده است:
الف) ایجاد بحران برای کشور هدف؛
ب) بازیگردانی در ایجاد و تثبیت بحران؛ این راهبرد در مقابل ایران اسلامی اجرا شده و رژیم صهیونیستی در ابعاد مختلف نظامی، سیاسی و اقتصادی آن را امتحان کرده است. برای اجرای آن، دو روش اجرا مشاهده میشود: اول؛ حضور در مناطق پیرامونی کشور هدف و دوم؛ ایجاد ناامنیها و اقدامات ضدامنیتی داخلی باهدف توسعه بحران و سلب امنیت داخلی از مردم.
گزاره خبری:
در راهبرد بقای رژیم صهیونیستی، ایجاد بحران در کشور هدف باید از طریق نزدیکترین بازیگر پیرامونی مورد تهدید واقع شود. این تهدید لزوماً تهدید نظامی نیست. بلکه کشور هدف حضور دشمن خود را در کنارش احساس کند و آن را بهصورت بالقوه تهدیدی برای خود بپندارد. این استراتژی اکنون در دستور کار رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. وقوع این رخدادها اکنون در مناطق پیرامونی ایران محسوس است. بهعنوان نمونه نشست عادیسازی روابط در اقلیم کردستان عراق، حضور لاپید در بحرین برای افتتاح کنسولگری این رژیم و اخیراً نیز ایجاد تنش و تحریک آذربایجان را میتوان مواردی از این قبیل دانست.
گزارههای تحلیلی:
1️⃣- رژیم صهیونیستی در وهله اول به دنبال محاصره ایران در ابعاد اقتصادی و در وهله دوم انتقال کانون بحرانها به مرزها و درنهایت انتقال بحرانها به داخل کشور است. این امر تنها از طریق حضور مستقیم و غیرمستقیم این رژیم در مرزهای ایران میسر میشود. تأکید بر الحاق استان جنوبی سیونیک ارمنستان به آذربایجان، با بازیگری رژیم صهیونیستی انجام میشود؛ زیرا رژیم صهیونیستی با این اقدام به دنبال قطع دسترسی ایران به بازارهای اروپا از خاک ارمنستان است. البته دسترسی ایران به اروپا از طریق آذربایجان و ترکیه نیز امکانپذیر است اما مواضع اخیر این دو کشور، امکان چنین دسترسی را برای کشورمان سلب میکند.
2️⃣- «مرگ با هزار ضربه چاقو»، سیاستی است که رژیم صهیونیستی برای برهم زدن امنیت داخلی کشورمان ترسیم کرده است. با خروج آمریکا از افغانستان و کاهش نیروهای این کشور و دولتهای متحد آن در منطقه غرب آسیا، بازیگری رژیم صهیونیستی برای محافظت از منافع این کشور در منطقه پررنگتر شده است. این رژیم برای بقای خود نیز چارهای جز ناامن نگهداشتن امنیت منطقه و برهم زدن ثبات امنیت در ایران اسلامی که بزرگترین تهدید وجودی برای آن است، ندارد.
✍ #محمدرضا_فرهادی
👈علی اف در سفر به شهرستان آزاد شده «جبراییل» و دیدار با جمعی از ساکنان آن، مدعی شد: ما نیت خوبی را نشان می دهیم. اما این بدان معنا نیست که ما اتهامات بی اساس علیه خود را می پذیریم.
❎ رئیس جمهوری آذربایجان در واکنش به گزارش هایی درباره تحرکات اسرائیل در مناطق مرزی جمهوری آذربایجان با ایران گفت: ما این اتهامات را رد می کنیم، نمی پذیریم و خواستار ارایه مدارک در این زمینه هستیم.
❎ متاسفانه مقامات رسمی اتهامات علیه ما مطرح کردند که گویی آذربایجان، اسرائیل را به این مناطق آورده است. بگذارید چشم هایشان را باز کنند و ببینند. اینجا اسرائیل را کجا دیدند!؟ در این مناطق (مناطق آزاد شده) یک نفر هم سکونت ندارد و یک ساختمان هم در این سرزمین ها وجود ندارد و آیا مدارک در این زمینه وجود دارد؟ مدارکی در این زمینه وجود ندارد. هر کس باید متوجه مسوولیت سخنان خود باشد. ما اجازه نمی دهیم کسی تهمت بی اساس علیه ما مطرح کند.
👈آذربایجان کشوری است که سیاست مستقل را در پیش گرفته است و همه متوجه آن هستند. روابط خود را با همسایگان و همه کشورها بر اساس سیاست مستقل برقرار می کنیم و کسی هم نباید به امور داخلی ما دخالت کند.
وی افزود: برقراری روابط با هر کشوری امری مربوط به خودش است. از این گذشته، ما از کشورهایی که روابط دوستانه نزدیکی با ارمنستان دارند شکایت نمی کنیم. ببینید ارمنستان چند هوادار را دارد. جنگ دوم قره باغ این را نشان داد و امروز می توانید ببینید چند کشور از ارمنستان حمایت می کنند. ✅بنابراین ما با این کشورها دشمن هستیم؟ خیر ما حقوق این کشورها را می پذیریم. بله، ما ممکن است در جایی در دنیای داخلی خود نگران این موضوع باشیم، ممکن است رنجیده خاطر باشیم، به ویژه هنگامی که کشورهای همسایه در روابط با ارمنستان فعال هستند. اما ما هرگز این را به زبان نمی آوریم
خطیبزاده: پس از جمع بندی روند بازبینی داخلی، به وین بازخواهیم گشت
🍃🌹🍃
🔻 سخنگوی وزارت خارجه ایران: زمانی که روند بازبینی داخلیمان به جمعبندی برسد، به وین بازخواهیم گشت.
🔺 پیششرطی وجود ندارد. تنها هدف ما این است که اطمینان یابیم گفتوگوها حقوق ما را تأمین میکند، از جمله تضمینهای کافی مبنی بر اینکه اینبار ایالات متحده واقعاً به توافق پایبند میماند.
👈 هدف عربستان از مذاکره با ایران چیست؟
🍃🌹🍃
🔻 عربستان که در حوزه میدانی نتوانسته به موفقیت دست یابد سعی دارد در مذاکره با ایران موضوع جنگ یمن را مدیریت کند.
🔹 عربستان که در حوزه میدانی در یمن کاری از پیش نبرده است سعی دارد با نزدیکی به ایران و در پای میز مذاکره به اهداف خود برسد و دستکم در مجامع بین المللی آبروداری کند.
🔸 به گفته کارشناسان مسائل منطقهای، ایران اصالتا از روابط با عربستان استقبال میکند. اما عربستان در صدد است که از این مسئله به عنوان یک امتیاز استفاده کند و به شکلی این مسئله به ضرر یمن باشد که ایران طبیعتاً زیر بار این مسئله نمیرود.
🔹 سعودیها پیش از این وعده داده بودند که جنگ با یمن را متوقف میکنند مشروط به این که تضمینهایی از انصارالله گرفته شود و ایران از طرف یمنی ها تعهداتی بدهد. اما ایران نمیتواند از طرف یمنیها تعهد دهد و بلکه همیشه عربستان را ترغیب کرده که با یمنیها وارد گفتو گو شود.
🔸 همچنین هیئت سعودی که در بغداد مذاکره میکرد قبول کرده بود که از درگیریها به ویژه در منطقه الحدیده کاسته شود و گفتو گو با انصارالله آغاز شود که این اتفاق نیفتاده است.
🔺 با توجه به اینکه سعودیها گاها به تعهدات خود عمل نکردهاند ایران برگزاری مذاکرات جدید را منوط به انجام تعهدات توسط عربستان کرده است.
مراسم عزاداری سالروز ارتحال حضرت محمد مصطفی(ص) پیامبر اعظم اسلام و شهادت امام حسن مجتبی(ع) صبح امروز در هیأت جامعه الحسین(ع) مشهد مقدس با یادبود بانیان این هیأت سردار شهید نورعلی شوشتری و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شد.
در حاشیه این مراسم، سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و پیرامون مسائل مربوط به مناطق آزاد گفتگو کردند
حسن هانیزاده - کارشناس مسائل خاورمیانه؛ نوشت: روزنامه اسراییلی «هاآرتص» اخیرا فاش کرد که رژیم اسراییل در چارچوب توافقنامه «آبراهام» پیشرفتهترین تجهیزات و هواپیماهای فوقمدرن جاسوسی را در اختیار امارات متحده قرار داده است. ادعا شده که این دستگاههای جاسوسی قادر هستند تا پارازیتهایی بر تجهیزات الکترونیکی و سامانههای دفاع هوایی کشورهای اطراف بهویژه ایران ارسال کنند و این تجهیزات را از کار بیندازند.
قرارداد آبراهام که فوقسری تلقی میشود، در دوران نخست وزیری بنیامین نتانیاهو بین رژیم اسراییل با امارات و بحرین به امضا رسید و ظاهرا کنست اسراییل از مفاد آن کاملا بیاطلاع است. نخستین گام از همکاری رژیم اسراییل و امارات متحده، اقدام اسراییل در فروش بدافزارهای جاسوسی «پگاسوس» به امارات بود که این بدافزارها قادرند تلفنهای همراه مخالفان امارات را شنود کند
⭕️ توطئه «آذری-ترکی-عبری» علیه ایران؛ آیا تهران با همکاری ایروان منطقه حائل در شمال ایجاد میکند؟
🔻در حالی که سه رژیم ترکیه، اسرائیل و آذربایجان در حال توطئه مرزی علیه ایران هستند، احتمالاً تهران با همکاری ایروان یک منطقه امن یا حائل برای عبور و مرور با امنیت تجاری در ارمنستان ایجاد میکند.
🔻جنگی که از ۲۷ سپتامبر سال ۲۰۲۰ آغاز شد، انگار هنوز پایان نیافته است. دقیقاً سال گذشته بود که جمهوری آذربایجان و ارمنستان وارد جنگ بر سر قرهباغ شدند. منطقهای کوهستانی که سالهاست در اختیار ارمنستان قرار دارد و باکو مدعی است که این مناطق اشغال شده است./دانشجو
#قرهباغ
#ماجراجویی_آذربایجان
#رزمایش_فاتحان_خیبر
#مکتب_سلیمانی
📰 #یک_خبر_یک_تحلیل
🌀 خبر: با حکم دکتر سید کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی، دکتر سید عباس عراقچی به سمت دبیری شورا منصوب شد.
💠 گزاره تحلیلی: پس از انتصاب آقای عراقچی بعنوان دبیر این شورا، با ابراز نظرهای گوناگونی در فضای مجازی و رسانه روبرو شدیم که اکثر آنها حاکی از عدم شناخت افراد نسبت به این شورا بود. لذا ضروریست توضیحاتی در این راستا ارائه شود:
1⃣ شورای راهبردی روابط خارجی، در واقع یک اندیشکده است، که در سال ۱۳۸۵ به دستور حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای ﴿حَفَظَهُ اللهُ تعالي﴾ تشکیل شد و مسئولیت آن «تهیهٔ راهبردها و سیاستها و راهکارهایی است که جمهوری اسلامی را در سیاست خارجی به نتایج مطلوب برساند» و همچنین «ایجاد هماهنگی بیشتر در کلیهٔ فعالیتها در عرصهٔ روابط خارجی»، در این شورا اصرار بر آن است که از تجربیات تمامی طیف های سیاسی استفاده شود.
2⃣ ریاست این شورا (در هر دو دوره) بر عهده آقای سید کمال خرازی، وزیر خارجه دولت اصلاحات می باشد و اعضای اصلی آن آقایان، جلیلی، ولایتی، شیبانی، سردار وحیدی و مهدی مصطفوی می باشند.
3⃣ رئیس و اعضای این شورا توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی انتخاب می شوند، که تاکنون دو دوره این اتفاق افتاده است.
4⃣ آقای عراقچی بعنوان دبیر این شورا انتخاب شده که کار آن در واقع انجام امور خدماتی شورا، مثل تهیه پیش نویس و اموری از این قبیل است.
5⃣ ظاهراً این دبیرخانه تاکنون فعال نبوده ، به همین خاطر آقای خرازی در این حکم از دکتر عراقچی خواسته است «تا نسبت به بازسازی دبیرخانه و توسعه نقش آن در تبیین سیاستهای نظام و تنویر افکار عمومی جهانیان و تحقق منافع کشورمان» اقدام کند.
6⃣ ایشان در کمیسیون های اصلی چهارگانه این شورا مسئولیتی ندارد. البته ممکن است در آینده بعنوان یکی از اعضای اصلی این شورا توسط مقام معظم رهبری معرفی شوند.
✍ #غلامعلی_کریمی
#جهاد_تبیین
#روشنگری
#ثامن
31.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️ چه کسی ترکیه را از کودتا نجات داد؟
از زبان نورالدین شیرین کارشناس ترکیه: نجات ترکیه توسط فرمانده سپاه قدس سپهبد سلیمانی در سال ۲۰۱۶
#ایران_مقتدر
#حاج_قاسم_سلیمانی
👈توافق مهم ایران و ارمنستان!
روز دوشنبه (12 مهرماه) وزیر خارجه ارمنستان برای دیدار با امیرعبداللهیان وارد تهران شد. در این دیدار، میرزویان از رویکرد ایران نسبت به تمامیت ارضی ارمنستان قدردانی کرد و وزیر امور خارجه کشورمان نیز گفت: «اجازه نخواهیم داد برخی مداخلهگران خارجی مناسبات ایران با همسایگان ازجمله ارمنستان را تحت تأثیر قرار بدهند. منطقه ما تحمل زیادهخواهیهای جدید را بههیچوجه نخواهد داشت. مشکلات منطقه باید توسط اهل منطقه و بدون مداخلات خارجی حلوفصل شود».
❎ بنا بر اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی، درنتیجه این سفر سه تصمیم مهم گرفته شد؛
اول، کریدور شمال به جنوبی که کشور ما را از مرز نوردوز به ارمنستان و از آنجا به کشور گرجستان متصل میکند و راه ارتباط با قفقاز است، حتماً باید باز نگه داشته شود.
دوم، بهصورت موقت، جاده عبوری سواریها در کریدور شمال به جنوب، برای وسایل نقلیه ترانزیتی استفاده شود و محور قدیمی که دونقطه از آن (به طول 20 کیلومتر) بعد از درگیری قرهباغ، به خاک آذربایجان ملحق شده است، طراحی جدیدی انجام شود تا یک راه جایگزین در این محور قدیمی بازگشایی شود. سوم، گرفتاریهایی که برای وسایل نقلیه ترانزیتی در محور ایروان ایجادشده، حل شود. خادمی تأکید کرد: «امیدواریم بتوانیم در بخش زیرساخت، حداکثر مساعدت را برای رفع مشکل در منطقه گوریس که محور اصلی ترددی ایران به ارمنستان و منطقه قفقاز است، به عمل آوریم».
👈 بزرگترین تولیدکننده زعفران جهان در صادرات، دوم است!/
درحالیکه بر اساس آمارها ایران با تولید سالانه ۴۳۰ تا ۵۰۰ تن زعفران، حدود ۹۴ درصد از زعفران تولیدی جهان را به خود اختصاص داده، اما در صادرات پس از اسپانیا و در جایگاه دوم قرار دارد. تولید سالانه اسپانیا تنها 3.2 تن است؛ اما این کشور اغلب زعفران تولیدی ایران را بهصورت فلهای و با قیمت نازل وارد میکند و با بستهبندیهای متنوع، برندسازی و بازاریابی، اقدام به عرضه زعفران به بازارهای جهانی میکند. ازاینرو میتوان گفت، بخش عظیمی از حاصل دسترنج کشاورز ایرانی به جیب اسپانیا میرود
👈روسیه: به پیامرسانهای آمریکایی اعتماد نداریم/
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین در واکنش به اختلال در شبکههای اجتماعی آمریکایی که شب گذشته رخ داد تأکید کرد که دولت مسکو از پیامرسانها برای ارتباطات درونسازمانی خود استفاده نمیکند و به همین دلیل قطع این شبکهها هیچ تأثیری روی مسکو نداشته است. وی تأکید کرد، ما از خطوط ارتباطی دولتی و کانالهای ارتباطی ویژه مرتبط با هر بخش استفاده میکنیم. طبیعتاً ما به پیامرسانها در امور کاری متکی نیستیم و به آنها اعتمادی نداریم
▼حرف روز
👈صنعت لوازمخانگی، الگوی نظام اقتصادی جدید
در روزهای گذشته تعدادی از تولیدکنندگان لوازمخانگی با ارسال نامهای به دفتر رهبر انقلاب، نسبت به واردات محصولات کرهای ابراز نگرانی کردند. رهبر معظم انقلاب در نوشتهای به رئیس دولت، صحت چنین ادعایی را بهمنزله شکستن کمر تولید داخلی دانستند و متعاقب این موضوع، رئیسی دستور منع واردات این کالاها را ابلاغ نمود.
👈نکات تحلیلی:
1️⃣- اردیبهشت سال ۹۷ درحالیکه امضای ترامپ برای خروج از برجام هنوز خشک نشده بود، کره و شرکتهای خصوصی آن با خروج از طرح توسعه پالایشی اصفهان و منع صادرات لوازمخانگی به ایران، با سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ملت ایران همراه شدند. کرهایها در ادامه با توقف واردات نفت از ایران، نهتنها داراییهای ایران را بلوکه کردند، بلکه در ماههای بعد مانع از ارسال پول ایران در طرح کوواکس (برای خرید واکسن کرونا) شدند. رفتار کرهایها، شورای عالی اقتصادی سران قوا در دولت دوازدهم را بر آن داشت تا واردات لوازمخانگی از این کشور را ممنوع اعلام کند.
2️⃣- در طول نزدیک به سه سال از خروج لوازمخانگی کرهای از ایران، بستر برای رشد تولید داخلی فراهم شد. امروز واحدهای تولیدی لوازمخانگی در کشور به ۱۵۰۰ بنگاه رسیده که با ظرفیت تولید ۱۵ میلیون دستگاه در سال، بیش از ۷۵ درصد نیاز داخلی را تأمین میکنند و با درآمد ۲۰۰ میلیون دلاری در حوزه صادراتی نیز به سبد قابل اتکایی برای تأمین ارز موردنیاز کشور تبدیل شدهاند. البته برای بلوغ کامل این بخش نیاز به حمایت و صبر بیشتر است. چنانچه خود کرهایها برای رسیدن به وضعیت امروز در صنعت لوازمخانگی، تا ده سال واردات در این بخش را ممنوع کردند.
3️⃣- زمزمههای اخیر برای گشایش واردات محصولات شرکتهای خیانتکار کرهای برای تسویه بخشی از طلب هفت میلیارد دلاری ایران، بهوضوح دست دلالان و مافیای واردات را در این قضیه رو کرد و با درایت رهبر معظم انقلاب و رئیس دولت، نگرانی از این ناحیه تا حدودی از سوی تولیدکنندگان داخلی برطرف شد؛ اما تهدید دیگر سایه قاچاق ۶ میلیارد دلاری لوازمخانگی بر تولید داخلی است که باید برای آن تدبیری اندیشید.
👈نکته راهبردی:
رشد صنعت لوازمخانگی در ۲۰ ماه اخیر نشان داد که گام اوّل در حل مشکلات اقتصادی، حمایت از تولید داخلی است. موضوعی که در صورت حمایت دیگر ساختارهای حاکمیتی، باعث شکل گرفتن نوعی از نظام اقتصادی خواهد شد که حتی در صورت تحریم طرفهای خارجی هم امکان حیات و بالندگی دارد. البته در کنار آن تولیدکننده داخلی هم میبایست بیشازپیش به ارتقاء کیفیت محصولات بیندیشد و حاکمیت هم با سیاستگذاری صحیح، ضمن مقابله با انحصار، روح رقابت را بین تولیدکنندگان زنده نگه دارد.
✍#علی_محمدی
👈شریه آمریکایی: ایران دارای مراکز بزرگ و متنوعی از موشکهاست
پایگاه تحلیلی «نشنال اینترست» در مطلبی به قلم «کایل میزوکامی»، تحلیلگر امور امنیتی و دفاعی به بررسی قدرت موشکی ایران پرداخت. این گزارش میگوید، ایران در ۴۰ سال گذشته اقدامات مهمی در زمینه توسعه موشکهای خود سرمایهگذاری کرده است. این گزارش در ادامه تأکید میکند که ایران دارای مراکز بزرگ و متنوعی از موشکهاست. نویسنده همچنین به موشک ضد کشتی با بُرد ۴۳۴ مایل و موشکهای «فاتح مبین» ایران اشاره میکند. به نوشته وی، افزایش بُرد و پیچیدگی موشکهای ایرانی، امکان استقرار آنها در مرکز کشور را فراهم و تشخیص آنها را دشوارتر میکند. وی میگوید باید توجه داشت که ایران کشوری بزرگ با مساحت تقریبی ۶۳۶ هزار مایل مربع است که سبب شده این کشور از مجموع ایالتهای «کالیفرنیا»، «نوادا»، «اورگان»، «واشنگتن» و «یوتا» بزرگتر شود. از منظر وی، خط ساحلی مرزی ایران در خلیجفارس و دریای عمان که طولانیتر از خط ساحلی «کالیفرنیا»، «اورگن» و «واشنگتن» است به ایران این امکان را میدهد که حتی بدون ابزار شناسایی پیشرفته، مهاجمان را شناسایی کند
👈دولت روحانی رکورددار تورم بعد از انقلاب/
نرخ تورم در پایان مرداد ۱۴۰۰ به عدد ۵۸ درصد رسیده. این نرخ تورم از ابتدای انقلاب تاکنون سابقه نداشته، این تورمِ بالا محصول عملکرد و سیاستهای تورمزای دولت ۸ ساله روحانی بوده است. بالاترین نرخ تورم پیشازاین در سال ۷۴ و در دولت سازندگی مرحوم هاشمی رفسنجانی با عدد 49.5 درصد ثبت شده
▼گزارش روز
👈عربستان چه نیازی به تنشزدایی با ایران دارد؟!
وزیر خارجه سعودی در روزهای گذشته، در کنفرانس خبری مشترک با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی اظهاراتی تأکید کرد: «گفتگوها با ایران همچنان در مرحله مقدماتی است و امیدواریم که مسائل مورد اختلاف را فراگیرد». رئیسجمهور عراق هم که کشورش میزبان گفتگوهای تهران – ریاض است، تأکید نموده که این گفتگوها به پیشرفتهای خوبی رسیده است. ایرج مسجدی سفیر ایران در عراق نیز که یکی از اعضای اصلی و ارشد مذاکرهکننده تیم ایرانی با عربستان است، ابراز امیدواری کرده که گفتگوها به نتایج قطعی برسد. درعینحال نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران نیز با استقبال از اعلام ریاض مبنی بر انجام مذاکرات مستقیم با دولت جدید ایران، اذعان داشته، «این گفتوگوها به کاهش تنشها و رفع نگرانیهای بلندمدت منطقهای کمک میکند». سفیر انگلیس در عراق نیز از گفتگوهای فیمابین ایران و عربستان در این کشور حمایت کرده است؛ بااینوجود، به نظر میرسد گفتگوها میان این دو کشور همسایه، برای عربستان از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
👈گزارههای تحلیلی:
1️⃣- جمهوری اسلامی ایران و عربستان دو کشور بزرگ و استراتژیک در منطقه و جهان اسلام هستند. جایگاه راهبردی دو کشور در تحولات منطقه و نقش مهم این دو در کاهش تنشهای جاری، بیش از هر زمان دیگری، بهبود و احیای روابط دوجانبه را به یک «اولویت اساسی» تبدیل کرده است.
2️⃣- بررسی تحولات چند سال اخیر و اسناد و قرائن موجود گویای این است که دربار سعودی «نقش اصلی» را در بحرانآفرینی در مناسبات دوجانبه داشته است. این در حالی است که در سالهای اخیر تهران همواره آمادگی خود را برای رفع تنشهای موجود اعلام داشته است، بهگونهای که حتی شهید سلیمانی نیز بهخصوص در ماههای منتهی به شهادت، تلاشهایی را برای بهبود روابط دو کشور انجام داده بود که از جانب ریاض آنطور که باید معقول باشد، موردتوجه قرار نگرفته بود. بحث بر سر بهبود مناسبات تهران– ریاض، مهمترین دستور کار آخرین سفر خارجی شهید سلیمانی به عراق بود که با ترور ایشان توسط ایالاتمتحده و رژیم صهیونیستی، این موضوع برای مدتی مسکوت ماند! 2- بنا به دلایل داخلی، منطقهای و بینالمللی، «ضرورت» احیای مناسبات دوجانبه و رفع تنشهای جاری، برای عربستان سعودی بهمراتب بیشتر از ایران است. در «سطح بینالملل»، تغییر دولت آمریکا و روی کار آمدن بایدن که همانند ترامپ دیگر اعتقادی به حمایت تمامقد از عربستان ندارد؛ در «سطح منطقه»، استمرار جنگ یمن که تاکنون بیش از 350 میلیارد دلار هزینه برای سعودیها داشته، ذخایر ارزی عربستان را نصف کرده و مراکز نفتی و پالایشگاهی این کشور را در تیررس موشکهای انصارالله قرار داده است و در «سطح داخلی»، چشمانداز اقتصادی 2030 و پروژه 500 میلیارد دلاری نئوم و سایر برنامههای اقتصادی عربستان برای گذار از اقتصاد نفتی به غیرنفتی، سه مؤلفه مهمی است که برای عربستان چارهای جز تنشزدایی با ایران باقی نگذاشته است.
👈نکته راهبردی:
احیای روابط ایران و عربستان در دو سطح منطقه و داخل دارای منافع راهبردی متعددی است. بخش عمدهای از تنشهای موجود در منطقه، با توافق تهران- ریاض برطرف شده و ریاض را از باتلاقهای نظامی و اقتصادی همچون جنگ یمن که موجب فرسایش بیشازپیش اقتصاد عربستان میشود، نجات میدهد. اصلاح چهره خشن و تکفیری عربستان در منطقه و جهان و تسهیل روند گذار این کشور از اقتصاد نفتی به غیرنفتی، از نتایج راهبردی توافق ریاض با تهران است. نظام اسلامی ایران همواره به توافق و دوستی میان کشورهای همسایه تأکید کرده و بنای امنیت و پیشرفت منطقه را همکاری میان همسایگان، بدون دخالت خارجی عنوان کرده است و با اعلام سیاست توسعه همکاری با کشورهای همسایه در دولت رئیسی، زمینههای انتخاب مسیر صلح و دوستی برای عربستان بیشازپیش فراهم شده است
✍#حمید_خوشآیند