⭕️ توطئه «آذری-ترکی-عبری» علیه ایران؛ آیا تهران با همکاری ایروان منطقه حائل در شمال ایجاد میکند؟
🔻در حالی که سه رژیم ترکیه، اسرائیل و آذربایجان در حال توطئه مرزی علیه ایران هستند، احتمالاً تهران با همکاری ایروان یک منطقه امن یا حائل برای عبور و مرور با امنیت تجاری در ارمنستان ایجاد میکند.
🔻جنگی که از ۲۷ سپتامبر سال ۲۰۲۰ آغاز شد، انگار هنوز پایان نیافته است. دقیقاً سال گذشته بود که جمهوری آذربایجان و ارمنستان وارد جنگ بر سر قرهباغ شدند. منطقهای کوهستانی که سالهاست در اختیار ارمنستان قرار دارد و باکو مدعی است که این مناطق اشغال شده است./دانشجو
#قرهباغ
#ماجراجویی_آذربایجان
#رزمایش_فاتحان_خیبر
#مکتب_سلیمانی
📰 #یک_خبر_یک_تحلیل
🌀 خبر: با حکم دکتر سید کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی، دکتر سید عباس عراقچی به سمت دبیری شورا منصوب شد.
💠 گزاره تحلیلی: پس از انتصاب آقای عراقچی بعنوان دبیر این شورا، با ابراز نظرهای گوناگونی در فضای مجازی و رسانه روبرو شدیم که اکثر آنها حاکی از عدم شناخت افراد نسبت به این شورا بود. لذا ضروریست توضیحاتی در این راستا ارائه شود:
1⃣ شورای راهبردی روابط خارجی، در واقع یک اندیشکده است، که در سال ۱۳۸۵ به دستور حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای ﴿حَفَظَهُ اللهُ تعالي﴾ تشکیل شد و مسئولیت آن «تهیهٔ راهبردها و سیاستها و راهکارهایی است که جمهوری اسلامی را در سیاست خارجی به نتایج مطلوب برساند» و همچنین «ایجاد هماهنگی بیشتر در کلیهٔ فعالیتها در عرصهٔ روابط خارجی»، در این شورا اصرار بر آن است که از تجربیات تمامی طیف های سیاسی استفاده شود.
2⃣ ریاست این شورا (در هر دو دوره) بر عهده آقای سید کمال خرازی، وزیر خارجه دولت اصلاحات می باشد و اعضای اصلی آن آقایان، جلیلی، ولایتی، شیبانی، سردار وحیدی و مهدی مصطفوی می باشند.
3⃣ رئیس و اعضای این شورا توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی انتخاب می شوند، که تاکنون دو دوره این اتفاق افتاده است.
4⃣ آقای عراقچی بعنوان دبیر این شورا انتخاب شده که کار آن در واقع انجام امور خدماتی شورا، مثل تهیه پیش نویس و اموری از این قبیل است.
5⃣ ظاهراً این دبیرخانه تاکنون فعال نبوده ، به همین خاطر آقای خرازی در این حکم از دکتر عراقچی خواسته است «تا نسبت به بازسازی دبیرخانه و توسعه نقش آن در تبیین سیاستهای نظام و تنویر افکار عمومی جهانیان و تحقق منافع کشورمان» اقدام کند.
6⃣ ایشان در کمیسیون های اصلی چهارگانه این شورا مسئولیتی ندارد. البته ممکن است در آینده بعنوان یکی از اعضای اصلی این شورا توسط مقام معظم رهبری معرفی شوند.
✍ #غلامعلی_کریمی
#جهاد_تبیین
#روشنگری
#ثامن
31.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️ چه کسی ترکیه را از کودتا نجات داد؟
از زبان نورالدین شیرین کارشناس ترکیه: نجات ترکیه توسط فرمانده سپاه قدس سپهبد سلیمانی در سال ۲۰۱۶
#ایران_مقتدر
#حاج_قاسم_سلیمانی
👈توافق مهم ایران و ارمنستان!
روز دوشنبه (12 مهرماه) وزیر خارجه ارمنستان برای دیدار با امیرعبداللهیان وارد تهران شد. در این دیدار، میرزویان از رویکرد ایران نسبت به تمامیت ارضی ارمنستان قدردانی کرد و وزیر امور خارجه کشورمان نیز گفت: «اجازه نخواهیم داد برخی مداخلهگران خارجی مناسبات ایران با همسایگان ازجمله ارمنستان را تحت تأثیر قرار بدهند. منطقه ما تحمل زیادهخواهیهای جدید را بههیچوجه نخواهد داشت. مشکلات منطقه باید توسط اهل منطقه و بدون مداخلات خارجی حلوفصل شود».
❎ بنا بر اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی، درنتیجه این سفر سه تصمیم مهم گرفته شد؛
اول، کریدور شمال به جنوبی که کشور ما را از مرز نوردوز به ارمنستان و از آنجا به کشور گرجستان متصل میکند و راه ارتباط با قفقاز است، حتماً باید باز نگه داشته شود.
دوم، بهصورت موقت، جاده عبوری سواریها در کریدور شمال به جنوب، برای وسایل نقلیه ترانزیتی استفاده شود و محور قدیمی که دونقطه از آن (به طول 20 کیلومتر) بعد از درگیری قرهباغ، به خاک آذربایجان ملحق شده است، طراحی جدیدی انجام شود تا یک راه جایگزین در این محور قدیمی بازگشایی شود. سوم، گرفتاریهایی که برای وسایل نقلیه ترانزیتی در محور ایروان ایجادشده، حل شود. خادمی تأکید کرد: «امیدواریم بتوانیم در بخش زیرساخت، حداکثر مساعدت را برای رفع مشکل در منطقه گوریس که محور اصلی ترددی ایران به ارمنستان و منطقه قفقاز است، به عمل آوریم».
👈 بزرگترین تولیدکننده زعفران جهان در صادرات، دوم است!/
درحالیکه بر اساس آمارها ایران با تولید سالانه ۴۳۰ تا ۵۰۰ تن زعفران، حدود ۹۴ درصد از زعفران تولیدی جهان را به خود اختصاص داده، اما در صادرات پس از اسپانیا و در جایگاه دوم قرار دارد. تولید سالانه اسپانیا تنها 3.2 تن است؛ اما این کشور اغلب زعفران تولیدی ایران را بهصورت فلهای و با قیمت نازل وارد میکند و با بستهبندیهای متنوع، برندسازی و بازاریابی، اقدام به عرضه زعفران به بازارهای جهانی میکند. ازاینرو میتوان گفت، بخش عظیمی از حاصل دسترنج کشاورز ایرانی به جیب اسپانیا میرود
👈روسیه: به پیامرسانهای آمریکایی اعتماد نداریم/
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین در واکنش به اختلال در شبکههای اجتماعی آمریکایی که شب گذشته رخ داد تأکید کرد که دولت مسکو از پیامرسانها برای ارتباطات درونسازمانی خود استفاده نمیکند و به همین دلیل قطع این شبکهها هیچ تأثیری روی مسکو نداشته است. وی تأکید کرد، ما از خطوط ارتباطی دولتی و کانالهای ارتباطی ویژه مرتبط با هر بخش استفاده میکنیم. طبیعتاً ما به پیامرسانها در امور کاری متکی نیستیم و به آنها اعتمادی نداریم
▼حرف روز
👈صنعت لوازمخانگی، الگوی نظام اقتصادی جدید
در روزهای گذشته تعدادی از تولیدکنندگان لوازمخانگی با ارسال نامهای به دفتر رهبر انقلاب، نسبت به واردات محصولات کرهای ابراز نگرانی کردند. رهبر معظم انقلاب در نوشتهای به رئیس دولت، صحت چنین ادعایی را بهمنزله شکستن کمر تولید داخلی دانستند و متعاقب این موضوع، رئیسی دستور منع واردات این کالاها را ابلاغ نمود.
👈نکات تحلیلی:
1️⃣- اردیبهشت سال ۹۷ درحالیکه امضای ترامپ برای خروج از برجام هنوز خشک نشده بود، کره و شرکتهای خصوصی آن با خروج از طرح توسعه پالایشی اصفهان و منع صادرات لوازمخانگی به ایران، با سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ملت ایران همراه شدند. کرهایها در ادامه با توقف واردات نفت از ایران، نهتنها داراییهای ایران را بلوکه کردند، بلکه در ماههای بعد مانع از ارسال پول ایران در طرح کوواکس (برای خرید واکسن کرونا) شدند. رفتار کرهایها، شورای عالی اقتصادی سران قوا در دولت دوازدهم را بر آن داشت تا واردات لوازمخانگی از این کشور را ممنوع اعلام کند.
2️⃣- در طول نزدیک به سه سال از خروج لوازمخانگی کرهای از ایران، بستر برای رشد تولید داخلی فراهم شد. امروز واحدهای تولیدی لوازمخانگی در کشور به ۱۵۰۰ بنگاه رسیده که با ظرفیت تولید ۱۵ میلیون دستگاه در سال، بیش از ۷۵ درصد نیاز داخلی را تأمین میکنند و با درآمد ۲۰۰ میلیون دلاری در حوزه صادراتی نیز به سبد قابل اتکایی برای تأمین ارز موردنیاز کشور تبدیل شدهاند. البته برای بلوغ کامل این بخش نیاز به حمایت و صبر بیشتر است. چنانچه خود کرهایها برای رسیدن به وضعیت امروز در صنعت لوازمخانگی، تا ده سال واردات در این بخش را ممنوع کردند.
3️⃣- زمزمههای اخیر برای گشایش واردات محصولات شرکتهای خیانتکار کرهای برای تسویه بخشی از طلب هفت میلیارد دلاری ایران، بهوضوح دست دلالان و مافیای واردات را در این قضیه رو کرد و با درایت رهبر معظم انقلاب و رئیس دولت، نگرانی از این ناحیه تا حدودی از سوی تولیدکنندگان داخلی برطرف شد؛ اما تهدید دیگر سایه قاچاق ۶ میلیارد دلاری لوازمخانگی بر تولید داخلی است که باید برای آن تدبیری اندیشید.
👈نکته راهبردی:
رشد صنعت لوازمخانگی در ۲۰ ماه اخیر نشان داد که گام اوّل در حل مشکلات اقتصادی، حمایت از تولید داخلی است. موضوعی که در صورت حمایت دیگر ساختارهای حاکمیتی، باعث شکل گرفتن نوعی از نظام اقتصادی خواهد شد که حتی در صورت تحریم طرفهای خارجی هم امکان حیات و بالندگی دارد. البته در کنار آن تولیدکننده داخلی هم میبایست بیشازپیش به ارتقاء کیفیت محصولات بیندیشد و حاکمیت هم با سیاستگذاری صحیح، ضمن مقابله با انحصار، روح رقابت را بین تولیدکنندگان زنده نگه دارد.
✍#علی_محمدی
👈شریه آمریکایی: ایران دارای مراکز بزرگ و متنوعی از موشکهاست
پایگاه تحلیلی «نشنال اینترست» در مطلبی به قلم «کایل میزوکامی»، تحلیلگر امور امنیتی و دفاعی به بررسی قدرت موشکی ایران پرداخت. این گزارش میگوید، ایران در ۴۰ سال گذشته اقدامات مهمی در زمینه توسعه موشکهای خود سرمایهگذاری کرده است. این گزارش در ادامه تأکید میکند که ایران دارای مراکز بزرگ و متنوعی از موشکهاست. نویسنده همچنین به موشک ضد کشتی با بُرد ۴۳۴ مایل و موشکهای «فاتح مبین» ایران اشاره میکند. به نوشته وی، افزایش بُرد و پیچیدگی موشکهای ایرانی، امکان استقرار آنها در مرکز کشور را فراهم و تشخیص آنها را دشوارتر میکند. وی میگوید باید توجه داشت که ایران کشوری بزرگ با مساحت تقریبی ۶۳۶ هزار مایل مربع است که سبب شده این کشور از مجموع ایالتهای «کالیفرنیا»، «نوادا»، «اورگان»، «واشنگتن» و «یوتا» بزرگتر شود. از منظر وی، خط ساحلی مرزی ایران در خلیجفارس و دریای عمان که طولانیتر از خط ساحلی «کالیفرنیا»، «اورگن» و «واشنگتن» است به ایران این امکان را میدهد که حتی بدون ابزار شناسایی پیشرفته، مهاجمان را شناسایی کند
👈دولت روحانی رکورددار تورم بعد از انقلاب/
نرخ تورم در پایان مرداد ۱۴۰۰ به عدد ۵۸ درصد رسیده. این نرخ تورم از ابتدای انقلاب تاکنون سابقه نداشته، این تورمِ بالا محصول عملکرد و سیاستهای تورمزای دولت ۸ ساله روحانی بوده است. بالاترین نرخ تورم پیشازاین در سال ۷۴ و در دولت سازندگی مرحوم هاشمی رفسنجانی با عدد 49.5 درصد ثبت شده