▼گزارش روز
👈سوق دادن لبنان به جنگ داخلی
در روزهای اخیر لبنان شاهد درگیریهای خونبار بود؛ برخی مردم معترض که بهصورت مسالمتآمیز در حال برگزاری تظاهراتی علیه روند قضایی حادثه بندر بیروت بودند، توسط حزب لبنانی قوات وابسته به سمیر جعجع موردحمله قرار گرفتند که به شهادت و زخمی شدن چند تن از تظاهرکنندگان و شهروندان لبنانی انجامید.
👈گزارههای خبری:
1️⃣- درحالیکه چند ماه به انتخابات پارلمانی لبنان مانده است، برخی احزاب در این کشور سعی در ناامن جلوه دادن این کشور با موضوعات امنیتی و نظامی دارند.
2️⃣- تیراندازی در محلهای اتفاق افتاد که جنگ خونین 15 ساله لبنان از همین منطقه شروع شد؛ محلهای مابین شیعیان و مسیحیان لبنان که هدف حملهکنندگان دقیقاً منطبق با همین رویداد بوده است. 3️⃣- حمله توسط هواداران سمیر جعجع یا همان فالانژها صورت گرفته و این گروه همواره در تشدید تنشها و درگیریها در لبنان نقش اساسی داشته است. البته وابستگی سمیر جعجع به برخی کشورهای منطقهای و فرامنطقهای آشکار است.
👈گزارههای راهبردی:
1️⃣- هدف برخی گروهها در لبنان در وهله اول ایجاد تنش در این کشور و در وهله دوم ایجاد بحران داخلی با چاشنی جنگ است. اخیراً حزبالله لبنان دستاوردهای بزرگی بهخصوص در بحث انتقال سوخت از ایران کسب کرد که همین گروههای مخالف حزبالله عاملان اصلی بحران سوخت کنونی بودند و با این اقدام، جهتگیریهای مثبتی نسبت به حزبالله ایجاد شد. از سوی دیگر حزبالله با برخی احزاب مسیحی لبنان همچون جریان آزاد ملی به رهبری جبران باسیل (یکی از مهمترین متحدان مقاومت) طی چند وقت اخیر در بحث مواجهه با انفجار بندر بیروت دچار اختلافنظر شدند و همین امر منجر به این شد که برخی گروههای مسیحی دیگر همچون سمیر جعجع به فکر سوءاستفاده از این اختلافنظر بیفتند.
2️⃣- برخی گروهها همچون قوات لبنانی خواهان بازیگری برخی کشورهای منطقهای و فرامنطقهای در لبنان هستند. به همین منظور با همکاری این کشورها روند پرونده قضایی انفجار بندر بیروت را مسکوت گذاشتهاند و خواهان قضاوت بینالمللی در رابطه با آن هستند. این در حالی است که تجربه نشان داده که حضور این کشورها منجر به مسکوت گذاشتن اتفاقات خواهد شد و نمونه بارز آن در پرونده ترور رفیق حریری قابلمشاهده است. از سوی دیگر برخی تحقیقات اولیه نشان میدهد که عامل انفجار بیروت نیروهای تکفیری بودهاند که در همان مقطع نیروهای فالانژ هم در آنجا نفوذ داشتهاند. همه این موارد نشان میدهد که سناریوی غربی- عربی با محوریت برخی گروههای داخلی برای درگیرکردن حزبالله در لبنان وجود دارد.
✍#محمدرضا_فرهادی
👈 ایران، شوروی نیست!/
دانشگاه تحقیقاتی جانهاپکینز آمریکا از محاسبات غلط این کشور در قبال ایران گزارشی منتشر کرد که در آن آمده است: «ایران، اتحاد جماهیر شوروی نیست و قرار گرفتن در موضع جنگ سرد و پی گرفتن راهبرد مهار ایران با الگو گرفتن از سیاستهای آمریکا علیه شوروی، نه مناسب است و نه واقعبینانه. حکومت ایران بازیگران عاقلی دارد که تصمیمهایشان در سیاست خارجی و داخلی را بر مبنای منافع ملی و بقای حکومت اتخاذ میکنند»
👈 دلیل وحشت عربستان از سقوط «مأرب»/
«المحبشی» عضو جنبش انصارالله یمن گفت: «نبرد مأرب، پایه و اساس همه نبردها و به عبارتی، مادر همه نبردهای جاری در یمن است و آزادسازی آن تقریباً به معنای آزادسازی تمام استانهای اشغالی خواهد بود».
👈 دخالت آمریکا، انگلیس و امارات در انتخابات عراق/
«حسین علی جاسم» نامزد حزب «حرکه حقوق» گفت که دخالت آمریکا، انگلیس و امارات در نتایج انتخابات پارلمانی عراق واضح است. اشتباهاتی که با انتخابات پارلمانی همراه شد، صرفاً تصادفی یا خودسرانه نبود. رئیس پیشین پارلمان عراق نیز بدون نام بردن از کشوری، فرضیه هککردن و دخالت سایبری از سوی برخی کشورهای خارجی را تأیید کرد. خطیب نماز جمعه نجف هم تقلب در انتخابات را «اظهر منالشمس» خواند و از احزاب سیاسی خواست قبل از شمارش دستی آرا با یکدیگر گفتوگو و نتایج انتخابات را پس از اصلاح آن بپذیرند
چرا باید در خروج از معاهده زیانآور تردید کنیم؟!
«حسین شریعتمداری»، مدیرمسئول روزنامه کیهان نوشت: رافائل گروسی از محکومیت رژیم صهیونیستی به خاطر عملیات خرابکارانه در تأسیسات هستهای نطنز و ترور دانشمندان هستهای کشورمان طفره رفته و اعلام کرد: 👈«وظیفه ندارم در این خصوص سخنی بگویم! و بهاصطلاح توضیح داد که؛ اسرائیل عضو NPT نیست و حتی آن را امضا نیز نکرده است، درحالیکه ایران عضو معاهده است و تعهدات حقوقی در این زمینه دارد!». آقای غریبآبادی در واکنش به اظهارات مدیرکل آژانس، توئیت زده است که
👈«در این صورت، فایده عضویت در معاهده عدم اشاعه و اجرای کامل پادمانهای آژانس چیست؟ چگونه میتوان آژانس را بهعنوان یک نهاد جدی، حرفهای و بیطرف دید، درحالیکه اجرای رژیم پادمانی خود را به طور برابر و عادلانه برای تمامی اعضایش دنبال نمیکند!» و تأکید کرده که؛ «سکوت و غفلت در برابر برنامه هستهای اسرائیل پیام منفی را به اعضای معاهده ان.پی.تی میفرستد، مبنی بر اینکه؛ عضویت در معاهده مساوی است با پذیرش قویترین راستیآزمایی و نظارت، درحالیکه بیرون ماندن از آن به معنای رهایی از هرگونه تعهد و انتقاد و حتی دریافت پاداش است!». اکنون بعد دو دهه چالش و صرف هزینههای کلان و از دست دادن فرصتهای بیشمار، مسئولان محترم نیز از بیهوده و زیانبار بودن عضویتمان در NPT سخن میگویند. سؤال این است که اگر حضورمان در NPT هیچ دستاوردی نداشته و بهجای دستاورد، ازدستداده داشتهایم، چرا باید در خروج از این معاهده تردید کنیم؟!».
▼حرف روز
👈قاطعیت اعتمادآفرین!
دیروز حکم اخلالگران بازار ارز ازجمله مسئولان اسبق بانک مرکزی، صادر و اعلام عمومی شد. این پرونده از منظرها و ابعاد مختلفی قابل ارزیابی است؛ اما آنچه دغدغه این قلم است، وجه عمومی حکم و انعکاس آن در میان افکار عمومی ایرانیان است که از دهها جهت آماج جنگ نرم و نبرد شناختی دشمنان عنود انقلاب و نظام اسلامی قرار دارند و علاوه بر تحمل خسارات ملموس عملکرد چنین مدیران نالایقی، زخم زیان و بیان کنایه و طعنهآمیز درباره چرایی آنچه بیعملی دستگاه قضا و مالاً نظام اسلامی در مبارزه بیامان با مصادیق و جلوههای فقر، فساد و تبعیض مینامیدند، سوهان روح نیروهای ارزشی و مدافعان درستی رویکردها و عملکردهای نظام اسلامی شده بود.
اما امروز با صرفنظر از تطویل روند دادرسی و رسیدگی قضایی که باید در دوره جدید مدیریت دستگاه قضا هم برای این امر و هم برای پیشگیری از وقوع چنین جرائمی که با زندگی مردم سرکار دارد فکر عاجلی کرد، همگان دیدند که نظام اسلامی همانطور که تلاش میکند حقوحقوقی از متهم و مجرم ضایع نشود و با صبر و انصاف و عدالت مسیر دادخواهی را طی میکند، به حقوق عامه نیز اهمیت ویژه قائل است و اینگونه نیست که متخلفان بهویژه کسانی که نمک نظام را در مسئولیتهای بالا خوردهاند و امروز با نمکدانشکنی نهتنها حاضر نیستند مسئولیت خود را بپذیرند بلکه در لفافه و آشکار نظام را متهم به فساد و تبعیض سیستماتیک(!) میکنند، حاشیه امن داشته باشند. بالاخره کسی که خربزه خیانت به بیتالمال را میخورد پای لرز آن نیز باید بنشیند.
✅صدور حکم قضایی درباره مسئولان ارشد کشور که در انجام وظایف خود به تعبیر احکام صادرشده «اهمال و سوء مدیریت» داشتهاند، برای جامعه خسته از ناکارآمدیهای مسئولان بیعرضه، بسیار امیدوارکننده است و میتواند دامن نظام اسلامی را از اتهامات و شبهات تولیدی دستگاه جنگ شناختی دشمنان قسمخورده، تطهیر و اعتماد عمومی را برگرداند. این حکم نشان داد که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه قوانین مترقی دادخواهی اسلامی و مطالبه قاطبه مردم بهمنظور اجرای عدالت عزم جدی دارد و هیچگونه مماشات و کوتاهی در برابر کسانی که با سوء و ضعف مدیریتها، ترکفعلها و اهمالکاریها، به حقوق مردم دستدرازی کرده و سفره مردم را روزبهروز کوچکتر کردهاند، روا نخواهد داشت؛ چراکه آسیب و خسارت این بیتوجهیها و فرصت دادنهای بیوجه به گرگان تیزدندان بیتالمال، چوب حراج بر آبرو و حیثیت نظام اسلامی است که برای رسیدنش به جایگاه امروز، هزاران شهید و جانباز تقدیم شده است.
✍#فتحالله_پریشان
♦پایداری ایمنی واکسنهای کرونا ۶ تا ۸ ماه
وزارت بهداشت:
🔹براساس مطالعاتی که در دنیا منتشر شده است به نظر میرسد ایمنی ناشی از واکسن ۶ تا ۸ ماه پایدار است.
🔹 از ۲۴ مهرماه تزریق دُز سوم در همه استانها برای کادر درمان خط مقدم آغاز شده است.
🔹 حتما باید ۶ ماه از دریافت نوبت دوم واکسن گذشته باشد تا واکسن یادآور تزریق شود.
🔹 امکان انتخاب نوع واکسن تزریقی بسته به واکسنی که در نوبت یک و دو دریافت کردند وجود دارد.
افرادی که واکسن برکت تزریق کردند، فعلا برای تزریق دُز یادآور مراجعه نکنند.
♦️سردار باقری: قراردادهای خرید تسلیحات در سفر به روسیه پیگیری میشود
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشور در بدو ورود به مسکو:
🔹قراردادهای خرید تسلیحاتی بعد از خاتمه تحریم تسلیحاتی را با روسیه داریم که در این سفر درباره همه این موارد با طرف روسی گفتگو خواهیم کرد
🔹ما در همکاریهای نظامی دوجانبه در حوزههای آموزش، مسابقات نظامی، تبادل تجربیات و همچنین ادامه همکاریها در مسیر امنیت کامل کشور سوریه و همچنین در صنایع دفاعی با یکدیگر همکاریهایی داشته و داریم
🔹موضوع افغانستان از جمله موضوعاتی است که در این سفر به طور خاص مورد مشورت دو طرف قرار خواهد گرفت
👈در جلسه غیرعلنی مجلس با وزیر امور خارجه چه گذشت؟
حجتالاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست غیرعلنی دیروز (یکشنبه 25 مهرماه) مجلس که حسین امیرعبداللهیان در آن حضور داشت، اظهار داشت: «وزیر امور خارجه درباره مذاکرات هستهای بهصراحت اعلام کرد که سیاست جمهوری اسلامی اقدام در برابر اقدام و عمل در برابر عمل است و آمریکاییها باید حسن نیت و صداقت خود را نشان دهند و ایالاتمتحده حتماً بایستی اقدام جدی قبل از مذاکره را انجام دهند، ضمن اینکه بنای تهران آن است که مذاکره را از زمانی که ترامپ از برجام خارج شد، دنبال کنند نه موارد دیگر را». وی خاطرنشان کرد: «وزیر امور خارجه در این نشست اعلام کرد که جمهوری اسلامی مسیر مذاکرات هستهای را از مسیر اقتصاد کشور جدا خواهد کرد و بههیچوجه اقتصاد را شرطی نخواهیم کرد. همچنین رئیس دستگاه دیپلماسی از مجلس یازدهم برای تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها تشکر کرد و گفت که این قانون دست مذاکرهکنندگان را باز کرده و برای طرف مقابل بسیار قابلفهم است»
👈عملیات تروریستی در پایتخت معنوی طالبان
«سعدالله زارعی» کارشناس مسائل منطقه درباره انفجارهای خونین اخیر در مساجد شیعیان افغانستان، اظهار داشت: «حادثه علیه شیعیان در شهر قندهار ازاینجهت اهمیت دارد که این شهر بهواسطه حضور رهبر طالبان، پایتخت معنوی و عقیدتی طالبان بهحساب میآید و طبیعتاً در اینجا مراقبت بیشتری صورت میگیرد و نیروهای امنیتی بیشتری در این منطقه حضور دارند و به مسائل امنیتی آن توجه خاصی میشود. در شهر قندوز و قندهار اکثریت جمعیت را اهل سنت تشکیل میدهند و اقلیت با شیعیان است، اما تاکنون آنچنان اتفاق سهمگینی علیه شیعیان در این شهرها رخ نداده بود. شهر قندهار بهنوعی در مرکزیت افغانستان قرارگرفته و با توجه به اینکه طالبان سالهاست بر این منطقه تسلط دارد و ادعا میکند که توانمندی بالایی در تأمین امنیت دارد، این سؤال مطرح است که چطور نتوانسته مانع این حوادث علیه شیعیان در پایتخت معنوی خود شود. این کافی نیست که طالبان بیانیه دهد و محکوم کند و قول پیگیری دهد. پس از گذشت 10 روز از حادثه قندوز هنوز عوامل جنایت دستگیر و شناسایی نشدند. به نظر میرسد طالبان در این زمینه کوتاهی کرده است. طالبانی که به تشکیل دولت فراگیر تن نمیدهد باید خودش توانایی ایجاد امنیت را داشته باشد. وقتی امنیت برقرار نمیشود یا طالبان نمیخواهد یا به دلیل اینکه اجازه تشکیل دولت فراگیر را نمیدهد، مسئول این جنایات است». زارعی درباره مسئولیت آمریکا در حوادث اخیر افغانستان، تشریح کرد: «قطعاً مسئول این فجایع و جنایات آمریکا است نه بهواسطه اینکه در حال حاضر حضور ندارد و کاری انجام نمیدهد، بلکه به علت اینکه این تروریستها(داعش) توسط آنها تقویتشده و نیروهای نیابتی هستند که با برنامه آنها در افغانستان فعالیت میکنند»