چرا مشکلات اقتصادی کشور حل نمیشود؟
در ابتدا باید گفت که اقتصاد جنبهها و بخشهای گوناگونی دارد و مشکلات در حوزههای مختلف مانند تولید، توزیع، کشاورزی، دیپلماسی اقتصادی، تورم و مشکلات معیشتی و ... هر کدام مسائل و پاسخهای خاص خود را دارند که تلاش این پرسمان هم در حد توان و مقدور این است که به برخی از آنها پاسخ اجمالی بدهد.
اما در یک رویکرد کلان، نباید عملکرد نظام در حوزه حل مشکلات اقتصادی را به صورت صفر و صدی دید. در بسیاری از حوزهها، به جرات میتوان ادعا کرد که نظام در حل مشکلات مردم موفق عمل کرده اما چون حل شده است دیگر دیده نمیشود.
مثلا مشکل تأمین ارز و واردات واکسن کرونا، قطعی گسترده برق در برخی از فصول تابستان زمان دولت گذشته، بیمه سلامت اقشار ضعیف، کسری بودجه، تأمین کالاهای اساسی، فروش نفت و دهها مورد دیگر رفع شده است و نمیتوان گفت که مشکلات اقتصادی حل نمیشود.
نکته دوم اینکه اهتمام به حل واقعی مشکلات اقتصادی مردم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. مثلا در مهرماه که به دلیل شیوع زود هنگام آنفلوآنزا، کشور با کمبود آنتیبیوتیک مواجه شد بلافاصله برای رفع مشکل اقدام نمود و ضمن واردات این دارو، تولید آن در کشور ظرف مدت یک ماه 4 برابر شد و به لطف الهی مشکل حل شد. یعنی در ذهن دولتمردان و سایر مسئولان کشور اراده حل مشکلات وجود دارد.
به نظر میرسد منظور اصلی از این سئوال، حل نشدن برخی از مشکلات معیشتی مردم است که دلیل عمده آن نیز مشکل تورم است. حل این مشکل نیازمند اصلاحات ساختاری است. برای رفع این مشکل باید در گام اول بودجه کشور اصلاح شود تا از محل کسری بودجه، تورمی به جامعه تحمیل نشود و در گام بعدی تولید رونق بگیرد تا در کنار حل مشکل بودجه، مشکل بیکاری نیز مرتفع شود.
در این راستا، عملکرد دولت سیزدهم در برخی حوزهها مثبت بوده و در برخی دیگر تغییر چندانی نداشته است. مسئولین با افزایش درآمدهای ترانزیتی بخشی از مشکل کمبود درآمدهای دولت را حل کردهاند که اثر کاهشی بر تورم دارد. مالیات بر تولید را در سال جاری 5 درصد و در بودجه سال 1402 نیز 7 درصد کاهش دادهاند.
عدم استقراض از بانک مرکزی برای کنترل تورم نیز در این راستا مؤثر بوده است ولیکن در برخی حوزهها مانند نظارت بر بازار، کنترل قیمت مسکن و اجارهبها که سهم بالایی در هزینه خانوارها دارد، اصلاح نظام توزیع، جلوگیری از خلق پول و شبه پول در بانکها و ... به اهداف مورد انتظار نرسیده است که باید به نوبه خود هم مورد نقد واقع شود و هم بر سرعت روند اصلاح موانع و مطالبه این کار افزوده شود.
دلیل دیگر کندی حل مشکلات اقتصادی، ماهیت و ساختار اقتصاد ایران است، اقتصاد ایران از گذشته گرفتار مشکلات مزمن ساختاری با رویکرد اقتصاد لیبرالیو سرمایهداری است و زمانی به سمت اصلاح این مشکلات حرکت خواهد کرد که انقلابی در این ساختارها به وجود آید.
از جمله این مشکلات در اقتصاد ایران این است که اقتصاد کشور ما به معنی واقعی کلمه مردمپایه نیست. اگرچه بخش خصوصی، بخش تعاونی و بخش مردمی به منزله ظرفیتهای لازم و مناسب در طراحی اقتصاد کشور آمده است، اما به طرز مطلوبی فعال نشده و نتوانستهاند نقش خودشان را پیدا کنند.
از دیگر ضعفهای ساختاری اقتصاد ما دانش بنیان نبودن آن در اکثر حوزههاست؛ ساختارهای معیوب دیگر مانند نظام معیوب مالیاتی، گمرکی، بانکی، بهرهوری، بودجهریزی یارانهها و توزیع نیز نقش قابلملاحظهای در کندی روند حل مشکلات اقتصادی ایران دارند.
مکتب سلیمانی
┈┈••✾•🌿🌺ح•✾••┈┈
پاسخ های کوتاه به مهمترین پرسش های سیاسی روز
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
❌ ❌ ❌ زن زندگی آزادی در هفته مد نیویورک
#تعریف_زن_غربی
#جاهلیت_مدرن
#اخبار_آخرالزمانی
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
مهم
دلایل شکست طرحهای ضد امنیتی و اطلاعاتی سرویسهای حریف چیست؟
افشای طرح حمام خون و استراتژی مناسب:
از همان ابتدای کار، طرح و نیت نهایی حریف که همان کشتهسازی از مردم عادی و طرح انتقام کشتهها، کشتهسازی از نیروهای انتظامی و بسیجی با هدف استفاده نیروهای امنیتی و انتظامی از اسلحههای سنگین و ایجاد چرخه تسلسل انتقامگیری و خون و خونریزی، موجب مصوبه مشترک شاک و ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر عدم دادن سلاح به نیروهای انتظامی به جز چند مورد خاص بود. اما برای جمع کردن کف خیابان، نیاز به اقدامات بیشتری بود پس با تفکیک تروریستها از افراد فریب خورده، برای افراد نوجوان خیابانی استراتژی مناسب طراحی شد و برای تروریستها، تکزنی در صحنه و زدن در شب یعنی در روز، لیدرها شناسایی و در شب و سکوت خبری، خانهتیمیها توسط واجا و ساس ضربه میخورد. پس از مدتی، اغتشاشات کاهش یافت اما مجددا برخی آزاد شدند پس اولا مصوبه این شد که این افراد دیگر آزاد نشوند، دوما سطح پوشش اطلاعاتی گسترش و البته افراد هنجارشکن مانند شعارنویسان و ... وارد چرخه بازداشت شدند. سپس با تداوم فراخوانها و البته مشخص شدن پازل کار، پیشگیری در دستور کار قرار گرفت و هستههای شورشی منافقین و سایر تروریستهای شناسایی شده پیش از هر اقدامی منهدم شدند.
هدف قراردادن اقلیم کردستان عراق:
اقلیم کردستان و اتاق عملیات اربیل، مهمترین مرکز شرارت در چند ماه گذشته بود لذا ابتدا در اوایل مهرماه، برخی از مهمترین پادگانها و اردوگاههای گروهکهای تروریستی و مسیرهای ورود به ایران هدف قرار گرفت. سپس ویزای میان ایران و اقلیم برداشته شد تا از مسیرهای کور جایگزین استفاده نشود، لذا آنها تیمهای جدید به داخل کشور فرستادند که همگی در چتر اطلاعاتی بودند سپس با انجام دو موج حمله دیگر به اتاقهای عملیات دشمن در اقلیم، تیمهای حاضر شناور شده و یک به یک زیر ضربه رفتند تا طرحهای شوم سرویسهای آمریکا و رژیم صهیونیستی اجرایی نشود.
دستگیری و حذف سرشبکههای داخلی و بینالمللی:
در این باره فعلا بهتر است کمتر صحبت شود اما بسیاری از سرشبکههای دخیل در ناآرامیها، شناسایی، بازداشت و برگشت به ایران و یا حذف شدند. پس از افزایش موج تروریسم و حتی شکلگیری جنگ خیابانی در بانه و ... با دستگیری افسر سیا در یک کشور چموش شمال غرب، و حذف یک مقام مهم میز ایران در موساد، غائله خوابید. در ماجرای ناآرامیهای زاهدان نیز پس از دستگیری گروهی از جاسوسان سعودی در استان و یکی از کشورهای همسایه، این شهر و استان آرام گرفتند. همچین یک فرد مهم که در حال طراحی عملیاتهایی در ایران بود، در کردستان عراق بازداشت و به ایران آورده شد که در بیانیه اول وزارت اطلاعات به آن اشاره شد. لذا در سکوت خبری بسیاری از سرشبکههاس داخلی و بینالمللی طرح حریف بازداشت و حذف شدند تا پازل حریف ناکام بماند. ذیل همین مطلب باید به تهدیدات دیگر اشاره کرد که جمهوری اسلامی با ارسال پیامهای تهدید آمیز به آمریکا و کشورهای دخیل، تداوم دخالت آنها را، عاملی مبنی بر برگشت ناآرامی به کشورشان دانست. گفته شده، فقط در داخل ایران، بیش از ۴۰۰ جاسوس دستگیر شده است! همچنین دستگیری ۱۲ تیم عملیاتی رژیم صهیونیستی و بازداشت دهها تن از تیمهای تروریستی منافقین و سرشبکهها و پشتیبانان مالی آنان بخشی از اقدامات بود.
در هم ریختن برنامه:
اگر در مطلب طراحی، دقت کرده باشید، گفته شد که باز کردن درب زندانها مرحله آخر کار است اما در اوین فرصت مناسب پیش آمده و سعی در اجرایی کردن آن داشتند. عجله در کار با دلیل سوختن برگهای دیگر موجب به هم ریختن اجزای برنامه شد و همین، طراحی آنها را بهم ریخت. همچنین آنها قصد رادیکال کردن فضای دانشگاه تا ۱۶ آذر را داشتند که باز هم با شکست این سناریو، تقریبا تمام برنامههای آذرماه بهم ریخت زیرا پس از آن بایستی آذر به دی متصل میشد تا برنامه زمستان فروپاشی اجرایی شود اما این نیز شکست خورد. البته این را هم بگوییم که کل برنامه ۴ روز زودتر یعنی از ۲۶ شهریور آغاز شد که قرار بود طرح از ۱ مهر اجرایی شود. طرح دیگر آنها شیفت اغتشاش از تهران به دوحه و مجددا دوحه به تهران از طریق جام جهانی بود که با هماهنگیهای انجام شده، این برنامه نیز ناکام ماند.
شادی روح تمامی شهدای حافظ امنیت علیالخصوص شهدای گمنام این مدت که حتی پس از شهادت نیز نامشان فاش نشد.
مکتب سلیمانی
┈┈••✾•🌿🌺ح•✾••┈┈
پاسخ های کوتاه به مهمترین پرسش های سیاسی روز
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
🔴یا رازق الطفل الصغیر
▪️کودک خارج شده از زیر آوار پس از ۱۲۸ ساعت در ترکیه
#تلنگرانه
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحریف یعنی چی؟!
یعنی اون بخش سخنان سردار قاسم سلیمانی رو که میفرماد همه مانند دختران ما هستند رو ببینی ولی اینو نذاری بقیه ببینن
┄┅═🔹☫جهاد تبیین☫🔹═┅┄
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سقوط برجها در ترکیه!
🔹️ برج ها و ساختمانها با وجود گذشت ۶ روز از زلزله هولناک در جنوب ترکیه همچنان ریزش می کنند.
چه بلایی بر سرشان آمد؟
لا حول و لا قوه الا بالله
#برج_وبارو_پیشرفت_نیست
🔸️ آیت الله رئیسی در جلسه هیئت دولت: در موضوع حجاب همه دستگاههای فرهنگی و رسانهای موظفاند با تبیین رویکرد اقناعی به گسترش فضای عفیفانه کمک و با تولید محتوایی مناسب به وظیفه اجتماعی خود عمل کنند.
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
۲.۶ میلیارد دلار کاهش بدهی خارجی نسبت به پارسال
🔹بر اساس آخرین دادههای بانک مرکزی بدهی خارجی ایران در پایان آبان ۱۴۰۱، ۶ میلیارد و ۴۲۵ میلیون دلار است که در مقایسه با پارسال ۲ میلیارد و ۶۴۲ میلیون دلار کاهش داشته است.
📸تصویر نشاندهنده مقدار بدهیهای خارجی ایران بر مبنای دلار و یورو در آبان امسال است.
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313