دعوای «پُستگرفتهها» و «سیلیخوردهها» بر سر ناسا!
عضو شورای سیاستگذاری (منحلشده) اصلاحطلبان میگوید: دبیر کل مجمع نیروهای خط امام(ره) نباید انتقاداتش را رسانهای میکرد.
درباره انتقادها برخی اصلاحطلبان مانند هادی خامنهای از نهاد اجماعساز اصلاحطلبان گفت: «حتما اختلافنظر میان احزاب و شخصیتها وجود دارد و باب انتقاد نیز باز است اما عضو یک تشکیلات نباید اختلافات درونی را در رسانهها مطرح کند و بهتر بود آقای هادی خامنهای در نهاد اجماعساز انتقادات خود را مطرح میکرد. به نظر من این روحیه از آقای خامنهای بعید بود و او کار صحیحی انجام نداد».
صوفی درباره علت حضور نداشتن محمدرضا عارف در نهاد اجماعساز خاطرنشان کرد: «هیچ اختلافی در کار نبود و نیست و آقای عارف با استعفایش از شورای عالی سیاستگذاری نشان داد که تمایلی به حضور در این تشکیلات را ندارد زیرا نهاد اجماعساز هم ادامه همه شورای عالی سیاستگذاری است. در واقع خود آقای عارف نخواست که در این تشکیلات انتخاباتی حضور داشته باشد.»
یادآور میشود عارف در اعتراض به برخی توهینها و اتهامها و کارشکنیها بر سر راه حضور در انتخابات مجلس، از ریاست شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان استعفا داد. او متهم بود که اصلاحطلب «بدلی و قلّابی» است(!)
همچنین اخیرا صادق خرازی دبیر کل حزب ندای ایرانیان نیز انتقادهای تندی را نسبت به «ناسا» مطرح کرده بود. اسماعیل گرامیمقدم عضو ائتلاف جدید اصلاحطلبان هم در پاسخ خرازی گفت: «اگر منظور منتقدان این 15 عضو حقیقی هستند باید به آنان گفت که این افراد غیر از بنده حقیر که سرباز کوچک اصلاحات هستم، همه افراد باسابقه، زنداندیده و هزینهکرده هستند. جمعی از اصلاحطلبان عافیتطلب که این جمع از رنجدیدگان اصلاحطلب را زیر سوال میبرند، بگویند که باید چه کسانی در این نهاد قرار میگرفتند. اگر افرادی که فقط سفیر بوده، پست و مقام داشته و یک سیلی هم برای اصلاحات نخوردهاند که به مردم اعتماد نمیکردند.»
وی در پاسخ به انتقاداتی که به ایفای نقش خاتمی و به قول خرازی ریشسفیدی در نهاد جدید مطرح است، نیز گفت: «به نظر من حرفهایی کیلویی و بیپایه و اساس زدن نشان میدهد که برخی اساسا دنبال این هستند که وحدت و انسجام بین اصلاحطلبان شکل نگیرد. یادآور میشود گرامیمقدم پس از فتنه 88 مدتی از کشور متواری شد اما با اغماض دستگاههای ذیربط به کشور بازگشت.
خرازی اخیرا گفته بود ترکیب ائتلاف جدید، حاکی از غیردموکراتیک بودن است و این پیغام را به مردم میدهد که هیچچیز در میان اصلاحطلبان تغییر نکرده است. این دهنکجی به مردم و جوانان است.
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
* طرح قربانی کردن خاتمی در انتخابات
برخی از اصلاح طلبان معتقدد خاتمی به مانند مرحوم هاشمی در سال 92 در انتخابات 1400 نامنویسی کند تا پس از رد صلاحیت آن ها به نفع نامزد بعدی خود موج سازی کنند. اصلاح طلبان سال 96 نیز اسحاق جهانگیری را به عنوان کاندیدا کمکی به مناظرات انتخاباتی فرستادند تا نقش ضربه گیر برای حسن روحانی را بازی کند. به اعتقاد برخی فعالین سیاسی اسحاق جهانگیری در واقع قربانی آن مناظرات شد، زیرا گرچه در در ایام تبلیغات انتخاباتی به عنوان یک چهره جریان ساز مطرح شد ولی با فروکاهش تب تبلیغات و انتخابات و نمایان شدن واقعیات توان و وعده های انتخاباتی، سخنان جهانگیری برای همیشه به عنوان یک ضعف برای او در کارنامه سیاسی اش باقی ماند و بعد از آن همواره مورد تمسخر و طنز کاربران در فضای مجازی قرار گرفته است. به اعتقاد این فعالین سیاسی، درخواست از خاتمی برای نامنویسی در انتخابات، با هدف قربانی کردن یک چهره دیگر در جریان اصلاحات برای رسیدن به قدرت است. بر اساس این طراحی آبروی خاتمی باید قربانی یک چهره درجه دو سیاسی شود تا اصلاح طلبان یکبار دیگر یک کاندیدا دلخواه ولو ضعیف در انتخابات ریاست جمهوری داشته باشند.
* چند درصد از اصلاح طلبان به آیت الله رئیسی و قالیباف رای می دهند؟
براساس نتایج نظرسنجی دی ماه 20.3 درصد از اصلاح طلبان و 27.7 درصد از اصولگرایان به آیت الله رئیسی رای می دهند، همچنین بر اساس نتایج این نظرسنجی، محمد باقر قالیباف 9.6 رای اصلاح طلبان، 15.2 رای اصولگرایان را به خود اختصاص می دهد.
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
* مخالفت سعید حجاریان با افزایش مشارکت در انتخابات
از مجموع مواضع متنی و فرامتنی سعید حجاریان نشان می دهد که او چندان تمایلی به ورود به انتخابات و افزایش مشارکت ندارد. وی تاکنون به جای تلاش برای افزایش مشارکت بیشتر به دنبال ایجاد جنبش اجتماعی جدید بوده که برخی از تحلیلگران آن را آغاز تحرکات جدید ضدامنیتی جریان تندرو اصلاح طلب برای انتخابات 1400 می نامند.
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
آذریجهرمی: عذرخواهی نمیکنم، تفکرتان کهنه است
شب گذشته محمدجواد آذری جهرمی با انتشار این استوری، برای استقلالی ها کری خوانی کرده بود.
یک روز پس از این موضوع، آذری جهرمی در برنامه آفساید رادیو جوان حضور یافت و در پاسخ به این سوال که آیا حرکتش منطقی بود؟ گفت: «شما رادیو جوان هستید اما تفکر شما پیر است، بروید و فکر خود را عوض کنید. اگر جوان هستید که جوان جوانی میکند و کری خوانی هم ربطی به وزیر و غیر وزیر ندارد. هرکسی میتواند کری بخواند و پاسخش کری است. وزیر که صبح تا شب در قالب لباس وزیری نیست، من در حوزه ارتباطات وزیرم و یک شهروندم در دیگر حوزه ها. این تفکر پیرمردی را بگذارید کنار. الان کدام سیاست مدار در کشور را پیدا میکنید که درباره فوتبال نظر ندهد؟ من نظرم را در کمال احترام گفتم، نه توهینی کردم و نه حرفی زدم و یک کری خواندم، آیا شما ناراحتید؟»
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
راهبرد رهبر انقلاب برای بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریمها، با عنوان «پذیرفتن اقدام عملی آمریکا بعد از راست آزمایی»، علائم درستی و موثربودن آن در حال نمایان شدن است. نشانه جدی آن نیز این است که همین بایدنی که گفته بود اول ایران به برجام برگردد و بعد ما بررسی می کنیم که به برجام برگردیم، اینک از آمادگی کشورش برای گفتوگو با 1+5 درباره برجام سخن می گوید.
بایدن گرچه در ظاهر چیز زیادی را نمی خواهد بروز بدهد ولی با راهبرد جمهوری اسلامی مجبور به رفتار محتاط تر شده و آن را چالشی برای خود می داند. آنگونه که بلینکن وزیرخارجه آمریکا گفته است: «دولت آمریکا همچنان مردد است که به برجام بهعنوان بستری برای رسیدن به توافقی محکمتر بازگردد یا از همان ابتدا بهدنبال توافقی جدید باشد که مسائل دیگر را هم در بر میگیرد.» یا «علی واعظ» از گروه مهم و موثر بینالمللی بحران پیشنهاد کرده است تا امریکا در مقابل متوقف کردن غنیسازی ۲۰ درصد در فردو تصمیم اجرایی ترامپ در سال ۲۰۱۹ برای تحریم کل سیستم مالی ایران را لغو کند. این دست گزاره ها نشان می دهد که با تعیین خط مش رهبرمعظم انقلاب درباره برجام و رفح تحریم ها، دولتمردان بایدن برای تعیین استراتژی جدید در برابر ایران دچار سردرگمی شده و محاسبات قبلی آنها تاکنون به درستی پیش نرفته است.
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
⛔️ انقلاب #توقف ندارد
🔺 #مکتب_سلیمانی | [هفت توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان شرقی ۲۹ بهمن ۹۹]
1️⃣ نترسید؛
2️⃣ خسته نشوید؛
3️⃣ ناامید نشوید؛
4️⃣ تنبلی نکنید؛
5️⃣ ناخواسته وارد نقشه دشمن نشوید؛
6️⃣ وارد میدان شوید؛
7️⃣ فداکاری کنید.
[ #مکتب_سلیمانی : آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند ]
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🔻 اگر #سرخط_تحلیلے میخواهید
🆔 @Maktabsoleimani313
#ایتا #اینستاگرام #تلگرام
🌸 #مکتب_سلیمانی = با سابقه ترین و جامع ترین کانال تحلیلی #نخبگانی در پیام رسان #ایتا
خط کشتیرانی تجاری ایران- آفریقا- آمریکای لاتین
رئیس کمیسیون توسعه تجارت اتاق تعاون خبر داد: «قرار است خط مستقیم کشتیرانی ایران به آفریقای جنوبی و سپس آمریکای لاتین راهاندازی شود». وی افزود: «طراحی ایجاد خط مذکور با حرکت از بنادر جنوبی ایران با توقف در بنادر آفریقای جنوبی و عزیمت به سمت کشورهای آمریکای لاتین به طور مشخص کشور برزیل، در دستور کار قرار گرفته است». بابک افقهی اظهار داشت: «با حمایت کشتیرانی جمهوری اسلامی از برقراری خط مذکور، با وجود ظرفیت بارهای صادراتی کشور ایران به مقاصد ذکر شده، مراتب به اتاقهای تعاون و بازرگانی سراسر کشور، سازمان توسعه تجارت ایران و سایر بنگاههای صادراتی فعال در حوزه صادرات کالا به این کشورها، اطلاعرسانی شده است. ثبت درخواستهای فعالان اقتصادی متقاضی حمل مستقیم کالا از ایران به مقاصد مذکور و بهرهمندی از این خط مستقیم و برنامهریزی عملیاتی با شرکت کشتیرانی، توسط اتاق تعاون در حال انجام است».
تصویب کمیسیونی طرح تحقیق و تفحص مجلس از بورس
«لارگانی» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد: «جهت روشن شدن وقایع رخداده در بورس، بررسی رانتها و مفاسد رخداده و حمایت از حقوق سهامداران، طرح تحقیق و تفحص از بورس با امضای ۵۰ نماینده تدوین و در کمیسیون اقتصادی تصویب و بهزودی در صحن علنی مطرح میشود. رشد حبابی شاخص، علت تشویق روحانی به حضور مردم در بورس بدون آموزش، گرانفروشی سهام، فروش سهام کاغذی، سرنوشت پولها و رانت حاصله از محورهای مهم طرح است». طراح طرح تفحص از سازمان بورس اعلام کرد که در حال حاضر دستکم ۱۵۰۰ تریلیون ریال معادل ۶۵ تا ۷۰ میلیارد دلار از سرمایه مردم ذوب شده است. فقط یک شرکت کاغذی با سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومانی طی سه ماه تمام فرآیند پذیرش در بورس را انجام داده و با رقم ۳۲۰۰ میلیارد تومان به مردم فروخته شده است، درحالیکه این شرکت حتی دفتر مرکزی هم ندارد و اکنون سهام فروختهشدهاش کاغذی بیش نیست».
شیفتگی و ذوقزدگی غیرحرفهای!
یکی از پدیدههای مضر این روزهای سیاست خارجی کشورمان، ذوقزدگی برخی مسئولین به اعلام احتمال ورود به برجام از سوی دولت بایدن است. رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با نقد چنین شیفتگی غیرعزتمندانه میگوید: «این رفتار و ذوقزدگی در تأمین حقوق برجامی مانع ایجاد کرد چون طرف مقابل وقتی اشتیاق بازگشت در ما ببیند هزینه را بالا میبرد و در رفع تحریمها و انجام وظایف برجامی خود امتناع میکند. هر سیاستمدار و هر کسی که الفبای مسائل سیاسی را بداند قطعاً این را میفهمد و متوجه میشود». در آخرین مورد از این ذوقزدگیهای غیرحرفهای، ربیعی، سخنگوی دولت در روزنامه ایران نوشت: «با اطمینان میتوانیم پیشبینی کنیم که بهرغم کشوقوسهای دیپلماتیک که مقدمه طبیعی در بازگشت همه طرفها به تعهدات و ازجمله لغو تمامی تحریمها در آینده نزدیک است. ابتکارهای دیپلماتیک بهخوبی و تا رسیدن به نتیجه مطلوب عمل خواهند کرد». به دنبال این موضع دولتیها، سخنگوی کاخ سفید دیروز (شنبه 2 بهمن) اعلام کرد، دولت متبوعش قصد ندارد قبل از گفتوگوهای دیپلماتیک با متحدان اروپایی در خصوص برنامه هستهای ایران، تحریمهای خود علیه ایران را بردارد.
صدسالگی تأسیس اولین دولت «اجنبیساخته» در ایران
«آیرونساید» ژنرال انگلیسی و عامل اصلی کودتای ۱۲۹۹، در ایران کسی را نمیشناخت که بتواند عملیات کودتا را برنامهریزی کند، لذا به معاونش سرهنگ اسمایس و اردشیر ریپورتر نماینده اینتلیجنس سرویس متوسل شد تا یک رهبر نظامی برای کودتایی در ایران انتخاب کنند. او پیش از وقوع کودتا در جلسهای طولانی با احمدشاه در تهران درباره رضاخان گفت که «حیف است اعلیحضرت از افسری چنین لایق که وجودش در قزوین عاطل و باطل افتاده استفاده بهتری نکند!». سیدضیاءالدین طباطبایی رهبر سیاسی و رضاخان رهبر نظامی کودتا بود. دولت بریتانیا از تلاش رضاخان در انجام کودتا راضی بود و تلاشهای وی را که تأمینکننده منافع بریتانیا بود، میستود. چنانچه ترجیح بسیاری از سیاستمداران انگلیسی بهویژه وزیرمختار بریتانیا در ایران این بود که رضاخان در هیئت یک پادشاه بر تخت حکومت ایران تکیه زند.
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
اسفند عجب ماهی است
شهادت حمید باکری: 6 اسفند
شهادت حسین خرازی: 8 اسفند
شهادت امیرحاج امینی: 10 اسفند
شهادت ابراهیم همت: 17 اسفند
شهادت حجت اله رحیمی: 18 اسفند
شهادت حسین برونسی: 23 اسفند
شهادت عباس کریمی: 24 اسفند
شهادت مهدی باکری: 25 اسفند
شهادت یوسف سجودی"26 اسفند
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313