✅ #یک_خبر_یک_تحلیل
🌀 خبر: وزیر خارجه کشورمان در سفر به مسکو با همتای روساش دیدار کرد تا درباره تحولات قفقاز و مرزهای شمالغرب ایران به گفتوگو بنشیند.
🔻 تحلیل: یکی از دستاوردهای منطقهای #شهیدسلیمانی در مبارزه با استکبار و تروریستهای دست پرورده آنان، پای کار آوردن کشورهای مستقل و قدرتمند منطقه از جمله روسیه برای همکاری در حوزه مبارزه با تروریسم و شرارتهای منطقهای آمریکا بود.
🔸 اگر صداقت، صلابت و درایت حاج قاسم و سربازان جان بر کف او نبود، این اعتماد از طرف کشور قدرتمندی مانند روسیه شکل نمیگرفت تا نیروهایش را به تدابیر و فرماندهی سردار سلیمانی بسپارد.
🔹 حال، این میراث حسنهای که سردار سلیمانی تحت تدابیر عالی رهبر حکیم انقلاب به جای گذاشت، چراغ راه همکاریهای حال و آینده ایران در حل مسائل منطقه ای شده است.
🔸 سفر امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران به روسیه و مذاکره در خصوص حل معضل منطقه قفقاز و زیاده خواهی های باکو- آنکارا در همین راستا تحلیل و ارزیابی میشود.
🔺 نظر به سابقه همکاریهای موفقیت آمیز ایران و روسیه در منطقه مانند مسئله سوریه، به نظر میرسد، چشم انداز روشنی در حل مسئله قفقاز و تنبیه سران متوهم ترکیه و آذربایجان و همچنین شکست رژیم صهیونیستی در این توطئه، در انتظار باشد.
✍ #سیدجعفر_پورقنبری
#روشنگری
#ثامن
#مکتب_سلیمانی
وزیر خارجه ایران: گفتگوی ایران و عربستان در مسیر درستی پیش میرود و ما به گفتگوی بیشتری نیاز داریم
🔹امیرعبداللهیان در نشست خبری بیروت: ما و عربستان در مورد موضوعات خاصی به توافق رسیدهایم و از این گفتگو استقبال میکنیم. گفتگوی ما با عربستان به نفع منطقه است و یک گفتگوی سازنده است.
🔹ایران و عربستان کشورهای مهمی هستند و نقش آنها در تحکیم امنیت منطقه بسیار مهم است.
هاآرتص فاش کرد؛
◀️ وجود اختلاف میان نخستوزیر و وزیر جنگ صهیونیستی
🔷 روزنامه صهیونیستی "هاآرتص" از وجود اختلاف میان نفتالی بنت نخستوزیر و بنیگانتز وزیر جنگ رژیمصهیونیستی پرده برداشت.
🔹 به گزارش این روزنامه اختلافات میان این دو بر سر موضوع ران آراد خلبان مفقود صهیونیستی است.
👈 پیشتر بنت مدعی شده بود که موساد عملیاتی موفق برای کسب اطلاعات از سرنوشت "آراد" اجرا کرده اما موساد این ادعای نخستوزیر صهیونیستی را رد و اعلام کرد که عملیات ناموفق بودهاست.
💢 ذلتبارترین عقبنشینی تاریخ!
🔰 خبرگزاری المعلومه به نقل از «نبیله جعفر» نویسنده و تحلیلگر سیاسی پاکستانی اعلام کرد که عقبنشینی سریع و همراه با هرجومرج آمریکاییها از افغانستان ذلتبارترین اتفاق ممکن برای آنها بود.
🔹 وی افزود: تندروهای تروریست تنها به دلیل سیاستهای بد آمریکا قدرت گرفتند و در جهان گسترش پیدا کردند.
👈 آمریکاییها در اقدامی عجیب و بدون اطلاع همپیمانان اروپایی خود تصمیم گرفتند در ابتدای ماه سپتامبر از افغانستان خارج شوند.
⭕️نشریه آمریکایی: ایران دارای مراکز بزرگ و متنوعی از موشکهاست
🔹پایگاه تحلیلی «نشنال اینترست» در مطلبی به قلم «کایل میزوکامی»تحلیلگر امور امنیتی و دفاعی به بررسی قدرت موشکی ایران پرداخت. این گزارش میگوید، ایران در ۴۰ سال گذشته اقدامات مهمی در زمینه توسعه موشکهای خود سرمایهگذاری کرده است. این گزارش در ادامه تأکید میکند که ایران دارای مراکز بزرگ و متنوعی از موشکهاست. نویسنده همچنین به موشک ضد کشتی با بُرد ۴۳۴ مایل وموشکهای «فاتح مبین» ایران اشاره میکند. به نوشته وی افزایش بُرد و پیچیدگی موشکهای ایرانی، امکان استقرار آنها در مرکز کشور را فراهم و تشخیص آنها را دشوارتر میکند.
🔸وی میگوید باید توجه داشت که ایران کشوری بزرگ با مساحت تقریبی ۶۳۶ هزار مایل مربع است که سبب شده این کشور از مجموع ایالتهای «کالیفرنیا»، «نوادا»، «اورگان»، «واشنگتن» و «یوتا» بزرگتر شود. از منظر وی، خط ساحلی مرزی ایران در خلیجفارس و دریای عمان که طولانیتر از خط ساحلی «کالیفرنیا»، «اورگن» و «واشنگتن» است به ایران این امکان را میدهد که حتی بدون ابزار شناسایی پیشرفته، مهاجمان را شناسایی کند.
👇بازیگوشی نظامی
✍محمد کاظم انبار لویی
سون تزو( Sun Tzu) ميگويد : «وقتي دشمن مشغول اشتباه است نبايد مزاحم او شد.»
✅ابرقدرتهايي كه حيات طيبه در ايران را تحت لواي انقلاب اسلامي برنتابيدند طي 4 دهه گذشته مرتكب اشتباهاتي شدند كه نهتنها آسيبي به انقلاب اسلامي نرساندند بلكه هر روز به قدرت و هيمنه انقلاب افزودند و روزبهروز قدرت ملت ايران را تثبيت و دامنه نفوذ ايران را در منطقه و جهان وسيعتر كردند.
اشتباه دشمن در اين نقطه متمركز بود كه از اول رفتند دنبال «بازيگوشي نظامي» اول از جنگ داخلي و ترور شروع كردند و بعد كار به تعرض مرزي و تصرف سرزمينهايي از خاك ايران و تجاوز با ابعاد جنايات جنگي كشيد حاصل اين تعرضات و تجاوزات نظامي چه شد؟!
دشمن با تحركات اخير نشان داده است كه نميخواهد به ارزيابي اين واقعيت بنشيند كه راه را از كجا اشتباه رفته كه به اينجا رسيده است؟!
دشمن نميخواهد اين حقيقت را درك كند كه چرا ايران با آنكه پيش 15-10 كشور اطراف خود تا 300-200 سال قبل جزء خاك ايران بوده هيچ ادعاي ارضي ندارد. اما برخي از كشورها كه حيات و موجوديت آنها حتي به يك قرن هم نميرسد و جزء خاك ايران بودهاند به تحريك شرق و غرب مشغول «بازيگوشي نظامي» هستند، با آنكه با يك تلنگر از هم ميپاشند.
❎دشمن نميخواهد بپذيرد رژيم صهيونيستي كه در جنگ 6 روزه ارتشهاي عرب را به زانو درآورد چرا اكنون با آنكه قدرتمندتر از 40 سال پيش است نميتواند از پس يك اراده نيرومند نظامي در لبنان ، غزه و سوريه برآيد و هربار كه دست به ماشه برده ظرف 33 روز ، 22 روز و 55 روز دستها را به التماس بالا برده و تقاضاي آتشبس كرده است.
🔴«جنگ نيابتي» قاعده و قانون ، ادب و آداب خود را دارد. اگر قواعد و آداب آن رعايت نشود نوعي شليك به خود است. محصول توطئه آمريكا و غرب با تحريك صدام و شرق كشور با گروههاي تكفيري چه شد؟!
✅رهبر معظم انقلاب در واكنش به «بازيگوشي نظامي» در شمال غرب كشور چند كلمه نصيحت كردند:
1- تأمين امنيت با تكيه به ديگران يك توهم است.
2- اگر كسي براي برادران خود چاه بكند اول خودش در چاه ميافتد.
3- كساني كه براي امنيت به ديگران تكيه ميكنند، سيلي ميخورند.
4- حضور ارتشهاي بيگانه در منطقه مايه ويراني است.
5- راه حل حوادث شمال غرب جلوگيري از دخالت ارتش هاي بيگانه در اين كشورهاست
اوراسیا نت: دولت باکو متهم ایجاد تنش با ایران است
پایگاه خبری «اوراسیا نِت» درباره تنشهای اخیر در روابط ایران و جمهوری آذربایجان نوشت: دولت باکو ایران را به جانبداری متهم میکند و این در حالی است که خود پای اسرائیل را به منطقه باز کرده و ضمن از تحرکات تجزیهطلبانه در ایران حمایت میکند.
«اوراسیا نِت» مینویسد: «روابط جمهوری آذربایجان با ایران بهعنوان بزرگترین همسایه جنوبی این کشور، از سال گذشته و پس از پایان جنگ قرهباغ، دستخوش فراز و نشیبهای زیادی بوده است. در روزهای اخیر، دولت آذربایجان با تعیینِ عوارض ورود و خروج به کامیونهای ایرانی که عازم بخشهای جنوبی ارمنستان هستد و باید از بخشهایی از قلمروِ کنونی آذربایجان عبور کنند، عملاً موجب تشدید تنشها با ایران شده است.
در ابتدا، دولت ایران علیرغمِ تاییدیه مقامهای پلیس و گمرک آذربایجان مبنی بر برقراری موانع برای کامیونهای ایرانی و اخذ وجه از آنها، سکوت کرد. در این رابطه، برخی رسانههای ارمنستان گزارش دادند که کامیونهای ایرانی حاملِ سیمان برای «ایروان» و «استپاناکرت» (شهری که بهعنوان پایتخت منطقه قره باغ شناخته میشود) ارمنستان بودهاند. این منطقه از دهه ۱۹۹۰ میلادی در کنترل نیروهای ارمنستان است.همچنین سخنگوی وزارت کشور آذربایجان از بازداشت دو تن از راننده کامیونهای ایرانی بهدلیل آنچه ورود غیرقانونی از خاک ارمنستان به داخل خاک آذربایجان عنوان شده، خبر داد. در این رابطه، وزارت خارجه ایران قویا از مقامهای آذربایجانی درخواست کرده
تا راننده کامیونهای ایرانی را آزاد کند.
تنشها میان تهران و باکو، در پی برگزاری یک مانور نظامی دریایی مشترک با حضور آذربایجان و ترکیه و پاکستان در دریای خزر، تشدید شده است. وزارت خارجه ایران دراین رابطه گفته که برگزاری این مانور، عملاً یکی از تعهدات بینالمللی را که نیروهای خارجی را از ورود به دریای خزر منع میکند، نقض کرده است. در این راستا، ایران نیز بهصورت متقابل اقدام به برگزاری یک رزمایش نظامی در نزدیکی مرزهای خود با آذربایجان کرده است.
در این رابطه، برخی مقامهای ایرانی حملات شدیدی را علیه آذربایجان انجام دادهاند. بهعنوان مثال، «احمد نادری» از نمایندگان مجلس ایران گفته است «موضعگیریهای اخیر آذربایجان علیه ایران، بزرگتر از اندازه و ظرفیتهای این کشور بوده است». محمدرضا احمدی سنگری یکی دیگر از نمایندگان مجلس ایران نیز گفته است «آذربایجان در پی پیروزی نظامی خود بر ارمنستان، مغرور شده است. تاریخِ کشور کوچک آذربایجان، کمتر از سنِ کمسن و سالترین نماینده مجلس ایران است».
در پی جنگ اخیر آذربایجان با ارمنستان و به دست گرفتنِ کنترل بخشهایی از جاده ترانزیتی ایران به ارمنستان (محور مواصلاتی که عملاً ایران را به بخشهای جنوبی ارمنستان متصل میکند)، عملاً موجب شده تا دولت آذربایجان بر روند مراودات خارجی ایران با ارمنستان اثرگذاری کند. در شرایط کنونی، اغلب رسانههای باکو مدعی هستند که ایران در جریان منازعات آذربایجان با ارمنستان، جانبِ ارمنستان را میگیرد. این نوعِ نگاه، برخی مولفههای سیاسی و امنیتی را نادیده میگیرد. ایران تاکنون بارها و بارها از حاکمیت ملی آذربایجان در سطوح سیاسی و مذهبی، حمایت کرده است. «اِلدار ممدوف» کارشناس و تحلیلگر سیاسی میگوید: «وقتی آذربایجان، ایران را به اتخاذ مواضع حمایت از ارمنستان متهم میکند، باید تصویری بزرگتر را در ذهن خود داشته باشد: برای مثال، روابط نزدیک آذربایجان با اسرائیل یا تأکیدات پیدا و پنهان در آذربایجان که اشاره به برخی مباحث جداییطالبانه در ایران دارند، همه و همه موجب ایجاد بدبینیهای گسترده از سوی تهران شدهاند.».
آفتاب یزد: برخلاف روحانی رئيسی کنار مردم ایستاده است
یک روزنامه اصلاحطلب تصریح کرد: فرمان اداره کشور به جای نگاه به خارج در حال چرخیدن به داخل و سمت مردم است و مدیریت جدید دولت به جای پشت میز نشینی، در حال مدیریت در میان مردم است.
روزنامه آفتاب یزد در سرمقاله خود نوشت:
«صبر کن مردم اذیت میشوند!» این همه همان چیزی است که این روزها عموم ملت خواهان آن هستند. کسی که معنا و مفهوم درد و اذیت شدن را حتی کوچک متوجه شود. سیدابراهیم رئیسی در جریان سفر اخیر خود به کهگیلویه و بویراحمد به راننده شخصی خود که قصد داشت در مقابل عدهای از مردم که به استقبال رئیسجمهور آمده بودند توقف نکند، تذکر جدی داده و گفته است: «صبر کن مردم اذیت میشوند! دفعه بعد خودم پشت فرمان مینشینم.»
قطعا این حضور مردمی و بدون تشریفات اعتماد بیشتر مردم را به دنبال دارد و آنها را در همراهی مسئولان کشور برای رسیدن به اهداف انقلاب و کشور دلگرم خواهد کرد.
سادهزیستی یکی از شعارهای اصلی و اولیه انقلاب اسلامی بوده است. شعاری که در دل آن مردمی بودن قرار دارد. گویی سالها گذشت از آن زمان که مسئولان بدون رعایت تشریفا
ت بیواسطه با مردم حرف میزنند.
یکی از انتقادات جدی نسبت به دولت قبل این بود که در برخورد با مردم ضعیف است و هرگز در جمع مردم حاضر نمیشود. این انتقادات همزمان با شیوع بیماری کرونا شدت بیشتری هم گرفته بود. دوری رئیسجمهور اسبق از مردم، گویی از وی فرد بیتفاوتی نزد افکارعمومی ساخته بود. [اما] آیتالله رئیسی از همان ابتدا اثبات کرد برای حضور در جمع مردم حتی منتظر تشکیل کابینه و آغاز به کار وزرای جدید نمیماند. بازدید سرزده از داروخانه ۲۹ فروردین تنها کمیپس از تنفیذ و تحلیف و در اوج پیک پنجم بیماری منحوس کرونا حکایت از این داشت این شخص برای ارتباط نزدیک با مردم و تحقق شعار انتخاباتی تعلل نمیکند.
وی همان فردی است که در زمان ریاست دستگاه قضا و حتی قبلتر از آن تولیت آستان قدس رضوی در جمع مردم حاضر و گفتوگوی چهره به چهره داشت، گویی واقعاً فردی از جنس مردم و در میان مردم است. بیشک میتوان گفت تغییرات چشمگیر در نهاد قضایی کشور در دوران تحول و ریاست آیتالله رئیسی نتیجه همان حضور وی در میان مردم بود.
نویسنده میافزاید: پیش از این بارها و بارها مردم انتقاد کردند که کاش در میان این همه گرانی و مشکلات کسی بود تا از نزدیک صدای آنها را میشنید و پای درد و دلشان مینشست، هنوز یادگاری روسایی که از داخل خودروی خود به دیدار کارگران و مردم میرفتند بر پیشانی فضای مجازی نشسته است و با یک جستوجوی ساده زنده خواهد شد. کم نبود بلایای طبیعی نظیر سیل و زلزله خبری که از حضور اولیه رئیسجمهور در عرصه نبود، در حالی که مردم، نوروز خود را در وضعیت دشوار سیل سپری میکردند. مسئولانی که در اوج گرفتاری مردم اصلا پای میز کار خود حاضر نبودند
و در خارج از کشور به سر میبردند.
در نقطه مقابل ما شاهد هستیم این میدانداری برای مردم در حد شخص رئیس دولت به سایر وزرا هم تسری پیدا کرده است.
حاصل چنین رویکردی در عمل نیز به منصه بروز رسیده است. در همین مدت کوتاه اقداماتی انجام شده است که پیشتر منوط به لغو تحریمها و تصویب FATF شده بود. مدیریت بحران کرونا، تامین میلیونها دُز واکسن و رساندن تزریق روزانه به نزدیک دو میلیون نفر از جمله این موارد است. چندی پیش حتی ایران به رتبه نخست جهان در تزریق واکسن رسید. کاهش قیمت سیمان بیش از ۵۰ درصد و کاهش قیمت آهن و فولاد تا ده درصد، حذف دلار از برخی مبادلات تجاری (این اقدام منجر به کماثر شدن برخی تحریمها در این مبادلات شد)، عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای و ایجاد ظرفیتهای اقتصادی در تجارت جهانی، بازدید از مناطق محروم و ارتباط مستقیم با مردم و ابلاغ دستورات کاربردی برای مبارزه با فساد و پیشگیری از وقوع آن در دستگاههای دولتی از جمله اقدامات مهم رئیسجمهور در همین مدت کوتاه بوده است. حالا این عملکرد دولت است که نشان میدهد میتوان در کنار مردم ایستاد. رئیسی در حال مخابره 2 پیام مهم است. ابتدا اینکه فرمان اداره کشور از نگاه به خارج و چشم انتظار گذاشتن مردم به توافقهای خارجی، به سمت مردم در حال چرخیدن است. دوم اینکه به جای مدیریت پشت میز و نظرسنجی از داخل خودرو، میتوان از راه همنشینی با مردم به مشکلات رسیدگی کرد و در حداقلترین نتیجه التیامی بر زخمهای آنان بود.
گویی دیگر فرقی ندارد، ماشین شاسی باشد یا خیر، ضدگلوله باشد یا نباشد و حتی کرونا و پیکهای مختلف میان مردم خطرآفرین باشد. سفر استان به استان و آشنایی با مشکلات و واقعیتها از نزدیک حل آنها را سادهتر و چهبسا جدیتر میکند.
شاخصهای اقتصادی پیش از برجام با پسابرجام قابل مقایسه نیست
روزنامه زنجیرهای اصلاحطلب در پایان 8 سال دولت مدعی تدبیر و امید تصریح کرد: شاخصهای اقتصادی، فاصله نجومی با اهداف برنامه ششم توسعه دارد.
روزنامه اعتماد با اشاره به گزارش مرکز آمار نوشت: مرکز آمار در گزارشی به بررسی متغیرهای اقتصادی در سه ماهه اول امسال پرداخت . در قسمتی از این گزارش مقایسهای بین اعداد و ارقام متغیرها در پایان سـال ۹۹ و آنچه که باید در برنامه ششم توسعه محقق میشد، صورت گرفته که براساس آن فاصله میان نرخ تورم و رشـد اقتصادی در سـال ۹۹ و آنچه در برنامه ششم توسعه پیشبینی شده بود، بیشتر از سایر متغیرهای اقتصادی است، بهگونهای که قرار بود نرخ تورم به 8/8 درصد برسد که 36/4 درصد گزارش شده است. از سوی دیگر نرخ رشد اقتصادی نیز ۸ درصد پیشبینی شد که رقم آن برای سال ۹۹ تنها یک درصد و برای کل دهه ۹۰ تقریبا صفر بوده است.
روزنامه زنجیرهای با ادعای اینکه بازگشت تحریمها علت عدم تحقق پیشبینیهای برنامه توسعه ششم شده، میافزاید: قرار بود در پایان برنامه ششم توسعه که سال جاری است ضریب جینی کشور به 0/34 برسد در حالی که تا پایان سال ۹۹ این رقم 0/4 شد که نشاندهنده توزیع بدتر در درآمد است. اگرچه روند این ضریب از پیش از شروع برنامه ششم در سـال ۹۶ نیز وضعیت خوبی نداشت . آمارهای
اوراسیا نت: دولت باکو متهم ایجاد تنش با ایران است
پایگاه خبری «اوراسیا نِت» درباره تنشهای اخیر در روابط ایران و جمهوری آذربایجان نوشت: دولت باکو ایران را به جانبداری متهم میکند و این در حالی است که خود پای اسرائیل را به منطقه باز کرده و ضمن از تحرکات تجزیهطلبانه در ایران حمایت میکند.
«اوراسیا نِت» مینویسد: «روابط جمهوری آذربایجان با ایران بهعنوان بزرگترین همسایه جنوبی این کشور، از سال گذشته و پس از پایان جنگ قرهباغ، دستخوش فراز و نشیبهای زیادی بوده است. در روزهای اخیر، دولت آذربایجان با تعیینِ عوارض ورود و خروج به کامیونهای ایرانی که عازم بخشهای جنوبی ارمنستان هستد و باید از بخشهایی از قلمروِ کنونی آذربایجان عبور کنند، عملاً موجب تشدید تنشها با ایران شده است.
در ابتدا، دولت ایران علیرغمِ تاییدیه مقامهای پلیس و گمرک آذربایجان مبنی بر برقراری موانع برای کامیونهای ایرانی و اخذ وجه از آنها، سکوت کرد. در این رابطه، برخی رسانههای ارمنستان گزارش دادند که کامیونهای ایرانی حاملِ سیمان برای «ایروان» و «استپاناکرت» (شهری که بهعنوان پایتخت منطقه قره باغ شناخته میشود) ارمنستان بودهاند. این منطقه از دهه ۱۹۹۰ میلادی در کنترل نیروهای ارمنستان است.همچنین سخنگوی وزارت کشور آذربایجان از بازداشت دو تن از راننده کامیونهای ایرانی بهدلیل آنچه ورود غیرقانونی از خاک ارمنستان به داخل خاک آذربایجان عنوان شده، خبر داد. در این رابطه، وزارت خارجه ایران قویا از مقامهای آذربایجانی درخواست کرده
تا راننده کامیونهای ایرانی را آزاد کند.
تنشها میان تهران و باکو، در پی برگزاری یک مانور نظامی دریایی مشترک با حضور آذربایجان و ترکیه و پاکستان در دریای خزر، تشدید شده است. وزارت خارجه ایران دراین رابطه گفته که برگزاری این مانور، عملاً یکی از تعهدات بینالمللی را که نیروهای خارجی را از ورود به دریای خزر منع میکند، نقض کرده است. در این راستا، ایران نیز بهصورت متقابل اقدام به برگزاری یک رزمایش نظامی در نزدیکی مرزهای خود با آذربایجان کرده است.
در این رابطه، برخی مقامهای ایرانی حملات شدیدی را علیه آذربایجان انجام دادهاند. بهعنوان مثال، «احمد نادری» از نمایندگان مجلس ایران گفته است «موضعگیریهای اخیر آذربایجان علیه ایران، بزرگتر از اندازه و ظرفیتهای این کشور بوده است». محمدرضا احمدی سنگری یکی دیگر از نمایندگان مجلس ایران نیز گفته است «آذربایجان در پی پیروزی نظامی خود بر ارمنستان، مغرور شده است. تاریخِ کشور کوچک آذربایجان، کمتر از سنِ کمسن و سالترین نماینده مجلس ایران است».
در پی جنگ اخیر آذربایجان با ارمنستان و به دست گرفتنِ کنترل بخشهایی از جاده ترانزیتی ایران به ارمنستان (محور مواصلاتی که عملاً ایران را به بخشهای جنوبی ارمنستان متصل میکند)، عملاً موجب شده تا دولت آذربایجان بر روند مراودات خارجی ایران با ارمنستان اثرگذاری کند. در شرایط کنونی، اغلب رسانههای باکو مدعی هستند که ایران در جریان منازعات آذربایجان با ارمنستان، جانبِ ارمنستان را میگیرد. این نوعِ نگاه، برخی مولفههای سیاسی و امنیتی را نادیده میگیرد. ایران تاکنون بارها و بارها از حاکمیت ملی آذربایجان در سطوح سیاسی و مذهبی، حمایت کرده است. «اِلدار ممدوف» کارشناس و تحلیلگر سیاسی میگوید: «وقتی آذربایجان، ایران را به اتخاذ مواضع حمایت از ارمنستان متهم میکند، باید تصویری بزرگتر را در ذهن خود داشته باشد: برای مثال، روابط نزدیک آذربایجان با اسرائیل یا تأکیدات پیدا و پنهان در آذربایجان که اشاره به برخی مباحث جداییطالبانه در ایران دارند، همه و همه موجب ایجاد بدبینیهای گسترده از سوی تهران شدهاند.».
آفتاب یزد: برخلاف روحانی رئيسی کنار مردم ایستاده است
یک روزنامه اصلاحطلب تصریح کرد: فرمان اداره کشور به جای نگاه به خارج در حال چرخیدن به داخل و سمت مردم است و مدیریت جدید دولت به جای پشت میز نشینی، در حال مدیریت در میان مردم است.
روزنامه آفتاب یزد در سرمقاله خود نوشت:
«صبر کن مردم اذیت میشوند!» این همه همان چیزی است که این روزها عموم ملت خواهان آن هستند. کسی که معنا و مفهوم درد و اذیت شدن را حتی کوچک متوجه شود. سیدابراهیم رئیسی در جریان سفر اخیر خود به کهگیلویه و بویراحمد به راننده شخصی خود که قصد داشت در مقابل عدهای از مردم که به استقبال رئیسجمهور آمده بودند توقف نکند، تذکر جدی داده و گفته است: «صبر کن مردم اذیت میشوند! دفعه بعد خودم پشت فرمان مینشینم.»
قطعا این حضور مردمی و بدون تشریفات اعتماد بیشتر مردم را به دنبال دارد و آنها را در همراهی مسئولان کشور برای رسیدن به اهداف انقلاب و کشور دلگرم خواهد کرد.
سادهزیستی یکی از شعارهای اصلی و اولیه انقلاب اسلامی بوده است. شعاری که در دل آن مردمی بودن قرار دارد. گویی سالها گذشت از آن زمان که مسئولان بدون رعایت تشریفا
ت بیواسطه با مردم حرف میزنند.
یکی از انتقادات جدی نسبت به دولت قبل این بود که در برخورد با مردم ضعیف است و هرگز در جمع مردم حاضر نمیشود. این انتقادات همزمان با شیوع بیماری کرونا شدت بیشتری هم گرفته بود. دوری رئیسجمهور اسبق از مردم، گویی از وی فرد بیتفاوتی نزد افکارعمومی ساخته بود. [اما] آیتالله رئیسی از همان ابتدا اثبات کرد برای حضور در جمع مردم حتی منتظر تشکیل کابینه و آغاز به کار وزرای جدید نمیماند. بازدید سرزده از داروخانه ۲۹ فروردین تنها کمیپس از تنفیذ و تحلیف و در اوج پیک پنجم بیماری منحوس کرونا حکایت از این داشت این شخص برای ارتباط نزدیک با مردم و تحقق شعار انتخاباتی تعلل نمیکند.
وی همان فردی است که در زمان ریاست دستگاه قضا و حتی قبلتر از آن تولیت آستان قدس رضوی در جمع مردم حاضر و گفتوگوی چهره به چهره داشت، گویی واقعاً فردی از جنس مردم و در میان مردم است. بیشک میتوان گفت تغییرات چشمگیر در نهاد قضایی کشور در دوران تحول و ریاست آیتالله رئیسی نتیجه همان حضور وی در میان مردم بود.
نویسنده میافزاید: پیش از این بارها و بارها مردم انتقاد کردند که کاش در میان این همه گرانی و مشکلات کسی بود تا از نزدیک صدای آنها را میشنید و پای درد و دلشان مینشست، هنوز یادگاری روسایی که از داخل خودروی خود به دیدار کارگران و مردم میرفتند بر پیشانی فضای مجازی نشسته است و با یک جستوجوی ساده زنده خواهد شد. کم نبود بلایای طبیعی نظیر سیل و زلزله خبری که از حضور اولیه رئیسجمهور در عرصه نبود، در حالی که مردم، نوروز خود را در وضعیت دشوار سیل سپری میکردند. مسئولانی که در اوج گرفتاری مردم اصلا پای میز کار خود حاضر نبودند
و در خارج از کشور به سر میبردند.
در نقطه مقابل ما شاهد هستیم این میدانداری برای مردم در حد شخص رئیس دولت به سایر وزرا هم تسری پیدا کرده است.
حاصل چنین رویکردی در عمل نیز به منصه بروز رسیده است. در همین مدت کوتاه اقداماتی انجام شده است که پیشتر منوط به لغو تحریمها و تصویب FATF شده بود. مدیریت بحران کرونا، تامین میلیونها دُز واکسن و رساندن تزریق روزانه به نزدیک دو میلیون نفر از جمله این موارد است. چندی پیش حتی ایران به رتبه نخست جهان در تزریق واکسن رسید. کاهش قیمت سیمان بیش از ۵۰ درصد و کاهش قیمت آهن و فولاد تا ده درصد، حذف دلار از برخی مبادلات تجاری (این اقدام منجر به کماثر شدن برخی تحریمها در این مبادلات شد)، عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای و ایجاد ظرفیتهای اقتصادی در تجارت جهانی، بازدید از مناطق محروم و ارتباط مستقیم با مردم و ابلاغ دستورات کاربردی برای مبارزه با فساد و پیشگیری از وقوع آن در دستگاههای دولتی از جمله اقدامات مهم رئیسجمهور در همین مدت کوتاه بوده است. حالا این عملکرد دولت است که نشان میدهد میتوان در کنار مردم ایستاد. رئیسی در حال مخابره 2 پیام مهم است. ابتدا اینکه فرمان اداره کشور از نگاه به خارج و چشم انتظار گذاشتن مردم به توافقهای خارجی، به سمت مردم در حال چرخیدن است. دوم اینکه به جای مدیریت پشت میز و نظرسنجی از داخل خودرو، میتوان از راه همنشینی با مردم به مشکلات رسیدگی کرد و در حداقلترین نتیجه التیامی بر زخمهای آنان بود.
گویی دیگر فرقی ندارد، ماشین شاسی باشد یا خیر، ضدگلوله باشد یا نباشد و حتی کرونا و پیکهای مختلف میان مردم خطرآفرین باشد. سفر استان به استان و آشنایی با مشکلات و واقعیتها از نزدیک حل آنها را سادهتر و چهبسا جدیتر میکند.
شاخصهای اقتصادی پیش از برجام با پسابرجام قابل مقایسه نیست
روزنامه زنجیرهای اصلاحطلب در پایان 8 سال دولت مدعی تدبیر و امید تصریح کرد: شاخصهای اقتصادی، فاصله نجومی با اهداف برنامه ششم توسعه دارد.
روزنامه اعتماد با اشاره به گزارش مرکز آمار نوشت: مرکز آمار در گزارشی به بررسی متغیرهای اقتصادی در سه ماهه اول امسال پرداخت . در قسمتی از این گزارش مقایسهای بین اعداد و ارقام متغیرها در پایان سـال ۹۹ و آنچه که باید در برنامه ششم توسعه محقق میشد، صورت گرفته که براساس آن فاصله میان نرخ تورم و رشـد اقتصادی در سـال ۹۹ و آنچه در برنامه ششم توسعه پیشبینی شده بود، بیشتر از سایر متغیرهای اقتصادی است، بهگونهای که قرار بود نرخ تورم به 8/8 درصد برسد که 36/4 درصد گزارش شده است. از سوی دیگر نرخ رشد اقتصادی نیز ۸ درصد پیشبینی شد که رقم آن برای سال ۹۹ تنها یک درصد و برای کل دهه ۹۰ تقریبا صفر بوده است.
روزنامه زنجیرهای با ادعای اینکه بازگشت تحریمها علت عدم تحقق پیشبینیهای برنامه توسعه ششم شده، میافزاید: قرار بود در پایان برنامه ششم توسعه که سال جاری است ضریب جینی کشور به 0/34 برسد در حالی که تا پایان سال ۹۹ این رقم 0/4 شد که نشاندهنده توزیع بدتر در درآمد است. اگرچه روند این ضریب از پیش از شروع برنامه ششم در سـال ۹۶ نیز وضعیت خوبی نداشت .