eitaa logo
مکتب سلیمانی
587 دنبال‌کننده
10.9هزار عکس
6.5هزار ویدیو
649 فایل
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای :به حاج قاسم سلیمانی به چشم یک فرد نگاه نکنیم ؛ به چشم یک مکتب، یک راه و یک مدرسه درس‌آموز نگاه کنیم مدیر کانال مکتب سلیمانی👇👇 @Hasankhorasani313
مشاهده در ایتا
دانلود
🔰گزارش روز           🔻تحریم‌های روسیه و ایران؛ دو چهره متفاوت از اتحادیه اروپا به نقل از رویترز، پس از تعیین ضرب‌الاجل پرداخت گاز به روبل از سوی روسیه، کشورهای اروپایی برای جلوگیری از قطع گاز، در کمتر از یک ماه سازوکار لازم برای آن را فراهم کردند. بر اساس این سازوکار، شرکت‌های اروپایی واردکننده گاز روسیه می‌توانند بدون نقض تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا، پول گاز را به روبل پرداخت کنند. دولت صربستان نیز به‌تازگی اعلام کرد که علاوه بر این کشور، 9 کشور اروپایی دیگر به جمع پرداخت پول گاز به روبل روسی پیوسته‌اند. 💠گزاره‌های‌خبری: 1️⃣- در تقابل با تحریم‌های روسیه و تحریم‌های ایران، دو وجه مختلف از اتحادیه اروپا را می‌توان مشاهده کرد؛ اول، اتحادیه اروپایی که در تحریم‌های متأثر از بحران اوکراین، تمام شرکت‌های خود را موظف می‌کند تا نزد گاز پروم بانک، حساب ارزی ایجاد کنند و بر اساس یک سازوکار تعیین‌شده توسط مسکو، منابع دلاری خود را نزد این بانک به‌عنوان یکی از بانک‌های خصوصی روسیه، سپرده‌گذاری نمایند و از طریق دریافت روبل، بدهی خود را به شرکت گاز پروم تسویه کنند. وجه دیگر اتحادیه اروپا در مقابل تعهدات برجامی نمایان شد که در زمان خروج آمریکا از برجام، تروئیکای اروپایی با وعده‌های بسیار، ایران را مجاب کردند تا در توافق هسته‌ای بماند و بعد از یک دوره زمانی چندماهه، صرفاً طرح کانال مالی spv و اینستکس را پیشنهاد دادند. در پایان نیز بعد از یک سال و اندی، نه‌تنها این کانال‌های مالی عملیاتی نشدند، بلکه در یک سناریوی از قبل هماهنگ شده با کاخ سفید، اقدام به رونمایی نمادین و دروغین از این سازوکارها کردند. 2️⃣- دقت کنیم که طرح پیشنهادی اروپا به ایران، نسبت به طرح فعلی در بحران گاز با روسیه، به‌مراتب سطح و سازوکاری پایین‌تر داشت؛ توضیح بیشتر اینکه، کانال مالی spv و اینستکس قرار نبود با ایران مستقیماً تجارت کند و نفت و گاز ایران را خریداری نماید، بلکه منابع ایران را در کشورهای دیگر (مثلاً کشورهای شرق آسیا) به اتحادیه اروپا منتقل می‌کرد و ایران نیز از این منابع در کشورهای اروپایی، کالاهایی را باید متقاضی می‌شد که در چارچوب خواست اتحادیه اروپا می‌بود! 3️⃣- سؤال اساسی اینجاست که اروپایی که در مواجهه با ایران به بهانه‌های مختلف، از انتفاع اقتصادی ایران از برجام در قبال خروج امریکا از این توافق طفره می‌رفتند، آیا نمی‌توانستند سازوکاری همچون سیستم تجارت با روسیه برای ایران ایجاد کنند؟ پاسخ این سؤال مشخص است؛ اتحادیه اروپا در زمینه توافق هسته‌ای، صرفاً در زمین واشنگتن بازی می‌کند. لذا در مذاکرات با تروئیکای اروپایی باید همیشه مواظب خدعه و بدعهدی آن‌ها بود. 💠گزاره‌تحلیلی: نوع مواجهه اروپا با تحریم‌های روسیه، این موضوع مهم را آشکار ساخت که کشورهای اروپایی چنانچه بخواهند و سعی در سنگ‌اندازی در مسیر مذاکرات نداشته باشند، حداقل از دو طریق می‌توانند موجبات انتفاع اقتصادی ایران را فراهم کنند؛ یکی ایجاد سازوکاری جدا، همچون سیستمی که جهت تجارت با گاز روسیه فراهم کردند؛ و دیگری عمل به همان تعهداتی که در برجام برای آن‌ها تکلیف شده است. درواقع امتناع تروئیکای اروپایی از تعهدات خود در برجام به بهانه تحریم‌های امریکا، دروغی بیش نیست! ✍
رشد ۱۴ هزار واحدی شاخص بورس 🔹شاخص کل بورس امروز با رشد ۱۴ هزار واحدی در پایان معاملات امروز به عدد یک میلیون و ۵۴۳ هزار واحد رسید.
🔰رکوردشکنیِ تجارت ایران با روسیه 🎤نماینده تجاری روسیه در ایران گفت: «حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه در سال ۲۰۲۱ به ۴ میلیارد دلار رسید. ۱۰ سال و نیم سفیر روسیه در تهران بودم و هرگز به چنین رقمی نرسیده بودیم. امیدوارم از این اعداد هم عبور کنیم. با توجه به اعمال تحریم‌های بی‌سابقه علیه روسیه، انگیزه بیشتری در همکاری میان دو کشور ایجاد شده است».
🔰نگرانی ایران از امنیت افغانستان 🔻وزیر خارجه ایران در گفت‌وگو با دبیرکل سازمان ملل، اوضاع انسانی و امنیتی در افغانستان را بسیار نگران‌کننده توصیف کرد و تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام در این کشور را ضروری برشمرد. امیرعبداللهیان همچنین خواستار توجه سازمان ملل به وظایف خود در قبال آوارگان شد و افزود: «بحران اوکراین نباید مانع توجه جامعه جهانی به وضعیت فاجعه‌بار انسانی در افغانستان شود». گوترش در این گفتگو ابراز امیدواری کرد: «صندوق ملل متحد بتواند حمایت‌های بیشتری از ایران در حمایت از آوارگان به عمل آورد». بر اساس آمارهای رسمی، حدود 5 میلیون افغانستانی مهاجر در ایران زندگی می‌کنند.
🔰سپرده‌های ایران در بانک‌های خارجی 🏦 بانک تسویه‌‌حساب‌های بین‌المللی در جدیدترین گزارش اعلام کرد، میزان سپرده‌های ایران نزد بانک‌ها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۱ بالغ‌بر ۱۷.۵۶۳ میلیارد دلار بوده است. از کل سپرده‌های ایران نزد این بانک‌ها و مؤسسات، حدود ۶ میلیارد دلار به یورو و ۱.۷ میلیارد دلار به ین ژاپن نگهداری می‌شود. سهم دلار از کل سپرده‌های ایران فقط ۱۹۵ میلیون دلار اعلام شده است.
🔰جبران دستمزد کارگران در دولت سیزدهم 🎤 «رضا وفایی یگانه» سرپرست معاونت اقتصادی و کسب‌وکار اتاق تعاون ایران گفت: «دستمزد کارگران در دهه ۹۰ متناسب با نرخ تورم افزایش نیافت و دولت سیزدهم با تحقق شعار عدالت محوری و رسیدگی به معیشت اقشار کم‌درآمد، کم‌کاری دولت قبل در افزایش مزد کارگران را جبران کرد». وی خاطرنشان کرد: «افزایش هزینه‌های دستمزد بر روی هزینه‌های تولید در صنایع مختلف، درنهایت ۵ تا ١٠ درصد هزینه تمام شده کالاها را افزایش می‌دهد».
🔰تجویز آرام‌بخش روسی برای کشورهای غربی! 🎤 «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه خطاب به کشورهای غربی گفت: «اگر به خاطر جنگ ‌اوکراین نمی‌توانید راحت بخوابید، چند توصیه برایتان دارم تا با آرامش بخوابید: تصور کنید این جنگ در آفریقا و خاورمیانه رخ داده است. ‏تصور کنید اوکراین، فلسطین ‏و روسیه، آمریکاست!».
♦️افزایش دستمزد کارگران با تأیید همه اعضای شورای عالی کار مصوب شد عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: 🔹️کارفرمایان جامعه ما مؤمن، با تقوا و دلسوز هستند و افزایش حقوق و دستمزد که در شورای عالی کار اتفاق افتاد با تأیید نمایندگان کارفرمایان حاضر در جلسه مصوب شد.
✅ درآمد ارزی ۱۰۰ میلیارد دلاری ایران در سال ۱۴۰۱ 🔸بر اساس صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت خام با قیمت به ترتیب ۱۰۰ و ۸۵ دلار، درآمد صادرات نفت خام به ۳۶ و ۳۱ میلیارد دلار در ۱۴۰۱ بالغ خواهد شد. 🔸قیمت جهانی نفت خام ۴۰ و کامودیتی ها ۲۰ درصد نسبت به سال پیش رشد پیدا کرده است. صادرات غیرنفتی کامودیتی محور ایران در سال قبل ۴۸ میلیارد دلار بود که با احتساب ۱۵ درصد رشد به ۵۵ میلیارد دلار در ۱۴۰۱ خواهد رسید. 🔸بررسی صادرات غیرنفتی نشان می دهد که حدود ۱۰ میلیارد دلار کم اظهاری و صادرات غیررسمی انجام می شود. صادرات خدمات نیز در حدود ۵ میلیارد دلار پیش بینی می گردد. 🔸مصرف ارزی اقتصاد ایران بین ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار است. ◀️ مجموع درآمد ارزی حاصل از صادرات نفت خام (۳۰)+ غیرنفتی (۵۵) + کم اظهاری، غیررسمی و خدمات (۱۵) بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱ خواهد بود که در بدترین شرایط کمتر از ۸۰ میلیارد دلار نخواهد بود. دولت که دغدغه چند صد میلیون دلار قاچاق آرد دارد، توضیح دهد که بین ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار ارز چگونه و به کجا قاچاق می شود؟
♦️ 🔹احمدی بیغش، عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس:‌ برجام به بن‌بست رسیده است؛ به همین خاطر خبری از آن نیست/ بیاییم به مردم بگوییم برجام به سرانجام نخواهد رسید؛ آن وقت می‌فهمند چه باید کنند/ بحث سپاه بهانه است 🔹«انریکه مورا» چهارشنبه با «باقری» دیدار می‌کند. 🔹️معاون اجرایی رییس جمهور اعلام کرد که تدبیر ‎دولت این است که یارانه مستقیم در اختیار مردم قرار بگیرد.
♦️ قیمت نفت دوباره اوج گرفت 🔹با تشدید تحریم های نفتی علیه روسیه قیمت نفت دوباره به بالای ۱۱۲ دلار در هربشکه رسید تا جایی که کارشناسان پیش بینی کردند قیمت نفت دوباره اوج بگیرد.
🔴رئیسی:به زودی درباره یارانه ها با مردم صحبت خواهم کرد 🔹رئیس جمهور در حاشیه جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا:دولت در کنار مردم است و حمایت از منافع و معیشت آنها را خط قرمز خود می‌داند به زودی با مردم درباره اجرای طرح مردمی سازی نظام پرداخت یارانه ها سخن خواهم گفت 🔹رئیس جمهور به تلاش‌های دولت و هماهنگی با سایر قوا برای سامان دادن به وضعیت اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: پس از هفت ماه کار کارشناسی متراکم و مشورت با نخبگان، تصمیماتی به نفع اقتصاد ملی گرفته شده است که به زودی در این باره با مردم صحبت خواهم کرد.