♦️قدرت خرید ۷ دهک افزایش مییابد
🔹با توجه به این قیمتها و مقایسه آن با نرخهای قبل کالاهای اساسی و با لحاظ افزایش جدی یارانه جدید که به حساب خانوارها واریز شده، محاسبات نشان میدهد که دهکهای کمدرآمد و متوسط با بهبود قدرت خرید مواجه خواهند شد. قدرت واقعی خرید ۳ دهک کمدرآمد بهطور متوسط ۸۰۰ هزار و ۴ دهک متوسط ۲۲۷ هزار تومان بیشتر میشود. همچنین قدرت خرید دهک اول بیش از ۹۰۰ هزار تومان افزایش پیدا خواهد کرد/ فارس
🇮🇷
#یک_خبر_یک_تحلیل( ۲۰۲)
🔻خبر: یکی از مشکلات ساختاری در اقتصاد ایران، توزیع غیرهدفمند یارانههاست. دولتهای احمدینژاد و روحانی تلاش کردند و دولت رئیسی نیز تلاش میکند که یارانه و حمایت دولت به اقشار ضعیف جامعه تعلق گیرد؛ چراکه افراد ثروتمند جامعه نیازی به حمایت ندارند؛ اما سازوکار تصمیمات آنها و تبعات تصمیمات دولتها بهگونهای بوده است که بخشی از جامعه نسبت به اینگونه تحولات اقتصادی، به دیده تردید نگاه میکنند.
🍃🌹🍃
1⃣ در دولت احمدینژاد، منابع حاصل از هدفمندسازی یارانهها صرفاً بین مردم توزیع شد و چون تولید مورد حمایت کافی قرار نگرفت و تورم هم کنترل نشد، آثار مثبت هدفمندسازی یارانهها کاهش یافت؛ بهگونهای که در ادامه و در دولت روحانی به صفر نزدیک شد.
2⃣ دولت روحانی در قدم اول تلاش کرد یارانهها را تعدیل کند؛ بهطوریکه با تبلیغات بسیار زیاد، از مردم خواست که از دریافت یارانه معیشتی انصراف دهند؛ ولی در عمل پاسخ مردم مورد انتظار دولت نبود. در گام بعد دولت سعی کرد، توزیع یارانه بنزین را هدفمند کند ولی ازآنجاکه با مردم گفتگو نکرده بود، مردم برداشت هدفمندسازی یارانه را نداشتند، بلکه بیشتر گرانی بنزین را احساس کردند.
3⃣ دولت سیزدهم با بهرهگیری از تجارب گذشته و با استفاده از نظر کارشناسان و متخصصان و همچنین همراهی مجلس، سعی نموده است هدفمندسازی یارانهها را بدون تبعات اجرای طرح در دولتهای گذشته، انجام دهد
🔺 نکته راهبردی: مهمترین پیامدهای این جراحی اقتصادی که باید مدیریت شود، در سه حوزه گرانی، گرانفروشی و التهاب روانی در جامعه خلاصه میشود. بهجرئت میتوان گفت که با نظارت جامع و مستمر بر بازار و با اطلاعرسانی به موقع مردم از تصمیمات، نهتنها قدرت خرید اقشار ضعیف آسیب نمیبیند، بلکه تقویت هم میشود. البته برای مدیریت گرانفروشی و همچنین التهابات، حمایت و همراهی مردم نیز گریزناپذیر است.
✍علی کارگر
🇮🇷
📝 #صرفا_جهت_اطلاع | واکنش های توییتری پیرامون آزادسازی واردات خودرو
🍃🌹🍃
1⃣ عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه همشهری
واردات خودرو آزاد شد. یکی از معنایی اش این است که طبقه متوسط به پایین خودرو ایرانی را با قیمت واقعیتر می خرند.
2⃣ علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت: یکی دیگر از بندهای هشت فرمان رئیسجمهور برای تحول در صنعت خودرو محقق شد و با تصویب هیئت دولت، #واردات_خودرو آزاد شد.
این اقدام به منظور افزایش رقابت پذیری و رفع شائبه انحصار، متناسب سازی قیمت خودرو و جبران کمبود تولید به میزان مورد نیاز بازار، صورت گرفت.
#دولت_صادقالوعد
3⃣ سید امیر سیاح، رئیس مرکز مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار: واردات خودرو به دلیل محدودیت ارزی ممنوعشده، آزادیش هم باید با ملاحظات ارزی باشد، آنهم وسط این جراحی یارانهای!
🔹الان بهتراست فقط خودروی کارکرده(مثلا۳۰۰۰۰خودروی ژاپنی۱۷-۲۰۱۶) واردشود وفقط ازمحل ارزهای حبس شده در خارج
🔸اینطوری بدون فشار به بازار ارز، قیمت خودرو در بازار شدیدا میریزد.
#روشنگری | #ثامن
نحوه ثبت اعتراض به دهکبندی یارانهای
🔹وزیر کار: دیشب به کسانی که یارانه نگرفتهاند پیامک ارسال کردیم تا برای ثبت اعتراض به سایت مراجعه کنند
🔹برای ثبت اعتراض به دهکبندی یارانهها، فقط کافیست وارد سایت وزارت رفاه به آدرس hemayat.mcls.gov.i شده و اطلاعات خود را بارگذاری کنید
🔹کسانی که یارانه نگرفتند در صورت تایید شکایتشان، یارانه ماههای گذشته را نیز دریافت میکنند
🔴قیمت هر کیلو مرغ حداکثر ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان است
🔹یوسف خانی، رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی:در راستای توزیع عادلانه یارانهها، قیمت مصوب هر کیلو مرغ در عمده فروشی ۵۳ هزار تومان و خرده فروشی ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان است.
🔹با اعلام قیمت جدید، مرغ در میدان بهمن و سطح شهر به وفور است و هیچ کمبودی وجود ندارد. عرضه بالاتر از نرخ جدید در مغازهها گرانفروشی است و برخورد با گرانفروشان صورت میگیرد.
سلام یه حساب سرانگشتی👈 ما مثلا یه خانواده ۴ نفره
📌 مرغ در ماه ۸کیلومصرف بشود باید به قیمت قدیم میشد ۲۴۰هزار و الان شده ۴۸۰هزار.
📌 روغن چهار تا درماه استفاده بشود به قیمت قدیم میشد ۴۵هزار ،الان شده ۲۴۰هزار.
📌 ماکارونی ماهی چهار عدد مصرف بشود میشد به قیمت قدیم ۳۲هزار و الان شده ۶۸هزار.
تخم مرغ ماهی۶۰ عدد مصرف بشود به قیمت قدیم میشد ۱۲۰هزار که الان شده ۱۵۵هزار.
📌 پنیر ماهی چهار بسته مصرف بشود به قیمت قدیم میشد ۸۰ هزار والان شده ۱۵۰هزار.
📌 شیر ماهی پنج بسته مصرف بشود به قیمت قدیم میشود ۴۰هزار و الان شده ۸۵هزار.
✅ که کل خرج به قیمت قدیم میشد ۵۵۷هزار که فقط ماهی ۱۸۰هزار دولت یارانه میداد و۳۷۷هزار تومان را از جیب خودمون میدادیم.
✅ اما در طرح جدید کل خرج میشود یک میلیون و دویست هزار که دولت یک میلیون و ششصد هزار تومانش رو میدهد ودر واقع هم اون ۳۷۷هزار که در قیمت قدیم از جیب میدادیم میماند و هم در طرح جدید ماهی ۴۰۰هزار اضافی میماند ،یعنی در کل ماهی(۴۰۰+۳۷۷) ۷۷۷هزار میماند جیبمان.
این میشه عدالت در توزیع یارانه.
در واقع میشود گفت مرغ و پنیر و روغن و ماکارونی و تخم مرغ وشیر رایگان شده و علاوه بر این ماهی حدود ۸۰۰هزار هم جیبمان میماند.
📌 مشکل اصلی این هست که رسانه های معاند و برخی مخالفین داخلی نمیگزارن اصل کار شفاف بشود و مردم در جریان اتفاقی که میافتد و سودی که به نفعشان هست مطلع بشوند.
لذا اگر فقط این تبیین بشود بسیاری از تهمتها و نگرانی ها حل میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شتر ایستادهای که تبديل به گربه نشسته شد!
⏪فاجعه بارتر اونجایی بود که وطن فروشی کردند و بعد تبریک و شادباش گفتند!
😡 *لعنت بر خیانت*
😤 *لعنت بر بزک کنندگان خانین*
*🌹درود و صلوات بر شهدایی که ایستادند تا خاک و ناموس و شرافت ایران و اسلام حفظ شود... 🌹
6.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روحانی بنزین که گرون شد جرئت نمی کرد بیاد بیرون اما رئیسی میاد بین مردم حضور پیدا میکنه احسنت به این میگن رئیس جمهور مردمی
🔴 هموطن! این بار قطعکننده زنجیره باش!
👤 #محمد_رستمپور
🔹 چگونه میتوان به دولت در اجرای برنامههای اقتصادی کمک کرد؟
🔸 «ویدئوی یورش، غارت یا حمله مردم قزوین به فروشگاه»، «تصویر کارت یارانه نان»، «خبر ۹۰ هزار تومانی شدن مرغ» و ... که در هفته اخیر دست به دست در رسانهها و پیامرسانها چرخیده و هر بار به طریقی تکذیب شده، نشان میدهد با همه تبیینها و توضیحها و هر اندازه اطلاعرسانیها و پاسخگوییها قوی و جامع باشد (که نیست و ایراداتی دارد)؛ رسانه همچنان رسانا نیست و پیام به درستی به مخاطب نمیرسد. علاوه بر آنکه نباید از یاد برد رسانه فقط رسانه نیست و محصول محیط سیاسی و وضع اقتصادی است. همچنان که از پدیدهای مانند «انتظارات تورمی» سخن میگوییم و «اثر روانی» بازار را در تغییر قیمتها مؤثر میدانیم و کنش رسانه را بر اقتصاد را هم در نمودار میآوریم، از منظر اقتصاد و تجارت نیز به رسانه بنگریم. واقعیت بازار را تنها آمار و عدد و نمودار نمیسازد، جیب مشتری و تجربه خریدار نیز میسازد.
✅ با این همه، تجربه تجمعات و رخداد نارضایتیهای پنج سال اخیر نشان میدهد رسانهها به ویژه پیامرسانهای موبایلی و شبکههای اجتماعی در وخیم شدن شرایط روانی و حتی نابسامان شدن وضعیت اقتصادی اثر مستقیم دارد. اینجاست که باید مراقبت کرد به جای ارتقای فهم عمومی و آموزش شهروندی، مطالبه محدودیت شبکه و سیاست گرانسازی اینترنت پررنگ نشود. فاصله میان این دو را باید جامعه مدنی آگاه و دلسوز و مراجع اجتماعی پر کنند. از جمله در عالم رسانه، به معلمان، مشاوران و فعالانی نیاز داریم که شهروندان جامعه را توانمند کنند تا از آسیبپذیری آنان بکاهند. «سواد رسانهای» بهرغم استفاده ناآگاهانه و بیجایی که در سالهای اخیر از آن شده، همچنان ضرورتی خطیر است. فقر این سواد و ضعف این آگاهی در برهههایی مثل روزهای اخیر که یک جراحی اقتصادی در جریان است، بهتر و بیشتر خود را نشان میدهد.
🔹 از این روست که شاید چهار مهارت عمومی سواد رسانهای زیر به کار آید:
1️⃣ به منبع توجه کنیم:
آیا مطلب یا ویدئو، رفرنس یا منبعی دارد؟ آیا رفرنس یا منبع در آن زمینه معتبر است؟ عمده پیامها یا ویدئوهای فیک و دروغ، منبع ندارند و حاصل تقطیع یا دستکاریاند. اهمیت نفوذ در رسانههای رسمی و هک وبسایتها و خبرگزاریها نیز از همین روست که اصالت منبع اهمیت دارد.
2️⃣ به ناشر توجه کنیم:
اخبار جعلی یا پیامها و ویدئوهای دروغین را کسانی منتشر میکنند که توجهی به اثر کار خود ندارند. برخیها عادت دارند فقط و فقط سیاهنمایی و تخریب کنند. از نظر روانی، همنشینی و معاشرت با افراد منفیباف و افسرده، پیامدهای تخریبی پرشماری دارند. صرف نظر از این پیامدها، غفلت از روی ناراحتی سبب میشود دروغ مثل بومرنگ بازگردد و ذهن و روان خود فرد را نیز به بازی بگیرد.
3️⃣ در سایر رسانهها جستجو کنیم:
جستجوی ساده عنوان پیام یا ویدئو در موتورهای جستجو یا دیگر خبرگزاریها و وبسایتها کمک میکند درستی یا نادرستی آن محک بخورد. این معیار اگرچه یک معیار حداقلی است اما میتوان گفت در بیشتر اوقات، فرد را به یک سپر دفاعی قدرتمند مجهز میکند. برای نمونه، خود من در مقابل خبر نادرست کشته شدن عدهای در یکی از استانهای جنوبی در تظاهرات اعتراض به گرانی استفاده کردم. هیچ منبعی حتی رسانههای ضدانقلاب که عادت دارند از کاه کوه بسازند، هم اشارهای به این خبر نداشتند.
4️⃣ به رنگ، لباس، هوا و جزئیات پیام، ویدئو یا صوت دقت کنیم:
در دورانی که رفتهرفته دستکاری در افکار عمومی به یک صنعت تبدیل میشود، تجزیه و تحلیل عناصر یک محصول یا تولید رسانهای، میتواند مانعی هر چند کوچک جلوی تسلط فریب بر حقیقت باشد. برای این منظور، یک تجزیه و تحلیل ابتدایی، مثل همین کاری که در ویدئوی موسوم به یک فروشگاه در قزوین صورت گرفت و از روی لباس گرم حاضران، دروغین بودن ادعای ویدئو معلوم شد.
💢 کمک کردن به دولت تنها صبر بر این شرایط سخت نیست. این بار باید زنجیره انتشار و توزیع پیام دروغ را قطع کرد. حتی پیامهایی که برای دفعات پرشمار فوروارد شده یا بازدیدهای میلیونی گرفته، ممکن است دروغین باشد. مانند ویدئوی خوشگذرانی ادعایی یک سردار سپاه. اگرچه واکنش رسمی، سریع و البته همراه با سعه صدر و نرمی خلق به این دروغها و فریبها نیز نباید از یاد برود. چیزی که متأسفانه در نظر برخی با استدلال «بیشتر به دیده شدنش کمک میکنه» و «ارزشش رو نداره» همراه میشود و این همراهی به گسترش اخبار دروغی که در ابتدا مسخره و مضحک به نظر میآیند، میانجامد.
🌠🍃
🍃
•[ #نهضت_روشنگری_ثامن 🎤 ]•
🖼 #پوستر | #استوری
🔰 صُبح جمعه 10:00
🔺به بهانه بازدید رئیس جمهور
از روند توزیع کالا
در میدان میوه و تره بار تهران
♻️ #تولید_محتوای_استانی
(ق فضای مجازی استان)
🔖 #دولت_مردمی #میراث_روحانی
🖇 #جهاد_تبیین #تبیین
🖇 #بصیرت #روشنگری #ثامن
•••👇👇👇•••
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
🍃
🇮🇷🍃
8.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◉━━━━━────
↻ ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ⇆
🎞 #موشن_گرافیک
🌐 موضوع:
🎥 در مقابل هجمههای دشمن
هوشیار باشیم✋
🍃🌀🍃
🖇 #ارز #ارز_ترجیحی
🖇 #دولت_مردمی #رئیسی
🖇 #دلار_جهانگیری
🖇 #جهاد_تبیین
🖇 #بصیرت #روشنگری #ثامن
•••👇👇👇•••
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
🍃
💸🍃
345-sedayeenghelab_ir.mp3
3.87M
◉━━━━━────
↻ ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ⇆
🎙 #صوتی | #صدای_ثامن
💢 موضوع:
چگونه به دولت کمک کنیم؟
🎤 کارشناس برنامه:
دکتر یدالله جوانی
🔖 #نان #ارز
🔖 #گرانی #مصرف_کننده
🔖 #کشاورزی #گندم
🔖 #سپاه #تحریم
🔖 #جراحی_اقتصادی
🔖 #ارز_ترجیحی
🖇 #جهاد_تبیین #ثامن
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313 •••👇👇👇•••
🍃
💸🍃