♦️طرح عدم تغییر ساعت رسمی کشور تایید شد
طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری:
🔹طرح تغییر ساعت رسمی کشور تایید شد.
🔹در این قانون، ساعت رسمی کشور و ساعت کاری ادارات با یکدیگر تفکیک شد و دولت با توجه به شرایط جغرافیایی، اختیاراتی در ساعت کاری دارد.
🔹این قانون از ابتدای سال ۱۴۰۲ آغاز میشود.
🔹همچنین طرح جهش تولید دانش بنیان نیز پس از بررسی در نشست شورای نگهبان تأیید شد.
🔹شورای نگهبان همچنین طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار را نیز تأیید کرد.
♦️۹۰ قلم دارو ارزان میشود
🔹هاشمی، سخنگوی سازمان غذا و دارو: مابه التفاوت قیمت حدود ۹۰ قلم دارو بعد از اصلاح قیمت به دلیل استفاده از ارز نیمایی، توسط بیمهها پوشش داده نشد که با دستور رئیس جمهور با سازمانهای بیمه گر توافق شده است که قیمت این ۹۰ قلم دارو به قبل برگردد تا تفاوتی در پرداختی مردم از جیب نداشته باشد./برنا
🔰گزارش روز
📌حداقل در صف نایستیم!
در روزهای اخیر همزمان با اعلام حذف ارز ترجیحی برخی از کالاها، شاهد ایجاد صفهای طولانی و یا حرص و ولع بسیار برای خرید کالا در مقابل برخی فروشگاهها هستیم و حتی شنیده شده که برخی از افراد در حال خشککردن نان برای مواقع گرانی قیمتها هستند! هرچند که ممکن است در برخی از نقاط کمتر برخوردار و ضعیف این اتفاق عادی باشد؛ اما در مناطق لاکچری شهرها، تب خرید و انباشت کالا در منازل باعث تعجب است؛ خرید مواد غذایی در برخی مناطق بهگونهای بوده است که گویا میخواهند تا آخر عمر فقط با این چند کالا امرارمعاش کنند! واقعیت آن است که در اینگونه اصلاحهای قیمتی، احساس فقر به خاطر عملیات رسانهای، از فقیر سبقت میگیرد و نمایش این صحنهها باعث خدشه به فرهنگ ملی میشود.
🔻گزارهتحلیلی: الگوها و قهرمانهای تاریخی در همه جوامع وجود دارند و جوامع مختلف، بسیاری از بحرانها را با درسهای این الگوها، با موفقیت طی کردهاند. در زندگی ما شیعیان این الگوها چون به مذهب و شریعت پیوند خورده است، دارای کارکردهایی بهتر و دلانگیزتری هم هستند؛ حضرت علی علیهالسلام یکی از بهترین این الگوها است که ماجرای بخشیدن انگشتر (خاتم) توسط ایشان به فقیر در رکوع نماز در کتب روایی شیعه و اهل سنت نقل شده و به گفته مفسران، آیه ولایت درباره این واقعه نازل شده است. نمونه بارز انفاق و ایثار دیگر، حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها هستند که بخشش «لباس عروسی» به زن فقیر، آنهم در شب عروسی بهقدری بزرگ و درسآموز است که تاکنون تاریخ نتوانسته نمونهای از آن را در خاطره خود ثبت نماید. آنها حتی سه وعده غذای افطاری خود و فرزندانشان را به مسکین و یتیم و اسیر عطا کردند تا اینکه حضرت جبرئیل با سوره دهر بر پیامبر اکرم صل الله علیه و آله نازل شد و در شأن حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیهم و خانواده و ارزش ایثار و اطعام آنان آیاتی را ابلاغ فرمودند.
بیان فضائل ائمه در جلسات وعظ و سخنرانی صرفاً برای گریه و یا ایجاد نشاط در دلهای ما نیست؛ بلکه باید آنها را وارد زندگی عملی خود کنیم. در چنین شرایط سختی که بسیاری از هموطنان نگران تأمین غذایی خود هستند، ما میتوانیم با کوتاه آمدن از برخی رفتارهای هیجانی، از خود گذشتگی و با مساوات به یاری هموطنان بشتابیم؛ اگر توانایی کمک و دستگیری از مردم را نداریم، حداقل میتوانیم در صف مواد غذایی نایستیم. میتوانیم بهجای پر کردن قفسههای یخچال و کمد غذایی منازلمان، به نیاز روز نیازمندان جامعه فکر کنیم. علاوه بر این، بخش زیادی از اقلامی که قیمت آنها آزاد شده است و طی روزها و هفتههای آتی به بازار تزریق خواهد شد، از ارز 4200 تومانی تأمین شده است و میتوان با تأسی به آموزههای دینی، مانع غلبه نفس منفعتطلب بر حقایق الهی شد و این اقلام را با نرخهای سابق به مصارف عموم رساند.
✍ #فرهاد_مهدوی
🔰حرف روز
📌هویت و نسل تمدنساز
هدف غایی نظام آموزشی در هر کشوری، یادگیری محفوظات کتب درسی نیست؛ بلکه نظام آموزشی موظف است که متربیان خود را برای زیست اجتماعی آماده نماید. این رسالت در حاکمیتی با عنوان جمهوری اسلامی که وظیفهاش علاوه بر آموزش، هموارسازی مسیر سعادتمندی جامعه نیز هست، اهمیت بیشتری مییابد. بر این اساس، رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از معلمین و فرهنگیان کشور، وظیفه آموزشوپرورش را «تربیت منابع انسانی برای تمدن نوین اسلامی» بیان کردند که برای تحقق این امر، اولین الزام، شناخت و تعمیق هویت ایرانی اسلامی است؛ چراکه به تعبیر ایشان، «مهمتر از علمآموزی، این است که او احساس هویت بکند، یک انسان با هویت ساخته شود».
یکی از آسیبهای زندگی مدرن و ماشینی، تهی سازی جوامع و نسل جدید از هویت اصلی است؛ لذا هویت بخشی و نهادینهسازی آن وظیفه اصلی و اولویتدار آموزشوپرورش است. هویت در پاسخ به این سؤال پدید میآید که من کیستم؟ پاسخ به این سؤال دو کارکرد دارد؛ اولین اصل این است که تعلقخاطر داشتن به ملت، مذهب، فرهنگ بومی، سنن و ... را ایجاد میکند و در ثانی موجب ایجاد یک غیریت یا دیگری در فرد میشود که در مقابل دیگر فرهنگ و سنن مهاجم واکنش نشان دهد. در كشور ما باوجود قريب به 15 ميليون دانشآموز، بزرگترین شبكه ارتباطي بين دولت و مردم از طريق بيش از 150 هزار مدرسه برقرار است و این میتواند مهمترین بستر برای تعمیق هویت در نسل جوان باشد؛ اما این سؤال ممکن است مطرح شود که آیا ما در این مسیر موفق بودهایم؟ برخی پژوهشهای مراکز علمی معتقدند که به علت تهاجم فرهنگی و اشتباهات ما در عرصه سیاستگذاری، فقط 33 درصد از نوجوانان و جوانان دانشآموز کشور به مرحله پيشرفت و دستيابي به هويت اجتماعي و مدني رسیدهاند و بقيه در تعليق، توقف و اغتشاش هويت گرفتارند.
نکته مهم اینکه، در این مسیر ساختار آموزشوپرورش موظف به طراحی الگوی توسعه هویت ایرانی اسلامی است که البته بخشی در سند تحول بنیادین آموزشوپرورش آورده شده و بخشی دیگر نیازمند تأمل و کارشناسی بیشتر است. این الگو باید نسلی را برای جامعه فراهم سازد که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، «در او مفاهیم جریانساز و عملساز را تولید کنیم و به راه بیندازیم و زنده کنیم؛ ایمان؛ اندیشهورزی، یاد بگیرد، فکر کند؛ مشارکت اجتماعی، دوری از انزواهای اجتماعی نامطلوب.»
✍ #یعقوب_ربیعی
🔰تبدیل اعتراض به آشوب؛ پروژهای ناموفق در ایران
جامعه ایرانی در مقابل پروژه تبدیل اعتراض به آشوب تا حد قابلتوجهی واکسینه شده است.
1️⃣- تغییر الگوی اعتراض به ‘آشوب گرم’ بخشی از برنامه تولید زخم علیه ایران است. دشمنان ایران هیچ علاقهای به همراهی با اعتراضات مردم ایران، تلاش برای کاهش آن یا حتی تلاش برای ‘نمایندگی’ آن ندارند. اساساً اعتراض برای آنها چندان دلچسب نیست. آنچه برای آنها موضوعیت دارد، فقط آشوب است.
2️⃣- در سالهای گذشته، زیرساختی که امریکا، سعودی و امارات با محوریت رژیم صهیونیستی سعی در ایجاد آن درون ایران داشتهاند، هیچ نشانی از تلاش برای حمایت از اعتراضات ندارد. این زیرساخت کاملاً برای ‘خشونت پرشدت علیه مردم’ با محوریت اوباش، با هدف تولید حداکثر خسارت، مناسبسازی شده است.
3️⃣- این پروژه آشکارا تمایلی به حمایت از جامعه ندارد؛ مگر اینکه تصمیم به خشونت علیه خود و ‘خودزنی’ گرفته باشد. فشار تحریمی بر طبقه متوسط برای احساس فقر و فشار بر طبقه فقیر برای احساس فلاکت، تلاشی برای براندن جامعه است نه قویتر کردن آن. برای امریکا در ایران جامعه قوی خطرناک است.
4️⃣- جامعه ایرانی در مقابل پروژه تبدیل اعتراض به آشوب تا حد قابلتوجهی واکسینه شده است. علت اصلی این است که درک میکند هدف بانیان آشوب بدتر شدن وضعیت تا آستانه ‘ویرانی’ است. این جمعبندی جامعه ایرانی که ‘هر مشکلی داریم باید درون خودمان حل کنیم’، اکنون جزو ارکان امنیت ملی ایران است.
✍ #مهدی_محمدی؛ روزنامهنگار و فعال رسانهای
🔰اثر تورمی جراحی یارانهها بر اقتصاد کشور
🔷️ رئیس بانک مرکزی در خصوص نتایج تورمی اصلاح یارانهها در کشور گفت: «اصلاح ارز ۴۲۰۰ به کنترل پایه پولی کمک میکند. طبق محاسباتی که انجام شده، پیشبینی میشود اثر تورمی عادلانهسازی یارانهها کمتر از ۱۰ درصد باشد. کسری بودجه دولت از طریق انضباط مالی کنترل خواهد شد. بدون شک امسال درآمد ارزی بیشتر از قبل خواهد بود. افاِیتیاف مانع تجارت ما با کشورهایی که همکاری مشخصی داریم، نیست. روابط خوبی به لحاظ بانکی با کشورهای منطقه، همسایه و دوست برقرار شده که نمیتوانیم فعلاً مطرح کنیم».
🔰نظر چهره امنیتی کشور به اعتراضات دو روز اخیر
📌 «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دیروز جمعه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «پیشرفت ایران اراده تغییرناپذیر کل نظام است که دشمن با جنگ هشتساله و تحریم مانع آن شد. اعتراضهای محدود برخی هموطنان نگران، هیچ نسبتی با موجسواری رسانههای معاند و دنبالههای داخلی آنها ندارد».
🔺قائممقام وزیر صمت: سختافزار جدیدی بنام کالابرگ ایجاد نمیشود
مفتح:
🔹 تعبیر نادرستی از کالابرگ الکترونیکی شده است و سختافزار جدیدی بنام کالابرگ ایجاد نمیشود.
🔹 از زیرساختهای موجود مانند کارتهای بانکی استفاده خواهد شد و در مرحلهای که سامانه تکمیل و اعلام شود، افراد مایل به دریافت کالای ارزان، میتوانند به مکانهای مشخص مراجعه کنند.
🔹هیچ کمبودی در مواد اولیه نداریم و بهتبع آن نیز مشکلی در تولید و عرضه وجود نخواهد داشت.
🔹مبلغ یارانه برای افرادی که اطلاعات آنها تائید شود از روز اول پرداختیها، محفوظ است.
🔹از پایان هفته گذشته بهطور ویژه کارخانهها و شبکه توزیع مورد بازرسی قرار گرفت و سه گروه بازرسی مشترک انجام شد و حجم بازرسیها ۱۰ برابر شد.
🔹 مردم میتوانند تخلفات گرانفروشی در غیر از اقلام چهارگانهای که اصلاحات قیمت روی آنها انجامشده را به سامانه ۱۲۴ گزارش دهند./ایرنا
♦️برکناری یک مدیر به علت امتناع از عرضه شکر
🔹احمد اصانلو، رئيس سازمان تعزيرات حكومتى: مدیرعامل شرکت کشت و صنعت کارون بهدلیل امتناع این شرکت از عرضه شِکر، به انفصال از خدمات دولتی محکوم شد./باشگاه خبرنگاران
♦️عقبگرد دلار به کانال ۲۹ هزار تومان
🔹به دنبال افزایش انتظارات تورمی شاهد افزایش قیمت دلار تا بالای ۳۰ هزار تومان بودیم.
🔹اما طی روز جاری و با توجه به فروکش کردن تب افزایش قیمتها و رشد قابل توجه منابع ارزی بانک مرکزی روند صعودی قیمت دلار معکوس شده و قیمت ارز به کانال ۲۹ هزار تومان بازگشته است.
رئیس کل بانک مرکزی:
🔹هیچ مشکلی در تأمین ارز کالاهای اساسی نداریم و خوشبختانه درآمد ارزی به دلیل افزایش قیمت نفت و رشد ظرفیت تولید نفت بیشتر هم شده است بنابراین هیچ مشکلی در این بخش نداریم
🔴فائو: گرانی مواد غذایی در دنیا ادامه خواهد یافت
🔹کارشناس فائو: انتظار میرود قیمت غذا در دنیا تا چند فصل آینده همچنان در سطح بالایی باقی بماند.
🔹روسیه و اوکراین هر دو نقش مهمی در تأمین نیاز بازار محصولات کشاورزی دارند. این دوکشور علاوه بر تأمین ۲۵ درصد صادرات گندم دنیا همچنین منبع مهمی برای روغن آفتابگردان، ذرت، کود شیمیایی، جو و سورگوم دنیا هستند.
🔹درشرایطی که جنگ اوکراین و روسیه عرضه این محصولات به بازار جهانی را مختل کرده است فشار به قیمتهای جهانی افزایش یافته است.
♦️ممنوعیت صادرات گندم توسط هند/ پیش بینی افزایش شدید قیمت گندم و افزایش فقر در آسیا و آفریقا
🔹هند بعنوان دومین کشور بزرگ تولیدکننده گندم در جهان تصمیم گرفته است با توجه به بحران ناشی از جنگ در اوکراین و به دلیل خشکسالی و «آنچه امنیت غذایی کشور» اعلام کرده صادرات گندم را متوقف کند. این تصمیم با انتقاد گروه جی هفت روبرو شده است.
🔹در پی بحران گندم در جهان خریداران جهانی بویژه ترکیه و مصر بر روی تامین گندم از هند حساب کرده بودند. پیش از این ممنوعیت، هند هدف گذاری خود برای صادرات گندم را برای سال جاری ۱۰ میلیون تُن برآورد کرده بود.
🔹بدین ترتیب ممنوعیت صادرات گندم از هند می تواند به افزایش جهانی قیمت گندم و رکوردی جدید در قیمت این محصول منجر شود و مصرف کنندگان فقیر در آسیا و آفریقا را بسیار تحت تاثیر قرار دهد.
♦️معیار دهکبندی خانوار برای یارانه مشخص شد
وزیر کار:
🔹️معیار دهکبندی مجموعهای از متغیرهای اقتصادی و مالی همچون؛ خودرو، گردش مالی و سودهای بانکی است و ملک و خانه افراد جزو ملاکهای دهکبندی نیست.
🔹️برای دهکبندی کل گردش مالی خانواده را در نظر میگیریم و درآمد فرزندان خانواده که شاغل هستند و درآمد دارند، ملاک است.
♦️سهام عدالت قابل معامله میشود؟
🔹فرجزاده، عضو هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار: روش گذشته باعث شد که مدلهای مدیریت سهام عدالت تغییر پیدا کند و در حال حاضر آییننامه اجرایی سهام عدالت توسط کارگروهی که بدین منظور تشکیل شده در دست بررسی قرار دارد
🔹بعد از اصلاح آییننامه اجرای سهام عدالت مجامع عمومی شرکتهای استانی سهام عدالت برگزار میشود و بعد از آن شورای عالی بورس تصمیم میگیرد زمان معاملاتی شدن سهام عدالت چه وقتی باشد/ فارس
♦️ريیس اتحادیه نمایشگاه داران؛ سقوط قیمت خودرو با شروع واردات
🔹️رییس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو تهران معتقد است: «عملی شدن واردات خودرو به کشور گامی مثبت برای تنظیم بازار است که در مدت زمان کوتاهی به ریزش قیمتها خواهد انجامید.»
🔹️سعید موتمنی افزود: «هم زمان با ورود نخستین سری خودروهای وارداتی به کشور که احتمالا از ۲ ماه آینده اتفاق بیفتد، قیمتها شکسته خواهد شد، امروز خودروهای خارجی در کشور با سه برابر قیمتهای جهانی معامله میشوند و این قیمتها برای خودروهای کارکرده و دستدوم به مراتب بیشتر است.
♦️نماینده دزفول: هیچ تأییدی درباره تلفات و یا کشته شدن شهروند یا معترضی نداشتم
🔹سید احمد آوایی درباره مصاحبهای از او که در یکی از رسانهها با تیتر «یک نفر در اندیمشک کشته شد» منتشر شده، اظهار داشت که سخنان او در این مصاحبه به صورت تحریف شده و نادقیق مخابره شده است.
🔹بنده در این مصاحبه هیچ تأییدی درباره تلفات و یا کشته شدن شهروند یا معترضی نداشتم و فقط با اشاره به برخی مدعیات که در فضای مجازی مطرح می شود، تاکید کردم که باید ابهامات مطرح رفع شود.
🔹 بر این نکته تأکید دارم که اگر اعتراضاتی درباره شرایط جدید اقتصادی هست باید از مسیر قانونی، با هوشیاری مردم، پاسخگویی مسئولان و همچنین خویشتن داری شهروندان و نیروهای امنیتی رفع شود تا موجب سوء استفاده دشمن نشود.
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | نبرد مجازی!
🍃🌹🍃
🔻 یکی از مخربترین جنبههای نبرد مجازی تولید محتوای مخرب، اخبار جعلی و شایعه سازی علیه افکار عمومی است. طبق برآورد یکی از متخصصان علوم ارتباطات؛ ایرانیها روزانه ۱۸۰ برابر شهروندان دیگرکشورها مورد هجوم عملیات روانی در فضای مجازی قرار میگیرند.
🔸 نشریه آمریکایی مادرجونز فاش کرده که همزمان با تشدید تحریمهای اقتصادی علیه ایران و لحن خصمانه و تهدیدآمیز آمریکاییها علیه ایران، شبکهای از کاربران در توییتر فعال شده که پیامهای ضد ایرانی مشابهی را منتشر میکنند.
🔹 در این مسیر حتی گروههای سایبری منافقین در اردوگاه تیرانا واقع در کشور آلبانی، بیش از ۱۵۰۰ نفر نیروی آموزشدیده، شبانهروز بهصورت شیفتی، مشغول تولید محتوای حرفهای علیه مسائلی مانند اسلام، ولایت فقیه، حجاب، بزرگنمایی مفاسد اقتصادی و ... هستند.
🔸 به طور کلی فعالیت رسانههای معاند و منافقین در شبکههای اجتماعی بر اساس دستورالعملهای فریب صورت میگیرد و اعضای این سازمان با کار اجباریِ شبانه روزی سعی میکنند با ابزارهای نوین در فاصله چندهزار کیلومتری ایران برای اربابان خود خدمت کنند.
🔺 ضروری است مردم همیشه در صحنه ایران اسلامی با هوشیاری و سواد رسانهای، فریب تبلیغات دروغ و آرشیوی این رسانهها را نخورند و به مانند گذشته با هوشیاری و #بصیرت این عملیاتهای روانی را خنثی کنند.
✍یونس باقرزاده
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
🔰نگرانی اروپا از جراحی اقتصادی ایران و به حاشیه رفتن برجام
🎤«سید مصطفی خوشچشم» کارشناس مسائل بینالملل در خصوص سفر اخیر جوزپ بورل به ایران و صحبتهای بعد از سفرش درباره از سرگیری مذاکرات وین و ادعای شکسته شدن قفل مذاکرات از سوی این مقام اروپایی، گفت: «جوزپ بورل هیچ پیشنهاد جدیدی از طرف آمریکاییها نیاورده است، بلکه احتمالاً به دنبال وساطت اتحادیه اروپاست و تا زمانی که خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران، رعایت نشود و امتیازات مورد درخواست ایران دریافت نشود، قطعاً توافقی در کار نخواهد بود». او در ادامه با تأکید بر وضعیت وخیم اروپا و نیازمندی آن به انرژی، توضیح داد: «جوزپ بورل و انریکه مورا، هردو وکلای اتحادیه اروپا به دنبال این هستند که به خاطر وخامت اوضاع قیمتهای انرژی و دیگر کالاها در اروپا، سعی کنند حتماً مذاکرات وین زنده بماند؛ چراکه با به درازا کشیدن جنگ اوکراین، فشارهایی که ناشی از قیمتهای انرژی است، بر اتحادیه اروپا و آمریکا بیشتر خواهد شد؛ اما دراینبین، به دنبال این هستند که ایران از آن خواستههای صد در صدی خودش کوتاه بیاید. هم در ارزیابی شرایط جهانی و جنگ اوکراین و متعاقبات آن بر بازارهای اروپا و آمریکا، گذشت زمان بهنفع ایران است، هم به لحاظ مسائل داخلی، وضعیت بهگونهای است که شاید مزایای ذاتی برجام، هرروز برای ایران کمتر شده و حالا شاید انگیزهها برای برجام بهاندازه قبل نباشد؛ چراکه یکی از مزایای آن میتوانست کمک در انجام جراحیهای اقتصادی کشور باشد که حالا بدون احیای برجام، دولت این مهم را انجام داده و در حال انجام این جراحیهای اقتصادی با تکیه بر توان داخلی و دور زدن تحریمهاست».
🔰حرف روز
📌دولت سیزدهم و تغییر پارادایم پیشرفت
تغییر در نظام پرداخت یارانهها مسئلهای است که این روزها بیش از هر چیز دیگری، افکار عمومی جامعه را تحت تأثیر قرار داده است؛ امری که نشاندهنده گردش در رویکرد قوه مجریه از تمرکز بر «ساختوساز» به سمت اصلاح «سازوکار» است. در توضیح این مطلب باید گفت:
1️⃣- دولت سیزدهم میتوانست بهجای اتخاذ مدل پرمخاطره «سازوکار»، بر الگوی «ساختوساز» تمرکز نماید؛ موضوعی که همواره برای دولتها از جذابیت زیادی برخوردار است؛ خاصه اینکه ذائقه مردم عادت کرده است تا میزان موفقیت دولتها را بر اساس عدد اجرای پروژهها ارزیابی نمایند. علاوه بر این، پیروی از روش ساختوساز میتوانست رضایت زنجیرهای از پیمانکاران و شرکتهای بزرگ دولتی، نمایندگان مجلس که دنبال اجرای پروژههای عمرانی در حوزه خود هستند، بروکراتها، تولیدکنندگان، واردکنندگان و ... را به دنبال داشته باشد.
2️⃣- سالها است که مسئولین دولتی در حال کلنگ زنی پروژههای زیرساختی و عمرانی در کشور هستند؛ اما نتیجه قابلتوجهی از آن به دست نیامده است. علیرغم ساخت تعداد زیادی سد، ما بیش از گذشته با بحران آب مواجه هستیم، بهواقع با اینکه حجم پروژههای توسعه، صعودی بوده؛ اما در بسیاری از آنها بهرهوری در سطح نازلی است و برخی دیگر نیز معطل و فاقد قابلیت بهرهبرداری هستند؛ چراکه سازوکارها دچار ایراد اساسی است.
3️⃣- اصلاح سازوکارها شهامت میخواهد؛ چراکه برخلاف تمرکز بر ساختوساز که رضایت خیلیها را در پی دارد، دست زدن به اصلاح سازوکارها، مستلزم درگیر شدن با کانونهای فساد قدرتمندی است که از سازوکارهای معیوب فعلی منتفع میشوند. علاوه بر این برخلاف ساخت بزرگراه و سد، پل و ... که ریسک پایینی دارد، اصلاح سازوکارها یعنی قدم گذاشتن در مسیری با تجربه کم و قبول ریسک انجام فعالیتهایی که هیچ تناسبی با نمایشهای پوپولیستی ندارد و حتی ممکن است در کوتاهمدت محبوبیت دولت را بهشدت کاهش دهد.
🔸️نکته پایانی: باید توجه داشت مشکل عمده دولتها، نه در سیاست گذاری، بلکه در سازوکارها و مکانیزمهای اجرای سیاستها است و تا زمانی که این مکانیزمها اصلاح و ترمیم نگردند، ایجاد زیرساختها نتیجهای در پی نخواهد داشت. موضوعی که به نظر میرسد دولت سیزدهم با همه پیچیدگیها و دردسرهایی که به همراه دارد، بر اجرای آن مصمم است.
✍ #حسین_حسینی_نژاد
🔰امتناع از عرضه شکر کار دست رئیس داد
«احمد اصانلو»، رئيس سازمان تعزيرات حكومتى از برکناری مدیرعامل شرکت کشت و صنعت کارون به دلیل امتناع این شرکت از عرضه شِکر و انفصال وی خدمات دولتی خبر داد. رئیسجمهور در جلسه دیروز ستاد تنظیم بازار بر برخورد بیملاحظه مسئولین با متخلفین زیرمجموعههای خود در ارکان مختلف حکومت تأکید کرده و با بدنه دولت اتمامحجت کرد، در صورت عدم برخورد با متخلف، خودم با مسئول مافوق برخورد خواهم کرد.
🔰خاندوزی: برخلاف دولت قبل عمل کردیم
🔷️ وزیر اقتصاد در خصوص اصلاح پرداخت یارانهها و مقایسه آن با دولت سابق گفت: «از ۲۴ قلم کالایی که در سال ۱۳۹۷ مشمول ارز وارداتی ارزان بودند ۱۸ قلم آنها مانند واردات برنج، واردات چای، اقلام مرتبط با گوشت قرمز در دوره دولت قبل حذف شد و این امر سبب افزایش چند برابری قیمت آن کالاها بدون وجود برنامه حمایتی شد. دولت حذف ۶ قلم کالای باقیمانده مورد حمایت ارز ترجیحی را مرحله کنونی این طرح دانست و هدف ما بر حمایت از مصرفکننده در کنار حذف این کالاها بوده است. برای دولت قابل پیشبینی بود که در این فرآیند، کشور ما با یک نفع بلندمدت و مضیقه کوتاهمدت مواجه خواهد شد».
🔰اعتراف اندیشکده آمریکایی به خودکفایی ایران در مهار کرونا
✍ «اندیشکده رند» در گزارشی به تحلیل عملکرد دولت در مهار کرونا در ایران پرداخت و نوشت: «ایران تحت زمامداری رئیسجمهور جدید، تسریع روند تزریق روزانه واکسن کووید ۱۹ و مهار همهگیری را کلید زد». بر اساس این گزارش، ایران همچنین در راستای مهار گسترش ویروس به سمت خودکفایی رفت؛ اقدام به تولید دستگاههای تنفس مصنوعی و تجهیزات حفاظت فردی و واکسن کووید-۱۹ کرد. همچنین باوجود تحریمهای اقتصادی و سیاست ورزیهای مرتبط با واکسن، ۶۷ درصد جمعیت ایران در حال حاضر بهطور کامل در برابر کووید ۱۹ واکسینه شدهاند.
🔰پیشبینی بانک مرکزی از درآمدهای ارزی 1401
📌رئیسکل بانک مرکزی با اعلام اینکه در حوزه صادرات غیرنفتی، وضعیت خوب شده است، پیشبینی کرد: «امسال از سال گذشته تأمین ارز بیشتر میشود». علی صالحآبادی افزود: «در حوزه نفت و صادرات نفتی هم قیمت نفت افزایش یافت و ظرفیت تولید نفت به قبل از تحریمها برگشته است. روابط بانکی ما با کشورهای دوست و همسایه بهتر شده و درحالتوسعه است. با کشورهایی که رابطه همکاری مشخصی داریم، FATF مانع تجارت و تعامل ما نیست».