🔰 #سرخط_دیدار | مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار کنگره شهدای عشایر | ۱۴۰۱/۰۳/۲۲
🔰درباره اهمیت کار فرهنگی در مقابل جنگ نرم دشمن
📌شما وقتی جهیزیّه میدهید به یک خانوادهای، خب این جهیزیّه به دست او میرسد و استفاده میکند، شما هم میفهمید که استفاده کردهاند؛ نقد است... شما به چشمتان میبینید اثرش را. کار فرهنگی چطور؟
⭕️مشکل کار فرهنگی همین است که شما با کمّیّت و با کار مادّی نمیتوانید نتیجهی آن را قطعی بدانید.
👈ما امروز در همهی آحاد ملّت ایران، از جمله در عشایر، بیش از همه چیز به کار فرهنگی احتیاج داریم.
📡دشمن ملّت ایران، دشمن اسلام، دشمن کشور، دشمن جمهوری اسلامی، تکیهاش امروز به جنگ نرم است.
📍دوستانی که دستاندرکار مسائل این جور بزرگداشتها هستند و به کار فرهنگی هم توجّه دارند، به این نکته توجّه داشته باشند:
👈 بازخورد کار شما چه شد؟
👈خروجی کار شماها چه شد؟
👈تأثیراتش چه اندازه است؟
🔰درباره عشایر
❇️امام فرمودند عشایر ذخایر انقلابند، ذخایر کشورند.
💎عشایر ایران جزو باوفاترین قشرهای ملّت ایرانند.
🗣هم در تاریخ نزدیک خودمان، هم در تاریخ این دویست سیصد سال گذشته، داستانها وجود دارد از تلاشی که خارجیها و مخصوصاً انگلیسیها کردند برای اینکه بتوانند در عشایر نفوذ کنند و آنها را به یک شکلی وادار به خیانت به کشورشان بکنند. امّا نتوانستند.
❇️بعضی [عشایر] لب مرز بودند و بلافاصله در دفاع مقدّس مورد تهدید قرار گرفتند، امّا بعضی هم نه، وسط کشور بودند و تهدید مستقیمی متوجّه اینها نبود، امّا در عین حال به سمت میدانهای دفاع مقدّس شتافتند و دفاع و تلاش و کار کردند.
🔰درباره عاملِ انگیزه دینی
💠دین عامل وحدت، پیشرفت و فداکاری و ازخودگذشتگی است.
📍عامل دین، عشایر را وادار کرد که این جور در میدانها در کنار هم باشند.
❇️امام از این [عامل دین] استفاده کرد برای اینکه این انقلاب به پیروزی برسد، بعد هم از عامل ایمان مردم استفاده کرد برای اینکه این کشور را مصونیّت ببخشد.
🏷درباره انگیزه دینی رزمندگان و شهدا
💠این یازده هزار شهیدی که شما [عشایر] دادید، در واقع دارند تأثیر ایمان دینی را نشان میدهند.
❌بعضیها در تحلیلهای گوناگونی که میکنند، [میگویند] این جوان رفت از مرزهای کشورش حراست کند.
♻️خب بله، معلوم است؛ امنیّت کشور، مصونیّت کشور، ناشی از همین فداکاریها است... امّا انگیزهی او دین بود، خدا بود.
📌انگیزهی او را نباید به چیزهای کمتر از دین فروکاست و تقلیل داد.
❌بعضیها هستند که با دین سر و کاری ندارند، این شهادتها را هم نمیتوانند انکار کنند، [لذا] در انگیزهها دست میبرند.
🏷درباره تضعیف انگیزه دینی بهعنوان یکی از مهمترین ابعاد جنگ نرم دشمن
🔗یکی از مهمترین ابعاد جنگ نرم دشمن همین است که انگیزهی دین را در بین مردم خاموش یا تضعیف کنند.
🚨تضعیف سنتها، شعائر و مناسک دینی، زیر سؤال بردن اینها، غیر منطقی جلوه دادن اینها، همه، چیزهایی است که دشمن از اینها استفاده میکند.
🔺امروز سعی دشمن این است که ایمان دینی را، امید را، خوشبینی به آینده و به مدیریّت کشور را تضعیف کند.
❇️این همه زحمت دارد کشیده میشود، این همه تلاش میشود، در مقابلِ این تلاشها این جوری [برخورد میشود].
❌ من باب مثال نیروی انتظامی کشور مثلاً یک تعدادی دزد را ظرف ۴۸ ساعت بعد از دزدی دستگیر میکنند؛ خب باید تشویق بشوند، [امّا] در رسانهی ملّی خود ما جوری حرف زده میشود که به جای تشویق، کأنّه سرزنش میشوند!
👇هر کسی که:
📍مردم را از آینده ناامید کند
📍ایمانهای مردم را تضعیف کند
📍مردم را نسبت به فعّالیّت و تلاش و برنامهریزیهای مسئولین کشور بیاعتقاد و بدبین بکند
👈 دارد به سود دشمن کار میکند؛ چه بداند، چه نداند.
✅همهی مسئولین کشور باید تلاش کنند، مسئولین ذیربط باید مشکلات عشایر را شناسایی کنند، اینها را برطرف کنند... بالخصوص روی مشکلات فرهنگی باید فکر، کار و برنامهریزی کنند.
🔰درباره درس امیدواری رزمندگان و شهدا
📍رزمندگان ما در شرایطی وارد میدان رزم شدند که واقعاً به حسب محاسبات عادّی هیچ امیدی به پیروزی نبود.
🔸روز سوّم یا چهارمِ شروعِ حملهی صدّام بود که خبرها از دزفول و اهواز و مانند اینها پشت سر هم میرسید؛ بنده رفتم از امام اجازه گرفتم، گفتم میروم آنجا شاید بتوانم نیرو جذب کنم، یقین داشتم ــ تقریباً یقین، شبیه یقین ــ که برگشتی در کار نیست؛ رفتیم آنجا با این توهّم که اصلاً امکان ندارد کاری انجام داد.
❇️جمهوری اسلامی، جوانهای ما، فرماندهی امام بزرگوار جوری عمل کرد که این دفاع مقدّس با عزّت مطلق جمهوری اسلامی تمام شد.
💎این امید را رزمندگان ما دادند؛ یعنی در همهی شرایط، حتّی شرایطی مثل شرایط اوّل جنگ، بایستی انسان امیدوار باشد به کمک الهی و به همّت خودش.
💻 @Khamenei_ir
🔰سال چالشبرانگیز برای صهیونیستها
✡«سعدالله زارعی» کارشناس و تحلیلگر مسائل منطقه نوشت:
«رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۱ با ۱۰۸۵۰ اقدام جهادی فلسطینیها مواجه گردید که فقط توانست حدود ۲۲۰۰ مورد آن را شناسایی و خنثی کند. این رژیم در این سال با ۳۶۹۳ درگیری مسلحانه فلسطینیها یعنی بهطور متوسط روزانه با ۱۰ مورد اقدام جهادی علیه نیروهای نظامی خود مواجه بوده است. در همین چند ماه گذشته از سال ۲۰۲۲، لااقل ۳۰ نفر از نظامیان رژیم در مواجهه با فلسطینیها کشته شدهاند. در سال گذشته میلادی سلاحهایی معادل ۱۹۰ میلیون دلار از اسلحهخانههای این رژیم به دست فلسطینیها رسید. برآوردهای رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم، بیانگر آن است که اعتیاد نظامیان، مهمترین عامل همکاری آنان در خروج سلاح از مراکز نگهداری بوده است».
💠دین؛ عنصر و عامل اصلی پیروزی و پیشرفت انقلاب
🌟رهبر انقلاب اسلامی در دیدار مجریان کنگره ملی شهدای عشایر در 22 خردادماه سال جاری که محتوای این دیدار دیروز رسانهای شد، با اشاره به ایستادگی عشایر در مقابل تلاشهای پرشمار بیگانگان در طول دو سه قرن گذشته، فرمودند: «هدف از این تلاشها وادار کردن عشایر به خیانت به کشور و اقداماتی همچون تجزیه و جنگ داخلی بود که هرگز موفق نشدند، بنابراین عشایر ایران جزو وفادارترین قشرهای ملت هستند». ایشان خاطرنشان کردند: «عامل اصلیِ وحدت، پیشرفت و ازخودگذشتگی مردم ازجمله عشایر، عامل "دین" بود که امام بزرگوار با استفاده از آن عنصر حیاتی، انقلاب را به پیروزی رساند». حضرت آیتالله خامنهای از مهمترین ابعاد جنگنرم را خاموش یا تضعیف کردن انگیزههای دینی در کشور خواندند و افزودند: «امروز هر کاری در کشور علیه دین، سنتها، مقدسات و شعائر دینی انجام میشود، متکی به یک انگیزه سیاسی و مورد استفاده دشمن است»؛ ایشان شهیدان را مظهر زیبا و با شکوه ایمانِ دینی در کشور برشمرده و درس مهم شهیدان را درس امید خواندند و خاطرنشان کردند: «رزمندگان ما در شرایطی وارد میدان رزم شدند که بر اساس محاسبات عادی امیدی به پیروزی وجود نداشت؛ اما در اثر آن مجاهدتهای امیدوارانه، جنگ با عزت جمهوری اسلامی و منکوب شدن متجاوزان خاتمه یافت و این یعنی در سختترین شرایط نیز باید به کمک الهی و همت خود امیدوار بود».
🔰ترس فروشی برای فروش اسلحه!
🔻منطقه غرب آسیا همیشه یکی از مناطق دارای تلاطم سیاسی و تنشهای امنیتی بوده است. یکی از فرضیاتی که همیشه در تحلیل منطقه غرب آسیا کارایی داشته است، بحرانزایی آمریکا و کارتلهای اسلحه در جهت فروش سلاح بیشتر به دولتهای این منطقه بوده است.
⚜گزارههایخبری:
1️⃣در گزارش سالانه موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم آمده است: «از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، عربستان سعودی، مصر، قطر و امارات متحده عربی در میان ۱۰ کشور واردکننده اصلی تسلیحات قرار داشتند. کشورهای خاورمیانه در ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نسبت به ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ شاهد افزایش 2.8 درصدی در واردات تسلیحات بودند. همچنین میزان واردات در ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ نسبت به ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۷ شاهد ۸۶ درصد افزایش بود».
2️⃣بر اساس این گزارش، «آسیای غربی ۴۳ درصد از تبادلات تسلیحاتی آمریکا را به خود اختصاص داده است. چیزی که به شکلی بخصوص برای رشد صادرات تسلیحاتی آمریکا اهمیت داشت، افزایش ۱۰۶ درصدی صادرات تسلیحات آمریکا به عربستان سعودی بود».
3️⃣متأسفانه این رقابت تسلیحاتی روزبهروز رنگ و بوی جدیتری به خود میگیرد؛ چنانکه طبق آمارها، «واردات تسلیحاتی عربستان در ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نسبت به ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ افزایش ۲۷ درصدی داشته است. واردات تسلیحاتی قطر نیز ۲۲۷ درصد افزایش یافته و این کشور از بیستودومین واردکننده تسلیحاتی به جایگاه ششم صعود کرده است. در مقابل، واردات امارات در بازه زمانی مشابه ۴۱ درصد کاهش یافته و از جایگاه سوم به رتبه نهم سقوط کرده است. بااینوجود این سه کشور و کویت سفارشهای تسلیحاتی عمدهای برای سالهای آتی ثبت کردهاند».
⚜گزارههایتحلیلی:
1️⃣اینکه اقتصاد آمریکا با چالشهای اساسی مواجه است یک امر قطعی و عینی است؛ چنانچه احیای کمربند زنگار یا کمربند زنگزده (The rust belt) همیشه بخشی از دعوای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ایالاتمتحده بوده است. کمربند زنگزده اصطلاحاً به منطقهای در ایالاتمتحده گفته میشود که از شمالیترین منطقه شمال شرق این کشور آغاز شده و به مناطق مرکزی آن و نزدیک به غرب میرسد و در اصطلاح به افول اقتصادی، از دست دادن جمعیت و زوال این شهرها به دلیل کوچک شدن بخش صنعتی آن اشاره دارد.
2️⃣این مشکلات اقتصادی باعث شده تا آمریکا با آشوب سازی در محیط منطقهای و فروش سلاح بیشتر، به دنبال کمک به کارتلهای تسلیحاتی و احیای اقتصاد در حال زوال خود باشد؛ موضوعی که برنارد لوئیس آن را پیشنهاد داده و عنوان مدیریت آشوب بر آن گذاشت.
3️⃣این ترس فروشی باعث شد که ترامپ در سفرش به ریاض در سال ۱۳۹۶، قرارداد ۴۸۰ میلیارد دلاری فروش سلاح به عربستان را امضا کند که گفته میشود بزرگترین توافق در تاریخ آمریکا بهحساب میآید.
4️⃣حکام مرتجع منطقه با یک خطای محاسباتی و ادراکی مواجهاند. امنیت سازی در منطقه از بستر همگرایی میان ملتها و دول منطقه میگذرد، نه کشمکش و رقابت تسلیحاتی.
🔹️نکته پایانی: دیر یا زود بسیاری از ملل و دول منطقه به این نتیجه میرسند که امنیت پایدار با تکیهبر توان داخلی و استفاده از متخصصان بومی قابل ساخت است؛ امری که جمهوری اسلامی با درایت امامین انقلاب زود آن را فهم کرد و امروز با داشتن توان بومی و هزینه بهمراتب پایینتر از حتی کشورهای ذرهبینی حاشیه خود، قدرت اول نظامی در منطقه است.
✍ #یعقوب_ربیعی
🔰حرف روز
🏘بایدها و نبایدهای دولت در بخش مسکن
مسکن بهعنوان یکی از نیازهای اساسی انسان، همواره دغدغه بزرگ بوده است. سهم هزینه مسکن در سبد خانوارها در سطح جهان بهطور متوسط حدود 18 درصد است ولی این شاخص در خانوادههای شهری ایران به ۶۰ تا ۷۰ درصد رسیده است که البته در بسیاری از موارد چون هزینه مسکن از این میزان نیز بالاتر میرود، بهناچار افراد منزل خود را به سطوح پایینتر ازلحاظ منطقه شهری، متراژ و ... تقلیل میدهند. سؤال مطرح در اینجا این است که دولت در این زمینه چه مسئولیتی دارد؟
💠نکاتتحلیلی:
1️⃣دولت در حوزه کالاهای اساسی ازجمله مسکن نباید بیتفاوت باشد؛ چراکه بیتفاوتی باعث میشود بخش خصوصی بهتدریج برای کسب سود بیشتر، بازار سیاه به راه اندازد؛ این موضوع در مورد مواد غذایی نیز با شفافیت بیشتری صدق میکند. از طرفی دولت نباید متولی کامل این بخش از اقتصاد باشد؛ چراکه اولاً از توان دولت خارج است و در ثانی تجربه کاملاً ناموفقی از این موضوع در دنیا وجود دارد؛ بنابراین اگر اقتصاد را در سه حوزه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی تعریف کنیم، حوزه مسکن و بهطورکلی کالاهای اساسی در بخش تعاونی تعریف میشوند.
2️⃣نقش دولت در حوزه مسکن باید سیاستگذاری باشد و نه مالکیت و یا متولی کامل ساخت مسکن؛ اقداماتی که امروز دولت در حال انجام آن است، تمرینی از جنس سیاستگذاری در بخش مسکن است؛ ارائه تسهیلات ساخت مسکن، اخذ مالیات از خانههای خالی و یا الزام به تمدید قراردادهای اجاره با افزایش مقدار مشخصی اجارهبها و ... ازجمله این سیاستهاست.
3️⃣در این میان، هماهنگی این سیاستها با یکدیگر و همچنین هماهنگی این سیاستها با سایر سیاستهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... دولت از ضروریات مدیریت کلان کشور است. بهعنوان نمونه، سیاستگذاری باید بهگونهای باشد که مسکن یک کالای مصرفی باشد نه سرمایهای. ساخت مسکن سودآوری منطقی را داشته باشد؛ اما نگهداشتن مسکن اضافه مقرونبهصرفه نباشد. جمعیت و امکانات و خدمات شهرها هم لحاظ و هم کنترل شود و... . تجربههای بسیار موفقی از این موضوع در دنیا وجود دارد که میتوان از آنها استفاده کرد.
💠نکتهپایانی: اقدام اخیر دولت در تمدید خودکار اجاره منازل در سال گذشته و سیاستهایی ازایندست، اقدامی شایسته است ولیکن برای اثربخشی بهتر این نوع سیاستگذاریها، اولاً باید اطلاعات جامعی از سکونت افراد، وضع مالکیت خانهها، توان اقتصادی مؤجر و مستأجر وجود داشته باشد، ثانیاً این سیاستگذاری مبتنی بر مشکلات مقطعی مردم نباشد بلکه بهعنوان بخشی از سیاستهای کلان کشور، تدوین و عملیاتی شود.
✍ #علی_کارگر
🔰دفاع از تورم غیرقابلدفاع!
🎤وزیر اقتصاد گفت: «شهریورماه ۱۴۰۰ تورم ۵۹ درصد بود اما امروز این عدد به ۴۶ درصد کاهش پیدا کرده است. سیاست مهار تورم همچنان از اولویتهای ستاد اقتصادی دولت قرار دارد و با تلاش دستگاههای اقتصادی دولت این اقدامات در حال انجام است». هرچند سخن وزیر از تورم کشور و کاهش چند پله و اما غیرملموس آن صحیح است، منتهی تورم بالای 40 درصدی در کشور بههیچوجه مورد قبول ملت نبوده و از دولت انتظار میرود با بهرهگیری از بازوهای نظارتی و مدیریتی خویش در مهار آن بکوشد.
🔰توافق بر سر حقآبه هیرمند
🌊 وزارت آب و انرژی طالبان از توافق با ایران در خصوص حقآبه هیرمند خبر داد. رئیس آبهای فرامرزی طالبان گفت: «با هدف پرداخت حقآبه، قرار است تأسیسات مشترک و ابزار سنجش آب ساخته شود. طرفین در نشست اخیر در تهران بر ضرورت اجرای کامل معاهده میان ایران و افغانستان تأکید کردند و در حال حاضر مشکل در سه نقطه است که از این نقاط آب به طرف ایرانی تحویل داده میشود».
•[ #نهضت_روشنگری_ثامن 🎤 ]•
💠 #یادداشت
🔥 موضوع:
تأثیر جنگ اوکراین بر روابط چین و روسیه
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🔹 نبرد اوکراین میتواند نقطه عطفی در
روابط پکن و مسکو محسوب شود. چین
روسیه را محکوم نکرده ولی از تقویت تسلیحاتی
و نظامی روسیه نیز خودداری کرده است. زیرا
خواستار تشدید تنش با آمریکا و به خصوص
اتحادیه اروپا نیست.
🔸 رقابتهای گذشته روسیه و چین در دوران
جنگ سرد و سپس اختلافات در زمینه حوزه
نفوذ در آسیای میانه، به مرور زمان و با توجه به
رقابت مشترک این دو کشور با آمریکا رنگ باخت.
نبرد اوکراین نیز موجب نزدیکی بیش از پیش
این دو به یکدیگر شده است.
🔸 به نظر میرسد مخاطب اصلی مانور مشترک
نظامی چین و روسیه در می 2022، آمریکا بوده
است. واشنگتن درصدد برآمده بود تا چین را هم
از حمایت مسکو بازدارد و هم به فشار به روسیه
وادار سازد. ولی پکن، تشدید نبرد اوکراین را
موقعیتی میبیند که سنگر روسیه مانع پیشروی
آمریکا علیه چین شود. پس احتمالاً بیمیل به
تداوم آن نباشد.
🔸 جنگ اوکراین، دو فرصت برای چین دارد.
اولاً تحریمهای غرب علیه روسیه، مسکو را وادار
به فروش ارزانتر انرژی به پکن کرده است. ثانیاً
توجه روسیه به مرزهای غربیاش، فرصت
بیشتری برای گسترش نفوذ چین در آسیای میانه
در بر خواهد داشت.
🔸 اقتصاد چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان
و بیش از هشت برابر اقتصاد روسیه است که
جایگاه یازدهم را در جهان دارد. روسیه علاوه بر
کرونا، به دلیل تحریمها نیز دچار رکود و نیازمند
سرمایهگذاری خارجی است که فرصت دیگری
برای چین است. به شرط آنکه تحریمهای ثانویه
آمریکا و اروپا مانعی در برابر شرکتهای چینی
نباشند.
🔖 #جنگ_اوکراین #روسیه #چین
🖇 #تبیین #جهاد_تبیین
🖇 #بصیرت #روشنگری #ثامن
•••👇👇👇•••
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313