eitaa logo
هیئت مدیریّه بحث جنجالی
164 دنبال‌کننده
117 عکس
106 ویدیو
37 فایل
🙏باسم الله 🔍این کانال در جهت سهلُ الوصول نمودنِ امر و داشتن فضایی علمی و بدون دغدغه، برای مدیران و دوستانِ گرامیِ گروه بحث جنجالی طلبگی تشکیل شده است. پل ارتباطی: 🔵 @Lakhair
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
سلام و عرض ادب؛ 🙏بزرگوارید شما؛ ✅همان طور که به شما عرض شد، برنامه گروه در ماه مبارک با برنامه گروه در غیر ماه مبارک فرق می کند؛ 🔹در غیر ماه مبارک، گروه ساعت: ۱۰ صبح باز و در ساعت: ۲۱:۳۰ بسته می شود. 🔸در ماه مبارک به اقتضایات این ماه، گروه به دو شیف، باز و بسته می شود تا رفقا بیشتر استفاده کنند که یک شیفت صبح است که ساعت: ۱۰ صبح باز و در ساعت: ۱۷ بسته خواهد شد و یک شیفت شب که ساعت: ۲۱:۳۰ باز و در ساعت: ۱ بامداد بسته می گردد. 🔴بعد از ماه مبارک، ساعات فعالیت به روال عادی خود باز می گردد؛ دقت بفرمایید که وجود برنامه، برای گروه، به معنای ضعف در مدیران گروه نیست و یا به معنای بی تدبیری آن ها نیست بلکه وجود برنامه، به گروه و هر مکانی معنا می دهد. ✔️به هر حال ان شاء الله که این گروه مفید واقع گردد.
نهج البلاغة.pdf
21.65M
📚✍️📚✍️📚✍️📚 کتاب معجم اعراب ألفاظ نهج البلاغه تألیف: ام‌البنين خالقيان چاپ اول ناشر: انتشارات بنیاد نهج البلاغه‏ - (تهران - 1391 ش)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔴 گفتارهایی در باب در زمینه ✍برای مطالعه قسمت اوّل کلیک نمایید:👇 https://eitaa.com/kanon_adabi/2440 📝 ♦️ تحوّل در لغت به معانی گوناگونی وارد شده امّا در یکی از این معانی که تناسب بیشتری با بحث حاضر دارد، به معنای انتقال از مکانی به مکان دیگر است و ظاهراً به تناسب همین معنا به انسانی که یک انقلاب درونی در او رخ می دهد، می گویند: {متحوّل شده است} لذا به انسان کافری که به آیین اسلام درآمده، می گویند: «تحوّل من الکفر إلی الإسلام» بنابراین در معنای تحوّل، حرکت و تغییر وجود دارد. بر این اساس هنگامی که سخن از تحوّل در حوزه می شود باید به دنبال یک حرکت و تغییری در جهتی از جهات مربوط به آن باشیم و طبیعتاً این حرکت و تغییر باید از نقص به کمال باشد. 🔰 بنابراین ضروری است که در وهله اوّل نواقص و آسیب‌ها شناخته شود و در وهله دوّم، درک درستی از کمالات بدست آورد و در مرحله سوّم، برنامه متناسب برای حرکت از این نواقص به سمت تحصیل آن کمالات ارائه نمود. ▪️ باید توجّه داشت که عنوان تحوّل در هر زمینه ای از زوایای مربوط به حوزه بار خاصّ خود را پیدا می‌کند مثلاً یک وقت گفته می شود تحوّل در کتب آموزشی حوزه که دایره محدودی را صرفاً ناظر به کتب موجود در بر می گیرد و نظری به روش های تدریس یا نحوه جذب اساتید ندارد؛ ☝️👈یک وقت گفته می شود تحوّل در نظام تدریس حوزه که بیشتر به اساتید و روش های آموزش مربوط می شود و گاهی هم گفته می‌شود تحوّل در نظام آموزشی حوزه که بسیار فراگیرتر از دو عنوان قبلی بوده و بلکه تمامی آن چه را که به امر آموزش در حوزه مربوط می شود در بر می‌گیرد. 💢امّا آن چه که بیشتر در اذهان و السنه رایج است و موضوع گفتار حاضر، همان مورد اوّل یعنی تحوّل در کتب آموزشی حوزه است که سال های متعدّد مورد بحث و مشاجرات مختلف قرار گرفته و گفت‌وگوی یاد شده نیز به دلیل نوع گزاره هایی که در آن بیان می شود، حول همین محور است؛ بنابراین لازم است حرکت و تغییر از نقص به کمال را در زمینه کتب آموزشی حوزه در خصوص علوم ادبی و بالأخص علم نحو با نظر به گفتگوی مذکور پیگیری نماییم. ♦️ همانطور که در قسمت اوّل این گفتارها بیان گردید در گفتگوی یاد شده بر دو مطلب کلیدی در باب ضرورت تحوّل در کتب آموزشی نحوی تکیه شده است: تطبیق و تمرین و پیچیدگی و تعقید و تخصّصی بودن کتب مربوط به این علم. 🔺در قسمت های بعد، این دو محور را بر اساس سیر حرکت از نقص به کمال بررسی خواهیم کرد. ✅ ... 🔹 یادداشتی از طلبه حسین لیاقت پور ❌💯کپی با ذکر منبع مجاز است ⚫️ لینک کانال ╭─═ঊঈ⭕️👇⭕️ঊঈ═─╮ ⚫️ eitaa.com/joinchat/3330867217C71996cac28 ╰─═ঊঈ❌👆❌ঊঈ═─╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
delbar-delash-gerefte-deldar-gerye-karde.mp3
4.38M
🔹موضوع: 🎤 مداح: 🌹 مناجات ویژه ماه مبارک رمضان 🙏التماس دعا رفقا 📝هیئت مدیریه بحث جنجالی طلبگی
🔶 ادیب نیشابوری(ره) 📌 صرف اوقات در علم و معنویت 🔹 روزی درس مُغنی می‌فرمودند و دو تا طلبه با هم صحبت می‌کردند. مرحوم ادیب انگشتِ خود را بین دو صفحۀ کتاب قرار دادند و کتاب را بستند و خطاب کردند به این طلاب: 🔺اینجا صحبت نکنید که بیرون بلد باشید صحبت کنید، و اگر این‌جا صحبت کنید بیرون نمی‌توانید صحبت کنید. ✔️ یعنی صحبت کردن در بیرون و در بینِ مردم به علم نیاز دارد و شما در جلسۀ درس باید گوش بدهید و علم استفاده کنید. 🔹 و من در مدت سه‌ سال [که خدمت ادیب بودم] این دو بیت حُمَیدی را چند بار از ایشان شنیدم. می‌فرمودند: 🔺 حُمَیدی از علمای اهل سنّت و شارح صِحاحِ ستّه است؛ و این دو بیت را از او نقل می‌کردند: 🍃 لقاءُ النّاسِ لیسَ یُفیدُ شیئاً 🍃 سوی الهذیانِ من قیلٍ و قالٍ 🍃 فأقلِل مِن لِقاءِ النّاسِ إلا 🍃 لأخذِ العلمِ أو إصلاحِ حالِ 🔺 یعنی ملاقاتِ مردم هیچ فایده‌ای ندارد جز هذیان از قیل و قال [= حرف‌های بیهوده]، پس کم کن از ملاقاتِ مردم مگر برای اخذِ علم یا کسبِ حال. ✔️ یا باید بروی از معنویّتِ کسی استفاده کنی [= اصلاح حال] یا کسبِ علم کنی [=أخذ علم]. 📗 منبع: یادنامۀ ادیب نیشابوری، نشر انجمن مفاخر فرهنگی؛ گفت‌وگو با محمدکریم پارسا، ص۲۰۳-۲۰۲.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا