هدایت شده از دروس و بحوث
با سلام
خدمت دوستان عزیز ،
همانطور که مستحضرید چند روزی است استاد عزیز حاج آقای حشمت پور سلمه الله در بیمارستان هستند از همه شما سربازان حضرت ولی عصر ارواحنافداه تقاضا دارم برای سلامتی ایشان توسل و حمد شفا را فراموش نکنید.
ایشان حقیقتا یگانه دوران و سرمایه معنوی و علمی حوزه علمیه قم هستند حوزه به امثال ایشان خیلی خیلی نیازمند است.
اللهم اشفه بحق ام البنین سلام الله علیها🤲
💢 پاداش صلوات بر حضرت فاطمه علیهاالسلام
حضرت فاطمه علیهاالسلام:
🌺 قالَ لی رَسولُ اللّهِ صلی الله علیه وآله یا فاطِمَةُ، مَن صَلّی عَلَیک غَفَرَ اللّهُ لَهُ، و ألحَقَهُ بی حَیثُ کنتُ مِنَ الجَنَّةِ.
🌸 رسول خدا صلی الله علیه وآله به من فرمود: ای فاطمه، هر کس بر تو درود بفرستد، خداوند او را می آمرزد و در هر جای بهشت که باشم، او را به من ملحق می سازد.
📚 کشف الغمّة، ج۱، ص۴۷۲.
💐 ولادت حضرت زهرا علیهاالسلام و روز مادر گرامی باد.💐
⭕️ دقت ادبی در بیان رهبر انقلاب
به این کلام حضرت آقا که روز چهارشنبه12دی ماه1403 به مناسبت پنجمین سالگرد شهادت شهید سلیمانی (رضوان الله علیه) ایراد شد، توجه کنید:
📌«به این جَوْلهی باطل نگاه نکنید؛ بدانید اینها که امروز جَوَلان میدهند، یک روز زیرپای مؤمنین لگدمال خواهند شد».
🔻🔻🔻
✏️یک دقت ظریف ادبی در این کلام نهفته است که حاکی از بلاغت ویژه گوینده است:
✅«جَوْلة» بر وزن «فَعْلَة» مصدری است که حاکی از «یکبار» انجامشدن کار، بدون تکرار است (۱) که با توجه به ریشه «جول» به معنای تحرکاتی است که دوام و بقا ندارد و به همین دلیل هم در بیان روایات ما، برای نمایاندن کرّ و فرّهای جبهه باطل، از «جولة» استفاده کرده اند:
قال امیرالمؤمنین علیه السلام: «لِلْباطِلِ جَوْلَةٌ» (۳)
تا اینجای کار مطلب ویژهای نبود، بلکه مقدمهای بود تا نکته ادبی کلام بهتر فهم شود و راز آن هم در پاسخ به این پرسش نهفته است که:
⁉️چرا رهبری در کلامشان از واژه «جَولان» استفاده نکردند و بهجای آن «جَوَلان» را بهکار بردند؟ با اینکه جولان دادن هم صحیح است و میتواند کنایهای و ایهامی ناظر به بلندیهای جولان و شخص جولانی داشته باشد؟!
🔍پاسخ این است که «جَوْلان»، اصطلاحا صفت مشبهه است که به دوام و ثبوت صفت برای فاعل اشاره دارد و معنایش«حرکتی پایدار» است؛ اما «جَوَلان» مصدری است که بر «حرکت و اضطراب و دگرگونی» دلالت دارد و معنایش حرکتهای بی ثبات و گذراست(۲) و برای ردیفشدن در کنار «جَوْلَة»، تناسب بیشتری دارد.
✅انصافا «امین انقلاب»، ادیبی است ظریف و کارکشته و بزرگشده در مکتب «پادشاهان سخنوری» که فرمودند:
و إنّا لَأُمَراءُ الکَلامِ وَ فِينَا تَنَشَّبَتْ عُرُوقُهُ وَ عَلَيْنَا تَهَدَّلَتْ غُصُونُهُ (۴): ما پادشاهان سخن هستیم و ریشههای سخنوری در ماست و شاخههای آن از ما آویزان است.
آری!
یارم چو قدح به دست گیرد / بازار بُتان شکست گیرد...
✍حسین نظری
🔻🔻🔻
پاورقیها:
📚۱.موسوعة النحو و الصرف و الاعراب، دکتر امیل بدیع یعقوب، ص۵۱۱
📚۲.همان، ص۵۱۰
📖۳.غررالحکم، ج1، ص544
📖۴. نهجالبلاغه، خطبه۲۳۳