#معرفی_مکاتب_نحوی
🔺۱)مکتب بصره
🔹اولین مکتب علم نحو، مکتب بصره است.تاسیس و گسترش علم نحو از این مکتب آغاز شد و در طبقه ی پنجم آن مکتب نحو کوفه توسط رؤاسی که از شاگردان مکتب نحو بصره است تاسیس گردید.
🔹شاخصه ی مکتب نحو بصره،قدرت و خلاقیت در استدلال بر احکام نحوی است.
🔹دانشمندان این مکتب خدمت شایان توجهی به حوزه ی ادبیات عرب در تمامی شاخه های علوم این دانش نموده اند که تالیفات گسترده آنان نشان از این خلاقیت و ابتکار دارد.
🔹از بزرگان این مکتب: ابوللاسود دئلی یحیی بن یعمر،ابوعمروبن علا،خلیل بن احمد فراهیدی.یونس بن حبیب،سیبویه ومبرد میباشند.
📚منبع: روش تحصیل ادبیات عرب ص۱۸۵
#معرفی_مکاتب_نحوی
🔺۲)مکتب کوفه
🔸این مکتب توسط رؤاسی در سده ی دوم هجری تاسیس گردید و توسط کسایی رشد یافت و دربار خلفا را جذب و تسخیر کرد و از این جهت همواره مکتب بصره تحت الشعاع مکتب کوفه بوده است.
🔹شایان ذکر است که مکتب نحو کوفه از مکتب نحو بصره در طبقه ی پنجم گرفته شد و شروع گردید.
🔸خصوصیت بارز مکتب نحو کوفه ، قدرت تحقیق و استقرا در کلام عرب است.
♦بزرگان این مکتب: رؤاسی،کسایی،لحیانی،فرّا،ثعلب
📚منبع: روش تحصیل ادبیات عرب ص۱۸۶
حضرت آیت الله شیخ لطف الله صافی گلپایگانی می گوید:
مرحوم آیت الله بروجردی یک روز سر درس فرمود: یک عده از طلاب و مبلغین اسلامی مرتب سؤالاتی از من میکنند، امروز میخواهم جواب دهم، سؤال میکنند ما چه وقت به مقصد میرسیم؟ از وقتی که طلبه میشویم تا چه زمانی باید تلاش و کوشش کنیم تا به نتیجه و مقصد برسیم؟ و از کجا بفهمیم که به مقصد رسیدهایم یا نه؟مرحوم آیت الله بروجردی در پاسخ فرمودند:همه محصلین علوم دینی و همه مبلغین و مروجین شریعت نبوی باید بدانند که اگر برای دنیا و رسیدن به زخارف مادی دنیا به حوزه و سلک روحانیت آمدهاند، هیچگاه به مقصد نمیرسند و از اول اشتباه کردهاند و باید تغییر مسیر دهند. این راه ، راهی نیست که انسان را به مادیات دنیا برساند، مادیات هم انسان را به رشد و پیشرفت واقعی نمیرساند. اگر برای خدا و انجام وظیفه و رسیدن به مقام قرب ربوبی به این مسیر آمدهاند بدانند که از روز اول که وارد شدهاند به مقصد رسیدهاند و هر روزی که میگذرد در مقصد سپری میشود.
منبع : بر گرفته از ماهنامه بصائر/ سال دوم، شماره ۱۴ و۱۵
#رهبرانه_و_راهبرانه
صلاح عالم فقط در تحصیل علم و عبادت حق نیست، صلاح عالم در تبیین و تعلیم و عمل به علم است و این وظیفه بزرگی است که امروز اهمیت پیدا کرده است زیرا هیچگاه علمای اسلامی به اندازه امروز امکان کار و مسؤولیت سنگین نداشتهاند.
۱۳۷۶/۱۱/۲۸
✍سلام و خدا قوّت
🔸از این که به بیان پیشنهاد در جهت ارتقاء سطح علمی گروه بحث جنجالی پرداختد، کمال تشکر را داریم.
🔍این که فرمودید: {از طرفی معنا و مقصود درست در مکتوب منتقل نمیشود} سخن درستی است لکن اگر بیشتر وقت برای آن چه تقریر می شود، گذاشته شود، #شاید این مشکل برطرف گردد یعنی اگر با عبارات روان، به بیان مطلب بپردازیم، احتمالاً این مشکل رفع شود؛
📝امّا نسبت به آن چه که در آن فرمودید: {چک بشه جواب ها و اگر نیاز به تصحیح داره حتما تذکر داده بشه} گفته می شود: تا حدّی که امکان است و وقت اجازه بدهد، رفقا نسبت به پاسخ هایی که داده می شود، نظارت مینمایند همانند شما که بحمدالله با هوشیاری کامل به این امر توجّه دارید لکن در این میان واقعاً وقت اجازه نمی دهد که رفقا نسبت به تک تکِ جواب ها، نظارت کنند امّا اگر برخی از رفقا مایل باشند، امر قطعاً بهتر خواهد شد.
🤲ان شاء الله هر آن چه در گروه بحث جنجالی انجام می شود، مفید فائده باشد.
🔴 تهذیب در رأس امور است ❗️
🔺 اگر میخواهیم برای #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) کاری کنیم در راس این امر 《تهذیب》 است.
🔺 بدون #تهذیب و بدون کار کردن بر روی خود، نمیشود #تاثیر_گذار بود.