زندگی معنوی (قسمت ۲۱۴)
ما برای هر شی ای که در اطرافمان هست نام و تعریفی داریم در واقع ماهیت آن، همان تعریفش هست و تعریفها تشکیل دهنده ماهیت ،چیستی، هویت و واقعیت اشیا هستند.
◀️ حال اگر از خداوند بپرسیم که تعریف و ماهیت اشیاء و موجودات چیست؟
پاسخ خواهد داد:
وان من شئ الایسبح بحمده و لکن لاتفقهون تسبیحهم
خداوند در این عالم چیزی به نام میز، صندلی، مداد و چوب نمی شناسد.
از نظر او هر آنچه در این عالم وجود دارد، تسلیح گوی او هستند. این آیه دو بعد دارد:
یکی اینکه تعریف اشیاء از نظر خداوند، فقط یک چیز است 《مسبح یعنی تسبیح گوی یا نشانه خدا》.
حیثیت اصلی اشیاء این است که آنها مخلوق خدا هستند.
اکنون ببینیم در کدام یک از تعاریف ما انسان ها عنصری به نام خدا یا مخلوق خدا وجود دارد؟
ما به هر شی ای نگاه می کنیم آن را مستقل از خدا می بینیم نه مخلوق خدا؛ یعنی نگاهمان خدایی نیست.
ما جهان هستی را مستقل می بینیم نه وابسته.
حال آنکه حقیقت عالم، وابسته به خدا و مخلوق خداست.
دیگر آنکه، در ادامه این فراز از آیه آمده است: و لکن لا تفقهون، ولی شما تسبیح آنها را در نمی یابید.
اگر میخواهید تسبیح مخلوقات خدا را بفهمید، باید عمق نگر باشید و عمق عالم را ببینید. عمق عالم چیزی جز تسبیح خدا نیست.
#زندگی_مهدوی
#عرفانِ_اسلامی
#زندگی_عرفانی
#زندگی_معنوی
#زندگی_پاک
#زندگی_به_سبک_خدا
#قرار_دوازدهم
https://eitaa.com/joinchat/3503030331C272e9e9108
1_1124811832.mp3
769.3K
🔴 🔴🔴
🔴🔴
🔴
﷽
قرائت و تلاوت قرآن کریم و مصحف شریف
👈 به نیت سلامتےوظهور امام زمان(عج)هدیه به پیامبران و ۱۴معصوم و حضرت معصومه علیهمالسلام، امام راحل، شهدا،سلامتي رهبر بزرگوار انقلاب، هدیه به روح همه اموات پدران و مادران ازدست رفته آمرزش گناهان و شفاے بیماران و اداء دین ذوالحقوق و سلامتی و عاقبت به خیری خود و فرزندانتان
🕌 واحد امور قرآنی مرکز افق امامزاده حلیمه خاتون شهر کرکوند
🆔https://eitaa.com/joinchat/3503030331C272e9e9108
🔴
🔴🔴
🔴🔴🔴
نکته تفسیری صفحه ۳۳:
بهای بهشت:
آسایش و راحت، آرزوی مشترک همه ی ما انسان هاست. همه ی ما در دنیای خیال خود، جهانی بی دغدغه و آرام را تصور می کنیم و تا آنجا که می توانیم، می کوشیم به آن جهان زیبا دست یابیم؛ ولی هرچه بیشتر زندگی می کنیم، بیشتر متوجه می شویم که رسیدن به آرامش کامل در این دنیا محال است. مال و ثروت، با همه ی خوبی و فایده اش، سختی هایی نیز با خود می آورد و رؤیای آرامش را تیره و تار می کند. ترس از دست رفتن ثروت و مشکل نگهداری آن، نمونه های روشنی از آن سختی هاست. اینها همه به ما می فهماند که جهان آرزوهای ما، این زندگی کوتاه و گذرا نیست.
پیامبران نیز این نوید را از سوی خدا آورده اند که «بهشت»، سرزمین موعود و بی رنج و دردسر همه ی ما انسان هاست و ما برای این به دنیا آمده ایم که روزی به آن وارد شویم؛ ولی آیا ورود به بهشت، ساده و رایگان است؟ آیا هر کس هر طور که زندگی کند، بهشتی می شود؟ آیا آنان که برای حفظ ایمانشان، دار و ندارشان را رها می کنند و به سرزمین دیگری هجرت می کنند، مانند کسانی هستند که برای حفظ خانه و کاشانه شان، دین خدا را نمی پذیرند و به او شرک می ورزند؟ آیا کسانی که برای نگهبانی از دین خدا سلاح به دست می گیرند و سلامت و جان خود را به خطر می اندازند، مانند عافیت طلبانی هستند که همیشه منتظر پیروزی یکی از دو طرف جنگ هستند تا به آنان ملحق شوند؟! آیا کسانی که برای فرمان برداری از دستورهای پروردگارشان، یک ماه روزه می گیرند و از آب گوارا و غذاهای لذیذ صرف نظر می کنند، مانند بی خبرانی هستند که مهمترین مسئله در زندگیشان، سیری شکمشان است؟ آیا آنان که از ترس خدا، لذّتهای حرام را زیر پا می گذارند، مانند کسانی هستند که لذّت جویی، بزرگترین هدف آنهاست و حلال و حرام بودن آن، برایشان اهمیتی ندارد؟ شاید این سؤالات به پاسخ نیاز نداشته باشد؛ ولی سؤال مهم تر این است که اگر این دو گروه یکسان نیستند، پس چرا بسیاری از مردم، راه خطا را انتخاب می کنند؟ پاسخ این است که قانون خدا چنین است که رسیدن به بهشت برین، مشروط به فرمانبرداری از اوست؛ ولی در برخی موارد، فرمان خدا در ظاهر با راحت طلبی ها و لذّت جویی های ما سازگار نیست. در اینجا، کسانی که به خدا و روز قیامت ایمان دارند، سختی فرمانبرداری از خدا را به جان می خرند؛ زیرا می دانند که آن سختی، گردنه ای برای رسیدن به قلّه ی سعادت است و باید از آن گذر کرد. آری، اگر ایمان ما به خدا و جهان پس از مرگ، ایمان حقیقی باشد، دیگر از رنج عبادت ها و اطاعت ها هراسی پیدا نمی کنیم و سختی آنها را به جان می خریم. اکنون می فهمیم که چرا پیامبر بزرگ ما فرمود:
«گرداگرد بهشت، با سختیها و مشکلات پوشانده شده، و دور تا دور جهنّم با لذّتهای حرام پوشانده شده است.» [1]
[1] . بحارالانوار، ج68، ص72
🆔 https://eitaa.com/joinchat/3503030331C272e9e9108
اگر از امام زمان علیه السلام بخواهیم، می شود
اگر فردی از امام در زمان امامتش طلب هدایت کند،
بر امام واجب است که وی را هدایت نماید.
اکنون ما در زمان امامت حجت بن الحسن قرار داریم و اگر از ایشان بخواهیم که راه را نشان دهد و ما را هدایت نماید، حتما این کار را خواهند کرد.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#قرار_دوازدهم
5.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 کودکم خیلی سوال میپرسه! چیکار کنم؟!
🔹وقتی که بچهها، از زمین و زمان از ما سوال دارند و ما هم کلافه، دستمان به کار است، لازم است از فرمول فقط ۳ دقیقه استفاده کنیم.
🔹 فرمول فقط سه دقیقه این است که وقتی بچهها از نظر عاطفی و فکری به شما نیاز پیدا میکنند، به خودتان وقت دهید. با آنها تماس چشمی و لمسی برقرار کنید.
🔹 یعنی همان مامانی که دستش مشغول درست کردن کتلت است، به مقاومت بچه اش میشود، مینشیند و میگوید: «قربون چشمای قشنگت بشم. سوالای تو خیلی خوبه. وقتی تو سوال من هم میتونم بیشتر فکر کنم.
اما الان دارم غذا درست میکنم. اگر مشغول سوالای تو بشم غذامون میسوزه. اون وقت غذا نداریم بخوریم. تو میای اینجا، کنار مامان بشینی برای مامان نقاشی کنی؟ منم کتلتای کوچولو برات درست کنم؟
بعد اینکه کارم تموم شد، میوه میارم باهم میخوریم و تو میتونی چند تا از این سوالای قشنگت رو از من بپرسی. بعدشم اگر بلد نباشم میریم دوتایی تو کتابا میگردیم و جوابا رو پیدا میکنیم.»
"خانم دکتر نیلچی زاده"
#تربیت_فرزند