هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
6.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیه مباهله برترین فضیلت امیرالمومنین علی علیه السلام در قرآن
استاد انصاریان
به مناسبت ۲۴ ذی الحجه، روز مباهله
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
🔴 نامه حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی به دختران ایرانی:
♦️لباس و آرایش فریبنده شما در خیابان، زخمی را در دل فقرایی که این نوع لباسها را ندارند، به وجود خواهد آورد که با آه خود از شما انتقام خواهند گرفت
♦️اگر جلوه گری امروز شما دلربایی کرد و علاقه مردی را به همسرش کم کرد، فردا زن زیبایی با جلوه گری خود دل شوهر شما را خواهد ربود و رونق زندگی شما را کم خواهد کرد
♦️آمار طلاق، افت تحصیلی، افسردگی و اضطراب، امراض روانی و مقاربتی، سقط جنین، فرار از خانه، اسراف و تجملگرایی، گناه و بی بند و باری در میان دختران پاک و عفیف بیشتر است یا دختران رها و لاابالی؟
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
❣ #تدبر_در_قرآن
👌 همانا ذکر نوری است برای ذکر کننده در دنیا و در قبرش و در آخرت نیز برایش نور است و به وسیلهی آن نور بر پل صراط عبور خواهد کرد
👈 با هیچ چیز به اندازهی ذکر خدا قلبها و قبرها نورانی نمی شود
🌴 آیه ۱۲۲ سوره انعام 🌴
🕋 أَوَمَنْ كَانَ مَيْتًا فَأَحْيَيْنَاهُ وَجَعَلْنَا لَهُ نُورًا يَمْشِي بِهِ فِي النَّاسِ كَمَنْ مَثَلُهُ فِي الظُّلُمَاتِ لَيْسَ بِخَارِجٍ مِنْهَا ۚ
⚡️ترجمه:
آیا کسی که (با کفر) مرده بود، پس (با هدایت) او را زنده کردیم، و نوری برایش قرار دادیم که با آن در (میان) مردم راه می رود، همانند کسی است که در تاریکیها باشد، و از آن خارج نگردد؟!
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
🌸یافاطمه(س)🌸:
#نماز
🌹قبل از نماز چند ثانيه وقت بگذاريد
♥️اعمال ساده ومعتبربراي چندصد برابر كردن ثواب نمازها♥️
🌹اذان واقامه :
باعث مي شود دو صف از فرشتگان پشت سر مومن
نماز بخوانند.
ثواب الاعمال صدوق ص٧٢
🌹ركوع كامل
باعث نداشتن وحشت قبر مي شود
ثواب الاعمال صدوق ص٧٣
🌹انگشتر عقيق
دو ركعت نماز با عقيق معادل هزار ركعت بدون آن است.
عدة الداعي ابن فهدحلي ص٢٢٠
🌹مسواك
دو ركعت نماز با مسواك بهتر ازهفتاد ركعت نماز بدون مسواك
من لايحضره الفقيه صدوق
🌹خواندن سوره قدر در يكي از نمازها
باعث آمرزش گناهان مي شود.
ثواب الاعمال ص٢٦٧
🌹استنشاق و مزه مزه در وضو
باعث آمرزش و غلبه بر شيطان است
ثواب الاعمال صدوق ص٤٣
🌹عطر
باعث مي شود ثواب نماز هفتاد برابر شود.
ثواب الاعمال ص١٢٠
🌹تسبيحات حضرت زهراء
سلام الله عليها
بهتر از هزار ركعت نماز نزد خدا(حضرت امام صادق عليه السلام) فلاح السائل ص١٥٥
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
💠 شرح مختصر جریان مباهله
قسمت 1⃣
💢موقعیت جغرافیایی:
بخش با صفای نجران، با هفتاد دهکده تابع خود، در نقطه مرزی حجاز و یمن قرار گرفته است. در آغاز طلوع اسلام این نقطه، تنها نقطه مسیحی نشین حجاز بود که مردم آن به عللی از بت پرستی دست کشیده و به آیین مسیح (علیه السلام) گرویده بودند.
💢دعوت به اسلام:
پیامبر اکرم، حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه وآله)برای گزاردن رسالت خویش و ابلاغ پیام الهی، به بسیاری از ممالک و کشورها نامه نوشت یا نماینده فرستاد تا ندای حق پرستی و یکتاپرستی را به گوش جهانیان برساند. هم چنین نامه ای به اسقف نجران، «ابوحارثه»، نوشت و طی آن نامه ساکنان نجران را به آیین اسلام دعوت فرمود.
💢نامه حضرت محمد (صلی الله علیه وآله)به اسقف نجران:
مشروح نامه پیامبر (ص)به اسقف نجران چنین بود: «به نام خدای ابراهیم و اسحاق و یعقوب (علیهم السلام). [این نامه ایست] از محمد (صلی الله علیه و آله وسلم)، پیامبر خدا، به اسقف نجران. خدای ابراهیم و اسحاق و یعقوب (ع) را ستایش می کنم و شما را از پرستش بندگان به پرستش خدا فرا می خوانم. شما را دعوت می کنم که از ولایت بندگان خدا خارج شوید و در ولایت خداوند درآیید و اگر دعوت مرا نپذیرفتید باید به حکومت اسلامی مالیات (جزیه) بپردازید تا در برابر این مبلغ، از جان و مال شما دفاع کند] و در غیر این صورت به شما اعلام خطر می شود».
💢عکس العمل نجرانی ها
نمایندگان پیامبر(ص)و که حامل نامه دعوت به اسلام از جانب پیامبر (ص)بودند، وارد نجران شدند و نامه را به اسقف نجران دادند. او نیز شورایی تشکیل داد و با آنان به مشورت پرداخت. یکی از آنان که به عقل و درایت مشهور بود گفت: «ما بارها ازپیشوایان خودشنیده ایم که روزی منصب نبوت ازنسل اسحاق (ع)به فرزندان اسماعیل(ع) انتقال خواهد یافت و هیچ بعید نیست که محمد(ص) که از اولاد اسماعیل (ع) است همان پیامبر موعود باشد». بنابراین شورا نظر داد که گروهی به عنوان هیئت نمایندگان نجران به مدینه بروند تا از نزدیک با محمد (ص)تماس گرفته، دلایل نبوت او را بررسی کنند.
💢گفتگوی پیامبر (ص)با هیئت نجرانی
پیامبر اکرم (ص)در مذاکره ای که با هیئت نجرانی در مدینه به انجام رسانید آنان را به پرستش خدای واحد دعوت کرد. امّا آنان بر ادعای خود اصرار داشتند و دلیل الوهیت مسیح را، تولد عیسی(ع) بدون واسطه پدر می دانستند.
💢در این هنگام فرشته وحی نازل شد و این سخن خدا را بر قلب پیامبر (ص) جاری ساخت: «به درستی که مَثَل عیسی نزد خداوند مانند آدم است که خدا او را از خاک آفرید». در این آیه، خداوند، با بیان شباهت تولد حضرت عیسی (ع) و حضرت آدم (ع)، یادآوری می کند که آدم(ع) را با قدرت بی پایان خود، بدون این که دارای پدر و مادری باشد، از خاک آفرید و اگر نداشتن پدر گواه این باشد که مسیح(ع) فرزند خداست، پس حضرت آدم(ع) برای این منصب شایسته تر است؛ زیرا او نه پدر داشت و نه مادر.
اما با وجود گفتن این دلیل، آنان قانع نشدند و خداوند به پیامبر خود، دستور مباهله داد تا حقیقت آشکار و دروغ گو رسوا شود.
💢مباهله، آخرین حربه:
خداوند پیش از نازل کردن آیه مباهله، در آیاتی چند به چگونگی تولد عیسی (ع) می پردازد و مسیحیان را با منطق عقل و استدلال روبرو می کند و از آنان می خواهد که عاقلانه به موضوع بنگرند.
بنابراین پیامبر، در ابتدا سعی کرد با دلایل روشن و قاطع آنان را آگاه کند، اما چون استدلال موجب تنبّه آنان نشد و با لجاجت و ستیز آنان مواجه گشت، به امر الهی به مباهله پرداخت.
💢خداوند در آیه 61 سوره آل عمران می فرماید: «هرگاه بعد از دانشی که به تو رسیده، کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو بیایید فرزندانمان و فرزندانتان و زنانمان و زنانتان، و ما خویشان نزدیک و شما خویشان نزدیک خود را فرا خوانیم؛ سپس مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغ گویان قرار دهیم».
💢دیدگاه بزرگان نجران درباره مباهله:
در روایات اسلامی آمده است که چون موضوع مباهله مطرح شد، نمایندگان مسیحی نجران از پیامبر مهلت خواستند تا در این کار بیاندیشند و با بزرگان خود به شور بپردازند.
💢نتیجه مشاوره آنها این بود که به افراد خود دستور دادند اگر مشاهده کردید محمد(ص) با سر و صدا و جمعیت و جار و جنجال به مباهله آمد با او مباهله کنید و نترسید؛ زیرا در آن صورت حقیقتی در کار او نیست که متوسل به جاروجنجال شده است و اگر با نفرات بسیار محدودی از نزدیکان و فرزندان خردسالش به میعادگاه آمد،بدانید او پیامبر خداست و از مباهله با او بپرهیزید که خطرناک است...
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
💠 شرح مختصر جریان مباهله
قسمت 2⃣
💢در میعادگاه چه گذشت؟
جریان مباهله پیامبر(صلی الله علیه وآله) بامسیحیان نجران، در روز بیست وچهارم ذی الحجّه سال دهم هجری اتفاق افتاد.
طبق توافق قبلی، پیامبر(صلی الله علیه وآله)و نمایندگان نجران برای مباهله به محل قرار رفتند. ناگاه نمایندگان نجران دیدند که پیامبر (صلی الله علیه وآله) فرزندش حسین (علیه السلام)را در آغوش دارد، دست حسن (علیه السلام) را در دست گرفته و علی و زهرا(علیهما السلام) همراه اویند و به آنها سفارش می کند هرگاه من دعا کردم شما آمین بگویید.
مسیحیان، هنگامی که این صحنه را مشاهد کردند، سخت به وحشت افتادند و از این که پیامبر (صلی الله علیه وآله)، عزیزترین و نزدیک ترین کسانِ خود را به میدان مباهله آورده بود، دریافتند که او نسبت به ادعای خود ایمان راسخ دارد؛ زیرا در غیر این صورت، عزیزان خود را در معرض خطر آسمانی و الهی قرار نمی داد.
بنابراین از اقدام به مباهله خودداری کردند و حاضر به مصالحه شدند.
💢سخنان ابوحارثه درباره ی مصالحه:
هنگامی که هیئت نجرانی پیامبر(صلی الله علیه وآله)را در اجرای مباهله مصمّم دیدند، سخت به وحشت افتادند. ابوحارثه که بزرگ ترین و داناترین آنان و اسقف اعظم نجران بود گفت: «اگر محمد بر حق نمی بود چنین بر مباهله جرئت نمی کرد.
اگر با ما مباهله کند، پیش از آن که سال بر ما بگذرد یک نصرانی بر روی زمین باقی نخواهد ماند».
و به روایت دیگر گفت: «من چهره هایی را می بینم که اگر از خدا درخواست کنند که کوه ها را از جای خود بکند، هر آینه خواهد کَند. پس مباهله نکنید که در آن صورت هلاک می شوید و یک نصرانی بر روی زمین نخواهد ماند».
💢سرانجام مباهله:
ابوحارثه، بزرگ گروه، به خدمت حضرت آمد و گفت: «ای ابوالقاسم! از مباهله با ما درگذر و با ما مصالحه کن بر چیزی که قدرت بر ادای آن داشته باشیم».
حضرت با ایشان مصالحه نمود که هرسال دوهزار حُلّه بدهند که قیمت هر حلّه چهل درهم باشد و بر آنان که اگر جنگی روی دهد، سی زره و سی نیزه و سی اسب به عاریه بدهند.
💢مباهله پیامبر (صلی الله علیه وآله) با نصرانیان نجران، از دو جنبه نشان درستی و صداقت اوست. اوّلاً، محض پیشنهاد مباهله از جانب پیامبر اکرم خود گواه این مدعاست؛ زیرا تا کسی به صداقت و حقانیّت خود ایمان راسخ نداشته باشد پا در این ره نمی نهد.
💢نتیجه ی مباهله، بسیار سخت و هولناک است و چه بسا به از بین رفتن و نابودی دروغ گو بینجامد. از طرف دیگر، پیامبر (صلی الله علیه وآله)کسانی را با خود به میدان مباهله آورد که عزیزترین افراد و جگرگوشه های او بودند. این خود، نشان عمق ایمان و اعتقاد پیامبر به درستی دعوتش می باشد که با جرأت تمام، نه تنها خود، بلکه خانواده اش را در معرض خطر قرار می دهد.
💢مباهله، سند عظمت اهل بیت(علیهم السلام):
مفسران و محدثان شیعه و اهل تسنّن تصریح کرده اند که آیه مباهله در حق اهل بیت پیامبر (علیهم السلام)نازل شده است و پیامبر (صلی الله علیه وآله)تنها کسانی را که همراه خود به میعادگاه برد فرزندانش حسن و حسین و دخترش فاطمه و دامادش علی (علیهم السلام) بودند. بنابراین منظور از «اَبْنائَنا» در آیه منحصرا حسن و حسین (علیهم السلام)هستند، همان طور که منظور از «نِساءَنا» فاطمه (سلام الله علیها) و منظور از «اَنْفُسَنا» تنها علی (علیه السلام) بوده است.
💢این آیه هم چنین به این نکته لطیف اشاره داردکه علی(علیه السلام)در منزلت جان و نفس پیامبر است.
💢نزول آیه ی تطهیر در روز مباهله:
روزی که پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله)قصد مباهله کرد، قبل از آن عبا بر دوش مبارک انداخت و حضرت امیرالمؤمنین و فاطمه و حسن و حسین (علیهم السلام)را در زیر عبای مبارک جمع کرد و گفت: «پروردگارا، هر پیغمبری را اهل بیتی بوده است که مخصوص ترینِ خلق به او بوده اند. خداوندا، اینها اهل بیت منند. پس شک و گناه را از ایشان برطرف کن و ایشان را پاکِ پاک کن.»
در این هنگام جبرئیل نازل شد و آیه ی تطهیر را در شأن ایشان فرود آورد: «همانا خداوند اراده فرمود از شما اهل بیت پلیدی را برطرف فرماید و شما را پاکِ پاک کند.»
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
امروز، ۲۵ ذیالحجه، سوم مرداد، روز خانواده و تکریم بازنشستگان است.
از سال ۱۳۸۶، روز ۲۵ ذیحجه به عنوان روز خانواده و تکریم بازنشستگان در تقویم رسمی کشور درج شد.
علت انتخاب این روز شأن نزول آیه «هِل اِتی» در سوره انسان، راجع به خانواده و استحکام پایههای آن است. آیه هَل اَتی در روز ۲۵ ذیحجه در شان اهل بیت پیامبر (ص) نازل شد که پس از سه روز روزه و انفاق افطار خود، از طرف خداوند اطعام شدند.
در دین مبین اسلام خانواده یکی از مهمترین ارکان جامعه است و به پایبندی به خانواده، جلوگیری از بیبندوباری و ارتقاء جایگاه و تحکیم بنیان خانواده، سفارش فراوان شده است.
خانواده، کوچکترین نهاد اجتماعی، در برابر آسیبهای اجتماعی آسیب پذیر است به طوری که اکثر مشکلات و آسیبها ابتدا در خانوادهها بروز و در صورت عدم پیشگیری و برخورد ناصحیح، به درون جامعه نیز رسوخ میکند.
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
#قران_شبانگاهی
💡 عظمت جايگاه پدر و مادر در نزد خداوند
🍃 وَ بِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا (اسراء:۲۳)
👈 و به پدر و مادر نيكى كنيد.
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
💥 _عواقب_ترک_نماز
همنشینی با شیطان
💠 هر كه از ياد من روى گردان شود شيطانى بر او مى گماريم كه همراه و دمساز وى گردد. «وَ مَنْ يَعْشُ عَنْ ذِكْرِ الرَّحْمنِ نُقَيِّضْ لَهُ شَيْطاناً فَهُوَ لَهُ قَرِينٌ» (زخرف: 36)
بالاترین نمونه یاد خدا، طبق آیه 14 سوره طه، نماز است. «أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكْري»
✨ «شَيْطاناً» در آیه نکره آمده و دلالت بر عموم می کند، یعنی ممکن است همنشین او شیطان جنّی باشد و ممکن است رفیق بد یا همسر بد و ... باشد.
🌸 این همنشینی نتیجه کار خود اوست که فاصله انداختن با خدا باشد، همانگونه که در آیات دیگر آمده اگر مرا یاد کنید شما را یاد می کنم و کسی که خدا او را یاد کند شیطان همنشین او نخواهد بود. «فَاذْكُرُوني أَذْكُرْكُمْ» (بقرة : 152)
🌼 در آیه آمده «نُقَيِّضْ»، یعنی تسلط شیطان بر بی نماز مثل تسلط پوست تخم مرغ بر مواد داخل آن است که راه فرار ندارد. البته اگر به یاد خدا برگردد، خدا او رایاد می کندوشیطان فرار می کند.
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
🌹#شهــید_دکتر_چمــران:
خــدایا مـرا بخـاطر گناهانی ڪه
در طول روز با #هــزاران قـدرتِ
عـقل توجیهشان می ڪنم ببخش!
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
🔶#احکام_شرعی
🔶#پوشش
🔶#نماز
🔶 پوشیدن لباس طلا باف برای مرد حرام و نماز با آن باطل است ولی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
🔹 زینت کردن به طلا مثل آویختن زنجیر طلا به سینه و انگشتر طلا به دست کردن و بستن ساعت مچی طلا به دست برای مرد حرام و نماز خواندن با آنها باطل است
🔴 و احتیاط واجب آن است که از استعمال عینک طلا هم خودداری کند
✅ولی زینت کردن به طلا، برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.