هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
🔴 آیا واقعا خلیفهی دوم در تاریخ ۹ ربیع الاول به قتل رسیده است؟
♦️ به نوشته منابع تاریخی خلیفه دوم در روز ۲۳ یا ۲۷ ذی الحجة سال ۲۳ هجری توسط فیروز (یا پیروز) ملقب به «ابو لؤلؤ» غلام مغیرة بن شعبه مجروح شد و سه روز بعد کشته شد. علمای متقدّم شیعه بر اینکه وی در ذیحجه به قتل رسیده اتفاق نظر داشته اند
📚 برخی از #منابع معتبری که قتل عمر بن خطاب را در ماه ذو الحجة ذکر کرده اند، این کتب هستند:
مرُوج الذَهب، علی بن حسین مسعودی(متوفی ۳۴۶)، ج ۲، ص۱۳۵۲ // تاریخ یعقوبی، یعقوبی(متوفی ۲۸۴)، ج ۲، ص ۱۵۹ // تاریخ مدینه، ابن شَبه نمیری(متوفی ۲۶۲)، ج ۳، ص۸۹۵ و ۹۴۳ // تاریخ خلیفه بن خیاط، خلیفه بن خیاط عصفری(متوفی ۲۴۰)، ص۱۰۹ // أخبار الطوال، ابوحنیفه دینوری(متوفی ۲۸۲)، ص۱۳۹ // تاریخ کبیر، بخاری(متوفی ۲۵۶)، ج ۶، ص۱۳۸ // المصنف، ابن أبی شیبه کوفی(متوفی ۲۳۵)، ج ۸، ص۴۱ // تاریخ طبری، طبری(متوفی ۳۱۰)، ج ۳، ص۲۶۵ // المعارف، ابن قُتَیبه دینَوری (متوفی ۲۷۶)، ص۱۸۳ // فتوح، أحمد بن أعثم کوفی(متوفی ۳۱۴)، ج ۲، ص۲۳۲۹ // موطأ، مالک بن انس (متوفی ۱۷۹)، ج ۲، ص۸۲۴ // الآحاد والمثانی، ضحاک(متوفی ۲۸۷)، ج ۱، ص۱۰۲ // المصنف، عبدالرزاق صنعانی(متوفی ۲۱۱)، ج ۱۱، ص۳۱۵ // مسند احمد، احمد بن حنبل(متوفی ۲۴۱)، ج ۱، ص۵۵ // طبقات الکبری، محمد بن سعد(متوفی ۲۳۰)، ج ۳، ص۳۶۴ // أنساب الأشراف، بلاذری (متوفی ۲۷۹)، ج ۱۰، ص۴۳۹ // المحبر، محمد بن حبیب هاشمی بغدادی(متوفی ۲۴۵)، ص۱۴ // الثقات، ابن حبان(متوفی ۳۵۴)، ج ۲، ص۲۳۸ // مسند ابن جعد، علی بن جعد بن عبید(متوفی ۲۳۰)، ص۱۹۵ // التنبیه والإشراف، علی بن حسین مسعودی(متوفی ۳۴۵)، ص۲۵۰ // استیعاب، ابن عبد البِرّ(متوفی ۴۶۳)، ج ۳، ص۱۱۵۲ المعجم الکبیر، طبرانی(متوفی ۳۶۰)، ج ۱، ص۷۰ // مستدرک، حاکم نیشاپوری (متوفی ۴۰۵)، ج ۳، ص۹۲ // التعدیل والتجریح، سلیمان بن خلف باجی(متوفی ۴۷۴)، ج ۳، ص۱۰۵۴ // سنن کبری، بیهقی(متوفی ۴۵۸)، ج ۸، ص۱۵۰ // البدء و التاریخ، مطهر بن طاهر مقدسی (متوفی ۵۰۷)، ج ۵، ص۱۹۱ // تاریخ مدینۀ دمشق، ابن عساکر(متوفی ۵۷۱)، ج ۴۴، ص۱۴ // صفوه الصفوه، ابن جوزی(متوفی ۵۹۷)، ج ۱، ص۲۹۱ // الإنباء، ابن عمرانی (متوفی ۵۸۰)، ص۴۸ // اُسدالغابه، ابن اثیر(متوفی ۶۳۰)، ج ۴، ص۷۷ // شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید(متوفی ۶۵۶)، ج ۱۲، ص۱۸
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
۱۰ آموزه عمیق از شیوه تبیین و برخوردِ امام خامنهای
🔸 در قبال حوادث اخیر
1️⃣ به شکل «منطقی و عقلانی و با اطمینان» مقابل دشمن ایستادگی کنید.
واکنش به این حادثه (فوت مهسا امینی) بدون اینکه تحقیقی شده باشد، بدون اینکه هیچگونه امر مسلّمی وجود داشته باشد، نباید این باشد که یک عدهای بیایند خیابان را ناامن کنند.
2️⃣ از ظلم و خسارت آشوبگران به مردم سخن بگویید.
در این حوادث چند روز اخیر بیش از همه به سازمان انتظامی کشور ظلم شد، به بسیج ظلم شد، به ملت ایران ظلم شد. به همه ظلم شد.
3️⃣ خشونت و اغتشاش و آشوبگری را رد و نهی کنید.
نباید این باشد که یک عدهای بیایند خیابان را ناامن کنند، ناامنی را برای مردم به وجود بیاورند، امنیت را به هم بزنند، قرآن را آتش بزنند، حجاب از روی سر زن محجبه بکشند، مسجد و حسینیه را به آتش بکشند، بانک را به آتش بکشند، ماشینهای مردم را آتش بزنند.
4️⃣ به قدرت و توانایی ملت در عین مظلومیتشان باور داشته باشید.
ملت ایران، مظلوم است، اما قوی است، مثل امیرالمؤمنین، مثل مولای متقیان سرور خودش علی علیهالسلام، که هم قوی بود، قویترین بود و هم مظلومترین.
5️⃣ فرماندهی و حمایت همهجانبهی جبههی امریکایی-صهیونیستی در اغتشاشات را نشان دهید.
من به صراحت میگویم این اغتشاشها و ناامنیها، طراحی امریکا و رژیم غاصب و جعلی صهیونیستی بود و حقوق بگیران آنها و برخی از ایرانی های خائن در خارج به آنها کمک کردند. آیا تاکنون شده است که رئیسجمهور امریکا مجلس نمایندگان امریکا از اغتشاشگران حمایت کنند و بیانیه بدهند؟ آیا سابقه دارد که پیام بدهند و بگویند در کنار شما هستیم؟
6️⃣ به روند شتابگیری پیشرفت کشور و نگرانی دشمن از آن توجه ویژه داشته باشید.
آنها احساس می کنند کشور در حال پیشرفت به سوی قدرت همهجانبه است و این موضوع را نمیتوانند تحمل کنند.
7️⃣ از نیروی انتظامی، سپاه، ارتش و حافظان امنیت حمایت و پشتیبانی کنید.
تضعیف نیروهای مسلح، تضعیف امنیت کشور است و کسی که به پاسگاه پلیس یا پایگاه بسیج حمله میکند یا در سخنان خود به ارتش یا سپاه طعنه میزند، به امنیت کشور حمله میکند. تضعیف پلیس به معنی تقویت مجرمین است و کسی که به پلیس حمله میکند، مردم را در مقابل مجرمین بیدفاع میگذارد.
8️⃣ دعوا بر سر حجاب نیست بلکه بر سر جمهوری اسلامی، قدرت نظام و استقلال است.
دعوا بر سر از دنیا رفتن یک دختر جوان و یا بر سر با حجاب و بدحجاب نیست. خیلی از کسانی که حجاب کامل ندارند، جزو هواداران جدی جمهوری اسلامی هستند و در مراسم مختلف شرکت میکنند. دعوا و بحث بر سر استقلال و ایستادگی و تقویت و اقتدار ایران اسلامی است.
9️⃣ این موضوع (فوت مهسا امینی) بهانه است.
اگر قضیه این دختر جوان هم نبود، بهانه دیگری بهوجود میآوردند تا امسال در اول مهر، در کشور ناامنی و اغتشاش ایجاد کنند.
🔟 نباید به اظهارنظر سلبریتیها اهمیت داد چون نظر مردم با آنها متفاوت است.
برخی چهرههای ورزشی و هنری هم موضعگیریهایی کردند. به نظر بنده هیچ اهمیت ندارد. روی این حساسیت نباید به خرج داد. جامعهی ورزشی ما جامعهی سالمی است. جامعهی هنری ما هم جامعهی سالمی است.
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
💭تصور کن مادری هستی...فرزندت را در آغوش گرفتهای و سوار ماشین به سمت مقصد در حال حرکت هستی...
👩🍼فرزندت شروع به بازی و دلبری میکند...به تازگی هفت ماهه شده و شیرینکاریهایش به اوج رسیده...با چشمهایش...با دست و پا زدنهایش...با کلمات نامفهومی که فقط تو معنی آن را میدانی...حسابی دلبری میکند... حسابی مشغول بازی کردن و خنداندن کودکت هستی....
☄صدایی وحشتناک....گیجی...خون...صدای جیغ...
به خودت که آمدی سراغش را میگیری...او را در آغوشت میگذارند...با بدنی پر از خون و ترکش...و چشمی که ترکش به آن اصابت کرده...
.
فقط چند ثانیهای به حال این مادر فکر کن...
.
🔴این مادر و فرزند به کدامین گناه به این درد دچار شدهاند؟
.
.
⁉️ای کسانی که دم از آزادی و حقوق انسان میزنید...آیا این کودک در مسلک شما انسان نیست؟
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
13.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️واکنش مردم به بدل رهبری!
گزارشی جالب و قابل تأمل! حتماً ببینید
🔹حضور رهبر انقلاب در جمع افسران دانشگاه امین نه تنها پیامهای مهمی را به دنیا مخابره کرد بلکه یک موج سواری گسترده را خنثی کرد.
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
▪️به مناسبت شهادت امام حسن عسکری (ع)؛
🔴 "عسکری" صحیح است یا "عسگری" !؟
1. عسگری به معنای عقیم و بیدانه است؛ همانطور که انگور عسگری به جهت بی دانه بودنش به این نام مشهور شده است. لذا دشمنان از این شهرت برای اثبات عقیم بودن امام و عدم وجود امام زمان استفاده میکرده و میکنند!
2. در حالیکه عسکر محلهای بوده در شهر سامرا که لشکرگاه و محل توقف سپاه خلفای عباسی در آنجا قرار داشت.
3. خلفای عباسی برای زیر نظر داشتن فعالیتهای فرهنگی، علمی و سیاسی امام هادی(علیه السلام)، آن حضرت را در سال 236 ه.ق از مدینه به سامرا انتقال و در محله عسکر سکونت دادند. چون امام حسن عسکری (علیه السلام) و پدر بزرگوارش امام هادی(علیه السلام) در محله عسکر قرارگاه سپاه در شهر سامرا زندگی میکردند، به « #عسکری » لقب یافتند و این لقب مشترک بین آن حضرت و پدرشان امام هادی(علیه السلام) است و آنها را عسکریین گفتهاند.
4. اگر بنا بود این لفظ به (گاف) نوشته یا تلفظ شود، باید امام هادی نیز عقیم میبود و از نعمت فرزند محروم تلقی میشد.
5. از سوی دیگر عسکر لفظی عربی است و اصولا در زبان عربی حرف گاف وجود ندارد. پس آنچه صحیح است، عسکری (با کاف) است، نه عسگری (با گاف).
6. در به وجود آمدن شایعه عقیم بودن حضرت، عوامل مختلفی چون خلفای عباسی، جعفر کذاب و فردی به نام زبیری تاثیری بهسزا داشتند.
7. شایسته است با بازنشر این مطلب در ترویج کلمه صحیح عسکری به جای عسگری کوشش نماییم.
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
🔴پاسخ به #شایعه «نهم ربیع الاول سالگرد قتل خلیفه دوم و عید الزهرا!»
⛔️متن شایعه⛔️
" نهم ربیع الاول روز جشن عیدالزهراء و قتل عمر بن خطاب مبارک "
✅پاسخ شایعه✅
1. هیچ منبع معتبری نهم ربیع الاول را سالگرد قتل عمر بن خطاب، خلیفه دوم ذکر نکرده است!
2. منابع تاریخی متعددی آورده اند که خلیفه دوم در روز ۲۳ ذوالحجة سال ۲۳ هجری توسط "فیروز" ملقب به "ابو لؤلؤ" مجروح گشت و سه روز بعد یعنی ۲۶ ذوالحجه کشته شد.
3. بنا بر قولی "عمر بن سعد" فرمانده سپاه ابن زیاد در کربلا، در روز نهم ربیع الاول کشته شده که تشابه نام او با خلیفه دوم، موجب نسبت دادن این روز به قتل خلیفه دوم گردیده است!
https://fa.abna24.com/cultural/archive/2014/12/31/661887/story.html
4. مراسمی به نام عیدالزهرا مستند تاریخی نداشته و مراجع بزرگ شیعه نیز این مراسم را خرافه و موجب تفرقه و آسیب میان مسلمانان می دانند!
bit.ly/2hjpGZs , bit.ly/2hjyUoL
5. روز نهم ربیع الاول مصادف با آغاز امامت صاحب الزمان (عج) می باشد و غالب مراسم سرور شیعیان به این دلیل بوده است.
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
🔴 «عیدالزهرا» صحت یا خرافه؟! مطلبی جامع و روشنگرانه بهمراه فتاوای مراجع
1. روز نهم ربیعالاول نزد شیعیان جایگاه خاصی دارد، چرا که این روز را یکی از اعیاد مهم تلقی کرده و به خاطر سالروز آغاز امامت امام زمان(عج) به شادی میپردازند.
متاسفانه گهگاهی دیده میشود که بعضی از افراد جاهلانه یا عامدانه بیان میکنند که در چنین روزی خلیفه دوم کشته شده و داستانسراییهای بسیاری هم در زمینه دارند؛ افسانههایی که بیشتر توسط دشمنان اسلام و برای دامن زدن به اختلافات مذهبی میان شیعه و سنی ساخته میشود. عالمان دینی بر خرافهبودن این موضوع تأکید دارند و آن را موجب دامن زدن به اختلافات مسلمانان میدانند.
2. رهبر معظم انقلاب در روز 27 آذر سال 1387 با بیان اینکه نباید به خاطر دفاع از شیعه به آتشافروزی میان غیر شیعه شتاب داد، تصریح میکنند: «این جور نباشد که کسى از یک گوشهاى خیال کند، دارد از شیعه دفاع میکند و تصور کند دفاع از شیعه به این است که بتواند آتش دشمنى ضد شیعه و غیر شیعه را برانگیزد، این دفاع از شیعه نیست؛ این دفاع از ولایت نیست، اگر باطنش را بخواهید، این دفاع از آمریکاست؛ این دفاع از صهیونیستهاست».
http://bit.ly/2hjwoPa
3. مرگ خلیفه دوم اواخر ذیالحجه یا اول محرم است!
از لحاظ تاریخی چه شیعه و چه سنی تاریخ مرگ خلیفه دوم را نهم ربیع نمیدانند، طبق روایات تاریخی «عمر بن خطاب» اواخر ذیالحجه یا اول محرم فوت کرده است.
توضیحات بیشتر:
http://bit.ly/2hjvz8W
http://bit.ly/2hjvKRO
4. بنابراین برخی جشنهای نهم ربیع خرافه بوده و این رسم غلطی است، لذا با توجه به بحث بیداری اسلامی و اینکه نگاه ملتها به سوی ایران است، دامن زدن به آن، کار اشتباهی است و در این شرایط نیاز به وحدت بیش از گذشته احساس می شود.
5. باید در ایام ربیع از آن خرافهها که مخالف دیدگاههای امام(ره) است، پرهیز و جایگاه واقعی امامت را برای جامعه اسلامی تبیین کنیم. عیدالزهرای واقعی ما شیعیان تبیین جایگاه امامت و ولایت حضرت مهدی(عج) است، و خشنودی آن حضرت در این است که ما این جایگاه رفیع امامت را برای جامعه خود تبیین کنیم و از مباحثی که تفرقه بر انگیزند پرهیز کنیم.
6. ماجرای قتل خلیفه دوم در این روز دسیسه دشمنان بوده که میخواستند با مطرح کردن آن در این روز مردم را از اصل امامت و مهدویت دور کنند.
نباید از اصلی که بارها در کتابهای تاریخی شیعه و سنی بر آن تأکید شده است، غفلت کرد. در کتابهای تاریخی شیعه و سنی نیز تاریخ مرگ خلیفه دوم اواخر ذیالحجه و اول محرم ذکر شده است، این منابع تاریخی عبارتند از: «تاریخ الیعقوبى»، «التنبیه والإشراف»، «مروج الذهب»، «الفتوح»، «مسارّ الشیعه»، «الإمامة والسیاسة»، «أنسابالأشراف»، «الطبقاتالکبرى» و «تاریخالطبری».
همچنین در سیره اهلبیت(ع) تأکید بر مدارا با اهل سنت صورت گرفته است، چنان که در کتابهایی نظیر «المحاسن للبرقی»، «الکافی»، «تفسیر العیاشی»، «بحارالانوار» و «مستدرک الوسایل» به احادیثی بر میخوریم که بر اصل وحدت مسلمانان اذعان دارند.
7. و اما هشدارهای علما و مراجع:
🔹رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنهای: هرگونه گفتار یا کردار و رفتارى که در زمان حاضر سوژه و بهانه به دست دشمن بدهد و یا موجب اختلاف و تفرقه بین مسلمانان شود شرعاً حرام اکید است.
🔸آیت الله سیستانی: ایجاد تفرقه حتی به اندازه یک کلمه یا نصف کلمه جایز نیست.
🔹آیت الله بهجت (ره): کسی که وحدت مسلمانان را نخواهد، مسلمان نیست... چه بسا این جشنها موجب اذیت و آزار و یا قتل شیعیانی که در بلاد و کشورهای دیگر در اقلیت هستند گردد در اینصورت اگر یک قطره خون از آنها ریخته شود ما مسبب آن و یا شریک جرم خواهیم بود. "
🔸آیت الله شبیری زنجانی: جای تأسف است که میبینیم جریاناتی این فاصله را زیاد میکنند.
🔹آیت الله وحید خراسانی در درس خارج فقه، با نهی از بیاحترامی به خلیفه دوم اهل سنت، از شاگردان خود خواست همانند گذشته، از توهین به خلفای اهل سنت پرهیز کنند.
ادامه و منبع فتاوا:👇
http://bit.ly/2hjpGZs
http://bit.ly/2hjyUoL
لطفا جهت #روشنگری منتشر کنید🌺