هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
🔴سوال:آیا امام حسین حج تمتع رو رها کرد و حج رو ترک کرد و روانه عراق شد؟
آیا این گناه نیست؟
♦️پاسخ:این سخن كه امام حسین (ع)حجّ خود را نیمه تمام گذاشت، سخن نادرستی است؛ زیرا امام در روز هشتم ذی حجه «یوم الترویه» از مكّه خارج شد.
📚الکافی ج4 ص535
📚لهوف ص124
♦️در حالیكه اعمال حجّ كه با احرام در مكّه و وقوف در عرفات شروع میشود از شب نهم ذی حجه آغاز میشود.
♦️ بنابراین، امام اصولاً وارد اعمال حج نشده بود، تا آن را نیمه تمام گذارد.آنچه لازم است اینکه هر کس وارد حرم می شود باید مُحرِم شود و بعد به شرط انجام اعمال عمره می تواند از احرام خارج شود. و قطعا امام در مدت حضور چند ماهه خود در مکه عمره را انجام داده بودند. و حتی شاید بارها و بارها از احرام خارج شده و مجددا محرم شده و عمره دیگری انجام داده باشند.و این مطلب در منابع روایی به صورت مکرر بیان شده است .
♦️امام صادق علیه السلام فرمودند:
" شخصى كه عمره بجا می آورد هر گاه از عمره فراغت حاصل كند هر جا كه بخواهد می تواند برود. زیرا امام حسین علیه السلام در ماه ذى حجة عمره بجاى آورد و در روز ترویه متوجه عراق شد در صورتى كه مردم متوجه منا شده بودند. عمره در ماه ذى حجه براى كسى كه قصد حج را ندارد مانعى نخواهد داشت."
📚الکافی ج4 ص535
📚وسایل الشیعه ج14 ص311
♦️از این رو، امام با انجام عمره، می توانستند از احرام خارج شوند و ایشان اصلا حج تمتع را شروع نکرده بودند، تا آن را نیمه کاره رها کنند.آنچه صحیح است و باید بیان نمود، این است که امام برای حفظ حرمت حرم، و جلوگیری از ترور ایشان در مکه، به تمتع نپرداختند. و حفظ حرمت حرم، مهم تر از انجام تمتع بود.
📚لهوف ص82
📚کامل فی التاریخ ج2ص565
♦️از نظر فقهی نیز تبدیل احرام حج به عمره صحیح نیست و کسی که محرم به احرام حج است اگر نتواند حجش را به اتمام برساند تنها با قربانی کردن از احرام خارج می شود
📚تهذیب الاحکام ج12 ص349
♦️آیه الله سید محسن حکیم می آورد:
"این که در برخی از کتابهای مقتل امده است که امام حسین ( ع)عمره اش را به عمره مفرده تبدیل کرد که نشان می دهد ایشان عمره تمتع به جا آورده و از عمره مفرده عدول کرده است در برابر احادیث وارده از اهل بیت قابل اعتماد نیست"
📚مستمسک العروه الوثقی ج11 ص192
♦️بدیهی است که اگر دلیل قابل اعتمادی وجود داشت که امام حسین( ع) احرام حج را به عمره تبدیل کرده است فقها بر خلاف ان فتوا نمی دادند اما چنان که آمد نه تنها دلیلی بر این نکته وجود ندارد بلکه دلایلی بر خلاف ان نیز در دست است
📚دانشنامه امام حسین ج5 ص111
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
6.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وزارت آموزش و پرورش در بحران های عمیقی دست و پا می زند.
شب عید ۱۴۰۲ بحران این وزارتخانه به اوج رسید و پس لرزه های این بحران منجر به برکناری وزیر مربوطه شد.
حالا وزیر جدید که هنوز جوهر حکمش خشک نشده راهی سفر حج شده است!
⛔️ نظر امام خمینی (ره) درباره سفر حج مسئولان را در این ویدئو ببینید.
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینه افتخار من که باباجون شهید شدی
🎥 سرود فرزندان شهدا در دیدار با رهبر انقلاب
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
7.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 خاطرههای شهدا باید با زبان هنر زنده نگه داشته شود
🔸 رهبر انقلاب در دیدار خانوادههای معظم شهدا: من یک خطابی بکنم به کسانی که اهل هنرند، اهل رسانهاند، اهل نگارشند، قلم به دستند، شاعرند، نقاشند، هنرمندند. این خاطرهها را با زبان هنر بایستی نگه دارند. البته کارهای خوبی در این سالهای آخر اتفاق افتاده است، انجام گرفته است، خوب است این کتابها و بعضی از فیلمها، بعضی از کارهای هنری که انجام گرفته با ارزش است باید سپاسگزاری کنیم اما نسبت به آنچه که باید اتفاق بیفتد کم است ما تعداد شهدایمان زیادند هر کدام از اینها یک دنیایی هستند، هر کدام از اینها موضوع یک کار هنری با ارزشند، یا موضوع کار چند کار هنری؛ میشود فیلم ساخت، میشود کتاب نوشت، میشود نقاشی کرد دربارهی اینها، اینها را معرفی کرد به نسل جوان. این وظیفهی ماست. شما همسران شهید، پدر شهید، مادر شهید، اگر مراجعه کردند و خواستند که شما مصاحبه کنید امتناع نکنید.
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
🤲 اعمال شب عرفه
🌹شب نهم از شب های متبرک و شب مناجات با قاضی الحاجات است و توبه در آن شب مقبول و دعا در آن مستجاب است. و کسی که آن شب را به عبادت بسر آورد اجر صد و هفتاد سال عبادت را دارد. برای شب عرفه چند عمل وارد شده است:
۱- دعایی که که روایت شده هر کس آن را در شب عرفه یا در شب های جمعه بخواند خداوند او را بیامرزد:
«اَللّهُمَّ یا شاهِدَ کُلِّ نَجْوی وَ مَوْضِعَ کُلِّ شَکْوی وَ عالِمَ کُلِّ خَفِیَّةٍ وَ مُنْتَهی کُلِّ حاجَةٍ یا مُبْتَدِئاً بالنعمِ علی العِباد..»
۲- تسبیحات عشر را که در اعمال "روز عرفه" آمده است را هزار مرتبه خوانده شود.
«سُبحانَ اللهِ قبلَ کل احد و سبحان الله بعد کل احد...»
۳- دعاء اللّهُمَّ مَنْ تَعَبَّاَ وَ تَهَیَّاَ را که در روز عرفه و شب و روز جمعه نیز وارد است، خوانده شود.
۴- زیارت امام حسین علیه السلام و زمین کربلا و ماندن در آنجا تا روز عید تا آنکه از شر آن سال نگاه داشته شود.
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
🌹روز عرفه جایگاه ویژه ای در میان روزهای دیگر سال دارد به دلیل چند خصوصیت ویژه :
۱- روز اختصاصی دعا :
امام صادق علیه السلام : تَخَیَّر لِنَفسِكَ مِنَ الدّعاءِ ما أحبَبتَ واجْتَهِد ، فإنَّه (یَومَ عَرَفَة) یَوم دعاءٍ و مَسألَةٍ ؛ [1] هر چه مى خواهى براى خود دعا بخوان و [در دعا كردن] بكوش كه آن روز [روز عرفه] روز دعا و درخواست است.
2- روز عرفه هم پایه ماه مبارک رمضان :
امام صادق علیه السلام فرمودند: «مَنْ لَمْ یغْفَرْ لَه فِی شَهْرِ رَمَضانَ لَمْ یغْفَرْ لَه اِلی قابِلٍ اِلاَّ اَنْ یَشْهَدَ عَرَفَةَ» [2] ؛ کسی که در ماه رمضان بخشیده نشود، تا سال آینده بخشیده نمی شود، مگر اینکه [روز] عرفه را درک کند.
3- روز رهایی از بار سنگین گناهان :
امام على علیه السلام فرمودند: «مِنَ الذّنوبِ ذنوبٌ لاتغفَر إلاّ بِعَرَفَاتٍ» ؛ [3] برخى از گناهان جز در عرفات بخشوده نمى شوند .
4- روز همنوایی با امام حسین علیه السلام :
بهره کامل و کافی از روز عرفه وقتی نصیب ما می شود که در عصر روز عرفه، دعای امام حسین علیه السلام، در روز عرفه را هم صدا و همنوا با ایشان زمزمه کنیم، دعایی که فراز به فراز آن مرتبه ای عالی از عرفان و معنویت است، امام حسین علیه السلام هنگام این دعا در صحرای عرفات با چشمانی اشکبار و در نهایت خضوع و خشوع بوده اند.
چقدر خوب است که با تأسی از ایشان به درگاه خداوند تبارک و تعالی رو کنیم، و با ادب امام حسین علیه السلام و با عبارات جاری شده بر زبان مبارک ایشان با خداوند خود راز و نیاز کنیم، دعای عرفه یک دوره کامل خودشناسی و خداشناسی است .
♦️عصر روز عرفه فرصت هم صدا شدن با امام حسین علیه السلام است، بیایم برای ساعاتی همه دل مشغولی های خود را فراموش کنیم و سرتا پا توجه شویم در مضامین والای دعای عرفه، تا لذت یک مناجات عاشقانه را درک کنیم، تا ادب چگونه دعا کردن را از حضرتش بیاموزیم، و باشد که به حرمت امام حسین علیه السلام همه دعاهای ما به اجابت برسند و در پایان روز عرفه با قلبی پر از نورانیت و معنویت ، و دل و جانی پر شور از نوید استجابت ، راهی فرداهای روزگارمان شویم
♦️از لحاظ سند دعاي عرفه از سالار شهيدان اباعبدالله الحسين(علیه السلام) ميباشد. بشر و بشير فرزندان غالب اسدي ميگويند ما در روز عرفه در عرفات خدمت امام حسين( علیه السلام) بوديم. حضرت از خيمه به همراه اهل بيت، فرزندان و شيعيانشان خارج شدند و ايستادند در سمت چپ كوه (جبل الرحمة) در زير آسمان و دستهاي خود را با حالت خشوع مقابل صورت گرفتند و اين دعا را خواندند.
♦️و اما اين كه اين دعا مربوط به همان سالي باشد كه حضرت به كربلا رفتند به نظر ميرسد اين گونه نباشد. بنا به آن چه در برخي مقتلها و در روايتي از امام صادق( علیه السلام) آمده است امام حسين( علیه السلام) در آن سال حجّشان را تبديل به عمره كردند و در روز هشتم ذي الحجه و طبق نقلي در ششم ذي الحجه به سمت عراق حركت كردند.[4]
📚پی نوشت :
[1].(التهذیب الأحكام ، ج 5 ، ص 182)
[2].( دعائم الاسلام ج 1 ، ص 269 )
[3].(دعائم الاسلام ، ج 1 ، ص 294 )
[4].(بحار، ج 45، ص 85 - 86).
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
📂دعای شناخت و معرفت
🌷 مام صادق(علیه السلام) به زراره فرمود:👇
اگر زمان غيبت رادرك كردى اين دعارا بخوان:
🔸«اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَكَ لَمْ اَعْرِف نَبِيَّكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَكَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دينى»
❣خدايا خود را به من بشناسان، زيرا اگر خود را به من نشناسانى فرستادهات را نشناختهام،
🌼 خدايا فرستادهات را به من بشناسان، زيرا اگر فرستادهات را به من نشناسانى حجّتت را نشناختهام،
❣خدايا حجّتت را به من بشناسان، زيرا اگر حجّتت را به من نشناسانى، از دين خود گمراه میشوم.
📚 اصول كافى، جلد ۱
صفحه، ۳۳۷
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
📒احکام نماز
✳️معنای احتیاط
🔹پرسش 16 . احتیاط واجب و مستحب در رساله توضیح المسائل به چه معناست؟
1️⃣در جائی که مجتهد صریحاً فتوی ندارد بلکه میگوید احتیاط آن است که فلان گونه عمل شود این احتیاط را «احتیاط واجب» می گویند، و مقلّد یا👈باید به آن عمل کند و یا به مرجع تقلید دیگر «با رعایت الاعلم فالاعلم» مراجعه نماید
2️⃣ و امّا اگر فتوای صریحی داده مثلًا گفته است اقامه برای نماز مستحب ّ است سپس گفته احتیاط آن است که ترک نشود این را «احتیاط مستحب» می گویند، و مقلّد میتواند 👈به آن عمل کند یا نکند،
3️⃣ و در مواردی که میگوید «محل تأمّل» یا «محل ّ اشکال» است مقلّد میتواند عمل به احتیاط کند یا به دیگری مراجعه نماید، امّا اگر بگوید «ظاهر چنین است» یا «أقوی چنین است» این تعبیرها فتوا محسوب میشود و مقلّد باید به آن عمل کند.
🔸منبع سایت هدانا برگرفته از استفتائات مراجع
✅هدانا وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی | قویترین و بروزترین سایت احکام و استفتائات 10 مرجع
هدایت شده از کانون فرهنگی ، هنری شهدای نوقاب ۹۷
🏝پاداشِ منتظر 🏝
✨امام محمد باقر علیه السلام فرمودند:
بدانید که منتظرِ ظهورِ حضرت مهدی علیهالسلام پاداشش، همانند پاداش کسی است که روزها روزهدار و شبها متهجّد و شبزندهدار است...
📚الکافی ج ۱ ، ص۳۷۲
🙏🏼خدایا فرج مولایمان حضرت صاحبالزمان ارواحنافداه را بهحق مظلومیت امیرالمومنین علیهالسلام برسان.
🙏🏼خدایا ما را از چشم براهان واقعی حضرتش قرار ده و باقیماندهی عمر ما را در زمان ظهور ایشان مقدر بفرما.
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج