#واجب_است_بدانیم
💠فردی مغازه خود را برای ایجاد صندوق قرض الحسنه وابسته به مسجد وقف کرده و از دنیا رفته است و چندین سال است که آن مکان بسته مانده و در حال حاضر در معرض خرابی است، آیا استفاده از آن برای کارهای دیگر جایز است؟
🔻جواب: اگر وقف مغازه برای ايجاد صندوق قرض الحسنه در آن، محقق شده باشد، و فعلاً نيازی به ايجاد صندوق قرض الحسنه در آن مسجد نباشد، استفاده از آن برای صندوقهای قرض الحسنهای که وابسته به مساجد ديگر باشد، اشکال ندارد و اگر اين هم ممکن نباشد استفاده آن در هر کار خیری جایز است.
@MehreMaandegar
#نکات_قرآنی
💠خدا را همیشه ناظر خود ببینید
🔸اگر همراه شما یکی از افراد مهم باشد و شما کاملاً برایش احترام می گذارید و اخلاق او را می دانید که اگر فلان کار را جلو او انجام دهم بشدت ناراحت می شود و همیشه از شما قطع رابطه خواهد کرد ، آیا این کار را انجام می دهید ؟
❓راستی اگر او خدا خالق شما باشد چه می کنید ؟
@MehreMaandegar
پیام مقام معظم رهبری به ملیپوشان فوتبال ایران
⚽️دفتر مقام رهبری در تماس با مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان در روسیه، پیام رهبر معظم انقلاب به ملی پوشان فوتبال ایران را ابلاغ کرد.
⚽️متن پیام به این شرح است:«به تیم ملی ایران بگویید شما پیروز و سرافراز برگشتید. آفرین. انشاالله موفق باشید.»
@MehreMaandegar
15.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥فیلم/ عجیبترین کار خیر دنیا/ وام شرافتی بدون ضامن!
@MehreMaandegar
#حکایت
💠فایده راستگویی
🔹 روزی شاهزاده ای تصمیم به ازدواج گرفت. با یکی از دانایان شهرش در این باره مشورت کرد. دستور دادند که همه ی دختران شهر به میهمانی شاهزاده دعوتند.
🔸 شاهزاده در این جشن همسر خود را انتخاب می کند. دختر خدمتکار قصر از شنیدن این خبر بسیار ناراحت شد چرا که عاشق شاهزاده بود.
🔹اما تصمیم گرفت که در
میهمانی شرکت کند تا حداقل یکبار شاهزاده را از نزدیک ببیند.روز جشن همه در تالار کاخ جمع بودند. شاهزاده به
هر یک از دختران دانه ای داد و گفت کسی که بهترین گل را پرورش دهد و برایم بیاورد همسر آینده ی من خواهد
بود.
🔸 شش ماه گذشت و با اینکه دختر خدمتکار با باغبانان مشورت کرد و از گل بسیار مراقبت کرد ولی گلی در گلدان
نرویید. روز موعود همه ی دختران شهر با گلهایی زیبا و رنگارنگ در گلدان هایشان به کاخ آمدند. شاهزاده بعد از
اینکه گلدان ها را نگاه کرد اعلام کرد که دختر خدکمتکار همسر اوست. همه اعتراض کردند که شاهزاده کسی را
انتخاب کرده که در گلدانش گلی نبوده.
🔹شاهزاده گفت این دختر گلی را برایم پرورش داده که او را شایسته ی
همسری من می کند، گل صداقت.
همه دانه هایی که به شما دادم عقیم بودند و ممکن نبود گلی از آنها بروید.
@MehreMaandegar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مردم با تروریستها چگونه برخورد میکنند؟
@MehreMaandegar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 هشدار شهید بهشتی به روحانیون در حکومت:
🔻 طاغوت، طاغوت است؛ میخواهد تاجبهسر باشد یا عمامهبهسر
@MehreMaandegar
مهر ماندگار
#یار_مهربان @MehreMaandegar
#یار_مهربان
🔸رمان «خانهی لهستانیها» جدیدترین رمان مرجان شیرمحمدی است. داستان این کتاب که نویسنده در مصاحبهای گفته است آن را تحت تأثیر ماجراهای هاکلبری فین نوشته است، از زبان پسربچه چهارده سالهای روایت میشود که داستان دوران ده سالگیاش در خانه لهستانیها را بیان میکند.
🔸 زمانی که به همراه مادر و خاله و مادربزرگش در خانهای واقع در محلات جنوبی تهران به همراه چند خانواده دیگر زندگی میکرد.
🔸 داستان که از نظر زمانی در دوره پهلوی دوم میگذرد، تمرکزش بیشتر بر روی دنیای زنان، روایت گذشته و دغدغهها و ترسها و شیوه تصمیمگیری آنهاست که با لحنی شیرین و ساده از زبان پسربچهای (موردی که به نظر من نشان از هوشمندی و خلاقیت نویسنده است) بیان میشود که گاه دنیای پسرانهاش در تضاد با دنیای زنان بوده و گاه تحت تأثیر این زنها قرار میگیرد.
🔸 کتاب چند شخصیت مهم و کلیدی دارد که نویسنده به فراخور نقششان در داستان، سراغ آنها رفته و به توصیف آنها میپردازد. مهمترین و تأثیرگذارترین این شخصیتها خاله پری است، که اگرچه در چشم سایر اهالی زنی عجیب و غریب و دیوانه به حساب میآید، اما روی دیگر شخصیتش زنی باهوش، شجاع و کار درست است.
🔸 در کنار قصه ساده و روان خانهی لهستانیها که هر خوانندهای را راضی و خشنود از مطالعه کتاب میکند، شخصیت پردازی قوی هم مورد مثبت دیگری است که نویسنده به خوبی از عهده آن برآمده است.
🔹در قسمتی از پشت جلد کتاب خانهی لهستانیها آمده است:
🔹این رمان داستان آدمهایی است ساکن خانهای بزرگ در جنوب تهران، خانهای بازمانده از سالهای دور. داستان در زمان پهلوی دوم میگذرد و قصهی آدمها و رازهایی که هر کدام در سینه خود دارد موضوعی میشود برای روایتهای نویسنده. در این خانه که هرکس اتاقی اجارهای دارد، عنصرِ «ندار بودن» گره خورده با گذشتهای وهمآلود که باعث شده ماجراهای خاص و حتا خشنی رقم بخورد. خانهی لهستانیها مملو از تکههای احساسی و روایی است که در آن میتوان ردِپای هراسِ از رها شدن در دل شهر را درک کرد. قصهای از زنهایی که این خانه دنیای شخصیشان است و اگر کسی به این دنیا تعدی کند سرنوشتِ چندان خوبی در انتظارش نیست…
🔹 جملاتی از متن رمان خانهی لهستانیها
🔹 مادرم یک چیزی بین بانو و خاله پری بود. سختی زندگی امانش را بریده بود، ولی جز تحمل کاری نمیکرد. راضی به قضا و قدر نبود، ولی باهاش هم نمیجنگید. گیر زندگی افتاده بود و زندگی هم حالش را جا آورده بود.
🔹دلشاد خانم میگفت آدمیزاد باید قدرشناس باشد و وقتی خدا بهش چیزی بخشید، او هم به مردم ببخشد. یکی از چیزهایی که دلشاد خانم به مردم میبخشید خندههای بلند و از ته دلش بود. دلشاد خانم با خندههاش دل مردم را شاد میکرد و من عاشق روزهایی بودم که دلشاد خانم با آن لباس گل دار و روسری حریر و بوی عطری که میداد، به خانهی لهستانیها میآمد.
📚مشخصات کتاب
🔻عنوان: خانهی لهستانیها
🔻نویسنده: مرجان شیرمحمدی
🔻انتشارات: چشمه
🔻تعداد صفحات: ۲۰۹
🔻قیمت چاپ سوم – پاییز ۱۳۹۶: ۱۹۰۰۰ تومان
@MehreMaandegar
#نکات_تربیتی
💠اگر والدین بدانند...
🔸 اگر کسی به شما بگوید شب تا صبح بالای سر فرزندت بنشین و روی پیشانی اش پارچه خیس بگذار، اگر فرزند سالم باشد، آیا شما حوصله اینکار را خواهید داشت؟
🔹 اما فرض کنید که فرزندتان تب شدید دارد و پزشک هم به شما گفته باید شب تا صبح بیدار بوده و از او مراقبت کنید. او دستور داده که دائم پارچه خیس کنید و روی پیشانی اش بگذارید.
🔸 پزشک هشدار داده اگر از فرزندتان غافل شوید ممکن است، تب او به قدری بالا برود که او تشنج کند. شما با شنیدن آثار این کار و خطرات غفلت از آن، همه وجودتان انگیزه و حوصله می شود و تا صبح با دقت تمام این کار را انجام می دهید.
🔹اگر والدین بدانند با آزاد گذاشتن کودک چه خدمتی در حق او کرده و با محدود کردنش چه جفایی به او نموده اند، گمان نمی کنم انگیزه و حوصله کافی برای آزاد گذاشتن او پیدا نکنند. . .
🔻كودكان همين چند سال را براي بازي وشادي وقت دارند.
🔸 اين تصور شماست كه كلاسهاي مختلف كودكتان را از خوشحالي كودكي دور نمي كند... زماني متوجه ميشويد كه هيچ راهي براي پس دادن كودكي آنها نيست.
@MehreMaandegar
مهر ماندگار
@MehreMaandegar
#خواندنیها
🔻 بیرانوند پسر دوست داشتنی ماست. اما الگو ساختن از او رویای دروغ سرمایه داری آمریکایی است. رویای درخشیدن برغم ناعادلانه ترین شرایط و از رفتگری بیرانوند و از یتیمی استیو جابز شدن.
🔸 نه! در جامعه ناعادلانه نود و نه درصد بیراوندها مثل علف هرزی گم میشوند و هیچ نمیشوند. به خاطر بیروانوندهای فراموش شده جامعه را عادلانه کنیم.
🔸 داستان بیرانوند، این پسر دوست داشتنی ایران، این خطر را هم دارد که این امید کاذب را در میان افراد در شرایط ناعادلانه و پر از تبعیض شان ایجاد کند که انها یعنی مستضعفین هم میتوانند با عبور از همه موانع ساختاری به قله ها برسند.
توضیح داستان بیرانوند، این پسر دوست داشتنی ایران، این خطر را هم دارد که این امید کاذب را در میان افراد در شرایط ناعادلانه و پر از تبعیض شان ایجاد کند که انها یعنی مستضعفین هم میتوانند با عبور از همه موانع ساختاری به قله ها برسند.
🔹ولی خطر این نوع نگاه، خطر این نوع رویای آمریکایی، فردگرایی بیشتر و تبدیل جامعه به اتم های جداگانه و افرادی غیرسیاسی شده ای است که هریک به دنبال موفقیت و بهبود وضعیت شخصی و فردی خویش است. در نهایت از هر صد نفر یک نفر لاتاری و بلیت بخت ازمایی را برنده میشود و وضع دیگران همانقدر که قبلا هم ناعادلانه بود، ناعادلانه میماند.
🔸 رویای آمریکایی یا رویای سیندرلا شدن یا رویای ورزشکاری از زاغه و حلبی اباد برخاسته، همان است که اجازه میدهد نسل بعد از نسل، بی عدالتیهای ساختاری را تحمل کنیم به این امید که ما قربانی و بازنده این بیعدالتی بنیانی نخواهیم بود و همسایه مان هزینه این بی عدالتی را خواهد داد. این امید غیرانسانی که دیگران میبازند و ما برنده این وضعیت جنگل مانند خواهیم بود که تنها قویترینها حق بقا و رشد دارند. وضعیتی که اگر کسی موفق نشد هم تقصیر خودش است و تنبلی و تلاش نکردن خودش و نه تقصیر شرایط غیرانسانی و ناعادلانه اقتصادی و اجتماعی.
🔹 بماند که در چنین وضعیتی بسیاری برای بیرانوند شدن حاضرند پای خود را روی شانه های دیگران هم بگذارند. جامعه ای که هر فرد برای تک ستاره موفق شدن و بیرانوند شدن خیز برمیدارد گاهی به جای قهرمان معصوم دروازه ملی ما، بابک زنجانی و خاوری تولید میکند.
🔸 اما نگاه ما در انقلاب اسلامی نه تک ستاره شدن که عادلانه کردن شرایط جمعی ما بود. یعنی در انقلاب ما چنان روح جمعی داشتیم که میدانستیم کامیابی و سعادت ما تنها بواسطه کامیابی و سعادت «همه» به دست می اید. یعنی کامیابی ما وقتی بوجود می اید که اصلا مناطق محرومی باقی نماند که حالا یک نفرشان بخواهد ستاره شود.
🔹انقلاب ما را از رویای آمریکایی سیندرلا شدن و رویای دستفروشی که میلیاردر میشود بیدار کرد و ما خواهان زیر و رو کردن تمامیت وضعیت و کلیت شرایط تبعیض شدیم ولی بعد از چند کش و قوس انگار دوباره به خواب رفتیم و به بیعدالتی خو کردیم.
🔸پانوشت: داستان چگونه بیرانوند شدن مهم است. اما نه برای الگو شدن. که برای شرمگین شدن. اینکه برغم انقلاب هنوز مناطق محروم داریم و اینقدر امکانات در کشورمان نامتوازن توزیع شده است.
@MehreMaandegar
💠پاسخی ساده به یک شبهه فراگیر
◀️سوال:
🔻 چرارهبری کاری نمیکنه که اقتصادوسیاست به مشکل نخوره همه جادارن رهبرومقصرمیکنن که چراکاری انجام نمیده
🔺جواب:
🔸 اگر قرار باشه رهبری همه کارهای مملکت رو انجام بدن پس اصلا براچی انتخابات برگزار میکنیم و نماینده مجلس و رئیس جمهور انتخاب میکنیم
🔹 رهبری اسمش روش هست رهبری و هدایت میکنند و مسیر کلی رو نشون میدن
🔸مثلا الان برای اصلاح اقتصاد کشور مسیر حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی رو نشانه گذاری و ابلاغ کردند
🔹ما مردم باید بوقت انتخابات افرادی رو انتخاب کنیم که در مسیر رهبری خوب حرکت کند.
@MehreMaandegar
#نکات_تربیتی
💠خانم ها بخوانند
🔹 یکی از اشتباهات رایج خانوم ها این است که تلاش می کنند شخص دیگری باشند
🔸مردها معمولا جذب زنانی می شوند که قابل اعتماد و اصیل باشند و کسانی که برای خوشحال کردن دیگران وانمود نمی کنند که شخص دیگری اند.
🔹هیچ وقت نباید به کسی اجازه دهید که شما را تغییر دهد! اگر می خواهید تغییری در خود و رفتارتان دهید، این شما هستید که باید تصمیم گیرنده باشید نه کس دیگری. هیچ وقت وانمود نکنید فرد دیگری هستید! یک مرد به خاطر شخصیت فوق العاده ای که هستید شما را دوست خواهد داشت، نه به خاطر اینکه شما فردی هستید که فکر می کنید او می خواهد.
@MehreMaandegar