#واجب_است_بدانیم
🔻قسمت سوم
6 قانون گذار نيز براى حمايت از نهاد مهم خانواده و جلوگيرى از انحرافات اجتماعى، از نظريه « تشريک در ولايت » ، که نظريه حضرت امام و ساير فقهاى معاصر است ، پيروى کرده و در ماده 1043 قانون مدنى چنين مقرّر مى دارد : « نکاح دختر باکره اگر چه به سن بلوغ رسيده باشد ، موقوف به اجازه پدر يا جد پدرى اوست و هرگاه پدر يا جد پدرى بدون علت موجّه از دادن اجازه مضايقه کند اجازه او ساقط و در اين صورت دختر مى تواند با معرفى کامل مردى که مى خواهد با او ازدواج نمايد و شرايط نکاح و مهرى که بين آنها قرار داده شده پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنى خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نمايد » .
🔸 برخى از حقوقدان ها در توجيه اين پيروى گفته اند : « قانون مدنى از اين نظر ( راه ميانه ) پيروى کرده است تا هم رعايت شخصيت نوجوان در انتخاب همسر آينده خود بشود و هم پدر بتواند از ازدواج نامناسب او جلوگيرى کند ، آميزه اى از عشق و تجربه ، استوارى نکاح و سعادت دختر را تضمين کند » .
7 حدود و اختيارات اذن ولى در امر ازدواج تمامى فقهايى که اجازه « ولى » را در اولين ازدواج دختر معتبر دانسته اند، (خواه به نحو استقلال و خواه به شکل تشريک ) ، معتقدند که اعتبار اذن « ولى » ، تنها در صورتى است که وى بدون علت موجّه و دليل منطقى ، از دادن اجازه دريغ ننمايند ، اگر چنانچه با وجود خواستگار شايسته و هم کفو و تمايل متقابل دختر ، « ولىّ » از اعطاى اذن خوددارى ورزد ، اجازه او ساقط مى گردد . اين عمل را در اصطلاح فقهى « عضل » گويند که به معناى منع است . صاحب عروه در اين زمينه مى فرمايد : « اذا عضلها الولى ، اى منعها من التزويج بالکفو مع ميلها سقط اعتبار اذنه . . . » « در صورتى که « ولى » دختر را از تزويج با همتايى که وى نيز تمايل دارد ، منع نمايد ، اذن او اعتبار نداشته و ساقط مى گردد ».
8 همچنين در مواردى که پدر و يا جد پدرى غايب باشند و يا به علتى محجور و تحت قيموميت اشخاص ديگرى قرار داشته باشند ، طبق نظريه فقها ، دختر حق دارد آزادانه ازدواج کرده و اجازه افراد ديگرى مانند قيم و مادر و . . . لازم نخواهد بود .
9 سخن اين نيست که پدر ممکن است اشتباه نکند بلکه همواره ضريب خطا را بايد در نظر گرفت . طبيعى است که خطاى افراد مجرّب کمتر از خطاى افراد بى تجربه است . در وضع قانون هميشه حالت اکثرى اصل قرار داده مى شود و براى مصاديق استثنا حکم خاص را در نظر مى گيرند . پدر علاوه بر علاقه شديد که به فرزندان و مصالح دخترانش دارد ، چون از جنس فردى است که خواهان ازدواج با دختر مى باشد ، مردان را بهتر مى شناسد و به ويژگى ها و خصوصيات آنان آگاهى دارد . لذا در ازدواج دخترى که تجربه زندگى مشترک با يک مرد را ندارد ، مشورت و خردپذيرى او با ضمير احساسات و عواطف دختر ، جلو بسيارى از آسيب ها و خطرات احتمالى را مى گيرد .
@MehreMaandegar
1_32492466.mp3
2.25M
🔈 #صوت |دعای رهبرانقلاب در پایان مراسم اربعین سیدالشهدا (ع). ۹۷/۸/۸
@MehreMaandegar
#خواندنیها
💠 نقش ما در دین گریزی دیگران
🔸 نقل شده است که شیخ محمد بافقی یزدی، مدتی بسیار می گریست. شاگردانش پرسیدند:استاد مدتی است زیاد متأثر و گریانید، چرا؟
🔹 گفت: گریه ام برای دین است که این همه در دنیا غیرمسلمان و بی دین درست کرده ایم؟! پرسیدند:چه ربطی دارد؟ شما چه نقشی در بی دینی دیگران داشته اید؟
🔸گفت:عملکرد ناشایست و رفتار ناصحیح و گفتار نامطلوب ما باعث شده این همه غیرمسلمان به اسلام روی نیاورده و در راه نادرست خود گام بردارند، اگر ما شیعیان حضرت علی علیه السلام به راستی به آموزه های دینی خود عمل می کردیم؛ یک غیرمسلمان در دنیا باقی نمی ماند. همه مسلمان می شدند.
🔹چرا که انسان ها بر اساس فطرت خود، عشق، محبت، صحبت، عدالت، ظلم ستیزی، صداقت و معنویت که در اسلام وجود دارد را می ستایند. اگر ما به اسلام عمل می کردیم همه مسلمان می شدند.
@MehreMaandegar
13.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥طرح حفظ قرآنی 1452
#تیزر
@MehreMaandegar
#بخوانیم
مواظب همدیگه باشیم !
از یه جایی به بعد... دیگه بزرگ نمیشیم؛ پیر میشیم
از یه جایی به بعد... دیگه خسته نمیشیم؛ می بُرّیم
از یه جایی به بعد... دیگه تکراری نیستیم؛ زیادی هستیم...!!
پس قدر خودمون، خانواده مون، دوستانمون، زندگیمون و کلا حضور خوشرنگمون رو تو صفحهی دفتر وجود بدونیم...
محبت تجارت پایاپای نیست؛
چرتکه نیندازیم که من چه کردم و تو در مقابل چه کردی!
بی شمار محبت کنیم...
حتی اگر به هر دلیلی کفه ترازوی دیگران سبک تر بود.
✅ @mehremaandegar