📌وفات عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها
🔹حضرت زینب کبری (س) را تجسم و نماد صبر جمیل نامیدهاند. مقاومت در راه پاسداری از حریم دین، کنترل نفس خویش، در برابر ناملایمات و ضعف نشان ندادن در مقابل دشمن را از ویژیگیهای حضرت زینب (س) نام بردهاند.
🔸امام موسی صدر در مورد حضرت زینب (س) فرمودند: «نقش قهرمانانه حضرت زینب در برابر ماست. ما به این زن احترام میگذاریم و او را بزرگ میداریم. همانگونه که مرد میتواند حسین علیهالسلام باشد، زن مسلمان نیز میتواند زینب (س) باشد. اگر امام حسین (ع) نمونهای است برای قهرمانان و کمالی است برای مردان. زینب (س) نیز نمونهای است برای زنان. آنچنان که مرد مسلمان میتواند قهرمان و مجاهد باشد، زن مسلمان نیز میتواند قهرمان و مجاهد باشد.»
🔹مشهور تاریخ وفات را در ۱۵ رجب سال ۶۲ در ۵۷ سالگی میدانند و در مورد محل دفن سه دیدگاه مطرح است:
➖دیدگاه اول: مشهور این است که قبر حضرت زینب (س) در شام است. این مکان اکنون در جنوب دمشق قرار دارد و به سبب وجود حرم این بانوی بزرگوار، این منطقه «شهرک السیده زینب» نام گرفته است.
➖دیدگاه دوم: برخی از مورخان مقبره زینب (س) را در مصر دانستهاند. این مکان که به مقام حضرت زینب یا مسجد السیده زینب مشهور است، در منطقه سیده زینب قاهره قرار دارد.
➖دیدگاه سوم: قبرستان بقیع در مدینه را محل دفن ایشان دانستند.
#تقویم_تاریخ
#رجب_۱۵
#وفات_حضرت_زینب_علیها_سلام
▶️@Menbarvaezin
آیت الله جوادی آملی .mp3
6.91M
🎙#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
«شرح کلام حضرت زینب سلام الله علیها:ما رأيت إلاّ جميلاً»
▶️@Menbarvaezin
12.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شرح حدیث زندگی
📍قسمت نوزدهم
🔹شرح حدیث ابتدای درس خارج فقه مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)
موضوع: پیامبر اکرم صلاللهعلیهوآلهوسلم از شش خصلت به خدا پناه می برد
🗓۱۳۹۷/۰۲/۲
#حدیث_زندگی
#کلام_معصوم
▶️@Menbarvaezin
📌تغییر قبله از بیت المقدس به سوی کعبه بنابر قول مشهور
🔹 تغییر قبله واقعهای که در آن قبله مسلمانان از مسجد الاقصی به سمت کعبه تغییر یافت. در ۱۵ رجب سال دوم هجری و پس از نزول آیه ۱۴۴ سوره بقره رخ داد.
🔸 بنابر نقل بیشتر تاریخنویسان، تغییر قبله در مسجدی در مدینه که بعد از تغییر قبله، نامش مسجد ذو قبلتین شد در بین نماز ظهر انجام گرفته است. چگونگی تغییرِ بیش از ۱۶۰ درجهای قبله در بین نماز جماعت، از مسائل قابل توجه در این واقعه است.
🔹بنابر نقل منابع اسلامی، پیامبر(صل الله علیه وآله) در مکه و سالهای نخست پس از هجرت در مدینه، به سوی بیتالمقدس نماز میگزارد؛ خداوند با نزول آیه قبله، ایشان را خشنود کرد و مسلمانان را به تغییر قبله به سوی کعبه فرمان داد.
🔸کعبه در آن سالها به صورت بتخانهای درآمده بود و نماز گزاردن به سوی آن، شبهه احترام به بتها را برمیانگیخت. همچنین قبله بودن بیت المقدس زمینه سرزنش یهودیان نسبت به مسلمانان را فراهم ساخته بود.
🔹آیه ۱۴۴ سوره بقره، حکم تغییر قبله را بیان کرده و به آیه قبله مشهور است. از آیات ۱۴۲، ۱۴۳ و ۱۵۰ سوره بقره نیز بعنوان آیه تغییر قبله یاد کردهاند. بعضی از مفسران آیات ۱۴۲ تا ۱۴۴ سوره بقره را از آیات تغییر قبله دانستهاند.
#تقویم_تاریخ
#رجب_۱۵
#تغییر_قبله_مسلمانان
▶️@Menbarvaezin
📌شهادت سیدمجتبی نواب صفوی
🔹سید مجتبی میرلوحی تهرانی متولد ۱۳۰۳ معروف به نواب صفوی روحانی شیعه، بنیانگذار و رهبر جمعیت فدائیان اسلام است.
🔸نواب دروس حوزوی مانند فقه، اصول و تفسیر را در تهران و سپس در نجف فرا گرفت. علامه امینی و سید حسین طباطبایی قمی از اساتید وی در حوزه علمیه نجف بودند. کتاب «جامعه و حکومت اسلامی» از آثار این شهید بزرگوار است.
🔹ایشان از پیشتازان مبارزات مسلحانه علیه حکومت پهلوی بود. قتل کسروی، عبدالحسین هژیر، علی رزمآرا و حسین علاء از جمله فعالیتهای سیاسی و مبتنی بر عقاید مذهبی نواب صفوی و فدائیان اسلام به شمار میرود. مخالفت با اقدامات دولت دکتر مصدق به دلیل، عدم عمل به احکام اسلامی از دیگر فعالیتهای وی بود که حبس را برای ایشان در پی داشت.
🔸 برخی از نویسندگان تاریخ، تلاشهای نواب صفوی و یارانش را در پیروزی جنبش ملی شدن صنعت نفت ایران موثر دانستهاند.
🔹نواب در دوران فعالیت سیاسی خود سفرهایی به اردن و مصر داشت که طی آن در دانشگاه الازهر سخنرانی کرده و با ملک حسین پادشاه اردن ملاقات داشته است.
🔸 نواب صفوی به عنوان رهبر فدائیان اسلام همراه با برخی از یارانش در ۲۷ دی ماه سال ۱۳۳۴ توسط رژیم پهلوی تیرباران و شهید شدند و در قبرستان وادی السلام قم به خاک سپرده شدند.
#تقویم_تاریخ
#دی_۲۷
#شهید_نواب_صفوی
▶️@Menbarvaezin
12.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نماهنگ بوی تربت
🎤 با نوای سید امیر حسینی
🔻چی بهتر از این که پا بذارم تو حرم
چی بهتر از این که سایته روی سرم
چی بهتر از این که فاطمه شد مادرم
▶️@Menbarvaezin
🍃 پيامبر خـدا صلى الله عليه و آله
إنّ الرَّجُلَ لَيَعمَلُ الحسَنَةَ فَيَتَّكِلُ علَيها و يَعمَلُ المُحَقَّراتِ حتّى يَأتِيَ اللّهَ و هُو علَيهِ غَضْبانُ، و إنّ الرجُلَ لَيَعمَلُ السيّئةَ فَيَفرَقُ مِنها يَأْتِي آمِناً يومَ القِيامةِ.
آدمى هست كه كارى نيك انجام مىدهد و بر همان تكيه مىكند و گناهانى نيز انجام مىدهد كه آنها را حقير مىپندارد،
اين شخص هنگامى كه با خداوند ديدار مىكند، خدا بر او خشمگين است؛
و آدمى هست كه كارى بد مىكند و سپس از آن دست مىشويد، چنين كسى در روز قيامت (از خشم خدا) در امان است.
📚 مكارم الأخلاق، ج۲، ص۳۶۷
▶️@Menbarvaezin
7.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📿 چجوری تند تند میشه رفت زیارت ؟
🎤استاد#شجاعی
▶️@Menbarvaezin