هدایت شده از حافظه تاریخی ایرانی
حمایت از فلسطین چه فایده ای برای ایران داشته است؟
آیا سیاست خارجی ایدئولوژیک جمهوری اسلامی در دفاع از فلسطین، باعث تضعیف ایران نشده؟
پاسخ به این پرسش ها و سوالات مشابه را در هشتمین قسمت از برنامه حافظه تاریخی ایرانی مطرح کرده ایم.
مشاهده از 👇
https://youtu.be/6dEwQo9xQiQ
🗓 روز جهانی قدس؛
آرمان بلند فلسطین؛ پاره ی تن جهان اسلام.
💠رهبر انقلاب
‼️اساساً تشکیل دولت صهیونیست در این نقطه از دنیای اسلام، با یک هدفِ بلند مدتِ استکباری بوجود آمد. اصلاً به وجود آوردن این دولت در این نقطه حسّاس که تقریباً قلب دنیای اسلام است - یعنی قسمت غرب اسلامی را که آفریقاست، به قسمت شرق اسلامی که همین خاورمیانه و آسیا و مشرق است، متّصل میکند و یک سه راهی است بین آسیا و آفریقا و اروپا - برای خاطر این بود که در بلند مدت، تداوم سلطه استعمارگرانِ آن روز که در رأسشان دولت انگلیس بود، بر دنیای اسلام باقی بماند و اینطور نباشد که اگر یک وقت دولت اسلامىِ مقتدری مثل دورانهایی از حکومت عثمانی، بوجود آمد، بتواند جلوِ نفوذ استعمارگران انگلیسی را در این منطقه بگیرد. لذا یک پایگاه برای خودشان درست کردند.
لذا طبق اسناد تاریخی، تشکیل حکومت صهیونیستی در آنجا، بیش از آنچه که آرزوی مردم یهود باشد، خواست دولت انگلیس بود. شواهدی وجود دارد که در همان زمان بسیاری از یهودیها اعتقادشان این بود که احتیاجی به این دولت نیست؛ این دولت به نفعشان نیست؛ لذا گریزان بودند. بنابراین، این یک آرزو و ایده یهودی نبود؛ بیشتر یک ایده استعماری و یک ایده انگلیسی بود. ۷۹/۹/۲۵
‼️تاریخچه فلسطین رابخوانید ببینید صهیونیستها این نقطه بسیار مهم خاورمیانه را با چه ترفندهایی بدست آوردند! اول رفتند زمینهای فلسطینیها را خریدند البته عدهای یهودی آنجا بودند و انگلیسیها آنجا قیمومیت داشتند، هدف اینبودکه آنجا را بگیرند. هدف را اول در آن کنگره بزرگ صهیونیزم درسال۱۸۹۷ مشخص کردند که باید فلسطین گرفته شود. برای انگلیسیها هم مهم بود که این نقطه را بگیرند. آنروز هنوز کشور عثمانی بود و انگلیسیها در این منطقه جای پایی نداشتند. بعداز جنگ جهانی اول عثمانی از هم پاشید و عراق و مصر و حجاز تحت قیمومت انگلیسیها درآمد. لیکن آنروزیکه بحث گرفتن فلسطین و گذاشتن یهودیها و صهیونیستها در آن مطرح شد، هنوز این خبرها نبود. برای انگلیسیها خیلی مهم بود که اینجا یک جا پا داشته باشند. بعد آنکه جنگ جهانی اول تمام شد، تقریبا آغاز حکومت پهلوی در ایران است. آنها در این مدت مقداری زمینهای فلسطینیها را خریدند و تعدادی از صهیونیستها را وارد کردند. بین یهودیها و مسلمین اختلافاتی بوجود میآمد. سربازان انگلیسی برای یهودیها بطور قاچاق اسلحه وارد کردند و جنگهای داخلی راه انداختند! نهضتهایی را که آگاهانه شروع شده بود را سرکوب کردند! بعدهم رسما در قسمتی از کشور فلسطین درسال ۱۹۴۸ یک دولت صهیونیستی درست کردند بعدهم درپی جنگهای مختلف درسال ۱۹۵۶ و ۱۹۷۴ بخشهای دیگر را از فلسطین گرفتند و فلسطین کنونی را تبدیل به دولت اسرائیل کردند! یعنی دولتی که براساس زور و ظلم و بیرون کردن مسلمانان و صاحبان خانه، در درجه اول، تحت کمک مستقیم انگلیسیها بوجود آمد! ۷۷/۱۰/۲۴
jahade_tabeini
🗓 روز قدس
رهبر انقلاب :
‼️مسئله فلسطین برای جمهوری اسلامی ایران یک مسئله تاکتیکی و استراتژیکی سیاسی نیست؛ یک مسئله ایمانی است! ۸۸/۱۲/۸
‼️بعد از حادثه حمله مغول و تهاجم صلیبیان، بزرگترین حادثهی تلخ و مرارتبار دنیای اسلام، ماجرای فلسطین است. ۶۳/۲/۱۶
‼️این کتاب سرگذشت فلسطین و کتب دیگری که درباره مسأله فلسطین است، بخوانید. ببینید صهیونیستها این نقطهی بسیار مهمِّ خاورمیانه را با چه ترفندهایی بهدست آوردهاند! ۷۷/۱۰/۲۴
‼️آقای هاشمی رفسنجانی، کتابی به نام «سرگذشت فلسطین» ترجمه کرد. از اولی که این کتاب درآمد، تقریباً اندکی پس از انتشار، تا پیروزی انقلاب، ممنوع شده بود. البته بارها چاپ شد؛ اما مخفیانه. در این کتاب چه بود که در ده کتاب دیگر دربارهی فلسطین نبود؟ درست توجه کنید! کتاب برای فلسطین که کم نبود. شما میدانید دیگر! لابد اغلب آقایان خواندهاید. بنده نیز همینطور دیدهام و خواندهام. شاید ده عنوان کتاب دربارهی فلسطین از این روشنفکران چپ و شبه چپ در جامعه وجود داشت؛ اما چون آن کتاب صبغهی اسلامی داشت؛ چون یک روحانی آن را ترجمه کرده بود؛ چون یک مبارز دینی آن را نوشته بود، از اول تا آخر ممنوع بود! کتابهای دیگری هم دربارهی فلسطین وجود داشت، و حتی بعضی به شدت علیه صهیونیستها بود. مثل کتابی که یک یهودی ضد صهیونیست نوشته بود. اما اصلاً روی اینها حساسیتی نبود. آزاد بود و مردم استفاده میکردند. اما این کتاب ممنوع بود! ۷۱.۹.۴
‼️بعضی اشخاص نمیتوانند حوادث جهان را درک کنند ولو عالم باشند، بنده سال۴۲ از طرف امام پیامی با موضوع خطر سلطه اسرائیل که بر همه اوضاع کشور مسط شده، برای جمعی ازعلمای مشهد بردم یکی از علمای معروف مشهد گفت آقای خمینی خیال میکند اسرائیل برهمه اوضاع مسلط شده؛ امام در سال ۴۲ سلطه اسرائیل را میدید اما آن عالم مدعی نمیدید، وقتی کسی چنین واقعیتی را نبیند قدم بعدی را هم نمیفهمد! ۷۳/۳/۴
‼️بعد از فاجعه فیضیه و نزدیک محرم ۱۳۴۲ بود که امام به من گفتند پیغامی از طرفشان برای همه علمای مشهد بدهم، آن پیغام اینبودکه آماده باشید برای مبارزه با یهود و صهیونیست چراکه دارند بر اوضاع کشور مسلط میشوند، رفتم مشهد و پیغام امام را دادم اما خیلی تحویل گرفته نشد تنها کسیکه پیغام را گرفت و عکس العمل نشان داد شیخ مجتبی قزوینی بود، لکن بعضی دیگران از جمله یکی از علما این تسلط صهیونیست را نمیدید، امام به رای العین میدید و بر روی شبکه نفوذ صهیونیست حساسیت داشت، لکن آن عالم میگفت این حرف توهم محض است اگر یک روزی برای من ثابت شود قیام خواهم کرد، این حرف یکی از علمای مشهد بود!
کتاب عبدصالح خدا ص۷۵
Jahade_tabeini
🔺اولین عکس ثبت شده از بیت المقدس
👈 نخستین عکس ثبت شده از بیت المقدس در سال ۱۸۴۴ (۱۷۶ سال قبل) توسط عکاس فرانسوی.
#عکسهای_تاریخی
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
17.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖥 کلیپ صوتی نادر🔺
🎙 آیت الله العظمی وحید خراسانی:
خدایا رژیم اسرائیل را ریشهکن بفرما...
👈 صوت سخنرانی جالب آیت الله وحید؛
حدود ۳۵ سال قبل درباره پایمردی ایران اسلامی در برابر استعمارگران، و آرزو برای ریشهکن شدن اسرائیل و پیروزی ملت لبنان.
20.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ بغض رهبر معظم انقلاب برای جای خالی حاج قاسم در روز قدس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
20_Makarem10_17542844_سبک زندگی قرآنی.mp3
5.37M
بیستم؛
«سبک زندگی قرآنی»
حجتالاسلاموالمسلمین
استاد #مؤیدی
رمضانیه 1401
برگرفته از سلسلهجلسات
شرح دعای مکارمالأخلاق
جلسه دهم | دقیقه هفدهم
~ 6 دقیقه | 5 مگابایت
🌸🌸🌸🌸🌸
مصباحیه ...
بیستم؛ «سبک زندگی قرآنی» حجتالاسلاموالمسلمین استاد #مؤیدی رمضانیه 1401 برگرفته از سلسلهجلسات شرح
نکاتی از مواعظ استاد #مؤیدی
در ویدیوکلیپ «سبک زندگی قرآنی»
یکم؛
پیشرفتهای علمی باید با تزکیه نفْس همراه باشد؛ در غیر این صورت، خطرِ بزرگِ از دست دادن و سوختن آخرت بسیار نزدیک است.
دوم؛
برای در امان ماندن از این خطر، آیه شریفه «وَ مَنۡ أَحۡسَنُ دِینࣰا مِّمَّنۡ أَسۡلَمَ وَجۡهَهُۥ لِلَّهِ وَ هُوَ مُحۡسِنࣱ» را که دستورالعملی سلوکی است، در طی شبانهروز دستکم یک بار خوانده و به پیام الهی در آن که خطاب به یکایک انسانهاست، توجه کنیم.
سوم؛
همه انسانها ــ برخلاف حیوانات ــ برای هدفی مشخص زندگی کرده و برای دستیابی به آن برنامهریزی و تدبیر میکنند؛ معنای دین و دینداری همین است. حال، در این آیه شریفه خدای متعال، دینِ آن کس را که هویّت نوری و وجودی خود را تسلیم خداوند کرده، زیباترین و به مقصود رسانندهترین دین معرفی میفرماید.
چهارم؛
تحقق این امر، به «وَ هُوَ مُحۡسِنࣱ» وابسته است. باید همیشه در این اندیشه بود که از «من» چه خیر و نفعی به دیگران میرسد؟ در حالی که غالباً انسان در این اندیشه است که از دیگران چه نفعی به او میرسد؛ که اگر جز این باشد، هیچ انگیزهای برای ادامه ارتباط با دیگران نخواهد داشت.
پنجم؛
سودخواهی کردن از دیگران دام شیطان است. در صورتی که شریعت اسلام توصیه فرموده تا انسان ارتباط با فقرا و نیازمندان (=کمنفعرسانترین) را برقرار داشته و با ثروتمندان (=پُرنفعرسانترین) کمتر معاشرت کند.
ششم؛
باید احسانکاری و منفعترسانی را در خود نهادینه کرد. درست مثل حاج قاسم سلیمانی که در زمان جنگ و جبهه، این حقیقت را در خود پایدار کرد. از همین روست که فطرتهای افراد (مسلمان و حتی گاه غیرمسلمان) نورانیت ایشان را درک و آن را تحسین میکنند.
هفتم؛
یکی دیگر از موقعیتهایی که انسان میتواند در آن «محسن» باشد، محیط خانواده است. در بگومگوهای خانوادگی (مثلا میان دو همسر) گاه کلام و رفتار یکی، باعث سرازیر شدن غمها در دل دیگری میشود. اول باید برای حل مشکل از طریق عقل و شرع اقدام کرد تا هر چه زودتر این ناراحتی پایان یابد. اما اگر یکی از آنان بر ادامه ناراحتیها پافشاری میورزد، باید دانست که پیروز کسی است که با زیرکی برای پایان بخشیدن به نزاع اقدام میکند؛ حتی اگر حق با او باشد! چرا که چنین شخصِ احسانکاری، مراقب است تا نهتنها بدزبانی و بدرفتار نکند، بلکه حتی بگومگوها را نیز ادامه ندهد.
هشتم؛
احسان کردن و نفع بخشیدن به دیگران، مصادیق بسیاری دارد. باید آن را به صورت عام در نظر گرفت. احسان کردن تنها در مصادیق مالی و پولی منحصر نیست. بلکه شاد کردن دلها (به هر طریقی) از نمونههای احسان است. خدا میداند شاد کردن یک دل، چه غوغایی در ملکوت ایجاد و چه طوفانی از رحمتهای ویژه خداوندی را به پا میکند؛ این حقایق پس از این عالم درک خواهد شد. این در حالی است که این مصادیقِ کوچکِ احسان، گاهی برای کننده آن ناچیز بوده و حتی آن را فراموش میکند. اما در واقع، در حسابرسی اخروی از میان انبوه عبادات بزرگ و برجسته که هر یک با عُجب، ریا و انواع ناخالصیها از بین رفته است، تنها این احسان، مورد پذیرش قرار میگیرد.