🔰ارتحال #سیدرضا_بهاء_الدینی(۱۳۷۶ ش)
🔶️سید رضا بهاءالدینی در ۹ فروردین ۱۲۸۷ش مصادف با ۲۵ صفر ۱۳۲۶ در قم به دنیا آمد. ایشان فقیه و معلم اخلاق و عرفان عملی و از شاگردان شیخ عبدالکریم حائری یزدی، سید محمد حجت، سید محمدتقی خوانساری و آیتالله بروجردی بود.
🔹️دروس سطح را نزد میرزا محمد علی ادیب تهرانی، میرزا محمد همدانی، آخوند ملا علی همدانی و سید صدرالدین صدر حاضر شد. وی در ۱۹ سالگی در درس خارج فقه و اصول شیخ عبدالکریم حائری حاضر شد و اجازه اجتهادش در ۲۵ سالگی توسط سید محمد تقی خوانساری صادر گردید.
🔸️از شاگردان دوره سطح ایشان : مرتضی مطهری، احمد جنتی، علی مشکینی، احمد آذری قمی، محمد فاضل لنکرانی، حسینعلی منتظری، سید مصطفی خمینی و شاگردان درس خارج: حسین حیدری کاشانی، احمدی یزدی
🔹️اما بخشی از درسهای اخلاقی و برخی مصاحبههای او، در دو کتاب «سلوک معنوی» و «نردبان آسمان» نگاشته شده است
🔸️بیشترین اشتغال و شهرت آیتالله بهاءالدینی، بحثها و درسهای اخلاقی عمومی یا خصوصی وی بود که تا روزهای آخر حیاتش ادامه داشت.
🔷️آیت الله بهاءالدینی در ۲۷ تیر ۱۳۷۶ش مصادف با ۱۲ ربیع الاول ۱۴۱۸ درگذشت و در حرم حضرت معصومه(س) در قم، بهخاک سپرده شد.
🗓۲۷ تیر ماه سال ۱۳۷۶
🏳رحلت فقیه عارف پارسا
🏳آیةالله سیدرضا بهاءالدینی
💠رهبرانقلاب :
‼️با تأسف و اندوه خبر یافتیم که عالم ربانی و فقیه عارف و پارسا حضرت آیتالله حاج آقا رضا بهاءالدینی (قدساللهروحه) دار فانی را وداع گفته و به جوار رحمت حق پیوسته است. برای حوزهی علمیهی قم و روحانیت معظم اسلام، این ضایعهیی بیجبران و فقدانی دردناک است. این عالم بزرگ از جملهی نوادری بود که همواره در حوزههای علمیه همچون ستارهی درخشان معنویت و عرفان، راهنمای خواص و مایهی دلگرمی و امید برجستگاناند. مقام رفیع اخلاقی و معنوی آن بزرگمرد، موجب آن بود که هر کلمه و اشارهی او چون برقی در چشم ارادتمندانش بدرخشد و دریچهیی به عوالم معنا بگشاید. مجلس او همواره معراج روح مستعد فضلای جوانی بود که میخواستند علم دین را با صفای عطرآگین عرفان دینی توأم سازند. معلم اخلاق و سالک الی الله بود، و صحبت نورانی و کلام راز گشای او، دل مستعد را در یاد خدا مستغرق میکرد!
‼️پیر مراد جوانان پاکباز جبهه و جنگ در دوران دفاع مقدس و شمع محفل بسیجیان عاشق بود، و بارها صفوف مقدم جبههها را با حضور خود نورانیت مضاعف بخشید. این عالم کهنسال و مراد و مقبول فضلاء و علما، عمر بابرکت و پرفیض خود را در بهشتی از پارسایی و زندگی زاهدانه، در کنج محقر خانهیی که دهها سال شاهد غنای معنوی صاحبش بود به سر آورد و بیاعتنایی حقیقی به زخارف ناپایدار دنیوی را که سیرهی همهی صاحبدلان برجستهی حوزههای علمیه است، درس ماندگار خود ساخت. همانطور که حیات مبارک آن اسوهی پارسایی و تقوا، در حوزه علمیهی قم برجسته و محسوس بود، ضایعهی وفات ایشان نیز در آن حوزه عظیمالشأن، بسی بزرگ و سنگین است. اینجانب این مصیبت دردناک را به حضرت بقیةالله الاعظم (ارواحنا فداه) و به همهی اعاظم و اعلام حوزههای علمیه و نیز به فضلای جوان و طلاب پاکنهاد و همهی دلهای سرشار از شور و شوق معنویت و حضور، و نیز به خاندان معظم و فرزندان مکرم و دیگر بازماندگان ایشان تسلیت میگویم و علو مقام روح مطهر آن عبد صالح را در درجات قرب، از حضرت حق متعال مسألت مینمایم. ۷۶/۴/۲۸
Jahade_tabeini
💥 #دعای_قنوت
♦️سالهای متمادی در قنوت عارف واصل آیت الله #بهاءالدینی آیات نورانی قرآن ودعاهای مرسوم را می شنیدیم،تااینکه ناگهان دعای قنوت ایشان تغییر کرد ودرقنوت نمازشان برای حضرت #مهدی(علیه السلام)این دعا را می خواندند:
🌷اللهم کن لولیک الحجه ابن الحسن صلواتک علیه وعلی آبائه فی هذه الساعه وفی کل الساعه،ولیاوحافظ وقاعداوناصراودلیلا وعینا،حتی تسکنه ارضک طوعاوتمتعه فیهاطویلا🌷
♦️روزی در محضر آقا از تغییر رویه ایشان در دعای قنوت پرسیدیم.
آیت الله بهاءالدینی به یک جمله بسنده کردند((حضرت پیغام دادند در قنوت برای من دعا کنید))
حجة الاسلام سید عبدالله بهاءالدینی، فرزند آیةالله سید رضا بهاءالدینی در برنامه ضیافت شبکه قرآن و معارف سیما:
پدر بزرگوارم بسیار زندگی سادهای داشتند ایشان 50 سال در خانهای زندگی کردند که کوچکترین امکاناتی نداشت، اما با همین سادگی هرگاه که مهمانی میآمد و افرادی به نزد ایشان میآمدند تا ملاقاتشان کنند با روی باز پذیرای آنان بودند.
ایشان یک سماور کوچک ذغالی داشتند که وقتی مهمان میآمد خودشان کنار سماور مینشستند و برای مهمان که مهم هم نبود چه کسی باشد چای میریختند و اگر سؤالی داشتند با رویی باز پاسخگوی آنان بودند.
ما در آن زمان یک پیکان داشتیم و به یاد دارم که اواخر عمر ایشان که حال عمومی آقا مساعد نبود وقتی میخواستیم ایشان را به جایی ببریم به دلیل مناسب نبودن ماشین پدر خیلی اذیت میشدند اما متأسفانه اوضاع مالی ما اجازه نمیداد که وسیله بهتری را برای رفت و آمد ایشان تهیه کنیم.
پدربزرگ بنده نیز از خادمان آستان حضرت معصومه(س) بودند، وی با قرآن بسیار مأنوس بودند و روزی چند جزء قرآن قرائت میکردند. ایشان بسیاری از شبها را در حرم بیبی(س) شیفت میدادند در اینشبها پدرم برای ایشان از آب انبار، آب شرب به حرم میبردند و نزد ایشان میماندند، آقا از همان کودکی مورد عنایت بزرگان بودند به طوری که خودشان میگفتند وقتی با پدرم به نزد بزرگان میرفتم آنها مرا مورد محبت قرار داده و در آغوش میگرفتند.
وی گفت: ایشان به شدت اهل تفکر و مطالعه بودند به طوری که برای رفتن به حرم و یا تدریس هیچوقت از داخل شهر نمیرفتند و همیشه مسیرشان را از حاشیه شهر انتخاب میکردند و دلیلشان به گفته خودشان این بود که نمیخواستند یک زمان در داخل شهر کسی وی را ببیند و احوالپرسی کند و چون ایشان غرق در مطالعه هستند با فکرمشغول وخدایی ناکرده بیاعتنایی پاسخ سلام آن فرد را بدهد.
آقا گاهی در روز14 جلسه تدریس داشتند به طوریکه قبل از این که آفتاب بزند دو جلسه از این تعداد تدریسشان به پایان رسیده بود.
ایشان تلاششان این بود که بنده خوبی برای خدا باشند بنابراین دوست نداشتند که هرگز مطرح شوند، هروقت هم که برای کسی هدیه میفرستادند سعی میکردند شبانه و بدون این که شناخته شوند این کار را بکنند.
پدرهمیشه به طلبهها و جوانانی که بعد از نماز مغرب و عشاء برای شنیدن نصیحتی نزد ایشان میرفتند توصیه میکردند دروغ نگویید و سعی کنید تارک محرمات و فاعل بر واجبات باشید. ایشان همیشه بیان میداشتند اگر انسان هوی و هوس را رها کند آن زمان بنده الهی خواهد شد و زمانی هم که بنده الهی بشود انشاءالله همه چیز خواهد داشت.
https://b2n.ir/m89581
🔰مجسمه آرامش.
آیت الله #مصباح :
🔹️عارف وارسته، مرحوم حاج سید رضا بهاءالدینی (رضوان الله علیه) نمونه و مجسمه آرامش بود. بیش از چهل سال كه من ایشان را میشناختم، به یاد نمیآورم كه از ایشان حالت اضطراب، حیرت و ناامیدی دیده باشم. همیشه آرام، و دل سپرده به حضرت باری تعالی بود؛ آسوده خاطر و بیاضطراب! خدا چنین بندگانی نیز دارد.
🔸️از سویی، بعضیها نیز هستند كه به اندك حادثهای مضطرب و هراسان میشوند. اگر انسان اختیار خود را به دست خدا سپرد، خدا نیز او را حمایت میكند. اما اگر در برابر دعوت و محبت و مهربانی خدا، از او رو گردانید، مقدمات تسلط شیطان فراهم میشود.
🔺️سالگرد وفات #آیت_الله_بهاءالدینی (رضوان الله تعالی علیه)
🌸🌸🌸🌸
حضرت آیتالله استاد بهاءالدینی (ره)
🔸 #عقل آن است که تو را از آتش نجات دهد. خدای تعالی شما را با بصیرت عقلی نورانی کند. همان نوری که قرآن می فرماید: «الله ولی الذین آمنوا یخرجهم من الظلمات إلی النور».
🔸 این نور را خاموش نکنید. کلید این نور در دست شماست. اگر این نور خاموش شود، بی نور هستید.
🔹کلید این نور این است که #معصیت خدا را نکنید. توطئه نکنید، این زرنگی ها را کنار بگذارید. این ها نارزنگی است.
🔹 اگر زرنگ هستید، در دستگاه خدا زرنگ باشید. زرنگ آن بود که به اراده و مشیت او، خدا شمس را بازگرداند؛ کسی که شمس و قمر در #اختیار او بوده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 منقبت خوانی حضرت فاطمه
توسط شاعر مخلص مرحوم استاد حسان
در محضر عارف کبیر آیت الله بهاءالدینی.
مرحوم آیه الله بهاءالدینی:
"این نکته واقع است و حقیقت دارد که حضرت فاطمه - سلام الله علیها - محورِ آل کساست."
🌸🌸🌸🌸🌸
1_733206665_6014881306096176345.mp3
278.8K
🌹آیت الله بهاالدینی: روح خدا در آقای #مصباح حلول کرده است، از این مرد تبعیت کنید.
♦️آقای آسیدعلی آقای مهدوی از شاگردان آیت الله بهاالدینی نقل می کند سال ها پیش در زمان حیات معظم له وقتی از اصفهان به قم آمدم، شب های جمعه درس اخلاق آیتالله بهاءالدینی شرکت می کردم، شبی آیت الله مصباح برای دیدن ایشان به حسینیه محل درس آمده بود. وقتی آقای بهاءالدینی متوجه شد تا درب حسینیه به استقبال ایشان آمد و ایشان را در کنار خودشان نشاند. ایشان درس اخلاق را رها کرده با آقای مصباح صحبت می کردند، مدتی گذشت آقای مصباح خداحافظی کرد و رفت و آقای بهاءالدینی تا دم درب حسینیه ایشان را بدرقه کرد.
♦️وقتی برگشتند گفتند از آقای مصباح تبعیت کنید چون روح خدا در این مرد حلول کرده است. سپس درس را ادامه دادند.
🕊شادی روح بلندشان صلوات
🌹🌹🌹
@Mesbahieh
👆👆👆👆👆👆
✅ ۱۰ پیام درباره ی
عارف کبیر، مجذوب سالک،
مرد الهی، رفیق قدیمی امام خمینی،
صاحب مقام تشرّف به دیدار ولی عصر،
حضرت آیت الله سید رضا #بهاءالدینی
( رضوان الله علیه).
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🎭 #حکایت | ببین اسم علی علیهالسلام چه کار میکند...
🔺️ حکایتی درباره عنایت امیرالمومنین علی علیهالسلام، در بیان مرحوم آیت الله مصباح یزدی به نقل از مرحوم آیت الله بهجت
تولد امام هفتم علیه السلام
در ۷ صفر یا ذی حجه؟
⏪ منابع تاریخی تولد امام هفتم در 7 صفر
1. اعلام الوری مرحوم طبرسی ص294
2. مناقب ابن شهر آشوب ج4 ص323
3. تاج المواعید مرحوم طبرسی ص95
4. دروس شهید اول ص154
5. ریاض الابرار ج2 ص269
6. الذریعه ج2 ص112
7. مصباح کفعمی ص510
8. علامه مجلسی در کتابهای مرات العقول و ملاذ الاخیار و بحار الانوار
9. سفینه البحار
10. در عوالم از کتب فوق نقل شده است
11. علامه مجلسی از ارشاد و روضه الواعظین نقل کرده اند
12. در پاورقی کتاب دلائل الامه طبری ۱۱ منبع دیگر که تولد امام هفتم علیه السلام را ۷ صفر ذکر کرده اند آورده است در مجموع ۲۲ نقل برای ۷ صفر است
🔹اینکه گفته می شود ناصر الدین شاه بخاطر تولد خودش قضیه را تغییر داد اگر کار او مطابق واقع شد ما بخاطر سوء استفاده شخصی باید دست از واقعیت برداریم نمی دانم به چه مدرکی تقویمها تغییر داده شد.
تنها چیزی که سبب شده ولادت را در ذیحجه قرار دهند نقلی است که در محاسن برقی (ج ۲ ص ۳۱۴) آمده که آن حضرت در بازگشت پدر و مادرشان از سفر حج به دنیا آمدند و طبری در دلائل الامه ص۳۰۳ یک روایت مرسله نقل کرده که در ذیحجه متولد شده اند
در مورد نقل محاسن می گوییم نقل او منافاتی با ۷ صفر ندارد چون ممکن است بخاطر مراعات حاملگی همسر امام صادق علیه السلام پس از حج مدتی در مکه مانده باشند
اما نقل طبری چگونه یک نقل در مقابل نقلهای متعدد کثیره مقدم است آیا قاعده ترجیح همین است؟
✅ در کتاب دلائل الامه طبری ص ۳۰۳ روایتی مرسله (بدون سند) از امام عسکری علیه السلام نقل شده که ولادت حضرت در ماه ذیحجه بوده
✅ ولی چون سند ندارد یک نقل است در مقابل نقلهای زیاد برای هفتم صفر لذا نمی توان روی آن متمرکز شد
به همین جهت در پاورقی همین کتاب آمده به اتفاق مورخین ولادت حضرت هفتم صفر بوده است
📚 المتفق عليه في أغلب المصادر أنه ولد (عليه السلام) في السابع من صفر سنة ١٢٨ ه وقيل: سنة ١٢٩. انظر:
۱- تاريخ الأئمة: ١١،
۲- الارشاد: ٢٨٨،
۳- تاريخ بغداد ١٣: ٢٧،
۴- تاج المواليد: ١٢٢،
۵- إعلام الورى: ٢٩٤،
۶- تاريخ مواليد الأئمة ووفياتهم: ١٨٨،
۷- مناقب ابن شهرآشوب ٤: ٣٢٣،
۸- صفة الصفوة ٢: ١٨٧،
۹- وفيات الأعيان ٥: ٣١٠،
۱۰- كشف الغمة ٢: ٢٥٠،
۱۱- المستجاد من كتاب الارشاد: ٤٧٢،
۱۲- سير أعلام النبلاء ٦: ٢٧٠،
۱۳- الفصول المهمة: ٢٣٢،
۱۴- نور الأبصار: ٣٠١.🌷
🌹ذكرُ عليٍ عبادَةٌ🌹
1⃣ولادت در خانه کعبه در ۱۳ رجب برابر با اولین روز ایام اعتکاف
2⃣شهادت در مسجد کوفه در ۲۱ رمضان برابر با دومین شب قدر
3⃣پرورش و تربیت در دامان پیامبر خدا
4⃣ایمان به رسالت در ۱۰ سالگی و اولین نفر از مردان ایمان آورنده
5⃣ در جریان یوم دار در ۱۳ سالگی به عنوان برادر و وصی و جانشین پیامبر معرفی شد.
🚨قوی ترین و شجاعترین جنگاور عرب
در جنگ بدر
6⃣در جنگ بدر جزو اولین کسانی بود که به جنگ جنگاوران نامی مشرکان شتافت و ضربه کاری برلشکر دشمنان زد.
7⃣در جنگ احد جبرئیل از آسمان ندا داد لافتی الاعلی لاسیف الا ذالفقار
8⃣در جنگ خندق با ضربه ای عمربن عبدود را شکست داد و پیامبر درباره اش فرمود: ضربه علی یوم الخندق افضل من عباده الثقلین
9⃣در جنگ خیبر مولا علی چشم درد داشت پیامبر به سپاه فرموده بود
"این پرچم را فردا بدست کسی میدهم که خدا وپیامبر را دوست دارد و خدا و پیامبر هم او رادوست میدارند و خداوند این دژ را بدست او میگشاید. او مردی است که هرگز پشت به دشمن نکرده و از صحنه نبرد فرار نمیکند"
در این جنگ امام علی علیه السلام مرحب خیبری را شکست داد و در دژ خیبر را از جا کند . امام در این جنگ با رجز #حیدر(به معنی شیر نامی که مادرحضرت برایشان گذاشته بود) به میدان رفت و حسابی حماسه آفرید.
🔟در جنگ ذات السلاسل سوره عادیات در شانش نازل شد.
1⃣1⃣ درغزوه حمراء الاسد و نازل شدن آیات ۱۴۶ و ۱۷۲ سوره مبارکه آل عمران در حق حضرت امیرالمومنین (علیه السّلام) نازل شد.
2⃣1⃣در جنگ تبوک همراه پیامبر نبود و مسئولیت داخل شهر مدینه را به عهده داشت که پیامبر درباره اش فرمود : انت منی بمنزله هارون من موسی الا انه لانبی بعدی، تونسبت به من مثل هارون نسبت به موسی هستی جز آنکه بعد از من پیامبری نیست
3⃣1⃣مولا علی در زمان خلافت بر #تاویل قرآن جنگیدند(پیامبر بر تنزیل جنگیدند)ایشان سه جنگ داشتندکه حق و باطل را نشان می دهد
👈 جنگ جمل:جنگ با پول پرستان
👈جنگ صفین:جنگ با منافقین
👈جنگ نهروان:جنگ با خوارج یعنی خشک مقدسان
✅امام علی به قوی ترین عدالت گستر و قوی ترین قضاوت کننده معروف بودند #حکومت_امام_زمان عج هم مانند #حکومت_عدل_علی خواهد بود
✅امام علی قوی ترین خطیب و سخن ور است که کتاب شریف نهج البلاغه از ایشان است .
4⃣1⃣در علم او همین بس که پیامبر فرمود: انامدینه العلم و علی بابها فمن اراد المدینه والحکمه
✅در منصب از سوی خدا در آیات متعدد قرآن از ایشان به عناوین مختلف تقدیر شده
5⃣1⃣در شب لیله المبیت با خوابیدن در بستر پیامبر مورد مباهات خدا در میان فرشتگان قرار گرفت(بقره/۲۰۷)
6⃣1⃣در آیه مودت که مولا علی جزو خاندان پیامبر محسوب شده و دوست داشتن واجب است(شوری/۲۳)
7⃣1⃣آیه مباهله که جان پیامبر لقب گرفت(آل عمران/۶۱)
8⃣1⃣آیه تطهیر که طهارتوپاکی او و باقی ۱۴ معصوم را نشان میدهد (احزاب/۳۳)
9⃣1⃣ آیه ولایت و جریان اهدای انگشتر در نماز (مائده/۵۵)
0⃣2⃣آیه اولی الامر اطاعت مطلق از او و اولادش (نساء/۵۹)
1⃣2⃣آیه تبلیغ (مائده/۶۷)و اکمال(مائده/۳) در جریان غدیر نازل شد و ولایت و جانشینی او را تصریح کرد
2⃣2⃣آیه علم الکتاب(رعد/۴۳)
3⃣2⃣آیه اطعام در حق خودش و خانواده اش(هل اتی یا انسان آیات ۷_۲۲)
🌹🌹فخر ازدواج با بهترین زمان عالم فاطمه زهرا
🌹🌹خانه ایشان جزو خانه هایی است که یاد خدا در آن میشود (نور / ۳۷)
🌹در حدیث سدالابواب، پیامبر از طرف خدا مامور شده بود که همه درها به مسجد را ببندد به جز درخانه خود و درخانه علی
🌹در حدیث #ثقلین و حدیث #سفینه و حدیث #نجوم هم پیوستن و تمسک به اهل بیت و نجات یافتن اشاره شده
🌹در حدیث #سلسه_الذهب نیز امام رضا علیه السلام به ولایت علی و اهل بیتش به عنوان رمز نجات اشاره کرده
✨ولایه علی بن ابیطالب حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی ✨
🌹مولا علی القاب زیبایی دارد: امیرالمومنین، اسدالله ،حیدر ، یعسوب الدین ،امام المتقین ،قسیم النار والجنه و فاروق(جداکننده حق و باطل) است که پیامبر درباره اش فرمود: "علی مع الحق و الحق مع علی"
✅به قول استاد شهریار
🌹به جز علی که گوید به پسر که قاتل من چو اسیر توست اکنون با اسیر کن مدارا
🌹به جز از علی که آرد پسر ابوالعجایب که علم کند به عالم شهدای کربلا را
🚨با این همه فضائل مولا علی علیه السلام مظلوم ترین فرد تاریخ است
◾️مولای #مظلوم_مقتدر که با اینهمه فضائل ۲۵ سال به خاطر حفظ اسلام خانه نشین شد
◾️مولایی که سالها حرفهای دل خود را به چاه میزد
◾️مولای مظلومی که بعد از پیامبر برخی مردم از سر جهالت در کوچه ها جواب سلامش را نمی دادند
◾️مولای مظلومی که بعد از شهادتش سالها قبرش مخفی بود سالها در منابر لعنش میکردند.
🌹الحمدالله الذی جعلنامن المتمسکین بولایه علی بن ابیطالب و اهل بیته🌹
📝گوشه ای فضائل مولا علی علیه السلام
/محمدلو