هدایت شده از مصباحیه ...
🟡 توصیه آیتالله #نصرالله_شاه_آبادی
♦️ در ساعات آخر #غروب_جمعه، هفت مرتبه ذکر زیر قرائت شود:
«اللّهم صلّ علی محمد و آل محمد
اللّهم ادفَع عنّا البلاءَ المبرَمَ مِنَ السَّماء انّکَ علی کل شیء قدیر
اللّهم صلّ علی محمد و آل محمد»
🥺
🔺اقتضای قاعده لطف
▫️آیت الله شبیری زنجانی:
🔹#میرزا_حبیب_الله_رشتی از نظر علمی درجه اول بود. شنیدم شیخ حسین یزدی (از رفقای شیخ عبدالکریم یزدی) گفته بود: «قاعده لطف اقتضا می کند که ناصرالدین شاه و میرزای رشتی زنده نمانند».
▫️از او پرسیدند: چرا؟
⚡️گفت:«ناصرالدین شاه به این علت که از بین علمای بزرگ، فقط نسبت به میرزازی شیرازی متواضع است و به بقیه اعتنا نمی کند، حفظ عظمت روحانیت اقتضا می کند که بعد از میرزا خیلی زنده نباشد».
🌀«میرزا هم اگر بعد از میرزا زنده باشد، به مرجعیت می رسد،اما چون قدرت اداره میرزا را ندارد، لذا برایش خوب نخواهد بود».
🪴اتفاقا همین طور هم شد. میرزا حبیب الله در ۱۴ جمادی الاولی ۱۳۱۲ و میرزای شیرازی در ۲۴ شعبان همان سال رحلت فرمودند و ناصرالدین شاه در ۱۷ ذی قعده ۱۳۱۳ کشته شد.
📚کتاب جرعه ای از دریا،
جلد سوم، صفحه ۳۱۳.
🔺حق شناسی از استاد!
🔹#میرزا_حبیب_الله_رشتی هنگامي كه به سوي صحن مطهر امیرالمؤمنین(ع) ميرفت تا درس بگويد، وضو ميگرفت و سوره مباركه يس را در بين راه ميخواند تا به درِ قبله صحن مولا ميرسيد، خواندن سوره را در كنار آرامگاه استاد خود شيخ مرتضي انصاري به پايان ميرسانيد و ثوابش را به روان پرفتوح استاد خود نثار ميكرد و از روح آن مرد بزرگ استمداد ميكرد تا بهتر و روشن تر، حقایق علمی را برای شاگردانش تبیین کند.
﷽
#تقویم_علما
📅 امروز جمعه
☀️ 23 #آذر ماه 1403 شمسی
🌙 11 #جمادی_الثانی 1446 قمری
☀️#شمسی
➕ درگذشت آیت الله محمدحسین غروی اصفهانی مشهور به کمپانی فقیه، فیلسوف و شاعر (۱۳۲۱ش)
➕ولادت سید ابراهیم #رئیسی؛
عبد صادق و صالح، هشتمین رئیس جمهور و دومین رئیس جمهور شهید جمهوری اسلامی ایران (۱۳۳۹ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت ابوالقاسم کبیر قمی از فقهای شیعه در قم (۱۳۵۳ق)
➕ درگذشت اسماعیل صالحی مازندرانی از اعضای مجلس خبرگان رهبری (۱۴۲۲ق)
#تقویم_علما
🌺🌺🌺🌺🌺
آیت الله محمدحسین غروی اصفهانی؛ فقیه، اصولی، عارف و شاعر شیعه (۱۳۲۱ش)
🔹شيخ #محمدحسين_غروى_اصفهانى معروف به كمپانى در ۲ محرم سال 1296 قمرى (۶ دی ۱۲۵۷ش) در كاظمين ديده به جهان گشود. وى با حمايت پدر كه از بازرگانان متدين بود تحصيلات خويش را با جدّيت شروع كرد. سطح را نزد شيخ حسن تويسركانى، آقاسيدمحمد فشاركى اصفهانى و حاج آقا رضا همدانى بهره برد و از شاگردان آخوند خراسانى گرديد.
🔸وی پس از ارتحال آخوند، به تدريس پرداخت. درس اصول و فقه ايشان بسيار دقيق و به زبان عربى فصيح بيان مى شد. آ
🔅حضرات آيات عظام سيد محمد حجت كوه كمره اى، سيدمحمدهادى ميلانى، سيدابوالقاسم خويى، سيد عبدالاعلى سبزوارى، محمدتقى بهجت فومنى و محمدرضا مظفر از جمله شاگردان اين عالم ربانى مى باشند.
آیت الله بهجت به او علاقه و تعلق خاطر زیاد و از او تاثیرپذیری علمی زیادی داشت.
🌀ايشان در فلسفه، حكيمى عرفانى مشرب و در اخلاق، مخزن اسرار بود و در سير و سلوك به مقام شهود رسيده بود. از همه بريده و به دوست پيوسته بود. معروف است كه حدود 12 سال از درس و بحث كناره گرفت و به سير و سلوك پرداخت. از اين عالم بزرگوار بيش از 10 كتاب و رساله بر جاى مانده است. كه برخى از آن ها عبارتند از: الاجتهاد و التقليد و العِداله، اُرجوزَةٌ فى الصوم، الانوارُ القُدسيّه، تُحفهُ الحكيم، ديوان اشعار، نَهايه الدِّراية فى شرح الكفاية و منظومه اى در اعتكاف.
▪️وى سرانجام در سپيده دم پنجم ذيحجه ى سال 1361 قمرى (23 آذر 1321 ش) بر اثر سكته قلبى در 65 سالگى درگذشت و پيكر پاكش در كنار مقبره ى علامه حلى در نجف اشرف به خاك سپرده شد.
🌹🌹🌹
مصباحیه ...
آیت الله محمدحسین غروی اصفهانی؛ فقیه، اصولی، عارف و شاعر شیعه (۱۳۲۱ش) 🔹شيخ #محمدحسين_غروى_اصفهانى
علت عنوان کمپانی بر او،
مراودات و ارتباطات تجاری و بازرگانی پدر تاجرش با کمپانی ها و شرکتهای بزرگ غربی بود و البته خودش از اطلاق این عنوان بر او خوشش نمی آمد.
همچنین با وجود پدر سرمایه دار و تاجرش، راه زهد و ساده زیستی را برگزید...
طوبی له...
🌹🌹🌹🥺
🔺فهم معارف( ملکوتی و شهودی) قرآن!
▫️ حضرت آیت الله بهجت می فرمود:
🔹 استادم آقا شیخ #محمدحسين_غروى_اصفهانى بسیار به سوره ی «قدر» توجه داشتند و می فرموند خواندن این سوره آثار زیادی دارد و هر کس این سوره را در شبهای ماه رمضان به ویژه شبهای قدر بخواند از فواید بسیاری بهره می برد؛ از جمله این که می تواند معارف قرآن را بفهمد.
#توصیه_های_ماه_رمضان
📚ذکرهای شگفت عارفان ۲، صفحه ۴۴.
آیت الله #بهجت :
🔹اینگونه مهیای مرگ بودند!
🔸مرحوم #علامه_طباطبایی از استاد ما مرحوم حاج شیخ [محمدحسین غروی اصفهانی] نقل میفرمود که ایشان میفرمود: از خدا خواستهام که از اینجا بروم عالم برزخ و از آنجا دیگر برنگردم.
🔅ایشان میفرمود: ما نمیفهمیدیم مقصود ایشان چیست، تا اینکه ایشان تا پنج ساعت از اول شب گذشته، بیدار بوده، بعد میخوابد و دیگر بیدار نمیشود.
💠ما این مطلب را از استاد نشنیده بودیم، بلکه آقای طباطبایی رحمهالله از ایشان شنیده بود. غرض اینکه خیلی مهیّای مرگ بود و مثل اینکه خیلی به دعاهای خود معتقد بوده، حتی کم و زیاد قیود را هرگونه که میخواسته همانطور میشده است.
🌱یک بار خانه، ولو اجارهای و با قیود ذکر شده ـ مثلاً اینکه سرداب و زیرزمین نداشته باشد ـ از خدا خواسته بود و همان گونه که خواسته بود، خانه بیسرداب خدا برای ایشان مهیا کرده بود.
🔺ما هم باید ملتفت باشیم که در وقت دعا با تمام قیود، حاجت بخواهیم.
📚در محضر بهجت، ج۲، ص۳۷۵.
😶گویا او به چنان مقام سنگین معنوی رسیده بود که #مستجاب_الدعوة شده بود و لذا خواسته هایش که کم هم بود، دقیق برآورده میشد بوسیله ی خدای متعال و مهربان...
طوبی له ...🥺🌷
🔺اهل سکوت و مراقبه
◽️آیت الله بهجت:
🔹 مرحوم آیت الله حاج شیخ #محمدحسين_غروى_اصفهانى اهل مراقبه، سکوت و محاسبه بود.
پیوسته در فکر بود، سخن به ندرت میگفت.
🔸در مجالس و محافل که بین علما بحثی در میگرفت سکوت میکرد در هر جای مجلس که خالی بود مینشست و بسیار متواضع، خوش اخلاق و آرام بود.
🌀 با آنکه ثروت فراوانی از پدرش – که از تجّار معروف و سرمایه دار کاظمین بود – به او رسیده بود، همه را به فقرا و طلّاب داد و خود چیزی نداشت.
☄بلکه گویند: در اواخر عمر با فقر دست به گریبان بود، ولی دلی شاد و سیمایی متبسّم و قلبی استوار داشت که حکایت از روحیّات عظیم و مواهب معنوی او مینمود.
📚 فریادگر توحید، ٨٣
🌹🌹🌹🥺
💠آیت الله بهجت(ره):
🔸استاد ما مرحوم حاج محمد حسین اصفهانی مال و ثروت پدر خود را به علم و اهل علم داد، و با آن همه مقامات علمی، مرجع نشد تا این که وفات کرد! در حالی که در شدت احتیاج و سر تا پا قرض بود!
🔸یکی از شاگردانش صد و پنجاه روپیه از ایشان طلبکار بود و شاید دوستانش دلشان به حال ایشان می سوخت. با آن همه ریاضات و زهد و مقامات علمیه، از یکی از شاگردانش شنیدم که در راه منزل فرموده بود: امیدوارم، سر سالم به گور ببرم!
🔸این کلام ایشان هیچ مناسب نیست با خیالاتی که درباره ی ایشان می کردند که طالب ریاست است.
🔸روزی که دندانش را کشیده بود و خون زیاد از آن می آمد، بنده از خودش شنیدم که فرمود: ای کاش، دندان طمع از دنیا را کشیده باشم!
📚در محضر بهجت، ج۱، ص۲۵۲
🌷🌷🌷🥺
🔺نشاط در فقر و غنا
◽️آیت الله شبیری زنجانی:
🔹شنیدم مرحوم آشیخ #محمدحسين_غروى_اصفهانى در اوایل وضع مرفهی داشت. ایشان از خانواده ثروتمندی بود. علت اینکه به «کمپانی» معروف بود نیز همین بود ولی اواخر خیلی در مضیقه بود.
🔸آقای حاج آقا ابوالفضل زنجانی که شاگرد آشیخ محمد حسین بود، می گفت:«به من گفتند که آشیخ محمد حسین وضعش به گونه ای است که پول اجاره منزل را ندارد و صاحب خانه اش مطالبه اجاره کرده است و ایشان می خواهد با زن و بچه اش به مسجد کوفه برود و در آنجا اقامت کند».
🌀 من به واسطه ای گفتم به گونه ای که آشیخ محمد حسین نفهمد، من یک سال اجاره منزل او را تعهد می کنم به پدرم هم نامه نوشتم که من به حساب شما یک سال اجاره آشیخ محمد حسین را تعهد کرده ام.
☄مرحوم آقای حاج سید محمد زنجانی(پدر حاج آقا ابوالفضل) مالک و متمکن بود. ایشان وقتی فهمید که من چنین کاری کرده ام خیلی اظهار امتنان کرد و گفت: کار خوبی کردی.
🍁 آن واسطه نزد آشیخ محمد حسین رفته و گفته بود: اجاره یک سال شما تأمین است.
⚡️ به هر حال مرحوم آشیخ محمد حسین حدس زده بود و گفته بود من می دانم از ناحیه چه کسی است!
📚کتاب جرعه ای از دریا،
ج ۲، صفحه ۵۲۲ و ۵۲۳.