👓 مستند آن زمستان، به نظرم یک نقطه ضعف داشت و یک نقطه قوت.
🔹 نقطه ضعفش این بود که شخصیت مرحوم آیت الله مصباح رحمه الله رو خیلی #جناحی نشون داده بود. شخصیت ایشان بسیار بزرگتر از این است که در یک جناح تعریف شود. ایشان تئوریسین انقلاب و به تعبیر رهبری، عقبه تئوریک نظام و به تعبیر دشمنان خارجی، بزرگ ترین دشمن دموکراسی(آمریکایی) در ایران بود. نباید چنین فردی را در حد یک کاندیدای اصولگرا تقلیل داد.
🔹 نقطه قوت این مستند هم این بود که زهد و مقام گریزی و اخلاص ایشون رو به خوبی به نمایش گذاشته بود.
💬 رضا
HozeTwit
👓 تعجب می کنم از دوستانی که مستند را ضعیف معرفی می کنند
نقطه اوج مستند آنجایی بود که ایشان دست در دست شهید سلیمانی ، ایشان و همه ما را توصیه به قدردان نعمت رهبری بودن کردند، این کم چیزی نیست، همه ما دیدیم در قضیه واکسن چه گونه حجیت حرفهای رهبری افتاد توسط یک عده
در این مستند بارها و بارها ایشان درس اخلاص و تقوا به ما یاد دادند، به ما گفتند که حجیت با حرفهای رهبریست، در همان بحث های انتخاباتی هم که مورد اعتراض برخی دوستان بود، ایشان همه را به توکل به خدا توصیه کردند، این شد جناحی ؟؟؟
این مستند عالی بود، به خوبی اخلاص و تقوا و ولایت پذیری ایشان را نشان داد ، عالی
ان شالله برای همه ما درس باشد
💬 عبادی
HozeTwit
👓 قسمت های جذاب در مستند بود مانند رفتار ایشان با خانواده و اخلاص و تقوا
لکن مستند خیلی زیاد به بحث انتخابات پرداخت در حالیکه میتوانست به ابعاد علمی ایشان بیشتر بپردازد. مانند سفر های ایشان به خارج از کشور و...
همچنین شخصیت های دیگر مانند آقا تهرانی زیاد در مستند دیده شدن.
💬 علی
__________
👓 نقطه قوت:
۱. تصاویر درون منزل و خانواده (فرض کن چنین تصاویری از همه علما داشته باشیم😍) لذا از همینجا از نوه مرحوم علامه تشکر میکنیم
۲. سانسور نکردن و نشون دادن صریح نگاه سیاسی ایشون
🔹 نقطه ضعف: اگرچه هدف فیلم نشون دادن وطیفه گرایی و بی اهمیتی دنیا برای مرحوم علامه بود ولی ضعف سناریو، مدت زیاد، ریتم کند و خیلی اخوندی بودن فریمها مانع گسترش مخاطب خاکستری میشه
💬 سید
HozeTwit
👓 به نظرم اصل مستند معمولی بود، خوب بودنش به این خاطر بود که درون خانه علامه هم رفته بود و تصاویر جالبی از خضوع و اخلاص ایشون نشون داد؛
🔹 ولی واقعا روند مستند خیلی کند بود و سوژه اصلی هم فقط پیروزی یه عده تو انتخابات بود که تقلیل این شخصیت بزرگ بود؛
در کل با در نظر گرفتن نقاط ضعف و قوت معمولی بود
💬 محمد
HozeTwit
👓 شاید برخی تصور کنند مرحوم آیت الله مصباح یزدی از صبح تا شب فقط ذکر میگفت و نماز میخواند.
مستند (آن زمستان) این تصور را باطل و سعی کرده زوایای دیده نشده از زندگی ایشان را به تصویر بکشد.
در این مستند علاقه آن عالم فقید به عطر که از پدر به ارث رسیده بود تا نوع برخورد مهربانانه با همسر و اعضای خانواده مقابل قاب دوربین قرار گرفته است.
همکاری فرزند ایشان در پاسخدهی به سوالات دریافت شده در سایت اینترنتی شخصی و دیدار با شخصیتهای علمی و فرهنگی و مقامات واتیکان بر نمایش تنوع زیست آن علامه فقید افزوده است.
یکی از نکات جالب در این مستند؛ واکنش ایشان به گربههای ساکن در یک پارک و تعریف خاطرهای از نگهداری گربه توسط یزدیها است.
زندگی به دور از تکلف و سادهزیستی آن مرحوم نیز در کنار نحوه واکنش به نتیجه انتخابات مجلس خبرگان؛ درسآموز است.
هدایت فکری طیفی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کنشگران سیاسی همراه با توصیه به جوانان، طلاب و دانشجویان در توجه قلبی به امام زمان ارواحنا فداه از یک سو و ابراز ارادت به رهبر انقلاب (حفظه الله تعالی) از سوی دیگر؛ از جمله نقاط برجسته زندگی ایشان بوده است.
تماشای این مستند میتواند تا حدودی بر فضای شایعات دشمنساخته پیرامون آن علامه فقید غلبه کند
💬 محمد لطفی زاده
HozeTwit
👓 خداییش مستند ضعیفی بود.
خالی از هرگونه جذابیت؛ برای ما قمی ها که چیز تازه ای نداشت.
🔹 زندگی علامه پر از صحنه های زیبا و جذابه ولی این مستند واقعا خشک و خواب آور بود.
اوایل مستند هم بیشتر مستند آقا تهرانی بود تا مستند علامه!
باید دید آیا برای مردم چیز تازه ای داشته؟ اصلا چه عنصر جذابی برای مردم داره که بشینن یه ساعت نگاش کنن؟!
❗️ تنها نکته قشنگش صحبت های علامه با همسرشون بود که جالب بود واقعا.
و الا مجموعه مستندهای حدیث سرو رو خیلی ازین جذابتر ساختن.
💬 محسن
HozeTwit
🔰کسی منتظر ما ایستاده است/ پرترهای از زندگی شخصی آیتالله مصباح
🔹تا چشم کار میکند نور، صدا، موسیقی، فیلم و هر روز مدلهای جدیدی برای زندگی کردن معرفی میشوند اما برای همیشه با این حجم از تنوع نمیشود خندید! حتی گاهی وقتها خنده هم نمیتواند حال خوبکن باشد، اصلا نمیتوانی بخندی. معمولا قشر مذهبی متوسط جامعه میروند سراغ مناجات و راز و نیاز و قشر دیگر جامعه هم سراغ نیرویی که با هر اسم و شکلی پناهگاهشان میشود. و دوباره در همان چرخهی تکراری فرو میروند و باز ... .
🔹اما انسان ذاتا دنبال یک چیزِ پایدارِ همیشگی محکم است که دیگر حتی حالش بد نشود چه برسد به اینکه بخواهد با چشم زخم روح هی شکستگیهایش را بپوشاند. وقتی از اصالت فاصله بگیری دیگر یادت نمیآید مال کجا و چه زمان و حتی چه کسی بودهای و آن وقت همه چیز درهم میشود، چون تو گمشدهای بین انبوه آدمها و حرفهای عجیب و متفاوت که نمیتوانند تکهی پازل وجودت باشند. گم شدن دردِ آدمهای امروز دنیاست ولی باید کجا را بگردیم؟ خودمان در کدام نقطه منتظرمان ایستاده است؟ اصلا کسی منتظرمان هست؟
🔹چند صحنه در چند مکان از یک انسان پرتره «آن زمستان» را میسازد، با اتفاقاتی که در تک تک لحظهها سکوت میکند تا فقط نشانتان بدهد. زندگی یک طلبه هنوز برای مردم ایران ناشناخته است و زندگی یک عالم دینی ناشناختهتر و شاید تکهای از پازل ما همین جا باشد، نه توی زندگینامه و موسسه و دفتر آیات عظام، توی راه رفتنشان، نشستنشان، خندیدنشان، سکوتشان و... . توی هر صبحی که بیدار میشوند و با آرامش به همه سلام میکنند. زندگی زیباست نه با موسیقیهای مکرر، نه با داشتن آخرین مدل مد پوشاک و نه خانهای در شمیرانات.
🔹چون گمشدهایم فکر میکنیم این حرفها شعار است دروغ است، چون ما چند تکهی نامتوازن نچسب از افکار گوناگونیم نه یک پارچه یکدست خوشنقش و همین دورمان میکند.
🔹مستند «آن زمستان» پرترهای از چند اپیزود زندگی آیتالله مصباح در روزهای انتخاب خبرگان و کاندیداتوری ایشان بنا بر وظیفه است که در کنارش نماهای دلچسبی از زندگی شخصیشان را هم میبینیم؛ چیزی که فرقهای زیادی با چند تیتر خبرگزاری و سایت از ایشان دارد.
🔹سیر مستند مخاطب را به یک نقطه میرساند، تصویر یک رفتار و این شاید یک نقطه عطف باشد برای «آن زمستان» وقتی کاندیداتوری، شکست و بعد، آرامش آیتالله مصباح را میبینیم و در نهایت جملهی پایانی که یک تکه از زندگی ایشان در اطاعت را بدون سانسور رسم میکند.
🔹عطر دوست داشتن، خانواده، شوخطبعی و لبخند از کلمه بودن به صحنه شدن میرسند و دوست دارید ساعتها زندگی انسانی را تماشا کنید که حتی از پشت صفحه گوشی، لب تاب و پرده نمایش آرامش و رهاییاش شما را هم در آغوش میگیرد و میبرد به جایی که خودتان منتظرتان ایستاده است. «آن زمستان» شاید میخواهد بگوید چقدر برای پیدا کردن خودمان به عاملان عالم نیاز داریم، به روایت از مصباح ها.
✍ فاطمه محجوبی
مصباح مردم
♐️♐️
مستند تلاش می کرد برای مخاطب، این ذهنیت را بشکند که آقای مصباح یعنی سیاست و خشونت و ...
🌾او آرام است، خیلی آرام در کوران انتخابات، آرامش عجیبی دارد.
دوست داشتنی است و دیگران را هم خیلی عجیب دوست دارد
لبخند ملیحی اکثر مواقع روی لبانش هست.
گفت و گوها و رابطه صمیمی ای با خانواده اش دارد.
🌾خیلی ساده زندگی می کند خیلی ساده، بیش از آنچه که تصور کنید.
اما برای بنده گفت و گوی ایشان با یک بنده خدایی که معتقد بود که التزام به رای مردم برای جمهوری اسلامی هزینه ساز شده و ما را عقب می اندازد، جالب بود.
🌾خیلی صریح آقای مصباح گفتند اشتباه می کنید و دو مطلب بسیار مهم گفتند که به نظرم از مبانی مردم سالاری دینی است. یکی اینکه سبک هدایت و مدیریت خداوند بر اساس زمینه سازی برای امتحان و انتخاب خود مردم است. جوری صحنه را خداوند طراحی می کند که انتخاب گری انسان نفی نشود.
🌾نکته دیگر برخوردی است که خداوند با حضرت یونس(صاحب الحوت)می کند. قرار بوده که بر قوم ایشان، عذاب نازل شود، یونس قومش را قبل از نزول عذاب و بدون اذن خداوند ترک می کند. خداوند او را مواخذه می کند که چرا مردم را رها کردی؟! بر او سخت گرفت و سالها در شکم ماهی ماند برای این ترک اولی.
🌾یعنی نباید از مردم حتی آنهایی که بناست عذاب الهی برشان نازل شود، جدا شد و این ماجرا را هر شب در نماز غفیله باید یادآور شویم
وَ ذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغاضِباً فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ فَنادى فِي الظُّلُماتِ أَنْ لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمين
🌾چقدر تلاش کردند که این مرد را مقابل مردم و مخالف مردم سالاری قرار بدهند.
غافل از اینکه یک موحد اساسا نمی تواند مردمی و مردم سالار نباشد.
@tamardom
🔴 بیبیسی:
جایگاه حقیقی [آیتالله]مصباح یزدی، به دلیلی خاص از دیگر روحانیان نزدیک به [آیتالله] خامنهای و حتی امثال [آیتالله]جنتی یا [آیتالله]یزدی بالاتر بود: از این جهت که او، در بخش مهمی از دوران مسئولیت رهبر ایران، در جایگاه مهم ترین نظریه پرداز نظام قرار داشت.
🔸 نظریه پردازی که ویژگی مشخص او، تبیین صریح "ایدئولوژی واقعی حکومت" و "منویات رهبر"، بدون رودربایستیها و پنهانکاری های رایج در سطوح رسمی بود.
🔸 قابل تصور است که اگر سن [آیتالله]مصباح یزدی بیشتر از آیتالله خامنهای نبود، میتوانست با توجه به کادرسازی گسترده خود در طول چندین دهه و شدت اطمینان رهبر به او و دیدگاه هایش، به عنوان یکی از گزینه های رهبری آینده نظام مطرح باشد.
هدایت شده از مصباحیه ...
چراغ راه.pdf
2.93M
📌 فایل وصیتنامه حضرت آیت الله مصباح یزدی که در زمستان ۱۳۷۸ شمسی نوشته شد و
در مراسم بزرگداشت هفتمین روز ارتحال ایشان قرائت شد.
#فایل
✅ دکتر محمد لگنهاوزن
( مستبصر آمریکایی، محقق فلسفه
و استاد موسسه امام خمینی قم ) :
ایشان مکرر به بنده میفرمودند
که برای این #سفر ( آخرت) #آماده میشوند...
#مصباح_عزیز
#مصباح_غریب
🌹🌹🌹
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
در راستای نگاه الهی و انبیایی انسان کامل و عارف واصل حضرت آیت الله #مصباح در توجه به همه ابعاد فردی و اجتماعی زندگی و جامعیت کم نظیر و دغدغه مندی حداکثری ایشان و عدم غفلت از نیازها و ضروریات و مقتضیات گوناگون انسانی و ایمانی،
مطالب اخلاقی، عرفانی، اعتقادی، بصیرتی، سیاسی و... در کنار مطالب آشنایی با آیت الله مصباح در این کانال بارگذاری میشود...
@mesbahieh
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#مصباح_عزیز
#مصباح_غریب