#چراغ_راه
⚠️ خطر جهل
▪️«فان الخطر علی الاسلام و المسلمین من ناحیة الجهل اشدّ من ناحیة الاعداء و ان الذبّ عن الاسلام و ازاحة الشبهات عن العقائد و الاحکام من افضل ما یرضاه الله تعالی.»
✅خطری که اسلام و مسلمین را از ناحیهی جهل تهدید میکند، به مراتب شدیدتر از خطری است که از ناحیهی دشمنان میرسد، و بداند که دفاع از اسلام و دفع شبهات مربوط به اعتقادات و احکام، از بزرگترین راههای خوشنودی خدای بزرگ است.
🔺️برشی از وصیت نامه حضرت آیت الله مصباح یزدی
🏴 @mesbahyazdi_ir
#مصباح_و_تحول
آیت الله مصباح یزدی(ره):
👈 همه اعتراف دارند که متون درسی موجود در حوزه، پاسخگوی نیازها نیست و کمبود دارد.
🔹بعضی می گویند امام یا دیگران همین کتاب ها را خواندند و به اینجا رسیدند پس ما هم باید همین کتاب ها را بخوانیم. اگر این سخن درست باشد، پس ما باید همان کتابی را بخوانیم که شیخ انصاری خواند و شیخ انصاری شد.
✅ الآن باید کتاب هایی نوشت که مطالب را با همان قوت علمی ولی سریعتر به طلبه منتقل کند، به نظر من ۹۹ درصد کتب درسی، اگر نگویم همه باید عوض شود!
📚نظام آموزشی حوزه از نگاه عالمان ص 204
🆔@tahavol_howze
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بزرگداشت_آیت_الله_مصباح 3
❇️ آیت الله مصباح در کنار پرکار بودن، اهل فکر و اندیشه بود.
📌فیلم کامل این مراسم را در سایت موسسه «فقاهت و تمدن اسلامی» از طریق آدرس زیر مشاهده بفرمایید⬇️
http://fght.ir/ehqm
🆔@tahavol_howze
◾️برخی از رسانهها نسبت به معرفی چهره آیتالله مصباحیزدی کوتاهی کردند
حجتالاسلام والمسلمین محمد حجتی، امام جمعه موقت کرمانشاه:
◽️باید اذعان کرد که در دوران حیات آیتالله مصباحیزدی رسانهها کمتر به معرفی این چهره برتر علمی جهان اسلام و تشیع پرداختند که این به نوعی جفای بزرگی در حق این علامه دهر میباشد. از سوی دیگر حوزویان نباید بعد از رحلت این عالم ربانی آثار به جای مانده از این مجاهد دین را به دست فراموشی بسپارند، بلکه باید با تلاش و مجاهدت بیشتر سیره این عالم بزرگ اسلام را ادامه و به نسلهای بعدی منتقل کنند.
◽️در روزهای پیش خبری در رسانهها مطالعه کردم مبنی بر اینکه برخی از آثار این علامه در حوزه علمیه کنگاور به عنوان دروس حوزوی تدریس میشود که بیشک این حرکتی بسیار پسندیده در حق تلاشهای عمری ممارست آیتالله مصباحیزدی است.
🌐 rasanews.ir/002ouw
🆔 @rasanewsagency
◾️ضرورت توجه به سیره علمی و عملی آیت الله مصباح یزدی در حوزه
حجت الاسلام جعفر طبرسی، معاون تهذیب حوزه علمیه مازندران:
◽️سیره علمی و عملی آیت الله مصباح یزدی(ره) باید پیوسته در حوزه های علمیه مورد توجه و بحث قرار گیرد.سیره علمی و عملی آیت الله مصباح یزدی(ره) بهترین الگو برای رشد علمی، اخلاقی و معرفتی طلاب حوزه علمیه است.
◽️آثار ارزشمند و فاخر ایشان، باید مبنای بسیاری از برنامه ریزی ها در سطوح مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی و حتی اقتصادی کشور قرار گیرد.
🌐 rasanews.ir/002out
🆔 @rasanewsagency
◾️آیت الله مصباح یزدی در موضوع «وحی و نبوت» فیلسوف کمال بود
حجت الاسلام مصطفی کریمی، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره):
▫️حی و نبوت یکی از مسایل مهم و چالش برانگیز بین اندیشمندان اسلامی بوده است و این موضوع همیشه یکی از مباحث قابل بحث شناخته می شود. بنابراین این موضوع با توجه به اینکه بسیاری از اندیشمندان جهان اسلام درباره آن تحقیقات خود را داشته اند باید به صورت کامل و تفصیلی مورد توجه قرار بگیرد. آیت الله مصباح یزدی در بحث وحی و نبوت نظرات بسیار خاص و ویژه ای دارند که قابل واکاوی و تحلیل هستند.
▫️آیت الله مصباح یزدی در بحث وحی و نبوت نظرات بسیار خاص و ویژه ای دارند که قابل واکاوی و تحلیل هستند. هر یک از صاحبان اندیشه و عالمان دین اسلام در این حوزه نظریه هایی داده اند، لذا اگر بخواهیم که در این حوزه علامه مطهری را فیلسوف فطرت عنوان کنیم، باید گفت که در مساله وحی و نبوت، آیت الله مصباح یزدی را باید فیلسوف کمال نامید.
🌐 rasanews.ir/002ou1
🆔 @rasanewsagency
صعود ( سید محمود نبویان )
کانال رسمی حجت السلام والمسلمین دکتر سید محمود نبویان
https://eitaa.com/nabavian
🔅 از بهترین #عبادت ها
🔹در این دنیا گرفتاریهای زیادی برای همه انسانها پیش میآید و فقط نوع، شکل و زمان آن با یکدیگر فرق میکند؛ گاهی بیماری، فقر و گرفتاری است، گاهی از دست دادن عزیزی است، گاهی هم بلاهای اجتماعی مانند زلزله، سیل و طوفان است.
🔸مسلّماً #کمک کردن به چنین کسانی که مبتلا به چنین غم و اندوههایی شدهاند و از انجام وظایف خود بازماندهاند و در نهایت، #شاد کردن آنها از #بهترین_عبادات است.
📚 #کتاب
پندهای#امام_صادق(ع)بهرهجویانصادق؛ص۱۳۳
حضرت #آیتالله_مصباحیزدی
🆔 @rafigha
https://eitaa.com/rafigha
🔰درس اخلاق حضرت آیت الله العظمی سبحانی (دام ظلّه العارف)
🔰در انتهای درس خارج اصول
🔰با موضوع: مجالست با عالم
☀️عنْ أَعْلَامِ الدِّينِ لِلدَّيْلَمِيِّ عَنْ جَابِرِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ عَنِ النَّبِيِّ ص قَالَ: لَا تَجْلِسُوا إِلَّا عِنْدَ كُلِّ عَالِمٍ يَدْعُوكُمْ مِنْ خَمْسٍ إِلَى خَمْسٍ مِنَ الشَّكِّ إِلَى الْيَقِينِ وَ مِنَ الرِّيَاءِ إِلَى الْإِخْلَاصِ وَ مِنَ الرَّغْبَةِ إِلَى الرَّهْبَةِ وَ مِنَ الْكِبْرِ إِلَى التَّوَاضُعِ وَ مِنَ الْغِشِّ إِلَى النَّصِيحَة[1]
☀️انسان باید در محضر عالمی بنشیند که:
1️⃣ سخنش و رفتار و عملش انسان را از شک به یقین برساند. عالمی نباشد که وقت را با شوخی و مزاح و مسائل دنیوی تمام کند. اگر هم در مسائل دنیوی بحث می کند جانبی باشد و کوشش کند عقائد ما را بالا ببرد.
☀️مردی خدمت امام صادق (علیه السلام) رسید و عرضه داشت: من درباره ی خدا شک دارم. حضرت فرمود: اگر در کشتی نشسته باشی و در شرف غرق شدن باشی ذهنت به کجا می رود؟ عرضه داشت: به اینکه کسی می تواند من را نجات دهد. امام (علیه السلام) فرمود: "هذا هو الله." با یک عبارت کوچک [اینگونه خدا را به انسان می شناساند]
امام صادق (علیه السلام) تخم مرغ را می گیرد و آن را کاملا تشریح می کند که زرده و سفیده دارد و بین آن دو لایه ای نازک است که نمی گذارد این دو با هم مخلوط شوند. انسان را [با یک تمثیل و بیان کوتاه] موحد می کند.
2️⃣ دوم اینکه عالم باید انسان را از ریا به اخلاص بکشاند.
☀️در حالات یکی از علماء آمده است که امام جماعت بود، یک بار به مسجد آمد و مشاهده کرد که جمعیت مسجد زیاد است از همان جا برگشت و گفت: آن حالت اخلاصی که در من بود الآن وجود ندارد.
☀️مرحوم علامه طباطبایی در تمام عمرش امام جماعت نشد (البته نمیگویم شما اینگونه باشید) و همیشه مأموم بود و مکرّر می دیدم در مدرسه ی فیضیه عبایش را روی سنگفرش می انداخت و به مرحوم سید محمد تقی خوانساری اقتدا می کرد.
3️⃣ سوم اینکه عالم، مردم را از رغبت به دنیا به سمت زهد بکشاند.
رغبت ما را به دنیا کم کند به طوری که از دنیا به مقدار لزوم بگیریم نه مقدار کمال اگرچه حلال است امّا هر حلالی برای ما لازم است؟!
4️⃣چهارم اینکه مردم را از کبر به سمت تواضع سوق دهد.
☀️سابقا در خیابان ارم نانوایی بود و و من می دیدم مرحوم طباطبایی هر روز در صف می ایستاد و نوبتش که می رسید نان می گرفت و به منزل می رفت. خیلی ها اصلا او را نمی شناختند و می دیدند روحانی سیّدی است که عمّامه کوچکی به سر دارد.
☀️آیت الله خوانساری نیز بسیار متواضع بود. شبی در حال رفتن به خانه بود و فانوس به همراه داشت و دید کودکی ده شاهی از پول خود را گم کرده است او نیز همراه کودک زمین را وارسی می کرد تا پول کودک را پیدا کند و به دست او بدهد و نگفت من مجتهدم، من عالمم، من مرجعم!
🍃 بنابراین باید در حوزه و فیضیه عالم هایی باشند که عملشان ما را به این مواردی که گفته شد بکشاند.
📆مورّخهی: 97.11.24
_________________________________
[1] مستدرک الوسائل، میرزا حسین نوری، ج8، ص327، حدیث 4.
مصباحیه ...
🔰درس اخلاق حضرت آیت الله العظمی سبحانی (دام ظلّه العارف) 🔰در انتهای درس خارج اصول 🔰با موضوع: مجالس
انصافا آیت الله مصباح عزیز،
مصداق کاملی از این حدیث بودند..