#خبر
🔶 آیت الله #علی_اکبر_رشاد در بزرگداشت چهلمین روز ارتحال آیتالله #مصباح_یزدی تصریح کرد:
🔻 لزوم تدوین «#مکتب_مصباح»
🔰 آیتالله مصباح؛ کانون پیوند شهامت، معنویت و مشائیّت
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 rashad.ir/mesraa
🆔 @Rashad_ir
20.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دررسانه_ها
📺 #ببینید
🔰 گزیده ای از سخنرانی آیت الله #علی_اکبر_رشاد در بزرگداشت مجازی چهلمین روز ارتحال حضرت علامه آیتالله محمدتقی #مصباح_یزدی
🆔 @Rashad_ir
🔶 استاد #علی_اکبر_رشاد در بزرگداشت چهلمین روز ارتحال آیتالله #مصباح_یزدی
🔰 ضرورت تدوین #مکتب_مصباح
🔻 الحق تعلیقه علامه مصباح بر نهایه، خود بنای مکتبی دیگری در حکمت نوصدرایی است. حکمت نوصدرایی میراث علامه طباطبایی و شاگردان اوست و علامه مصباح در مکتب نوصدرایی یک مسلک جدیدی بنا نهاد. گرایش عقلانی ایشان بسی غلیظتر از حیث اشراقی بود.
🔺 گرچه خود علامه طباطبایی حکمت صدرایی را به سمت مشائیت سوق داد ولی علامه مصباح مکتب نوصدرایی را بیش از استادش به سمت عقلانیت جهت داد و مواجه عقلانی با حکمت، خصوصیت فلسفی ایشان بود. ایشان البته در حوزه حکمت یک فیلسوف بود ولی فقیه نیز بود، مجاهد نیز بود، اندیشمند سیاسی نیز بود.
🔻 ایشان مرد وظیفهشناسی بود و برای انجام وظیفه شرعیاش از هیچ چیزی دریغ نمیکرد و هرگز کوتاه نمیآمد. بر او جفا بسیار شد، به او اهانت شد. ایشان یک فقیه بود، یک مجاهد بود، یک اندیشمند بود. ملل دیگر بر اندیشمندانشان از هر جریانی باشند حرمت مینهند ولی متاسفانه بر او جفا شد، بر او افترا بستند، به او اهانت کردند ولی خدای متعال کسانی که خالصانه در راه او گام برمیدارند حمایت میکند و به آنها آبرو میدهد.
🔺 بی آنکه گرفتار افراط و تفریط شده باشیم بر آثار تدوینی و تکوینی او تمرکز کنیم و سعی کنیم افکار او را صورتبندی کنیم و آنچه بتوان از آن به عنوان #مکتب_مصباح تعبیر کرد را صورتبندی و ارائه کنیم که نسل ما سخت نیازمند این افکار دقیق و زلال است که همگی از متن کتاب و حکمت برآمده است.
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 rashad.ir/mesraa
🆔 @Rashad_ir
🔴درس هایی که باید از علامه مصباح آموخت
🔶درس بیست و ششم: پرهیز از استبداد در تصمیم گیری
🖊احمدحسین شریفی
🔶آیت الله مصباح به شدت از استبداد در رأي و تصميمگيرهاي متکی بر ذوق و سلیقه شخصی پرهیز میداد و اجتناب میکرد. علیرغم علم و تجربه فراوانی که داشتند اما به جد معتقد بودند که «مشورت ادراک و هشیاری دهد» و می گفتند حتی اگر کسی معتقد باشد که همه تصمیمات و کارهای خود را فقط و فقط بر پایه معیار عقلانیت اتخاذ میکند باز هم از مشورت ضرر نمی کند چرا که «عقل ها مر عقل را یاری دهد».
🔶به همین دلیل روش مدیریتی ایشان به این صورت بود که اغلب قريب به اتفاق تصميمات آموزشي و پژوهشي و فرهنگي مؤسسه در چند شوراي مترتب بر هم به بحث و بررسي گذاشته ميشد و جمعبندي مطالب ابتدا در شورای معاونین و سپس در هيئت رئيسه مطرح ميشد و در جلسات هیئت رئیسه باز هم ابتدا نظر همه اعضاي حاضر در جلسه را جویا ميشدند و حتی به تناسب موضوعات از متخصصان مربوطه نیز دعوت میکردند که در جلسه هیئت رئیسه حضور داشته باشند و سپس تصميم نهايي اتخاذ ميشد.
🔶از همه اعضاي هيأت علمي مؤسسه در کارهاي اداري و اجرايي و آموزشي و پژوهشي موسسه نظر ميخواست؛ اصرار ايشان بر اين مسأله موجب شد اعضاي هيئت علمي موسسه برای نقش آفرینی در تصمیمات آموزشی و پژوهشی و فرهنگی موسسه، انجمنی را با عنوان «انجمن اساتید موسسه» تأسیس کنند و در یک جلسه عمومی از ميان خود عدهاي را انتخاب کنند که با عنوان «شوراي انجمن اساتيد موسسه» نامگذاري شد. این شورا حلقة رابطی میان مدیریت و تک تک اعضای هیئت علمی موسسه بود. و تلاش میکرد نکته نظرات و نقدها و پیشنهادهاي همه اعضاي هيئت علمي را در موضوعات مختلف، جمعآوري و جمعبندي کرده و در اختيار ايشان و همچنين معاونتهاي مختلف موسسه قرار دهند.
#علامه_مصباح
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔰بحث زن تنها یک بُعد ندارد
🔸️بحث زن تنها یک بعد ندارد که ما بگوییم: اگر زن بخواهد کار بکند، نمیتواند درست حجاب خود را رعایت کند؛ یعنی صورت او پیدا میشود و دیگر نمیتواند پوشیه بزند و چون ارزشهای اسلامی اینها را اقتضاء میکند، بگوییم زن در هیچکار اجتماعی نباید دخالت کند.
🔹️اگر بخواهیم این مسئله را حل کنیم با یکی دو جلسه و یکی دو مقاله حل نمیشود کسانی باید زحمت بکشند آستینها را بالا بزنند و همه ابعاد مربوط به زندگی امروز #زن در جامعه اسلامی را باید بررسی کنند و جواب هریک از اینها را طبق منابع متقن بهدست بیاورند نه سلیقهای و دلخواهی.
۱۳۹۸/۰۸/۰۵
🏴 @mesbahyazdi_ir
4_5787346488648533989.mp3
14.48M
💥سخنرانی استاد #رحیم_پور_ازغدی در تبیین اندیشه سیاسی و الگوی انتخاباتی مطلوب #آیتالله_مصباح
🔹آیا میتوان پذیرفت چنین شخصیتی مخالف انتخابات و رأی مردم بوده است؟
🔻پاسخ به تهمت هایی که سالها نقل محافل ضدانقلاب بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقام معظم رهبری :
این محبت ها به خاطر شخص بنده نیست.
حضرت علامه مصباح رحمه الله علیه:
عشق به رهبری ،عشق به خداست و امام زمان.
#فیلم
◾️تربیت نیروی متعهد و متخصص از ویژگیهای مهم آیت الله مصباح
حجتالاسلام والمسلمین علی مصباح، استاد حوزه علمیه قم:
◽️یکی از ویژگیهای برجسته این عالم فقیه، اهتمام به شاگرد پروری و تربیت نیروی متعهد و متخصص در زمینههای فکری برای حل مسائل روزآمد و گره گشایی از عقدههای فکری متناسب با شرایط روز بود.
◽️آیتالله مصباح یزدی غیر از اینکه خودشان با استفاده از گنجینه علمی و بصیرتی که از شرایط روز داشتند، در پی آن بودند که افرادی را تربیت کنند که همانند خودشان بتوانند از لحاظ کمی و کیفی مسیر انقلابی گری را ادامه دهند.
🌹 شهید حاج قاسم سلیمانی در کنار مادر شهید حاج علی محمدی پور
🔺 بیت الزهرا کرمان
@mesbahieh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️دو هشدار مهم شهید آیتالله مطهری در فروردین ۱۳۵۸ درباره خطر شکست انقلاب (یک ماه قبل از شهادت)
🔴درسهایی که باید از علامه مصباح آموخت
🔶درس بیست و هفتم: اهتمام به حفظ بيتالمال
🖊احمدحسین شریفی
🔷از جمله مهمترین ویژگیهای مدیریتی آیتالله مصباح اهتمام فوقالعاده ایشان به حفظ بیتالمال بود. تحت هيچ شرايطي نسبت به کوچکترين مسائل مالي بيمبالاتی یا بیتوجهی را مجاز نمیشمردند این اهتمام تا جایی بود که حتی سوزن و سنجاقی که برای وصل برگههای نامههایی که مثلا از سوی موسسه به منزل ایشان ارسال میشد، مجددا به موسسه باز میگرداندند!
🔷به همین دلیل، انضباط مالی در مديريت مؤسسه همواره در بالاترین سطح خود مراعات میشده است. تراز مالي مؤسسه، عليرغم بازرسيهاي بسيار دقيق مسؤولان مربوطه، در تمام سالياني که از تأسيس آن ميگذرد بسیار بسیار به ندرت با مشکلی که ناشی از بیتوجهی و بیمبالاتی و امثال آن باشد، مواجهه شده است.
🔷جناب دکتر زارعان نقل میکردند زمانی که در بخش اداری بنیاد باقر العلوم مسؤولیتی داشتم اشتباهی در محاسبات مالی صورت گرفته بود و حدود 10 هزار تومان اختلاف حساب به وجود آمد؛ علیرغم اینکه مجددا به دستور آیتالله مصباح محاسبات را ملاحظه کردیم تا منشأ اشتباه صورت گرفته را به دست آوریم، موفق نشدیم. نهایتاً «یک شب به منزل ایشان رفتم و عرض کردم نتوانستیم به نتیجهای برسیم و ما الان این مبلغ 10 هزار تومان را کسر آوردهایم.» ایشان هم خیلی راحت و بدون هیچ ملاحظهای فرمودند: «خوب مشکلی نیست نیست. خودتان این مبلغ را پرداخت کنید تا حساب صفر شود. لحن ایشان به قدری جدی بود که من در آن وقت شاید ناراحت هم شدم. اما ایشان در مسأله بیتالمال حساسیت کامل داشتند و به ما فهماندند حالا که بیتالمال در دست شماست، نباید بیدقتی میکردید و حالا باید جبران کنید.»
🔷در مراکز مختلف مرسوم است که به هنگام پیشنهاد بودجه سالیانه، تلاش میشود بیش از حد نیاز درخواست بودجه کنند تا در حذف و اضافات مسؤولان بالادستی در نهایت مقدار مصوّب و یا مقداری که تخصیص داده میشود به اندازة نیاز اصلی و واقعی اداره یا مرکز مربوطه باشد؛ اما آیتالله مصباح با این رویه مخالف بودند و همواره تأکید میکردند شما باید صداقت در اعلام نیاز را رعایت کنید و برای مسؤولان بالادستی (مسؤولان مالی دفتر مقام معظم رهبری) و کسانی که بودجه مؤسسه را تعیین میکنند و اختصاص میدهند، حقیقت را تشریح کنید.
روحش شاد و راهش پر رهرو باد
#علامه_مصباح
@Ahmadhoseinsharifi
🌹 @mesbahieh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام در راه مرجعیت قدمی برنداشت.
استاد مؤیدی
https://eitaa.com/OstadMoayyedi/280
💠وظیفهای بر دوش بانوان عالم
🔹️نه تنها وظیفه دفاع از ارزشها و مقدسات دینی؛ بلکه هدایت و تعلیم دین نیز بر زنان و مردان هردو واجب است. چنانکه در روایات آمده وظیفه تعلیم و تربیت و هدایت انسانها بعد از پیامبران و امامان بر عهده عالمان دین است و عالم دین اختصاص به مردان ندارد و مردان و زنان عالم، هر دو را شامل میشود. به عبارت دیگر، همانگونه که یادگیری مسائل دینی بر هر مرد و زن مسلمانی واجب است، تعلیم و آموزش مسائل و احکام دین هم اختصاص به مردان ندارد و وظیفهای بر دوش بانوان عالم نیز میباشد.
۱۳۷۹/۰۶/۲۹
🏴 @mesbahieh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | من خاک کف پای سگ کوی همانم - کو خاک کف پای سگ کوی تو باشد
🔺تک بیتی که مرحوم آیت الله #علامه_مصباح یزدی در اواخر عمر شریفشان با حالت بکاء میخواندند...
با صدای حجت الاسلام استاد #میرزامحمدی.
#فیلم
@mesbahieh
🔹قیام فاطمه و سکوت علی ...
⁉️ممکن است گفته شود اگر مبارزه با حکومتی که پس از رحلت رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) بر سر کارآمد لازم بود، چرا امیرالمؤمنین(علیه السلام) خود به این امر اقدام نفرمود؟
✅ حقیقت این است که قیام مسلحانه امیرالمؤمنین(علیه السلام) در برابر عمل انجام شده در سقیفه، هم اشکال سیاسی داشت و هم اشکال امنیتی، اشکال سیاسی آن این بود که مردم کوتاهنظری که به آسانی دست از حمایت علی(علیه السلام) برداشتند، به سرعت قضاوت میکردند که حضرت علی(علیه السلام) به خاطر رسیدن به ریاست و محکم کردن جایگاه خویش چنین کارهایی را انجام میدهد و با وجود چنین قضاوتی در فضای عمومی جامعه اسلامی، اهداف والایی که امیرالمؤمنین(علیه السلام) به دنبال آن بودند، تأمین نمیشد.
اشکال امنیتی این کار نیز این بود که به راه انداختن جنگ داخلی در جامعه اسلامی، فتنهای عظیم و تفرقهای شدید در جامعه به راه میانداخت که موجب طمع دشمنان برای نابودی دین اسلام و جامعه نوپای اسلامی میشد و بدین ترتیب تمام زحمات رسول خدا(صلی الله علیه و آله) بر باد میرفت. شرایط سیاسی و امنیتی اقتضا میکرد که امیرالمؤمنین(علیه السلام) در برابر دستگاه خلافت به پا نخیزد و از وقوع فتنهای عظیم که اساس اسلام را به خطر میانداخت پیشگیری کند.
با این حال دختر رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) وظیفهای دیگر داشت که به خوبی بدان اقدام فرمود. اگر قیام زهرای طاهره(سلام الله علیها) برخلاف موازین و مصالح اسلام بود، امیرالمؤمنین(علیه السلام) از آغاز باید مانع او میشد. مگر ممکن است صدیقه کبری (سلام الله علیها) برخلاف خواست امام خویش، امیرالمؤمنین(علیه السلام) رفتار کند؟! بیشک حرکت بانوی دو عالم صددرصد موافق نظر امیرالمؤمنین بوده است....بنابراین ممکن است امر به معروف و نهی از منکر در شرایطی خاص برای شخص محذور داشته باشد و مفسدهای که بر انجام آن مترتب میشود، بیش از مصلحت آن باشد؛ اما سکوت او وظیفه را از عهده دیگران بر نمیدارد و آنها باید وظیفه امر به معروف و نهی از منکر خویش را انجام دهند.
شاهد این حقیقت، این است که گاه در زمان امام معصوم، برخی از بهترین شیعیان ایشان کارهایی میکردند که امام معصوم، خود از انجام آن خودداری میورزید؛ اما آنان را از انجام آن کار باز نمیداشت. نمونه بارز این معنا جناب ابوذر است. در ایام خلافت خلیفه سوم، اسراف فراوانی در مصرف بیتالمال صورت میگرفت؛ اما امیرالمؤمنین(علیه السلام) تنها به تذکراتی دوستانه بسنده میفرمود و برخوردی تند با خلیفه وقت نمیکرد.
حتی هنگامی که مردم برای قتل خلیفه سوم اجتماع کردند، ایشان از این کار جلوگیری فرمود و هنگامی که آب را به روی خلیفه بستند، ایشان به او آب رساند؛ اما جناب ابوذر برخوردهای تندی با خلیفه و عوامل حکومتی وقت داشت. با این حال یک مورد هم در تاریخ نیامده است که امیرالمؤمنین(علیه السلام) ابوذر را به رفتاری آرامتر دعوت فرموده باشد.
در نهایت خلیفه وقت ابوذر را به ربذه تبعید کرد. در هنگام تبعید او، امیرالمؤمنین(علیه السلام) به همراه فرزندان خود امام حسن و امام حسین(علیهماالسلام) برای مشایعت او آمدند. این در حالی بود که خلیفه وقت، ابوذر را به منزله شخصی خاطی از مدینه بیرون میکرد!
امیرالمؤمنین(علیه السلام) به او فرمود: ای اباذر! به راستی تو تنها بخاطر خداوند سبحان خشم گرفتی، پس به همان کسی امید داشته باش که برای او خشم گرفتهای، این مردم از تو برای دنیای خویش هراسیدند؛ اما تو از کارهای ایشان بر دین خود هراسناک شدی و از این رو آنها تو را از پیرامون خویش راندند و به بلایت گرفتار آوردند. به خدا سوگند اگر همه آسمانها و زمین به روی بندهاش بسته باشد و آن بنده تقوای خدا را پیشه کند، خداوند برای او گشایشی مقرر فرماید. پس مباد چیزی جز حق و راستی تو را به انس و همدمی گیرد و جز باطل و نادرستی به هراست افکند.
بنابراین گاهی ممکن است شخصیتی بزرگ به سبب شرایطی خاص، وظیفه نداشته باشد سخنی را مطرح کند؛ اما سکوت او به معنای جواز سکوت دیگران نیست و آنها باید وظیفه خویش را انجام دهند و امر به معروف و نهی از منکر کنند. لذا ما باید این حقیقت را درک کنیم که چرا امیرالمؤمنین علی(علیه السلام) مانند حضرت زهرا (سلام الله علیها) اقدام نکرد....
....از نادانی است که گفته شود اگر این کار خوب بود، خود رهبر به آن اقدام میفرمود. باید با دقت و بصیرت بفهمیم که چرا رهبر به آن کار اقدام نمیکند... .
📚 گزیده ای از بیانات مرحوم آیت الله مصباح یزدی در شرح خطبه فدکیه
✨✨✨✨✨✨✨
یادداشت یک منتقد قدیمی آیت الله مصباح یزدی در باره او
حجتی کرمانی: تعجب می کنید که او را تمجید می کنم؟
حجت الاسلام و المسلمین محمدجواد حجتی کرمانی از منتقدان آیت الله مصباح یزدی در روزنامه اطلاعات نوشت:
آقای مصباح فضائل علمی اخلاقی بسیاری داشت، نیک سیرت و خوشرو و خوش مجلس و خوشسخن بود.
در ایام تدریس هیچگاه از کسب علم و تعلیم و تربیت نیاسود. مبانی و مبادی فلسفه و کلام و اخلاق را به خوبی آموخته بود و به خوبی میآموخت.
بیان نرم و گرم او همراه با روی خوش و لبخند همیشگی، محفل درس او را شاداب میداشت و شاگردان را بر سر شوق میآورد. آقای مصباح از همان آغاز طلبگی در وادی سلوک عرفانی گام نهاد. اهل گعده و وقتگذرانی تفریحی طلبگی نبود و معاشرانی اندک داشت. در جلسات درس اخلاق مرحوم حاج شیخ عباس تهرانی که هر صبح جمعه در کتابخانه بخش قدیمی مدرسه حجتیه مشهور به پارک تشکیل میشد حضور دائمی داشت.
وی از آغاز نهضت روحانیت به رهبری امام خمینی همیشه در خفا یار و یاور انقلاب بود. نگارنده به یاد دارد شبهایی را که آقای مصباح به حجره برادرم مرحوم علی حجتی کرمانی در مدرسه آیتالله بروجردی مراجعه میکرد و چند نسخه از نشریه «بعثت» را که توسط مرحوم هاشمی رفسنجانی، مرحوم هادی خسروشاهی، مرحوم علی حجتی کرمانی و آقای دعائی مخفیانه منتشر میشد، میگرفت و زیر عبا پنهان میکرد تا در نشر مخفیانه آن شرکت فعال داشته باشد.
خاطرات من از آن مرحوم به سالهایی بر میگردد که شهید بهشتی کلاس های درس شبانهای در دبیرستان دین و دانش قم برقرار کرده بود و به ما دروس جدید از قبیل فیزیک، زبان، فلسفه علمی و… تدریس میکرد که استاد مصباح برجستهترین علم آموز آن کلاسهای فراموش نشدنی بود.در این کلاسها بجز حقیر، استاد محمد مجتهد شبستری، شهید محمد جواد باهنر، حاج شیخ محمدعلی موحدی کرمانی، حاج شیخ زینالعابدین قربانی، سیدعلی محقق داماد، مرحومان: سیدهادی خسروشاهی، عمید زنجانی، شیخ حسین حقانی زنجانی و سیدحسن طاهری خرمآبادی شرکت داشتند.
نگارنده در جلساتی که با استاد فقید با هم داشتیم، از جمله در مناظرههای قلمی و شفاهی منجمله مناظره (به پندار من ناموفق) تلویزیونی و نیز در هنگام اجتماع پیش خطبههای نماز جمعه ایشان یا پخش تلویزیونی جلسات درس تفسیر و فلسفه و اخلاق آن فقید سعید خاطره کلاسهای درس شهید بهشتی در ذهنم تجدید میشد.
خوانندگان ارجمندی که مناظرات و مباحثات حضوری و قلمی اینجانب را با آن عالم بزرگوار به یاد دارند، شگفت زده نشوند که اینجانب که در مناظرات و مقالات، نظریات سیاسی و اجتماعی آقای مصباح یزدی را به بوتة نقد میکشیدم، اکنون در فضیلت آن مرد علم و تقوی قلم میزنم. من به این بزرگوارانِ مخالف و موافق نظرات حقیر و آقای مصباح عرض میکنم که حساب اختلافنظر و اندیشه را در پارهای از مسائل سیاسی و اجتماعی با وحدت نظر در امّهات مسائل کلامی و اخلاقی نباید مخلوط کرد. و نیز نباید فضائل انسانهای عالم و متفکری چون استاد فقید مصباح را هر چند با ما همنظر و همعقیده نباشند (حتی نظر و عقیدهای صددرصد برخلاف ما داشته باشند) منکر شویم. من علیرغم همة اختلافنظرهای بیّن و روشنی که با آن فقید علم و فضیلت داشتم، پیش از برگزاری همان مناظرات تلویزیونی، پشت سر ایشان نماز خواندم. ایشان را عادل، فاضل، متخلق به اخلاق و پاسدار راستین دین و قرآن و اخلاق و روحانیت میدانستم و اکنون که این سطر را مینویسم نیز چنینم. خدایش با اولیائش محمد و آل محمد(ص) محشور فرماید.
در اینجا با اغتنام از این فرصت، به یک بیماری سخت و دائمالتّزاید و بنیان کَن و خانهبرانداز جامعه کنونی در ایران که برخلاف انتظار پس از ۴۰ سال که از انقلاب اسلامی میگذرد و روز به روز در حال گسترش است، اشاره میکنم: و آن بیماری یکسونگری و خلط مقولات عقیدتی و اخلاقی با مواضع سیاسی و اجتماعی و بدتر از آن طرد و نفی دگراندیشان و تهمت و افترا و اشاعة دروغ و ریا و نفاق در سطوح بالا و پایین جامعه ماست (که ابتدا این رذائل از بالا به پایین میریزد و متقابلاً هم از پایین به بالا اثر میکند). شما را به خدا بس کنید! ما باهم برادریم و اهل یک ملت و دین و مذهبیم. این دشمنیهای بیحد و حصر و این کینهتوزیهای شگفتانگیز و باورنکردنی، آن هم از مدعیان پیروی از پیغمبر(ص) و امامان معصوم، آیندهای خطرناک در حد سقوط نظام اسلامی در پی دارد که آثار آن از در و دیوار و منبر و محراب و رسانههای حقیقی و مجازی و ارکان دولت و حاکمیت پیداست.
#هم_اندیشی
#علامه_مصباح_یزدی
🔸 #قطب_علمی_فلسفه_دین پژوهشگاه با همکاری نهادهای علمی و فرهنگی کشور برگزار می کند:
🔰 هم اندیشی علمی "#علامه_مصباح_یزدی(ره) و فلسفه دین"
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/falsafeh-din
🆔 @iictchannel
✳️ پژوهشکده فلسفه و کلام دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به مناسبت چهلمین روز درگذشت حضرت آیتالله مصباح یزدی (ره) نشست علمی برگزار میکند
✅ موضوع: آیتالله مصباح یزدی و امتداد سیاسی ـ اجتماعی فلسفه اسلامی
🔷 با حضور اساتید و سخنرانان
🌐 نشانی ورود به جلسه مجازی👇👇👇
🌐 Dte.bz/danaee
🗓 دوشنبه 99/11/20 ⏰ 9 الی 11
🏢 مکان: قم، پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار سردار شهید سلیمانی
✳️ نکاتی تربیتی از منظومه فکری تربیت حضرت علامه مصباح یزدی (قدساللهنفسهالزکیه)
✅ سخنرانی مجازی آیتالله محمود رجبی برای جمعی از فعالین فرهنگی استان یزد در تاریخ 13 بهمنماه 1399
🔸 استواری نظام تربیتی علامه مصباح بر یک سلسله مبانی هستیشناختی، انسانشناخت، ارزششناختی و جامعهشناختی
🔸 تأکید ایشان بر توجه مربی به هر دو بعد جسمی و روحی متربی
🔸 اقدام عملی آیتالله مصباح به حل مشکلات مادی، معیشتی و مسکن شاگردان خود
🔸 تأکید حضرت علامه بر درک درستی و فواید مقررات و توصیهها به جوانان و نوجوانان توسط مربی
🔸 توصیه به زنده نگه داشتن یاد خدا و معاد در تمامی افعال
🔸 تدریجی بودن فراید تربیت، اعتدال و انعطاف برنامهها، مبارزه با غفلت، کرامت و عزت متربی، پر کردن اوقات فراغت، رعایت اولویتها، استفاده از شیوه غیرمستقیم، الگوگیری از قرآن و سیره و روش علما و اولیای الهی در شیوه تربیتی حضرت علامه مصباح
🔷 توضیح این مطالب و بیشتر در 👇👇👇
qabas.iki.ac.ir/node/7102
1399-11-18-OstadJafari.mp3
5.2M
✅ بررسي نحوه مواجهه استاد علامه مصباح يزدي(ره) با جريانهاي روشنفکري ديني
2️⃣ جلسه دوم: نحوه برخورد حضرت استاد با جريان روشنفکري ديني سوسياليسم و تفکرات دکتر شريعتي
🔷 ارائه توسط حجت الاسلام و المسلمين آقای دكتر محمد جعفري عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
✳️ استاد مصباح در مواجهه با دکتر شریعتی ابتدا تلاش میکنند که با گفتگوی سازنده، ایشان را از برخی انحرافات فکری بازدارند و بعد از این که از این مسیر ناامید میشوند به نقد قاطع و صریح اندیشههای ایشان ورود می کنند.استاد بدون این که بخواهند وارد جزئیات لغزشهای فکری دکتر شریعتی بشوند، صرفا به انحرافات بنیادین اعتقادی ایشان، آن هم بدون ذکر اسم ایشان و صرفا نقد اندیشه روی میآورند.
✳️برخی از مصادیق این التقاطهای عقیدتی، تطبیق توحید با وحدت طبقاتی، نفی آخرت به عنوان یک عالم عینی، و تقلیل خدا به ایده آل اخلاقی است.
1399-11-18
📌 انجمن های علمی حوزه با همکاری مجمع پژوهشگاه های علوم انسانی - اسلامی و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می کند:
⏪مراسم نکوداشت مقام علمی حضرت علامه آیت الله مصباح یزدی(ره)
📆 ۱9 بهمن
🕖 ساعت: ۱۹ الی ۲۱
🔷 حجت الاسلام دکتر محمدرضا ضمیری
⭕️ موضوع: تغییرات اجتماعی از دیدگاه حضرت آیت الله مصباح یزذی (ره)
🔶 حجت الاسلام دکتر حسن خیری
⭕️ موضوع: بررسی اندیشه امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه آیت الله مصباح یزدی(ره)
◀️ لینک نشست: http://dte.bz/iri
🔸انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه
🆔 @motaleate_ejtemai
📸 بیقراری فرزند شهید عبدالرسول زرین هنگام تماشای سکانس شهادت پدرش در فیلم «تکتیرانداز»
@mesbahieh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 بارش شدید باران در کربلا...
السلام علیک یا اباعبدالله
و علی الارواح الّتی حلّت بفنائک...🌹🌹🌹
السلام علیک یا ابالفضل العبّاس...🌹🌹🌹
سخنرانی مجازی محمد فنایی اشکوری در بنیاد ابن سینا مسکو درباره اندیشه های عرفانی آیت الله مصباح یزدی 15/11/99
https://clck.ru/T8i6H
🔘 سکولاریسم در عصر غیبت
🔹 برخی از روی سادگی میگویند: در دوران غیبت وظیفه اجتماعی نداریم
🔸 همه شیعیان قبول دارند که اسلام احکام اجتماعی سیاسی دارد و در زمینه اجرا نیز وارد شده است و ائمه (علیهم السلام) نمونه این سخن هستند. اما آیا اسلام در زمان غیبت میگوید مردم وظیفه سیاسی اجتماعی دارند یا نه؟
🔹 آیا اسلام حضور را برای همه ضروری میداند؟ آیا #اسلام در دوران غیبت، حوزه اجرا را در دست دارد؟ آیا اسلام میتواند متصدی اجرا شود یا اساسا در زمان غیبت چنین توانی ندارد؟ وظیفه مردم چیست؟ اینجا است که ابهاماتی وجود دارد.
🔸 بعضی از روی سادگی و شاید از روی غرض ورزی میگویند، بعد از غیبت امام زمان (عج)، مردم باید به فکر وظایف فردیشان باشند تا خود امام زمان (عج) بیایند و حکومت اسلامی را تشکیل بدهند و ما دیگر وظیفهای نداریم.
🔹این یعنی عملا همان سکولار شدن. یعنی وقتی امام غایب است و دسترسی به او نیست ما تکلیفی نداریم و در نتیجه این همان سکولار شدن هست.
🎤 مرحوم ایت الله مصباح یزدی؛
99/11/17
ضبط صوت خبرنگاری_203 (Trimmed).mp3
24.95M
🔶نشست علمي جايگاه و دستاوردهای علامه مصباح در دانش کلام و فلسفه معاصر
🔶با شركت حجت الاسلام و المسلمين مقيمي معاون پژوهش حوزه علمیه؛ حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی و آقای احمدحسین شریفی
🔶برگزار کننده: انجمنهای علمی حوزه با همکاری مجمع پژوهشگاه های علوم انسانی - اسلامی و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔷سخنرانی استاد محمدتقی سبحانی درباره:
نقش علامه مصباح یزدی در دانش کلام
🔶تاریخ: 18 بهمن 1399 ساعت 19 الی 21
#علامه_مصباح
@Ahmadhoseinsharifi
🌹