🌷حضرت محمد صلیالله علیهوآله:
💎لَوْ يَعْلَمُ الْعَبْدُ مَا فِي رَمَضَانَ لَوَدَّ أَنْ يَكُونَ رَمَضَانُ السَّنَةَ
💎اگر بنده «خدا» میدانست که در ماه رمضان چیست (چه برکتی وجود دارد) دوست میداشت که تمام سال، رمضان باشد.
📚بحارالانوار(ط-بیروت)، ج ۹۳، ص۳۴۶، ح ۱۲
#ماه_رمضان
#حدیث_زندگی ۵۱
🌸🌸🌸🌸🌸
* #رمضان #عید_فطر
💠 هنوز فرصت هست...
🔻ماه رمضان رو به اتمام است خدايا ما که ممنون تو هستيم از اينکه يک فضاي مناسبي در ماه رمضان نصيب ما کردي، گر چه ما قدرداني نکرديم، خداوند اين ماه مبارک رمضان را از ما قبول کند من عقيده شخصي خودم این است که برای درک شب قدر، هنوز هم(بعد شبهای قدر) جا دارد، شب بيست و هفتم، شب بيست و نهم، شب عيد فطر، انسان کار کند، نتيجهاش را ميبيند، سرنوشت را شناور تعریف کرده اند.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
#عارف_کبیر_استاد_جعفر_ناصری ۲۸
🌺🌺🌺🌺🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هماکنون / بارش باران در مسجدالاقصی
گفته میشود جمعیتی بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر امشب در مسجدالاقصی حضور دارند.
( اهل سنت شب ۲۷ ماه رمضان را شب قدر میدانند)
🌺🌺🌺🌺🌺
مصباحیه ...
🎥 «بر ساحل سحر» - رمضانیههای ۱۴۰۲ سحر بیستوششم؛ «تعاملی بر مبنای عدل» حجتالاسلام استاد عیدی پ
سحر بیستوششم؛ «تعاملی بر مبنای عدل»
حجتالاسلاموالمسلمین استاد عیدی
یکم؛ 👈 00:41
سلیمان نبی علیهالسلام در واکنش به توهین مورچهای که تحت فرمان ایشان بود، لبخند و رأفت را برگزید. چرا که اصل در قدرتمندی در برابر عموم مردم، اتصاف به صفت حلم و عفو است.
دوم؛ 👈 02:03
اما حضرت سلیمان علیهالسلام در مواجه با نبود هُدهُد در جمع، چند احتمال را بیان نمود. ایشان نخست فرمود که شاید من او را نمیبینم؛ این یعنی، پیش از اتهامزنی به هر کسی باید خود را مورد بررسی قرار داد. سپس فرمود اگر او غائب است، از آن جا که موظف به ادای وظیفه و حضور در این جمع است، باید برای غیبت خود دلیل و علت موجه و درستی بیاورد؛ در غیر این صورت، او را مؤاخذه خواهم کرد.
سوم؛ 👈 03:06
پرسشی که در این مجال مطرح است این است که چرا سلیمان نبی علیهالسلام در برابر توهین افراد تحت حکومت خود، با رأفت و ملاحظهگری و در واکنش به غیبت فرد تحت امر خود (هُدهُد)، با چنین شدتی برخورد میکند؟ پاسخ در تفاوت میان اخلاق فردی و شخصی با اخلاق مدیریتی است.
چهارم؛ 👈 03:50
اصل در اخلاق شخصی و فردی، بر صبر، گذشت و اعتماد است؛ در حالی که اصل در اخلاق مدیریتی، بر رعایت عدل و ملاحظه وظایف برای استیفای حقوق دیگران است. اگر انسان دارای قدرت و اقتدار است، باید زکات آن را بپردازد؛ زکات آن نیز صبر و عفو است.
پنجم؛ 👈 05:10
قرآن کریم در راستای هدایت و کمک به تکامل انسان، حقایق و قوانینی را از آفرینش، بهصورت داستانهایی کلی از پیشینیان نقل میفرماید. به همین دلیل، داستانهای قرآنی، هرگز رویکرد داستانسرایی ندارد.
🌺🌺🌺🌺🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 «بر ساحل سحر» - رمضانیههای ۱۴۰۲
سحر بیستوهفتم؛ «اهمیت تعلّم و دینآموزی»
حجتالاسلام استاد وطنخواه
پخش از شبکه افق سیما - تــلــوبــیــون
پس از اذان صبح (به افق تهران)
🌺🌺🌺🌺🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قرائت فرازی از #حدیث_کساء با نوای مرحوم آقا سید مصطفی حسینی
@lobollobab14
vasiyyateh emam sadegh be ebne jondab-21.mp3
5.77M
#درس_اخلاق
🎙آیت الله #مصباح_یزدی (ره)
🔰پندهای امام صادق علیهالسلام به رهجویان صادق
🔹جلسه بیست و یکم:
رابطه مؤمن با دنیا و مادیات (1)
🗓6 خرداد 1377
🌸🌸🌸🌸🌸
آیت الله مصباح :
عالِم دنیا زده، هیچ وقت لذت مناجات خدا را درک نمی کند. و طبعاً نمیتواند دیگران را به سوی خدا راهنمایی کند.
#قرار_عاشقی
🌸🌸🌸🌸🌸
دوستت دارم پس از دشمنت بیزارم.mp3
1.06M
دوستت دارم، پس از دشمنت بیزارم
🔹️آدمی باید سعی کند که شیطان اختیار دلش را در دستش نگیرد؛ به تعبیر خودمانی، «افسارش را در دست شیطان ندهد.». اگر این ها را رعایت کند، یعنی [دو جنبه] ایجابی و سلبی را [در بندگی مراعات کرد]. یکی خودش [برای بندگی] تلاش کند و یکی با دشمنش مبارزه کند.
🔹️مبارزه کردن با دشمن و جلب محبت و توجه به محبوب و معبود، این دو عاملی است که باید با هم کار بکند؛ توجه به یکی، بدون توجه به دیگری دوامی ندارد. دوستی با دوست، بدون دشمنی با دشمنِ [محبوب] دوامی ندارد. اگر آدمی کسی را دوست می دارد باید دشمنش را هم دشمن بدارد، این است که در روایات ما حب و بغض با هم مطرح می شود؛ «هل الدین الا الحب و البغض؟»
۱۳۹۳/۰۴/۱۵
#درس_اخلاق
🌸🌸🌸🌸🌸
سُبْحَانَ الَّذِی أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَیلاً مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِی بَارَكْنَا حَوْلَهُ (اسرا/۱)
ترجمه:«منزه و پاک است ( از هر نقص و عیبی ) آن خدایی که بنده خود ( محمّد صلّی اللَّه علیه و آله ) را در شبی از مسجد الحرام به سوی مسجد الاقصی سیر داد- مسجدی که اطراف آن را ( به معنویت فرشتگان فرود آمده و پیامبران برخاسته از آنجا و سرسبزی درختان انبوه و نهرها ) مبارک کرده ایم»
آیت الله مصباح :
🔸️مسجد الأقصی جایى است كه پیغمبر از آنجا به معراج رفت. بر همه مسلمانان واجب است به پا خیزند و در مقابل دشمنان، از این مسجد، دفاع كنند.
۱۳۸۱/۰۱/۰۹
#نکته_قرآنی
🌸🌸🌸🌸🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حاج محمود کریمی : چرا برای کم کاری ، ترک فعل و خیانت در مسئولین کسی محاکمه نمیشه؟
راست راست داره راه میره بابا تو ظلم کردی به مردم...!!!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این هشدارهای سیاسی حاج محمود کریمی از مداحان اهلبیت را باید جدی گرفت
جامعه مذهبی دیگر مثل گذشته به جریان اصولگرا در انتخاباتها سواری نمیدهد و نمیخواهد پایگاه رای جماعتی باشد که فقط از مذهبی ها با شعارهای انقلابی رای بگیرند و بقدرت برسند اما عملشان غیر انقلابی و بدنبال منافع جناحی و باندی خود و اطرافیانشان باشند
چند شب گذشته حاج محمود کریمی انتقادات صریحی خطاب به نمایندگان مجلس کرد و برای انتخابات پیش رو هشدارهای جدی به جریان اصولگرا داد.
🔻شهاب جان ادا نیا!
🔸شهاب جان این قدر ادا نیا. این راهی که در این یکی دو ساله در پیش گرفته ای و برای جلب نظر اینستابازها در هر لجنی خودت را می غلتانی به تو نمی آید.
🔹دنبال متجاوز می گردی؟ سراغش را از همان جا بگیر که گرین کارتش را داری و در یک فقره و در عرض یک دهه میلیونها زن و کودک و مرد افغانستانی و عراقی را به نام آزادی و دمکراسی با بمب های صلح آمیز به خاک و خون کشید.
😶
🔹سعود الفيصل وزير خارجه فقيد عربستان که سالهای طولانی این سمت را داشت جمله معروفی گفته بود که کشورها انتخاب نمیکنند با چه کسی همسایه باشند اما مجبور هستند با هم کنار بیایند و سازش کنند. ایران و عربستان انتخاب نکردند که همسایه باشند، اما سرانجام بعد از سالها دشمنی مجبور به صلح شدند
🔸این صلح هم نتیجه این بود که زور دو کشور به یکدیگر نرسید، در سیاست های منطقه ای خود علیه یکدیگر به حد قابل توجهی ناموفق بودند و سرانجام به این نتیجه رسیدند که اگر فعلا صلح کنند برای دو طرف بهتر است. اما قطعا با تجربه های قبلی این صلح و آرامش موقتی و شکننده است و بلند مدت نیست
📝سید مهدی دزفولی
😶
▪️27 ماه رمضان وفات علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله
محمّد باقر بن محمّد تقی بن مقصود علی مجلسی (1037 _ 1110 قـ) معروف به علّامه ی مجلسی یا مجلسی دوّم، از فقیهان و محدّثان مشهور شیعه می باشد.
علامّه مجلسی رَحِمَهُ الله از میان شاخه های علوم اسلامی بیش از همه به حدیث نگاری علاقه داشت و مشهورترین کتاب او، مجموعه پُر حجم حدیثی به نام «بحار الأنوار» است که نقش بارزی در احیای جایگاه حدیث در منظومه ی معرفت دینی داشت.
ایشان با تربیت شاگردان و آثار پر تعداد خود که بسیاری از آن ها را به زبان فارسی و برای استفاده عموم مردم نگاشت، بر فرهنگ شیعی و روش های علمی علمای پس از خود تأثیر گذاشت.
وی به دلیل حضور در حکومت صفویّان و نقش بارز سیاسی و اجتماعی اش در آن دوران از شهرت زیادی بر خوردار بوده است. در دوران سلطنت شاه سلیمان صَفَوی به مقام «شیخ الإسلام» رسید و در دوران سلطان حسین صفوی صاحب نفوذ بود.
← ولادت و نسب
مجلسی رَحِمَهُ الله در سال 1037 هـ در اصفهان به دنیا آمد. (1)
ولادت او با آخرین سال سلطنت شاه عبّاس اوّل صفوی مصادف است. پدرش محمّد تقی مجلسی رَحِمَهُ الله مشهور به مجلسی اوّل از بزرگان و مجتهدان سرشناس عصر خویش و از شاگردان شیخ بهایی، ملا عبدالله شوشتری و میرداماد بود.
مادرش، دختر صدر الدّین محمّد عاشوری قُمی است که از خاندان علم و فضیلت به شمار می روند. (2)
او دارای 3 همسر بود که از آن ها صاحب 4 پسر و 5 دختر گردید.
← خاندان مجلسی
گفته شده که چون جدّ او دارای مجالس پُر شور بوده یا اینکه در اشعارش از تخلّص «مجلسی» استفاده می کرده، به این نام شهرت یافتند. (4) نقل دیگر آن است که چون پدر علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله در قریه ی «مجلس» اصفهان می زیسته است، این خاندان به مجلسی معروف گردیدند. (5)
جدّ پدری ایشان حافظ ابو نعیم اصفهانی از محدّثان و حفّاظ است. (6) پدر بزرگ شان، «ملّا مقصود» نیز اهل شعر، ادب و فضل بوده است. (7)
جدّه پدری علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله دختر کمال الدّین شیخ حسن عاملی نطنزی اصفهانی است. محدّث نوری رَحِمَهُ الله برادران علّامه مجلسی یعنی میرزا عزیزالله و ملّا عبدالله را مدح کرده است. آمنه بیگم مشهور ترین خواهر علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله همسر ملّا صالح مازندرانی و عالم دینی بوده است. (8)
← اساتید و شاگردان
ظاهراً ایشان بیش از هر استاد دیگری نزد پدرشان آموزش دیده اند و از آنجا که پدرشان از شاگردان شیخ بهایی بود، می توان از تأثیر اندیشه های شیخ بهایی بر علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله به واسطه ی پدرشان محمّد تقی مجلسی رَحِمَهُ الله سخن راند. (9)
افزون بر آن ایشان از بسیاری از علمای دوران خود حدیث شنیده و از آنان اجازه روایت داشت که از مهم ترین این افراد باید به ملّا صالح مازندرانی، ملّا محسن فیض کاشانی و شیخ حرّ عاملی رحمة الله علیهم اجمعین اشاره کرد. البتّه منابع 18 تن از استادان ایشان را نام برده اند. (10)
ایشان، شاگردان بسیار و مجالس درس متعدّدی داشته اند. برخی منابع شاگردان ایشان در مجالس درس شان را بالغ بر هزار تن ذکر کرده اند. (11)
از بین شاگردان علّامه برخی از مشاهیر علمای شیعه تربیت شدند که از آن جمله می توان به میرزا عبدالله افندی اصفهانی، سیّد نعمت الله جزایری، شیخ عبدالله بحرانی، محمّد بن علی اردبیلی، میر محمّد حسین خاتون آبادی و سیّد ابو القاسم خوانساری رحمة الله علیهم اجمعین یاد کرد. (12)
← جایگاه و اهمیّت علمی
علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله در علوم مختلف اسلامی مانند تفسیر، حدیث، فقه، اصول، تاریخ، رجال و دِرایه تخصّص داشت و به نگارش آثاری در این زمینه ها پرداخت.
او نویسنده ای بسیار پُر کار بود و بر اساس برخی محاسبات، در طول حیات علمی خود یعنی بعد از دوران بلوغ به طور متوسط روزانه 67 سطر می نوشته که هر سطر به طور متوسط 50 کلمه داشته است. (13)
#ادامه_دارد ...
📚 منابع :
1. اعیان الشیعة : ج 9، ص 182. و ... .
2. الذریعة : ج 1، ص 151. و ... .
3. مرآت الاحوال : ص 122. و ... .
4. بحار الأنوار : ج 102، ص 105.
5. خدمات علّامه مجلسی (مکتب اسلام) : شماره 7، ص 50.
6. اعیان الشیعة : ج 9، ص 192.
7. بحار الأنوار : ج 102، ص 105. و ... .
8. ریاض العلماء : ج 5، 407. و ... .
9. علامّه مجلسی (طارمی) : ص 14.
10. بحار الأنوار : ج 102، ص 76 _ 83.
11. الکنی و الألقاب : ج 3، ص 147.
12. شرح احوال علّامه مجلسی (بلاغی) : ص 24 _ 28.
13. علّامه مجلسی (طارمی) : ص 119 _ 12۰
← بحار الأنوار و سایر آثار حدیثی
علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله بیش از هر چیز به نگارش مجموعه های حدیثی علاقه داشت و از میان کتاب های او «بحار الأنوار»که مجموعه ی بزرگی از احادیث امامان شیعه است، بیش از همه شهرت دارد.
باز گشت به متون حدیثی و جمع آوری مجموعه های حدیثی و نیز شرح کتب حدیثی گذشتگان، جریانی بود که در دوران صفویّان رواج یافت و ریشه در تلاش علمای شیعه برای پاسخ گویی به نیاز های عقیدتی دوران خود داشت. نگارش کتاب «بحار الأنوار» نیز بخشی از توجّه عمومی علمای دوران به حدیث و حدیث نگاری بود. (14)
بحار الأنوار شامل همه دانش های بشری می باشد که در کلام امامان بازتاب یافته است و نقش دایرة المعارف شیعی را در دوران خود ایفا می کرد.
علمای این دوران و از جمله علّامه ی مجلسی رَحِمَهُ الله با این نگره که «همه ی علوم، منشأ الهی دارد و رد پای همه آن ها را در سخن امامان علیهم السلام می توان یافت» به تألیف چنین آثاری دست زدند. (15)
باز سازی حدیث شیعه تلاشی بود برای در دسترس همگان قرار دادن اندیشه ی معتبر دینی که پیش از همه در احادیث امامان متبلور شده و فراهم کردن متونی که به پرسش های شیعیان پاسخ دهد و آنان را از پرداختن به عرصه ها و علوم انحرافی مانند فلسفه و تصوّف بی نیاز کند. (16)
از همین روست که عملکرد علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله در تألیف مجموعه های حدیث شیعه معمولاً همچون عملی در تقویت مذهب تشیع ارزیابی شده و از او همچون احیاء کننده مذهب تشیّع یاد شده است. (17)
مجموع آثار عربی علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله را تا 10 عنوان ذکر کرده اند که پُر حجم ترین آن ها «بحار الأنوار» است که حدود 700 هزار سطر داشته و در یکی از چاپ های آن، 110 جلد است.
علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله به شرح مجموعه های حدیثی کهن شیعه نیز پرداخت و در این شرح ها مباحث مختلف فقهی و غیر از آن را بررسی کرد.
او شرحی بر کتاب کافی نوشت و آن را «مرآة العقول» نام گذاری نمود. وی همچنین شرحی بر کتاب تهذیب الاحکام نوشته ی شیخ طوسی رَحِمَهُ الله نگاشت به نام «ملاذ الأخیار فی فهم تهذیب الاخبار».
از دیگر آثار علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله باید به : شرح «چهل حدیث»، «الفوائد الطریفة فی شرح الصحیفه» در شرح صحیفه ی سجّادیه، رساله ی «اعتقادات»، رساله ی «اوزان»، و کتاب «الوجیزه فی الرّجال» اشاره کرد. (18)
← فارسی نگاری
علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله کتاب ها و رسالات متعدّدی به زبان فارسی نگاشت، که تعداد آن را تا 49 کتاب و رساله شمرده اند.
نگارش رسالات فارسی با هدف ترویج علوم دینی بین مردم عادّی انجام می شد و رویه ای بود که مدّتی پیش از علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله آغاز شده بود، امّا آثار ایشان از شهرت بیشتری بر خوردار شد و با استقبال بسیاری از فارسی زبانان همراه گشت. (19) از جمله آثار فارسی علّامه محمّد باقر مجلسی رَحِمَهُ الله می توان به کتاب های زیر اشاره کرد (20) :
1. «عین الحیاة» که شرحی است بر وصیّت پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله به جناب ابوذر غِفاری مشتمل بر پند های اعتقادی، معارفی و اخلاقی.
2. «مشکاة الأنوار» در باب قرآن و دعا، فضیلت قرائت و ثواب آن.
3. «حیاة القلوب» در باب سر گذشت پیامبران، زندگانی پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله و درباره ی امامت.
4. «جلاء العیون» در باب تاریخ و مصائب چهارده معصوم علیهم السلام.
5. «حلیة المتّقین» در باب آداب معاشرت و مستحبات زندگی روزانه ی فردی و اجتماعی.
6. «حقّ الیقین» در اعتقادات.
← وفات
علّامه محمّد باقر مجلسی رَحِمَهُ الله سر انجام در شب 27 رمضان سال 1110 هـ و در 73 سالگی ـ به تاریخ قمری ـ در اصفهان از دنیا رفت. (21) آقا جمال خوانساری بر ایشان نماز گذارد. (22) ایشان بنابر وصیّت شان در کنار مسجد جامع اصفهان و در جوار پدرش به خاک سپرده شد.
📚 منابع :
14. علّامه مجلسی (طارمی) : ص 70 ـ 71.
15. بحار الأنوار از زاویه نگاه دایرة المعارفی : ص 28 ـ 30.
16. همان : 36 ـ 37.
17. أعیان الشیعة : ج 9، ص 183.
18. علّامه مجلسی (طارمی) : ص 122 ـ 129.
19. همان : 89 ـ 95.
20. أعیان الشیعة : ج 9، ص 183.
21. الکنی و الألقاب : ج 3، ص 149.
22. روضاتی : ص 61.
الفاتحه مع الصّلوات...
🌹🌹🌹
.
🍃 شب مسعود
بزرگداشت مرحوم حجت الاسلام مسعود دیانی، شاعر، پژوهشگر دینی و مجری رسانهی ملی
#مسعود_دیانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🛑 تخلف پزشکانی که کارتخوان ندارند را به کجا اعلام کنیم؟
🔹بعد از گذشت ۲ سال از تصویب قانون پایانههای فروشگاهی هنوز هستند پزشکانی که به دلیل فرار مالیاتی از داشتن دستگاه پوز برای دریافت ویزیت پرهیز میکنند که این امر باعث نارضایتی بسیاری از بیماران شده است.
🔹شهروندان با مراجعه به درگاه ملی مالیات به نشانی intamedia.ir در قسمت ویژه «سوت زنی»، گزارشهای خود را ارسال کنند و از پاداش ویژه آن که تا یک درصد مبلغ مالیات قطعی وصول شده خواهد بود، بهرهمند شوند.
🔹همچنین سامانه ۱۵۲۶، مرکز ارتباط مردمی سازمان امور مالیاتی کشور است که از این طریق مردم میتوانند شکایات، پیشنهادها و سؤالات مالیاتی خود را مطرح کنند تا از سوی سازمان مالیاتی رسیدگی شود.
🛑 سوانح رانندگی در هر ساعت جان ۲ ایرانی را میگیرد/تصادفات ۱۳ درصد بودجه کشور را می بلعد
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور:
🔹به ازای هر ساعت، تقریبا ۲ نفر از هموطنان جان خود را در سوانح رانندگی از دست میدهند و ۲۰ تا ۲۵ نفر نیز مصدوم میشوند ضمن اینکه معادل ۱۳ درصد بودجه کشور صرف پرداخت خسارت های ناشی از حوادث خودرویی می شود.
🔹سفرهای نوروزی امسال در مقایسه با سال گذشته نیز ۴۰ درصد افزایش داشت و مصرف سوخت نیز ۹ درصد بیشتر شد.
🔹در نوروز امسال، ۹۵۴ نفر از هموطنان جان خود را در سوانح رانندگی از دست دادند که رقم چشمگیری است.
😶