در آستانه ماه ذیالقعده، حتما دفتر چهارم از مجموعه ادب حضور را مطالعه فرمایید:
📘 اسرار اربعین موسوی؛ آداب و مراقبات ماه ذیالقعده و دهه اول ذیالحجه
اثر استاد فیاضبخش
▫️ادب حضور مجموعهای پنج جلدی است که به آداب و مراقبات مهمترین ایّام سال در نزد اهل معنا میپردازد؛ اوقاتی که در فرهنگ اهل بیت(ع)، فرصتی ویژه برای سیروسلوک توحیدی معرفی شدهاند. این ایّام عبارتند از: سه ماه ارجمند رجب، شعبان و رمضان، اربعین موسوی (یعنی ماه ذیقعده و دهه اول ذیحجّه) و ایام سوگواری حسینی(ع) در محرم و صفر.
▫️در مجموعه ۵ جلدی ادب حضور عصاره دستورات اخلاقی و عبادی و همچنین معارف توحیدی پیرامون این اوقات، بنا بر مکتب تربیتی علامه طباطبایی(ره) آمده است.
🔸لینک دانلود نمونه کتاب و خرید دفتر چهارم (اسرار اربعین موسوی).
📱لینک دانلود نسخه الکترونیکی «اسرار اربعین موسوی (دفتر چهارم)» (رایگان)، در سایت و اپلیکیشن طاقچه.
👈 امیدواریم نسخه صوتی کتاب هم بهزودی منتشر شود.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@JelvehNoorAlavi
🔺برنامه زنده تلویزیونی کلمه
▫️کلمه سیام : میقات
▫️مهمان: استاد محمدتقی فیاضبخش
▫️میزبان: وحید یامینپور
🔻دوشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۲ - ساعت ۲۳
شبکه یک سیما
▫️«برنامه تلویزیونی کلمه»
🏷️@kalame_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 انتقاد تند مجری برنامه پاورقی از قوه قضاییه به خاطر عدم برخورد جدی با سلبریتی ها
😶
7.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺 گزارشی از حضور رییس جمهور در جمع دختران در باغ کتاب تهران به مناسبت روز دختر
✅حکم وصیّت به اهدای اعضای بدن در هنگام «مرگ مغزی» / فتاوی حضرت آیت الله سیستانی
✅وصیّت به قطع اعضای بدن بعد از وفات جهت پیوند به مسلمان زنده
🔹اگر فرد مسلمان وصیّت کند بعضی از اعضای بدنش را پس از وفات وی قطع کنند تا به بدن فرد مسلمان زندهای که حفظ جانش بر این قطع متوقّف و وابسته باشد پیوند زده شود، چنین وصیّتی صحیح است.
🔹امّا اگر حفظ جان مسلمانى، بر این قطع عضو متوقّف و وابسته نباشد، صحیح بودن چنین وصیّتی و جایز بودن قطع آن عضو محلّ اشکال است و بنابر احتیاط واجب مراعات مقتضاى احتیاط ترک نشود.
✅مرگ مغزی و احکام مربوط به آن
🔹 مراد از «میّت» در مسائل یاد شده کسى است که ریهها و قلب او کاملاً از ادامۀ حیات متوقّف شده و بازگشتى نداشته باشد؛
امّا فردی که از نظر مغزى مرده (مرگ مغزی)،[1] در حالى که قلب و ریۀ او – هرچند به کمک دستگاه – فعالیّت خود را انجام میدهند، میّت محسوب نمیشود و قطع اعضاى بدن وی براى پیوند به فرد زنده شرعاً حرام است و در صورتى که قطع اعضا موجب تسریع در مرگ او شود، حکم «قتل نفس» را دارد و بر مرتکب چنین عملی قصاص یا دیۀ قتل – حسب مورد – ثابت میشود.
🔹اگر فردی وصیّت نماید که اعضای بدنش در هنگام «مرگ مغزی» به دیگران اهدا شود، چنین وصیّتی باطل است.[2] همچنین، اجازه یا وکالت دادن برای این امر اثری ندارد.
🔹وصل دستگاههای پزشکی برای حفظ جان فرد مسلمان مرگ مغزی شده واجب است و پزشک یا پرستار یا فرد دیگر حقّ قطع دستگاه را ندارند و چنانچه دستگاه را قطع نمایند و فرد بمیرد، احکام قتل مسلمان در مورد آن جاری میشود و این حکم، در مورد سایر بیماران مسلمان نیز جاری است.
ادامه در سایت:
https://fa.shafaqna.com/news/1578083
🔴 انتقاد تند حسین شریعتمداری از لایحه قوه قضاییه در مورد عفاف و حجاب
🔻 لایحه عفاف یا گسترش بیحجابی؟!
🔹 نگاهی به مفاد این لایحه و مقایسه مواد پیشنهادی آن با قوانین موجود، این تلقی را به دنبال دارد که انگار لایحه یاد شده نه برای مقابله با بیحجابی، بلکه با هدف (ولو ناخواسته) حذف موانع قانونی موجود و زمینهسازی برای گسترش این پدیده زشت و پلشت تهیه شده است!
🔹 اولاً؛ وظیفه تصریح شده مقابله با جرم مشهود از ماموران سلب شده است! ثانیاً؛ مجازات کشف حجاب، از دایره جرایم کیفری حذف شده و به جرایمی از نوع «تخلف»! آنهم با مجازات نقدی تقریباً ناچیز تبدیل شده است! ثالثاً؛ امکان برخورد با این پدیده عفتسوز از سایر نهادهای ضابط قضایی مانند بسیج و سپاه گرفته شده و حال آنکه برخورد آنان با جرایم مشهود یک ماموریت قانونی و مصوب مجلس و فرماندهی کل قواست! رابعاً مردم از انجام تکلیف دینی و قانونی امر به معروف و نهی از منکر نه فقط منع شدهاند، بلکه اقدام آنها در این زمینه بهگونهای یک اقدام مجرمانه نیز تلقی شده است! و مثلاً حق ندارند از تردد کشفحجابکنندگان در معابر عمومی و انظار عامه جلوگیری کنند!
🔹 ماده یک این لایحه نظری بیندازید! چه میبینید؟! مطابق این ماده، نیروی انتظامی در صورت مشاهده جرم مشهود کشف حجاب، حق کمترین برخورد و ممانعتی ندارد! خُب، باید چه کند؟ باید برای کشفحجابکننده پیامک بفرستد و به او تذکر بدهد! اگر مراعات نکرد چه؟ پیامک دوم! اگر بازهم... پیامک سوم! و... خودتان قضاوت کنید. آیا این فرمول پیشنهادی در لایحه یادشده غیر از رها کردن پدیده خانمانبرانداز و عفتسوز کشف حجاب و تشویق دشمن به بهرهگیری از زنان فریبخورده برای ادامه این راه پلشت، مفهوم و معنای دیگری دارد؟! آیا این ماده خندهدار نیست؟! البته که خندهدار نیست، بلکه بر احوال ملت و خون شهدا و شهید و شهادت و مجاهدتهای ۴۴ ساله ملت و... باید گریست!
🔹 در جای جای این لایحه، مجازاتهایی که برای کشف حجاب در قوانین جاری کشور پیشبینی شده، تخفیف یافته و به جزای نقدی تبدیل شده است. جزای نقدی پیشبینی شده در لایحه نیز اگرچه بسیار اندک و ناچیز است ولی حتی اگر مبالغ کلانی هم باشد، بازهم بیاثر است و بازدارنده نیست! چرا؟! ظاهراً تهیهکنندگان محترم این لایحه نمیدانند که دشمن از پدیده بیحجابی به عنوان یک اهرم موثر برای مقابله با عفت عمومی، فروپاشی نهاد خانواده و نهایتاً مقابله با اساس نظام و هویت اسلامی مردم این مرز و بوم استفاده میکند. به بیان دیگر، بیحجابی زنان و پوششهای زننده مردان بخشی از یک جنگ ترکیبی است و بدیهی است که دشمن برای پرداخت هزینه آن، حتی در مقیاس کلان نیز کمترین تردیدی به خود راه نمیدهد.
🔹 چند تن از زنان بیحجاب دستگیر شده که از اجیرشدگان دستچندم و بیاهمیت بودهاند، اعتراف کردهاند که برای هر یک ساعت حضور در خیابان مبلغ سه دلار دستمزد میگرفتهاند و یکی از آنها میزان درآمد یک ماه خود را ۵۰ میلیون تومان اعلام کرده بود. حالا حساب کنید که عوامل اصلی و سرنخها چه میزان کلانی دریافت میکنند؟! اگر تهیهکنندگان محترم لایحه تصور میکنند که با جریمه نقدی میتوانند از ادامه بیحجابی جلوگیری کنند، به جرأت میتوان گفت که از الفبای ترفندهای دشمن نیز چیزی نمیدانند!
🔹 درباره خسارتبار بودن لایحه یاد شده، گفتنیهای دیگری نیز هست، که برای پیشگیری از اطاله کلام، میگذاریم و به فرصت دیگری موکول میکنیم. اما در این میان دو نکته حائز اهمیت و سرنوشتساز را نمیتوان و نباید ناگفته گذاشت؛
🔹 اول: این لایحه از سوی قوه قضائیه ارائه شده است و با شناختی که از شخصیت برجسته، متقی، انقلابی و هوشمند جناب آقای اژهای، ریاست محترم و فداکار قوه قضائیه در دست است و کارنامه سراسر افتخار ایشان نیز بهترین گواه آن است، بسیار بعید میدانیم که از متن لایحه مورد اشاره با خبر باشند. از این روی استدعا داریم لایحه را به دقت مطالعه فرمایند و -با عرض پوزش- به نظر مشاوران بسنده نکنند.
🔹 دوم: نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی از هر سلیقه سیاسی که برخوردار باشند، به یقین در پایبندی به اسلام عزیز و حفظ عفت و سلامت جامعه و خانواده اشتراک نظر دارند. مطالعه لایحه یادشده به وضوح و بدون کمترین تردیدی میتواند طرد قطعی آن از سوی نمایندگان ملت را به دنبال داشته باشد.
🔻 مطالعه کامل این یادداشت:
kayhan.ir/fa/news/265494
بانکیپور، نماینده مجلس:
🔹تنها دستگاهی که نرخ ازدواج و تعداد موالید آن افزایش یافته، سپاه است
🔹 اگر در سیاهچاله پیری جمعیت بیفتیم مشکل جمعیت تا ۱۵۰ سال قابل رفع نخواهد بود
جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/00338k
📌خاطره مرحوم سید حسین بدلا از دورانی که اهانت به الاغ شیخ عبدالنبی نوری(م ۱۳۴۳ ق) موجب شروع یک نهضت ضدیهودی در تهران شد.
روحانیت چنین جایگاهی داشت که مردم حتی توهین به الاغ فقیه شهرشان را برنمیتافتند. امروزه با گسترش وسایل ارتباطجمعی و نشر افکار مخالف و موافق، آنکسی زمام مرجعیت فکری و معنوی مردم را برعهده خواهد گرفت که بتواند از دو حیث محتوی و روش، سخن پخته و معقول ارائه بدهد. تحولات سی ساله اخیر نشان میدهد آتوریته روحانیت، به شدت رو به افول است و حتی نهاد مرجعیت، بیشتر صبغه تشریفاتی دارد و آنکه در واقع، متصدی هدایت فکری توده مردم هستند نواندیشان و روشنفکران دینی هستند. کاسته شدنِ نقش مراجع به وعاظ دولتها، انعزال از سیاست، بیاطلاعی از تحولات امت اسلام، پرداختن افراطی به فقه و اصول و غفلت سهوی یا عمدی نسبت به عقاید و باورهای اساسی مردم و عدم حضورشان در میان مردم و دهها سبب دیگر، مرجعیت شیعه را در حد یک رساله توضیحالمسائل فروکاسته است و شخص مراجع هم کارکردی معنوی و قُدسی دارند تا معرفتی و حرکتآفرین.
#تدین_عقلانی ۱۷
tabeshe_agahi
https://www.doi.org/10.22083/jccs.2019.153657.2601
سنجش میزان مرجعیت گرایی دینی و خوداتکایی دینی در نسل اول و سوم انقلاب