🔰درگذشت آیت الله #آقامجتبی_تهرانی فقیه شیعه و استاد اخلاق حوزه علمیه تهران (۱۴۳۴ق)
🔹 آیت الله مجتبی شهیدی کَلهُری مشهور به آقا مجتبی تهرانی (۱۳۱۶- ۱۳۹۱ش)، فرزند میرزا عبدالعلی تهرانی و از اساتید اخلاق و از علمای حوزه علمیه تهران بود.
🔸ایشان در سال ۱۳۱۶ش در تهران زاده شد و بعد از طی مقدمات علوم حوزوی تا ده سالگی، دروس حوزه را از شهر مشهد آغاز کرد و در 18 سالگی عازم حوزه علمیه قم شد و با کسب فیض از علما و مراجع قم مثل امام خمینی و آیت الله بروجردی در 25 سالگی به درجه اجتهاد رسید.
🌀وی پنج سال بعد از تبعید امام خمینی به نجف، در سال 1347 و 31 سالگی عازم نجف شد و ضمن توقف سه ساله در آن سامان به تدریس کفایه و شرکت در درس امام خمینی و آیات عظام خویی و حکیم پرداخت.
☄️وی از شاگردان امام خمینی بود که تقریرات درس خارج فقه و اصول ایشان را چاپ و در تنظیم رساله عملیه او مشارکت داشت و بعد از انقلاب هم با آیت الله خامنه ای ارتباط دوستانه داشت و این ارتباط تا آخر عمرشان محفوظ ماند.
🍁ایشان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران از پذیرفتن مناصب حکومتی امتناع کرد و به تدریس و تبلیغ و تربیت شاگردان مشغول شد.
📚از آثار ایشان می توان به اخلاق الهی در 28 جلد، ادب الهی در 5 جلد، رسائل بندگی در دو جلد و سلو عاشورایی اشاره کرد.
◾️وی سرانجام در ۱۳ دی سال ۱۳۹۱ش (۱۹ صفر ۱۴۳۴ق) در تهران درگذشت و پس از اقامه نماز توسط رهبر معظم انقلاب در حرم حضرت عبدالعظیم دفن شد.
18.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مروری بر زندگی آیت الله #آقامجتبی_تهرانی
🔺بالاتر از ملاقات با #امام_زمان (عج)
◽️دکتر توانا
🔹به #آقامجتبی_تهرانی گفتم: «همۀ ما آرزویمان است که آقا امام زمان را زیارت کنیم.»
🔸گفت: «ما همچنین چیزی می خواهیم؛ حالا زیارت هم کردی، بعدش چه می شود؟ مهمّ این است که به تکلیف عمل کنیم. بله؛ زیارتش خیلی هم خوب است، امّا مهمّ به تکلیف عمل کردن است. اینکه تشخیص بدهی که چه کار بکنی، و کار صحیح چیست. نه کاری که دوست داری.»
9.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 مهار نفس، عامل درونی
و محیط، عامل بیرونی صلاح و فساد انسان است.
🎙آیتالله #آقامجتبی_تهرانی
⚫ #بزرگترین_حسرت
🛑حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ اَلْحَسَنِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ اَلْوَلِيدِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ اَلْحَسَنِ اَلصَّفَّارِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ بْنِ بَزِيعٍ عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنِ زَيْدٍ عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ اَلطَّحَّانِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ سَمِعْتُهُ وَ هُوَ يَقُولُ:
مَا مِنْ أَحَدٍ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ إِلاَّ وَ هُوَ يَتَمَنَّى أَنَّهُ مِنْ زُوَّارِ اَلْحُسَيْنِ لِمَا يَرَى مِمَّا يُصْنَعُ بِزُوَّارِ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ مِنْ كَرَامَتِهِمْ عَلَى اَللَّهِ تَعَالَى.
🔰از امام صادق علیه السلام روایت شده:
هیچ کس نیست در روز قیامت مگر اینکه آرزو میکند ای کاش امام حسین علیه السلام را زیارت کرده بودم آن هنگامی که می بیند که با زوار امام حسین علیه السلام چه میکنند، چقدر نزد خداوند مورد کرامت واقع میشوند.
📚کامل الزیارات ج۱ ص۱۳۵
#واحسیناه... 😭😭🥺🌹🌹🌹
#حدیث_زندگی ۳۶۳
13.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گریه های جانسوز کودکی که پدرش در حمله رژیم صهیونیستی به شهر حمد در شمال غربی خان یونس به شهادت رسیده و مدام فریاد می زند می خواهم بابایم را ببینیم، بار دیگر نشان داد که کودکان بزرگترین قربانیان جنگ نسل کشی و جنایاتی است که صهیونیست ها همچنان به ارتکاب آن ادامه میدهند.
🌹🌹🌹🥺😢
🔴 شرح درد اشتیاق
💢شرح ماجرای مجروحیت سردار شهید حسین خرازی و درمان او توسط دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت جدید
مجروحیتی که منجر به اغما و قطع دست حسین شده بود و بعدها در بارهاش گفت: «در خلسهای بین زمین و آسمان بودم کسی از من پرسید میخواهی بروی یا بمانی؟ انگار کسی به من گفت: حسین بمان». ماند... و با لشكر سرافراز و خط شكناش، هرجا خطر بود و آتش، ايستاد و جنگید...
📌همینطور که مشغول کار بودم، پنج شش جوان با حالت گریه و التماس آمدند سراغم و گفتند: «فرماندهمان دارد شهید میشود» … با این بچهها رفتیم بالای سر فرمانده مجروح. بچهها دورش حلقه زدند، همگی لهجه اصفهانی داشتند. فرمانده جوان ۲۷،۲۸ ساله به نظر میرسید. دستش از بالای آرنج قطع شده و به پوست وصل بود. سر و بدنش آغشته به خاک و خون بود. در شوک عمیق رفته و هوشیاری نداشت، احتمال دادم زمان زیادی برده تا او را به اورژانس برسانند. در چنین مواقع حساسی که مجروح خاصی با شرایط و موقعیت خاص داشتیم، درست انجام دادن کار برایم در اولویت بود و سعی میکردم درگیر احساسات نشوم. سریع دو کار برایش انجام دادم؛ اول از دست دیگرش که سالم بود، رگ گرفتم و سرم زیاد با فشار وارد رگش کردم. بعد خواستم گروه خونش را تعیین کنند تا به اون خون بدهیم و بعد شروع کردم به کنترل خونریزی. همه این کارها را همان جا بیرون اورژانس روی زمین انجام دادم. رگهایی که از محل قطعشدگی خونریزی میداد، با پنس و نخ بخیه گره زدم. بعد هم با یک پانسمان فشاری محکم روی آن را بستم. دست قطع شده بود و فقط به پوست وصل بود و راهی نداشتم که آن را نگه دارم. در آن محیط خاکآلوده و پر از گل و لای امکان پیوند رگ با پیوند دست نبود. شاید عقبتر و در بیمارستانهای شهر این کار امکان داشت اما این مجروح داشت از خونریزی شهید میشد. با کنترل خونریزی در ناحیه قطع عضو جلوی مرگ او را گرفتیم. حدود یک ساعت سرم و خون به ایشان دادیم تا کم کم حالش بهتر شد.
📌صحنهای که هیچوقت فراموش نمیکنم رابطه بچهها با فرماندهشان بود، اینکه چقدر این بچهها او را دوست داشتند و برایش نگران بودند. همه دورش جمع شده بودند. پریشان و مضطرب به او که در آستانه شهادت بود مثل یک برادر بزرگتر عشق میورزیدند و ابراز علاقه میکردند. به ما هم التماس میکردند که هرکاری که میتوانیم برایش انجام دهیم.
📌آن زمان در جبههها رابطه رزمنده و فرمانده رابطه سردار و سرباز نبود؛ همه به هم برادر میگفتند. این رابطههای خوب و صادقانه اثرگذار بود و باعث همدلی همکاری بین رزمندگان میشد. همه به هم نزدیک بودند و سلسله مراتب خشن و رئیس و مرئوس وجود نداشت. فرمانده کلاسیک نمیتواند این رابطه عاطفی را ایجاد کند.
📌یک ساعت بعد فرمانده کمی هوشیاریاش را به دست آورد از شوک در آمد و فشار خونش قابل اندازه گیری شد. کمکم توانست چند کلمهای حرف بزند. حال همه پرسنل تیم پزشکی با دیدن حال او خوب شد و فهمیدیم کارمان را درست انجام دادیم. وقتی دوباره بالای سرش رفتم، اولین چیزی که پرسید این بود: «بچههایم کجا هستند؟» فکر میکرد بعضی نیروهایش محاصره یا شهید شدهاند. اصرار داشت برگردد خط مقدم که من مخالفت کردم. همان موقع گفتم آمبولانس آماده کردند او را سوار کردند و به عقب بردند. بعدا گفتند او حسین خرازی فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین بود.
📚 کتاب شرح درد اشتیاق، خاطرات دکتر ظفرقندی، صفحات: ۱۲۳ تا ۱۲۵
🔺روایت جالب حجت الاسلام یحیی جهانگیری از سفر اربعین ۱۴۰۳
امسال قصد کردم کامل سفر شخصی بروم، کلا شخصی از همه جهات؛ حتی به دعوت دوستان رسانه هم برای همکاری لبیک نگفتم. خواستم کلا در حال و هوای خودم باشم.
■ مسیر بغداد را انتخاب کردم. حتما این مسیر را تجربه کنید. لباسی کاملا عراقی پوشدم و محو در جماعت و جمع شان شدم.
🔹 لازمه شناخت اجتماعی یک جامعه؛ محو شدن در آن است. بگونه ای که عین آن جامعه باشیم. به تعبیر امام علی ع: فَقَدْ نَظَرْتُ فِي أَعْمَالِهِمْ وَ فَكَّرْتُ فِي أَخْبَارِهِمْ وَ سِرْتُ فِي آثَارِهِمْ حَتَّى عُدْتُ كَأَحَدِهِمْ، بَلْ كَأَنِّي بِمَا انْتَهَى إِلَيَّ مِنْ أُمُورِهِمْ قَدْ عُمِّرْتُ مَعَ أَوَّلِهِمْ إِلَى آخِرِهِمْ
■ به معنای واقعی، دین در خیابان راه می رود. به قول غربی ها : religion presented in the roads. اربعین، سوگواره شیعی را از حبس شدن در مسجد و حسینیه به کف خیابان می کشد. آن هم در عصری که ادیان، محصور و محبوس اند در معابد.
🔸 خبری از مگا مواکب نیست. که در یادداشتی نوشتم که محصول زیست عزاداری مدرن است. همه چیز مردمی است: از نوع پذیرایی تا ... لذا دینداری به معنای سنتی را اینجا به قول شلایرماخر، تجربه دینی میکنید و بلکه می چشید.
■ شما در این مسیر، کاملا محو در فرهنگ مواکبی عراقی ها می شوید. هیچ موکب غیر عراقی نیست.
🔹 ۹۰ درصد مواکب، با تم مقتدی صدر است. برای من پژوهشگر، سوال جدی است: محبوبیت فوق العاده این روحانی در عصر مدرن در بین پیر و مخصوصا جوانان.
تازگی کتاب مدارس فکری نجف را خواندم و دوبار هم خواندمش. حتما بخوانیدش!
🔻 علل مختلفی را میتوان برای محبوبیت ایشان شمرد:
۱. کاریزمای شخصی ۲. امید به حوزه غیرساکته( به تعریف پدر مقتدی صدر) نجف در میان جوانان ۳. در قدرت حاکمه نبودن ولی منتقد بودن ۳. توجه به درد مردم
🔸 واقعیت این است که فرهنگ مواکبی در عراق فراتر از کربلا رفته و شما در هر مسیری، نشانی از آن می بینید. گستردگی افقی و زمینی یک ایده و اندیشه، سبب طول عمر زمانی آن خواهد شد. آینده پژوهی من از اربعین، مبتنی بر روندمحوری، حکایت از گستردگی آن در حداقل دهه آتی دارد.
گستردگی فراکانونی، آن بیشک بر گفتمان شدگی (بخوانید این مصاحبه ام را) آن تاثیر جدی خواهد گذاشت .
■ این یک گزارش و سفرنامه شخصی است نه تحلیل و تجویز... لذا در خواست دارم همه عزیزان سفرنامه های خود را بنویسند و به اشتراک بگذارند.
۱۲سال پیش در چنین روزی، ارتش ناتو به بهانه های «انسان دوستانه» به رهبری آمریکا به لیبی حمله کرد و کشوری که بالاترین استاندارد زندگی در قاره آفریقا داشت را به کشوری جنگ زده، تجزیه شده و پارهپاره تبدیل کرد.
لیبی کشوری بود با بالاترین سن امید به زندگی، پایینترین میزان مرگ و میر نوزاد و بالاترین شاخص رشد انسانی در آفریقا
✍ پارتیزان پلاس
🔻تمکین به زیاده خواهی
🔸آقای عراقچی با بیان اینکه احیای مذاکرات به آسانی گذشته نیست، گفت: برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست و حتما این سند باید دوباره باز شود و قسمتهایی از آن مورد تغییر قرار بگیرد و این کار آسانی نیست. مذاکرات جدیدی باید شکل بگیرد و شرایط در اروپا سخت است و در آمریکا گرفتار انتخابات هستند کار آسانی نخواهد بود، ولی آن را برای خود تکلیف میدانیم.
🔹این عملا یعنی آغاز تمکین به زیادهخواهی آمریکا و سه کشور اروپایی برای انجام مذاکرات برای رفع نواقص برجام، همان چیزی که ترامپ به بهانه مطالبه آن از برجام خارج شد. روی زمین یعنی ابدی شدن تعهدات ایران؛ تحمیل تعهدات جدیدموشکی و تسلیحاتی به ایران؛ و مذاکرات منطقهای برای حذف گروههای مقاومت و ...
🔸یعنی بعد از پرداخت هزینه بسیار و دستاورد به قول رییس اسبق بانک مرکزی سیف تقریبا هیچ! به نقطه صفر امتیازدهی برگردیم و خودمان را زیر ماشههای جدید ببریم!
🖌صادق شهبازی