🌸🌸مراتب ایمان از منظر علامه طباطبایی:🌸🌸
🌷علامه طباطبایی(ره) برای اسلام و ایمان چهار رتبه ترسیم میکند. هر مرتبهای از ایمان بالاتر از اسلام همرتبه خودش است. یعنی در رتبه اول اسلام و ایمان، ایمان بالاتر است. همینطور در رتبههای بعدی. اینک آن چهار رتبه:
🌷۱. اولین رتبه اسلام، قبول ظاهر امر و نهیهای شرعی، با گفتن شهادتین بر زبان است، خواه قلباً هم آن را قبول کرده باشد، خواه قبول نکرده باشد. خدای متعال در قرآن کریم میفرمایند: قالت الاعراب ءامنا قل لم تؤمنوا ولکن قولوا أسلمنا و لمَّا یدخُل الاِیمانُ فِی قُلُوبِکُم (حجرات، ۱۴). به دنبال این مرتبه از اسلام، اولین مرتبه ایمان است که پذیرش قلبی همان شهادتین است و لازمهاش عمل به بیشتر مسائل فرعی است.
🌷۲. دومین رتبه اسلام، پس از ایمان رتبه اول قرار میگیرد و آن تسلیم و انقیاد قلبی به اغلب اعتقادات و اعمالی که به تبع آن لازم میشود، هر چند ممکن است گاهی خلافی هم صورت بگیرد. این اسلام در متقیان پدید میآید و خداوند در وصف آنان میفرماید: الَّذِینَ ءَامَنُوا بِاَیتِنَا وَ کَانُوا مُسلِمینَ؛ کسانی که به آیات ما ایمان آوردند و تسلیم بودند (زخرف، ۶۹). و نیز فرمود: یأَیهَا الَّذِینَ ءَامَنُوا ادخُلُوا فِی السِّلمِ کَآفَّهَ؛ ای کسانی که ایمان آوردهاید، همگی به اطاعت خدا درآیید (بقره، ۲۰۸).
این اسلام، در رتبه پس از ایمان رتبه اول قرار دارد و پس از این اسلام ایمان رتبه دوم قرار میگیرد و آن اعتقاد تفصیلی به حقایق دینی است: اِنَّمَا المُؤمِنُونَ الَّذِینَ ءَامَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ لَم یرتَابُوا وَجَهَدُو بِأَموَلِهِم وَ أَنفُسِهِم فِی سَبیل اللَّهِ أَولَئِکَ هُمُ الصَّدِقُونَ؛ به راستی که مؤمنان کسانیاند که به خدا و پیامبر او گرویده و شک نیاوردهاند و با مال و جانشان در راه خدا جهاد کردهاند، ایناناند که راستکردارند (حجرات، ۱۵) و نیز فرمود: یأَیهَا الَّذِینَ ءَامَنُوا هَل أَدُلُّکُم عَلَی تِجَرَهٍ تُنجِیکٌم مِّن عَذَابٍ أَلیمٍ ، تُؤمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَ تُجَهِدُونَ فِی سَبیل اللَّهِ بِأَموَلِکُم وَأَنفُسِکُم؛ ای کسانی که ایمان آورده اید، آیا شما را بر تجارتی راه نمایم که شما را از عذابی دردناک میرهاند؟ به خدا و فرستاده او بگروید و در راه خدا با مال و جانتان جهاد کنید (صف، ۱۰ ـ ۱۱). در این آیه، خداوند مؤمنان را به ایمان راهنمایی کرده است. بنابراین ایمان دوم غیر از ایمان اول است.
🌷۳. مرتبه سوم اسلام، پس از ایمان رتبه دوم به دست میآید. هنگامی که نفس انسان ایمان رتبه دوم و اخلاق آن رتبه را پیدا کرد، قوای مختلف او انقیاد پیدا میکنند و تسلیم خداوند میشوند و از زخارف دنیا دل میبرند و بهگونهای خداوند را اطاعت میکنند که گویا او را میبینند و اگر به این حد هم نرسند، گویا خداوند آنها را میبیند و در باطن انسان در انقیاد به خداوند هیچ مشکلی وجود ندارد: فَلاَ وَ رَبِّکَ لاَیؤمِنُونَ حَتَّی یحَکِّمُوکَ فِیمَا شَجَرَ بَینَهُم ثُمَّ لاَیجِدِوُا فِی أَنفُسِهِم حَرَجًا مِّمَّا قَضَیتَ وَ یسَلِّمُوا تَسلِیمًا (نساء، ۶۵).
این تسلیم محض، مرتبهای بالاتر از ایمان مرتبه دوم است. پس از این اسلام، ایمان رتبه سوم پدید میآید و همراه اخلاق فاضلهای مانند رضا، تسلیم، صبر، زهد، ورع و ... است. خداوند میفرماید: قَدأَفلَحَ المُؤمِنُونَ ، الَّذِینَ هُم فِی صَلاَتِهِم خاشِعُونَ ، وَ الَّذِینَ هُم عَن اللَّغو مُعرضُون (مؤمنون: ۱ ـ ۳). شاید بتوان رتبه دو و سه را یک رتبه دانست.
🌷۴. پس از اینکه ایمان رتبه سوم تحقق پیدا کرد و انسان به وظیفه عبودیت خود عمل کرد و در برابر خداوند مانند بنده مملوکی بود که هرچه مولایش بخواهد همان بشود، اسلام رتبه چهارم فرامیرسد و آن وقتی است که عنایتی ربانی او را در برگیرد و شهود کند که همه ملک از آن خداست و هیچ چیز مالک چیزی نیست، مگر به خواست خدا و هیچ صاحب اختیاری جز خدا نیست. این افاضه الاهی کسبی نیست، بلکه وهبی است و اراده انسان تأثیری در آن ندارد و شاید آنجا که قرآن از قول ابراهیم میگوید: رَبَّنَا وَ اجعَلنَا مُسلِمَین ِلَکَ وَ مِن ذُرِّیتَنَآ أُمَّهً مُّسلِمَهً لَّکَ وَ أَرِنَا مَنَاسِکَنَا وَتُب عَلَینَآ اِنَّکَ أَنتَ التَّوَّابُ الرَّحِیمُ (بقره: ۱۲۸)، اشاره به این مرتبه از اسلام باشد.
🌸
مرتبه چهارم ایمان، فراگیری همین حالت نسبت به همه وجود انسان است: لاَ اِنَّ أَولِیآءَ اللَّهِ لاَخَوفٌ عَلَیهِم وَ لاَهُم یحزَنُون ، الَّذِینَ ءَامَنُوا وَ کَانُوا یتَّقُونَ.... (یونس، ۶۲ ـ ۶۳). این مؤمنان وقتی هیچ استقلالی برای چیزی جز خدا قائل نیستند، از هیچ چیز جز خدا نمیترسند و نگرانی و ناراحتی ندارند. (طباطبایی، ۱۳۹۳ ق: ۱ ، ۳۰۱ ـ ۳۰۳).
🍒🍒🍒🍒🍒🍒
https://eitaa.com/M_Nahj_Sahifeh
🤲 دعا بعد از نمازها...
✨ امام صادق علیه السلام فرمودند:
✨ إنَّ الله عَزَّ وَ جَلَّ فَرَضَ عَلَیْکُمُ الصَّلَوَاتِ الْخَمْسَ فِی أَفْضَلِ السَّاعَاتِ فَعَلَیْکُمْ بِالدُّعَاءِ فِی أَدْبَارِ الصَّلَوَاتِ
✨ خداوند متعال (خواندن) نمازهای پنجگانه را در بهترین ساعتها برای شما واجب کرده است؛ پس (سعی کنید) بعد از نمازها به دعا کردن و درخواست از خدا بپردازید.
📚 بحارالانوار ج ۸۲ ص ۳۲۰
https://eitaa.com/MirzayQom
◼️ حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام از امام دهم حضرت امام هادی علیه السلام چنین روایت میکند که ایشان فرمودند:
((إنَّمَا اتَّخَذَ اللّه ُ عَزَّوَجَلَّ إبراهِیمَ خَلیلاً لِکَثرَةِ صَلاتِهِ عَلی مُحَمَّدٍ و أهلِ بَیتِهِ علیهم السلام))
⬛️خداوند عز و جل، ابراهیم علیه السلام را دوست خود برگرفت؛ زیرا او بر محمّد و اهل بیت او بسیار درود میفرستاد.
"علل الشرائع، جلد ۱، صفحه ۳۴"
https://eitaa.com/MirzayQom
معرفی اجمالی حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
عبدالعظیم بن عبدالله بن علی بن حسن بن زید بن حسن بن علی بن ابی طالب ( علیه السلام)، صاحب کتاب «خطب امیرالمؤمنین » و «الیوم و اللیلة » مشهور به حضرت عبدالعظیم و شاه عبدالعظیم، از سادات حسنی و از بزگان این خاندان، و مورد احترام امامان عصر خود و از راویان موثق است .
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
به موجب روایتی که امام هادی ( علیه السلام) در باب فضیلت زیارت او آمده، روشن می شود که پیش از شهادت این امام بزرگوار (254 ه ق) درگذشته است و می توان گفت در آغاز دهه ششم از سده سوم هجری و در خلافت «المعتز» زندگانی را بدرود گفته است .
https://eitaa.com/MirzayQom
🌺شخصیت ایشان 🌺
ابوتراب رویانی از ابوحماد رازی می آورد که بر علی بن محمد ( علیه السلام) در «سر من رای » درآمدم . و او را از مسائل حلال و حرام پرسیدم و مرا پاسخ گفت . چون او را وداع گفتم فرمود:
«حماد! اگر برای تو مشکلی در دین پیش آید، از عبدالعظیم بن عبدالله حسنی بپرس و سلام مرا به او برسان » .
معجم رجال الحدیث، ج 10، ص 49) .
https://eitaa.com/MirzayQom
🌺حدیثی از امام رضا علیه السلام 🌺
روزی حضرت امام رضا علیه السّلام رو به حضرت عبدالعظیم علیه السّلام فرمود وچند توصیۀ راهگشای اخلاقی به او آموخت تا به شیعیان و یاران ابلاغ کند . متن فرمایش چنین بود : ای عبدالعظیم ، سلام مرا به دوستان برسان و به آنها بگو :
* 🌷شیطان را به دلهای خویش راه ندهند .
* 🌷درگفتار خویش ، راستگو باشند و امانت را ادا کنند.
*🌷 از جدال و نزاع بیهوده ای که سودی برایشان ندارد دوری کنند و خاموشی را پیشه خود سازند .
* 🌷به همدیگر روی آورند و به دیداروملاقات هم بروند « فان ذلک قربه الیَّ» زیرا اینکار موجب نزدیکی به من است .
*🌷 آنان خود را به دشمنی و بدگویی با یکدیگر مشغول نسازند ، زیرا با خود عهد کرده ام که اگر کسی چنین کاری انجام دهد و دوستی از دوستانم را ناراحت کند یا به خشم آورد ، خداوند را بخوانم تا او را دردنیا با شدیدترین عذابها مجازات کند و درآن سرا نیز از زیانکاران خواهد بود.
*🌷به ایشان بگو : همانا پروردگار نیکوکارانشان را آمرزیده و ازخطای گنهکارانشان درگذشته است ، مگرکسانی که به خدا شرک ورزیده یا دوستی از دوستانم را آزرده ، یا کینه آنها را با دل بگیرد . بدرستی که خداوند او را نخواهد بخشید تا آنکه از کردار ناشایست خویش دست بکشد ، هر گاه از این اعمال نادرست دوری گزیند ، آمرزش خدا را شامل خود گردانیده است وگرنه ، روح ایمان از قلبش بیرون رفته و ازولایت ماخارج گشته است و بهره ای از ولایت ما نخواهد برد « و اعوذبک من ذلک »
(حکمت نامه حضرت عبد العظیم، ص 117)
https://eitaa.com/MirzayQom
🌸🌸شرح مختصر🌸🌸
🍎منظور از فرصت، آماده شدن اسباب کار خوب است.
تشبیه فرصت به ابر
برای بیان این واقعیت است که فرصتها به سرعت می گذرند، و باید در انجام دادن کارها فرصت را غنیمت شمرد و به عمل مبادرت ورزید که اگر زمان عمل بگذرد دیگر توان بازگردان آن وجود نخواهد داشت.
🍎تصویر گذر عمر به نفس های آدمی
عمر آدمی به اعتبار لحظه ها، دقائق، ساعتها و روزها و.. حساب معینی دارد، یعنی محدود و شمارش شده است، لذا رد مسیر شمارش معکوس پیش می رود تا پایان پذیرد.
🍎خردمند وقت شناس است و از فرصتهای پیش آمده به درستی استفاده می کند و میوه نارس نمی چیند، زیرا می داند که از دست دادن فرصتها باعث تاسف و اندوهی گلوگیر است که به شدت انسان را اذیت می کند
https://eitaa.com/MirzayQom
بهترین راه کنترل نگاه...
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
✍️یک جوان ازعالمی پرسید:
من جوان هستم و بنا به جوانیم نمی توانم به نامحرم نگاه نکنم...بگو چاره چیست؟
آن مرد عالم کوزه ای پر از شیر به او داد و به او توصیه کرد که کوزه را سالم به جایی ببرد و هیچ چیز از کوزه بیرون نریزد!! سپس ازشخصی درخواست کرد او را همراهی کند و اگر شیر را ریخت؛ جلوی همه مردم او را کتک بزند! جوان کوزه راسالم به مقصد رساند و چیزی بیرون نریخت... عالم از او پرسید: چند دختر سر راه خود دیدی؟؟ جوان جواب داد: هیچ! فقط به فکر آن بودم که شیر را نریزم که مبادا جلوی مردم کتک بخورم وخار وخفیف بشوم...
🔰عالم گفت: این حکایت مومنی است که همیشه خدا را ناظر برکارهایش می بیند... و از روز قیامت وحساب و کتابش که مبادا در نظر مردم خار و خفیف شود بیم دارد...
💠آیاانسان نمی داندکه خدا او را
می بیند!!(سوره علق آیه ۱۴)
https://eitaa.com/MirzayQom
🔸 دعای حضرت زهرا سلام الله علیها در روز دوشنبه👇
«اََللّهُمَّ إِنّی أَسْئَلُکَ قُوَةً فی عِبادَتِکَ، وَ تَبَصُّرَاً فی کِتابِکَ، وَ فَهْمَاً فِی حُکْمِکَ،
اََللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ لاتَجْعَلِ الْقُرآنَ بِنا ماحِلاً، والصِّراطَ زائِلاً وَ مُحَمَّداً صَلّی اللهُ عَلیْهِ وَ آلِهِ عَنّا مُوَلِّیَاً»
https://eitaa.com/MirzayQom
🌺دعا کردن به غیر عربی در نماز🌺
🌸الف: در قنوت:🌸
🌷1.غالب علما: به احتیاط واجب وظیفه قنوتی محقق نمی شود ولی نماز صحیح است.
🌷2.آقای بهجت: جائز است ولی خلاف احتیاط واجب است.
🌷3.آقای مکارم: جائز نیست.
🌸ب: در غیر قنوت:🌸
🌷1.آقای مکارم: باید به عربی باشد.
🌷2.آقای فاضل: بنابر احتیاط واجب به عربی باشد.
🌷3. بقیه علما: بهتر است که به عربی باشد.
☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
https://eitaa.com/MirzayQom
🌸دعای حضرت زهرا سلام الله علیها در روز سه شنبه 🌸
«اََللّهُمَّ اجْعَلْ غَفْلَةَ النّاسِ لَنا ذِکْراً، وَ اجْعَلْ ذِکْرَهُمْ لَنا شُکْرَاً، وَاجْعَلْ صالِحَ ما نَقُولُ بِأَلْسِنَتِنا نِیَّةً فی قُلُوبِنا
اََللّهُمَّ إِنَّ مَغْفِرَتَکَ أَوْسَعُ مِنْ ذُنُوبِنا، وَ رَحْمَتَکَ أَرْجَی عِنْدَنا مِنْ أَعْمالِنا
اََللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ وَفِّقْنا لِصالِحِ الإَعْمالِ وَالصَّوابِ مِنَ الْفِعالِ»
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
https://eitaa.com/MirzayQom
برآورده شدن حاجت..
👇👇👇👇👇👇
🔺 اگر حاجت داری، تسبیحات اربعه را چهل بار بعد از نماز بگو...
✨ امام صادق علیه السلام فرمودند:
✨ منْ قَالَ:
«سُبْحَانَ اَلله وَ اَلْحَمْدُ لِله وَ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اَلله وَ اَلله أَكْبَرُ»
أَرْبَعِينَ مَرَّةً فِي دُبُرِ كُلِّ صَلاَةٍ فَرِيضَةٍ قَبْلَ أَنْ يَثْنِيَ رِجْلَيْهِ ثُمَّ سَأَلَ اَلله أُعْطِيَ مَا سَأَلَ
✨ هركس پس از نماز واجب خود، پیش از آنكه بلند شود، چهل بار بگويد:
«سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اكبر»
از خداوند هرچه درخواست كند به او ارزانى دارد.
📚 امالی شیخ صدوق ص ۱۸۳
https://eitaa.com/MirzayQom
نکات قرآنی در مورد اخلاق اسلامی
🌸اخلاق اسلامى🌸
🌷1- بدى را با نيكى پاسخ دادن:
و يدرؤن بالحسنة السيئة» رعد، 22
«ادفع باالتى هى احسن السيئة» مؤمنون، 96
🌷2- اعراض از لغو و بيهودگى:
«قد افلح المؤمنون ... والذين هم عن اللغو معرضون» مؤمنون، 3- 1
🌷3- تواضع و برخورد سالم با جاهلان:
«و عباد الرحمن الذين يمشون على الارض هوناً و اذا خاطبهم الجاهلون قالو سلاماً» فرقان، 63
4- برخورد كريمانه با اهل لغو:
«و اذا مرّوا باللغّو مرّوا كراماً» فرقان، 72
🌷5- كظم غيظ و عفو و بخشش:
«اعدّت للمتّقين الذين ينفقون فى السراء و الضرّاء و الكاظمين الغيظ و العافين عن الناس و الله يحب المحسنين» آل عمران، 134
«و ليعفوا وليصفحوا الا تحبون ان يغفر الله لكم» نور، 22
https://eitaa.com/MirzayQom