🔴چگونه فیک نیوز را شناسایی کنیم ؟
شناسایی فیک نیوز آسان نیست: پژوهشی که در دانشگاه استنفورد در سال گذشته انجام شده نشان میدهد که دانشجویان در تفاوت گذاشتن میان محتواهای آنلاین گوناگون − محتوایی که با پول ساخته میشود، محتوای جعلی، و محتوای معتبر − بسیار بد عمل میکنند. فیسبوک فهرستی از ترفندها برای شناساییِ فیک نیوز ارائه داده که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
۱. به سرخط خبرها با دیدهی شک بنگرید. سرخط خبرهای جعلی اغلب جالب هستند و با حروف بزرگ و علامت تعجب میآیند. اگر سرخط خبر باورناپذیر باشد این احتمال هست که خبر جعلی باشد.
۲. به نشانیِ وبسایت با دقت بیشتر توجه کنید. بسیاری از وبسایتهایی که خبرهای جعلی منتشر میکنند از نشانی اینترنتی مشابه منابع موثق استفاده میکنند؛ آنها نشانی وبسایتهای معتبر را کمی تغییر میدهند. شما میتوانید با مقایسهی نشانیِ وبسایتها این نکته را دریابید.
۳. منبع خبر را نگاه کنید. مطمئن شوید که خبر از منبعی خوشآوازه به دست شما میرسد. اگر خبر از وبسایتی به دست شما رسیده که برایتان آشنا نیست دربارهی آن وبسایت اطلاعات کسب کنید.
۴. به فرمتهای نامتعارف توجه کنید. بسیاری از خبرهای جعلی در خود خطاهای املایی و گرامری دارند و فرمت ظاهریشان هم غیرعادی است.
۵. به عکسها توجه کنید. گزارشهای خبریِ جعلی اغلب با عکسها یا ویدئوهای دستکاریشده همراه هستند. گاهی عکس مورد نظر معتبر است اما در جایی غیر از پیشزمینهی خودش به کار رفته است. میتوانید عکس را در اینترنت جستجو کنید تا دریابید از کجا آمده است.
۶. به تاریخها توجه کنید. گزارشهای خبریِ جعلی ممکن است زمانبندیهایی داشته باشند که بیمعنا باشد یا ممکن است در آنها زمان رخدادها تغییر داده شده باشد.
۷. شواهد را چک کنید. منابعی که در آنها نام نویسنده آمده است را بررسی کنید. نبود هیچ منبعی یا بینام بودن نویسنده میتواند نشانهی جعلی بودنِ خبر باشد.
۸. به دیگر گزارشها هم توجه کنید. اینکه هیچ منبع دیگری آن خبر را گزارش نکرده است میتواند نشانهی جعلی بودن خبر باشد.
۹. آیا خبر طنز است. گاهی دشوار است میان خبر جعلی و مطلب فکاهی تمایز بگذاریم. بررسی کنید که آیا منبع خبر به مطالب طنز معروف است و آیا جزئیات خبر و آهنگ خبر نشان از طنز بودن دارد.
۱۰. برخی خبرها عمداً دروغ هستند. با نگاهی انتقادی دربارهی خبرهایی که میخوانید بیندیشید و فقط آنهایی را همرسانی کنید که میدانید موثق هستند.
سید علیرضا آلداود
📢 اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری درباره برخی نقل قولهای غیر مستند از رهبر انقلاب و مسئولان دفتر ایشان
نقل قولهای غیر مستند و یا برداشتهای شخصی فاقد اعتبار است
✏️ متن اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری به این شرح است:
🔹️در روزهای اخیر مشاهده شده است که برخی از نامزدهای محترم انتخابات ریاست جمهوری و یا اعضای ستاد و افراد منتسب به آنها در اظهارنظرها و موضع گیریها، نقل قول هایی ناقص و یا نادرست از رهبر انقلاب اسلامی و یا مسئولان دفتر معظم له بیان کرده اند.اعلام میدارد هرگونه نقل قولِ غیرمستند به اسناد موجود و مکتوب از بیانات و اظهار نظرهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و اکتفا به برداشت های شخصی و دریافتهای شفاهی از بیانات ایشان و یا مسئولان دفتر معظم له فاقد اعتبار و استناد است. انتظار میرود همگان نسبت به این موضوع توجه لازم را داشته باشند و از تکرار آن پرهیز شود.
دفتر مقام معظم رهبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
⭕️تعدادی از جاده های ترکیه که آقای پزشکیان این نماینده آذری قوم گرا درباره اش گفتند و ایران را در برابر آن تحقیر کردند.
حاشا به غیرت تایید کنندگان
15.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اینجا ایران 😍
یکی از زیباترین و پیشرفتهترین کشورهای دنیا که یکی از عقبماندهترین رسانهها در معرفی خود را دارد...
نگذاریم دشمنان داخلی کشورمان را سیاه نشان دهند
#رسانه_پیشرفت_باشیم
#انقلابیون
#انتخابات1403
#انتخابات
🍃🌹🇮🇷
🔰ادعای غلط مسعود پزشکیان درباره جادههای ایران
🔸مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری مدعی شد جادههای ایران از ترکیه بدتر است و مردم ایران حسرت آن جادهها را میخورند.
🔸این ادعای نادرست در حالی است که IMF در سالهای گذشته طی مقالهای میزان سرعت ماشینها در جادهها را با دادههای گوگل بررسی کرده و نتیجه گرفته جادهها در کدام کشورها وضع بهتری دارند.
🔸ایران، عربستان و ترکیه در غرب آسیا همسطح بالاترینها در جهان هستند. حتی وضع ایران از چین، هند، روسیه، اروپای شرقی بهتر است.
15.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شیفتگانخدمت ۳
🎥دستاوردهای دولت سیزدهم
⏳بخش سوم؛ حوزه واحدهای تولیدی و کارخانهها
#شهید_جمهور #رئیسی_عزیز #رئیسی
🍃🌹🇮🇷
🔴برنامۀ تبلیغاتی امروز نامزدهای انتخابات
🔹برنامۀ «میزگرد سیاسی» مسعود پزشکیان ساعت ۱۴:۳۰ شبکه ۳
🔹مستند تبلیغاتی مسعود پزشکیان ساعت ۱۶:۳۰ شبکه یک
🔹مستند تبلیغاتی سعید جلیلی ساعت ۱۷:۰۰ شبکه یک
🔹برنامۀ «میزگرد فرهنگی» مصطفی پورمحمدی ساعت ۱۹ شبکه ۲
🔹برنامۀ «بدون تعارف» محمدباقر قالیباف، ساعت ۲۰:۴۵ شبکه ۲
🔹برنامۀ «گفتوگوی ویژه خبری»، محمدباقر قالیباف ساعت ۲۲ شبکه خبر
🔹برنامۀ «میزگرد اقتصادی» علیرضا زاکانی ساعت ۲۲:۴۵ شبکه یک
#انتخابات
#حضورحداکثری
#نه_به_اصلاحات
#انتخاب_درست
#حماسه_جمهور🗳🗳🇮🇷
پاسخ معاون وزیر کار به ادعای یک کاندیدا
▪️۹۰۰ هزار شغل جدید در ۱۴۰۲ ایجاد شد
🔹معاون اشتغال وزیر کار در پاسخ به ابهام یک نامزد انتخابات: مطابق آمار مراکز رسمی داخلی و بینالمللی در سال ۱۴۰۲، خالص اشتغال ایجادی ۷۷۵هزار نفر، کد بیمه شغل جدید بیش از ۹۰۰هزار نفر و فرصتهای شغلی جدید صحتسنجیشده در سامانه رصد اشتغال وزارت کار یک میلیون نفر بوده که کمترین نرخ بیکاری در دهههای اخیر را رقم زده و پس از سالها نرخ بیکاری ایران از ترکیه کمتر شده است.
tn.ai/3106121