4_5978927808443844434.mp3
6.81M
* #سخنرانی_صوتی #رمضان #عید_فطر
🎧 موضوع: بایستههای بعد از ماه مبارک رمضان
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🗓 تاریخ: ۱۳۹۹/۳/۱۹
🔺 @nasery_ir
📚 📕 مقدمات اجتهاد 🖌📝
📱https://eitaa.com/Moghaddemat
ج ۳ مهارتهای اجتهاد اصطلاحشناسی.mp3
5.24M
🎙صوت جلسه 3
مهارت اصطلاحشناسی
مهارت دوم
دوره مهارتهای اجتهاد
🌏🌏✅https://eitaa.com/Maharatha_ejtehad
#مهارتی
#اجتهاد
📚 📕 مقدمات اجتهاد 🖌📝
📱https://eitaa.com/Moghaddemat
📚مهارتهای لغوی
✅مهارت اصطلاحشناسی
✅چند نمونه اصطلاحات قرآنی و فقهی
🌏🌏✅https://eitaa.com/Maharatha_ejtehad
#لغت
📚 📕 مقدمات اجتهاد 🖌📝
📱https://eitaa.com/Moghaddemat
درآمدی بر علم رجال.pptx
1.02M
💢 درآمدی بر علم رجال؛ پاورپوینت
🔹 مشتمل بر مباحث سندشناسی، راوی شناسی و ارزیابی راوی
#علم_رجال
#رجال_مقدماتی
@y_talabegi
#رجال
📚 📕 مقدمات اجتهاد 🖌📝
📱https://eitaa.com/Moghaddemat
7.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺شیوه طلبگی مرحوم استاد #استاد_موسوی_تهرانی رحمهالله
✅ @kashkolenab
📚 📕 مقدمات اجتهاد 🖌📝
📱https://eitaa.com/Moghaddemat
🔰طرحی برای استحکام مبانی معرفتی
📍رهبر معظم انقلاب و بزرگانی همچون مرحوم شهید مطهری و مرحوم آیت الله مصباح و سایر اندیشمندان انقلاب اسلامی بسیار تاکید دارند که خصوصا طلاب و دانشجویان مبانی معرفتی اندیشه اسلامی را به خوبی فرابگیرند. با توجه به سیره و بیان بزرگان و تجربیات سال های گذشته، چند نکته و طرحی اجمالی به ذهن می رسد که بیان می شود:
💠نکات
1️⃣هدف اصلی از یادگیری معارف اسلامی خود افراد هستند. چرا که انسان بدون داشتن علم کافی از معارف اسلامی نمی تواند رشد لازم در مسیر استکمال انسانی داشته باشد. لذا خوب است که رویکرد شما از یادگیری معارف خودسازی باشد. اگر این مسئله محقق شود دو هدف دیگر را هم خود به خود در پی دارد. اولا شخص می تواند در مقابل شبهات دینی استقامت بورزد و ثانیا می تواند در دیگران اثرگذار باشد.
2️⃣باید توجه داشت که هرچند دین اسلام واحد است اما این دین توسط اندیشمندان اسلامی در طول سالیان متمادی رشد کرده است و همیشه باید آخرین آپدیت های دین را به دست آورد. به نظر می رسد که آخرین و متقن ترین اندیشه اسلامی در سالیان اخیر توسط امام خمینی (ره) و علامه طباطبایی (ره) تبیین شده است و توسط دو شاگرد مهم ایشان یعنی شهید مطهری و رهبر انقلاب، ترویج، اجرا و در برخی موارد امتداد یافته است.
3️⃣مسئله بسیار مهم این است که اندیشه اسلامی، یک نظام واحد و به هم پیوسته است. لذا باید سعی کرد که این اندیشه را به صورت نظام واره فرا گرفت و از مطالعات پراکنده پرهیز کرد. (خاطره خوش و جاوید شهید مطهری در کتای عدل الهی را مطالعه بفرمایید)
🧿طرح اجمالی:
🔅بر اساس نکاتی که بیان شد، طرح زیر مناسب به نظر می رسد که در چند مرحله بیان می شود:
👈مرحله اول: ادبیات عرب. سابقا در یادداشتی عرض شد که یادگیری زبان عربی برای یک انسان مسلمان بسیار لازم است. برای خواندن قرآن، نهج البلاغه، ادعیه و اعمال تحصیل مهارت متن خوانی لازم است. (روش خواند ادبیات را در کانال عرض خواهم کرد)
👈مرحله دوم: نظام فکری فلسفی. فلسفه در عصر حاضر مبنای همه معارف اسلامی می باشد. لذا برای استحکام معارف اسلامی و خصوصا نظام واره خواندن آن، آموختن یک دوره فلسفه لازم است. بهترین و سریعترین تدریس فلسفه، تدریس استاد فرحانی است. که انشالله می شود با تدریس و کلاسهای استاد نهایتا در یکسال، مقدار لازم از این نظام را بدست آورد.)
👈مرحله سوم: نظام فکری شهید مطهری: آثار شهید مطهری موثرترین و مهمترین و کامترین مجموعه فکری عصر حاضر است و بسیار لازم است که حداقل آثار مهم ایشان خوانده شود. آثار ایشان هم تفصیل نظام فکریدفلسفی است و هم آشنایی با سایر علوم اسلامی و امتداد نظام فکری فلسفی را در پی دارد. (برای این مقصود خوب است که مجموعه جلسات استاد هاشمی استماع شود و پس از آن آثار مهم شهید مطهری کار شود).
👈مرحله چهارم: نظام فکری رهبر معظم انقلاب. پس از مراحل سابق باید نظام فکری رهبر انقلاب به عنوان مهمترین و بهترین نظام فکری در تبیین اسلام اجتماعی و تمدنی کار شود. در این مرحله باید طرح کلی، انسان250ساله، تفاسیر ایشان و شرح نهج البلاغه و برخی از سخنرانی های مهم ایشان مطالعه شود.
👈مرحله پنجم: مطالعه آثار مهم اندیشمندان انقلاب اسلامی و آثار مرتبط جهت تفصیل و یا امتداد نظام فکری. همانند صحیفه امام، برخی از آثار آیت الله مصباح، آیت الله جوادی و ....
👈مرحله ششم: تعمیق مبانی: تا مرحله پنجم اشراف خوبی نسبت به مبانی فکری اسلامی و علوم اسلامی و قرآن و ... ایجاد می شود. اما در تعمیق علمی تر این مبانی نیز می توان آثار دیگری از امام و علامه و برخی دیگر از اندیشمندان را کار کرد و همچنین برخی از علوم اسلامی همچون اصول و فقه را با عمق بیشتری یادگرفت.
‼️به نظر می رسد که بخش اصلی این طرح (مرحله اول تا چهارم) را در مدت سه سال می توان انجام داد (البته برخی مراحل نیاز به آموزش دارد و به صرف مطالعه محقق نمی شود) و اطلاع خوبی از مبانی بدست آورد و از مزایای آن استفاده کرد.
❇️در مورد اجرای این طرح هنوز به نتیجه ای نرسیدم. چند راه در ذهنم دارم که انشالله پس از نتیجه گیری عرض می کنم.
✍️محسن ابراهیمی02.02.04
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
📩شما هم نظرتون رو بفرمایین👇
⬅️ناشناس: daigo.ir/pm/nZvxb
⬅️شناسا: @ebrahimi845
🌀فقه روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
#استاد_ابراهیمی
#طرح_مطالعاتی
📚 📕 مقدمات اجتهاد 🖌📝
📱https://eitaa.com/Moghaddemat
#یادداشت
💢 پیرامون تدریس بدایه الحکمه استاد علی فرحانی
🔰 حجه الاسلام سید محمد هاشمی
💠بسیاری از طلاب، گاهی از نحوه کار فلسفی می پرسند. پاسخ بنده به کسانی که مستوای منطقی خوبی در مقدمات تحصیل به دست آورده اند، استماع جلسات بدایه سال 89 استاد فرحانی است (218 جلسه). این جلسات تحقیقی بینش بسیار عمیقی در فلسفه به متعلم می دهد و او را از دام قرائت های متشتت در علمی که قرار است واقعیت هستی را در آینه فهم انسان قرار دهد رهایی می دهد. در ادامه برخی مزایای این جلسات را به اختصار می آوریم:
1⃣ شروع واقعی از بدیهیات:
جلسات بدایه استاد بر اساس مشی همیشگی علامه طباطبایی در مجموعه کتب خود از بدیهی ترین نقطه ی فکری بشر آغاز می شود و بر همین اساس تقریر صحیحی از نظر علامه نیز ارائه می کند. نظریه ی استاد در عدم تقدم معرفت شناسی بر فلسفه از همین نوع نگاه ناشی می شود.
2⃣ایجاد فضای مشاوراتی در ضمن تدریس:
در طول این جلسات، استاد با نگاهی تحقیقی با متعلمین در کلاس همراه می شود و اجازه می دهد، دانش پژوهان در جلساتی صرفا تقریر استاد را مورد بررسی و حتی نقد قرار دهند و فهم نهایی خود را از این جرح و تعدیل حاصل کنند.
3⃣استکمال واقعی در علم حصولی:
به نظر استاد، فلسفه دانی، یک استکمال حقیقیِ علمی است. از این جهت صرف آشنایی با اصطلاحات نه تنها کافی نیست بلکه گاهی به شدت رهزن است. به همین جهت در طول این تدریس مخاطبان ریاضتِ مثبت علمی را در فلسفه تجربه می کنند و برای مثال حقیقتا وقتی به انتهای مرحله ی وجود ذهنی می رسند، حقیقت فلسفه و اندیشندن پس از اصالت وجود را در خود می یابند.
4⃣ترسیم مستحکم مبنای حکمت متعالیه:
از آن جهت که فلسفه ی اسلامیِ مورد نظر علامه از نظریه اصالت وجودی صدرا می گذرد، استاد زمان مفصلی را به نهادینه کردن مبنای اصالت وجود، سعه ی براهین دال بر آن، ارتباط منطقی اصالت وجود، تشکیک، تخصص، وجود ذهنی، حرکت، علم و الهیات بالمعنی الاخص اختصاص می دهند. برای مثال خوب است به پایان مباحث ایشان در اصالت وجود و نحوه ی ورود به بحث تشکیک در این دوره تدریس مراجعه کنید. بر اساس نگاه استاد در همان کتاب بدایه و پیش از آغاز نهایه، تقریر غنی تر علامه طباطبایی از اصالت وجود نسبت به صدرا بیان می شود. و در پایان براهین اصالت وجودی بدایه روشن می شود که آنچه صدرا در باب علیت می خواست نتیجه بگیرد علامه طباطبایی در ابتدای فلسفه نتیجه گرفته است.
5⃣فلسفه به مثابه یک جهان بینی:
در این سلسله جلسات، فلسفه نه به صورت یک علم چند بخشی بلکه به عنوان یک منظومه ی فکری و جهان بینی استدلالی معرفی و ترسیم می شود. به همین جهت در این تدریس از مرحله اول بدایه تا مرحله ی دوازدهم آن وحدت اتصالی روشنی به چشم می خورد.
6⃣آشنایی با شارحان کلام علامه طباطبایی(نوصدراییان):
از آنجا که نظرات علامه طباطبایی پس از ایشان مورد بررسی و حتی نقد قرار گرفته است در این جلسات در کنار تبیین بدایه الحکمه، آثار اساتید معظم همچون حضرات آیات مطهری، جوادی، مصباح و حسن زاده آملی نیز به فراخور هر بحث مورد بررسی قرار می گیرد. از این رو این جلسات به نوعی می تواند علاوه بر شرح بدایه بررسی کتبی مانند، شرح منظومه، رحیق مختوم و تعلیقه علی النهایه نیز قلمداد شود. به همین علت، متعلم پس از پایان این دوره تدریسی تسلط خوبی نسبت به مبانی و آراء فیلسوفان اسلامی معاصر به دست می آورد.
7⃣ اتصال مباحث فلسفی و عرفانی:
در این جلسات اتصال و ثمرات مباحث فلسفی به نحو بسیار اثرگذاری هم از جهت علمی در عرفان نظری و هم از جهت عملی در عرفان عملی بررسی می شود. (مراجعه کنید به جلسات وجود ذهنی، انتهای اصالت وجود، مباحث اضافه اشراقی و فصل عاشر مرحله ی علم و عالم و معلوم)
8⃣تبیین اساسی علم حصولی:
اما یکی از مزایایی که در این جلسات وجود دارد و حقیقتا کم یاب یا نایاب است، اهتمام ویژه به بررسی و تبیین علم حصولی است. علم حصولی خصوصا پس از اثبات اصالت وجود با بحرانی جدی در فلسفه مواجه می شود. در این جلسات استاد معظم تلاش چشم گیری برای توضیح علم حصولی و تحقق آن حتی در فضای پس از اصالت وجود می کند. اهمیت این امر بر کسانی که دستی بر آتش فلسفه دارند و از طرفی با فلسفه غرب نیز مواجهند پوشیده نیست. این مباحث را می توانید در ابتدای تدریس، ابتدای مباحث تشکیک، کل جلسات تخصص وجود، مباحث نفس الامر، کل مباحث وجود ذهنی، بیست جلسه اول سال دوم تدریس در تبیین معرفت شناسی، فصل عاشر علم و عالم و معلوم، اقسام فواعل در باب علت و معلول پی گیری کنید.
9⃣باز شدن راه برای مطالعه کلیه آثار فلسفی:
یکی از مزایای این جلسات امکان ارتباط با مجموعه تراث فلسفه ی اسلامی پس از آن است. این اثر به جهت گستردگی مباحث و تفصیل یک دوره ی کامل فلسفه، ارتباط متعلم را با سرمایه ی فلسفه ی اسلامی از بوعلی تا کنون برقرار می کند.برای مثال می توانید پیش و پس از استماع جلسات، کتاب منتخباتی از آثار حکمای الهی ایران تالیف فیلسوف گرانقدر سید جلال الدین آشتیانی را به مطالعه بگیرید و ببینید چگونه تراث حکمای متقدم واضح و روشن و قابل مطالعه خواهد بود.
✅ در پایان باید گفت استاد فرحانی دوره های تدریس دیگرِ کتاب بدایه را نیز دارند که با سرعت بیشتری ارائه شده است و بسیاری از مزایای بالا را نیز حائز است ولی به نظر حقیر برای تحصیل موارد بالا استماع جلسات بدایه سال 89 ضروری است.
💠💠💠💠💠
✳️ لینک دانلود جلسات بدایه 89
👇👇👇👇👇
🆔 http://ostadfarhani.ir/falsafe/bedaye/Bedaye-sadoqi/
💠💠💠💠💠💠
#فلسفه
#پای_درس_استاد
#در_محضر_علامه
@ofoqemobin
@almorsalaat
در روزهای ابتدایی ماه مبارک رمضان توفیق داشتیم بحثهایی با عنوان هدف و مسیر طلبگی در جمع برخی طلاب داشته باشیم. احیانا این جلسات برای طلابی که هنوز در این حوزه سوالات جدی دارند به کار آید.
در این جلسات به هدف طلبگی و لوازم آن و اجمالی از مسیر رسیدن به آن پرداخته شده است
@ofoqemobin
👇👇👇
#استاد_هاشمی
📚 📕 مقدمات اجتهاد 🖌📝
📱https://eitaa.com/Moghaddemat
1. هدف طلبگی.mp3
9.86M
چشم اندازی برای هدف طلبگی؛ اقامه دین
@ofoqemobin
#استاد_هاشمی
📚 📕 مقدمات اجتهاد 🖌📝
📱https://eitaa.com/Moghaddemat