تیتر جالب #همشهری برای سر کشی های آخر هفته #رئیسی : جمعه تعطیل نیست
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
تجسم اعمال 5
از امام صادق علیه السلام :
وقتی خدا مومن را از قبر خارج می کند برای قیامت یک شبه نیز خلوی مومن راه می رود و هر مورد موجب هول و ترس از هول های قیامت که مومن مشاهده کرد شبه به او می گوید نترس و اندوهگین مباش وبر تو به شادمانی و ارج و احترام از جانب خدواند عزوجل بشارت باد این ادامه دارد تا تا برای حساب پیش خدا برسند ، یک حسابرسی آسانیاز می کند و دستور می دهد که او را به بهشت ببرند در حالی که آن شبه جلوی او است .
مومن به او می گوید یرحمک الله چه خوب همراهم از هنگام خروج از قبر بودی مادام مرا به شادی و ارج و احترام بشارت دادی تا آن را مشاهده کردم ، تو کی هستی؟
شبه جواب میدهد: من آن سرور و شادی هستم که در دنیا برای برادر مومنت ایجاد کردی خداوند من را از آن عمل آفرید تا تو را بشارت دهم .
عن سَدیر الصیرفی قال قال ابو عبد الله علیه السلام فی حدیث طویل :
«اذا بعث الله المومن من قبره خرج معه مثال یقدم امامه؛ کلما یری المومن هولا من اهوال یوم القیامه قال له المثال لا تفزع و لاتحزن و ابشر بالسرور و الکرامه من الله عزوجل حتی یقف بین یدی الله عزوجل فیحاسبه حسابا یسیرا و یامر به الی الجنه و المثال امامه فیقول له المومن: یرحمک الله نعم الخارج خرجت معی من قبری و ما زلت تبشرنی بالسرور الکرامه من الله حتی رایت ذلک فیقول من انت؟ فیقول : انا السرور الذی کنت ادخلته علی اخیک المومن فی الدنیا خلقنی الله عزوجل منه لأبشرک.
در این حدیث شریف نیز دلالت واضحه است بر تمثل و تجسم اعمال در نشئه آخرت
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
✋
مخالفتعملی با امام جامعه؛ چرا؟
🔺چند روز پیش، برخی از نخبگان حوزوی در اعتراض به دستورالعملهای سازمان بهداشت جهانی در قضیه کرونا، به نشانهی اعتراض، در همایشی علمی ماسک خود را برداشتهاند.
🔹 به نظر میرسد تفکیک دو مقولهی وظیفهی علمی و عملی، جامعه را از سردرگمی نجات خواهد داد. چه ایرادی دارد از باب حفظ شان و جایگاه امام جامعه، ماسک بزنیم و از زیر ماسک، نظر علمی و مخالف خود را مطرح کنیم.
🔹 همانطور که زیبنده نیست جلوی نقد و کرسیهای علمی را گرفت از آن طرف نیز خوشایند نیست که نظر علمی افراد، همراه و توامان با مخالفت عملی با رفتار امام جامعه مطرح شود که مسلّماً تبعات سنگینی برای امت اسلامی خواهد داشت.
🔹این دو مسئله خیلی ساده قابل جمع است، به هر دلیلی که امام جامعه، ماسک زدن را الزام کرده است به همان دلیل، ماسک بزنیم ولو دلیلش را ندانیم و اگر حرف علمی برای ضررهای ماسک داریم اشکالی ندارد کرسیهای علمی راه بیندازیم و با ماسک و از زیر ماسک، علیه ماسک نظریهپردازی کنیم.
🔹یادمان نرود نخبگان علمی، الگوی عموم جامعه هستند و باید مواظب باشند مباحث علمی آنها، منجر به ترک وظیفهی عملی مردم و مخالفت با امام جامعه نگردد.
باز نشر از «دین یاران»
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی انجام شد؛
انتصاب حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی به عضویت شورای نگهبان
رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی را به عضویت شورای نگهبان منصوب کردند.
متن حکم به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجةالاسلام والمسلمین آقای حاج سید احمد حسینی خراسانی دامت توفیقاته
با عنایت به کناره گیری حضرت آقای #آملی دامت برکاته از عضویت شورای #نگهبان و با تشکر از خدمات علمی ایشان در آن #شورا، جنابعالی را به عضویت آن شورای معظم منصوب میکنم و مزید توفیقات شما را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سیّدعلی #خامنه ای
۱۳ شهریور ۱۴۰۰
انشاالله خیر باشد
اللهم احفظ قائدنا
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
شرط خسارت فسخ عقد لازم
س. مدتی پیش اقدام به فروش ملک خود نمودم و در پایان قولنامه ذکر شد که در صورت پشیمانی هر یک از طرفین معامله، آن شخص باید مبلغ معیّنی را به طرف مقابل بپردازد. آیا این این شرط صحیح است ؟
ج. این شرط اگر در ضمن عقد لازم باشد و یا عقد مبتنی بر آن منعقد شود اشکال ندارد ؛ ولی باید برای این قبیل شرطها که در قیمت مبیع مؤثّر هستند، مدّت معیّنی ذکر شود و الا باطل است. (استفتاآت رهبری)
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
تجسم اعمال 6
اصل معاد گر چه فطری است اما چگونه این اعمال مجسم می شود و نحوه ی تنعم اهل ایمان و تعذب اهل فسق چگونه است و جزئیات قیامت اموری است که باید از راه وحی به آن رسید امام راحل می نویسد: هیچ موجودی در صفحه ی وجود متحقق نشود از روی جزاف بلکه ارتباطات عقلیه در کار است که کشف آنها را جز کمل اولیاء کسی نتواند کرد و مطلب علی الاجمال تحت میزان عقلی و برهان حکمی است.(چهل حدیث ، ص 439 ، شرح حدیث 27)
علامه ی طباطبائی - بعد از آنکه اظهار می کند ما نمی توانیم جزئیات معاد را که از طریق وحی آمده از راه عقل برسیم زیرا کار عقل بررسی کلیات است - بیان می کند: راه علم به تفاصیل و جزئیات معاد تصدیق ما جاء به النبی الصادق من طریق الوحی است چون برهان بر صدق آن اقامه شده است.(المیزان ذیل:بقره 167)
استاد مصباح: اما چگونه رابطه ی بین این عمل و آن صورت اخروی وجود دارد؟ این برای ما قابل فهم نیست. از آنجا که حقیقت آخرت را نمی توانیم درک کنیم طبعا رابطه را هم که بین این عالم و آن عالم وجود دارد را نمی توانیم درک کنیم.(معارف قرآن ص 510)
این دسته از آیات ( ق23) رابطه ی پیش از اعتبار و قرداد را می رساند و نوعی رابطه تکوینی بینشان قایل است و اعمال نیک و بد علت پیدایش ثواب و عقاب است بگونه ای که نمی توان آنهارا خود اعمال دانست نظیر میوه و هسته که می توان گفت میوه همان دسته است که امروزه به این صورت درآمده است نه اینکه در آخرت نمادی را که اینجا انجام داده اید می بینید بلکه آن پاداشها صورت دیگر این اعمالند. (معارف قرآن ص 510)
استاد سبحانی: اعمالی که انسان در گذشته انجام داده است با لباس اخروی حاضر شده و در برابر دیدگان انسان مجسم می گردد و برای انسان جای شک و تردید باقی نمی گذارد «یوم تجد کل نفس ما عملت من خیر محضرا و ما عملت من سوء» ال عمران 30( روزی که هر کسی آنچه از خوبی و بدی انجام داد را حاضر می یابد)
(استاد سبحانی، خدا و معاد، تنظیم رضا استادی، ص 147، دفتر تبلیغات ، 1364 )
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
خسارت تأخیر تأدیه :
آیات عظام مکارم و فاضل ضمن شرط در عقد لازم مجاز دانسته اند ولی بهجت مجاز ندانست
جريمه ديركرد اگر جنبه تعزير از سوى حكومت اسلامى داشته و به صورت عادلانه باشد، جايز است. همچنين اگر در عقد جداگانه خارجِ لازمى قيد شده باشد؛ ولى اگر به معناى سود اجبارى باشد، حرام است. استفتاءات جديد (مكارم)، ج2، ص: 590
وجهى شرعى براى خسارت تأخير تأديه نيست. استفتاءات (بهجت)، ج3، ص: 363
شرط پرداخت خسارت در ضمن عقد لازم، در صورتى كه مقدور طرف باشد و حدود آن تقريبا معين گردد، ظاهرا بىاشكال است. و اخذ آن در اين فرض مانعى ندارد.
جامع المسائل (فارسى - فاضل)، ج1، ص: 307
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
مطالب مطرح شده در جلسه اول #کفایة_الاصول براي أشنائي با كفايه و مولف و منابع برخي مباحث مقدماتي و مبادی اصول مناسب است
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
﷽
تجسم اعمال 7
مجازات سه گونه است:
1قرار دادی: (تنبیه و عبرت)
2آنچه که رابطه تکوینی و طبیعی با گناه دارد (مکافات دنیوی) 3مجازاتی که تجسم خود جرم است و چیزی از آن جدا نیست (عذاب اخروی)
نوع اول از مجازت : کیفرها و مقررات جزائی در جوامع بشری است که به وسیله مقنین الهی یا غیر الهی وضع گردیده که فایده آن جلوگیری از تکرار جرم به وسیله خود مجرم یا دیگران از طریق رعبی که کیفر دادن ایجاد می کند و دیگری تسلی و تشفی خاطر ستمدیده در موردی که از نوع جنایت و تجاوز به دیگران باشد.
این نوع مجازات در آخرت معقول نیست زیرا در عمل نیست تا تنبیه و عبرت جا داشته باشد و حق تعالی منزه از حس انتقامجویی و تشفی است و اما رضای دل ستمدیده فقط بخشی از جرایم است قسمت مهمی از عذابها مربوط است به شرک، ریا، ترک عبادت خدا وامثال آن است که حق الله است.
نوع دوم: از انواع مجازات کیفرها است که رابطه علی و معلولی با جرم دارند و نتیجه طبیعی آن است که آن را مکافات عمل یا اثر وضعی گناه می نامند. مثل خوردن سم که منجر به مرگ می شود و بدی کردن به والدین که همین دنیا کیفر دارد.
این جهان کوه است و فعل ماندا * باز آید سوی ما از کُه صدا (مولوی)
به چشم خویش دیدم در گذرگاه *که زد بر جان موری مرغک راه * هنوز از صید منقارش نپرداخت *که مرغ دیگر آمد کار او ساخت *چو بد کردی مشو ایمن زافات* که واجب شد طبیعت را مکافات.(نظامی گنجوی)
نوع سوم از رابطه ی علی و معلولی بالاتر است دراینجا رابطه عینیت و اتحاد حکم فرما است یعنی آنچه در آخرت به عنوان پاداش یا کیفر به نیکوکاران داده می شود تجسم خود عمل آنها است
«و وجدوا ما عملوا حاضراً» 《کهف ۴۹》 نعیم و عذاب آنجا همین اعمال نیک و بد است که وقتی پرده کنار رود تجسم و تمثل پیدا می کند تلاوت قرآن صورتی زیبا می شود و در کنار انسان قرار می گیرد، غیبت و رنجانیدن مردم به صورت خورش سگان جهنم در می آید.
به عبارت دیگر اعمال ما صورتی ملکی دارد که فانی و موقت است و آن همان که در این جهان به صورت سخن یا عمل ظاهر می شود و صورت و وجهه ی ملکوتی دارد که پس از صدور از ما هرگز فانی نمی شود ، اعمال ما از جهت وجهه ملکوتی و چهره غیبی باقی است و روزی ما به آن اعمال خواهیم رسید و آنها را با همان وجهه و چهره مشاهده خواهیم کرد. اگر زیبا و لذتبخش است نعیم ما خواهد بود و اگر زشت و کریه است آتش و جحیم ما خواهد بود.
شهید مطهری ،مجموعه آثار _عدل الهی ج۱ صص ۲۲۵_233
https://eitaa.com/MohammadGelayeri