➖ شیعه واقعی تقوایش باید چگونه باشد؟
🛑 اَلْحُسَيْنُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ سَعِيدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ حَمْزَةَ اَلْعَلَوِيِّ قَالَ أَخْبَرَنِي عُبَيْدُ اَللَّهِ بْنُ عَلِيٍّ عَنْ أَبِي اَلْحَسَنِ اَلْأَوَّلِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: كَثِيراً مَا كُنْتُ أَسْمَعُ أَبِي يَقُولُ لَيْسَ مِنْ شِيعَتِنَا مَنْ لاَ تَتَحَدَّثُ اَلْمُخَدَّرَاتُ بِوَرَعِهِ فِي خُدُورِهِنَّ وَ لَيْسَ مِنْ أَوْلِيَائِنَا مَنْ هُوَ فِي قَرْيَةٍ فِيهَا عَشَرَةُ آلاَفِ رَجُلٍ فِيهِمْ مِنْ خَلْقِ اَللَّهِ أَوْرَعُ مِنْهُ.
🔰 امام کاظم علیه السلام فرمودند: من زیاد از پدرم میشنیدم که میفرمود: هیچکس از شیعیان ما نیست که در خلوتهای خود، زنان پردهنشین از تقوای او سخن نگویند. و هیچکس از دوستان ما نیست که در شهری با جمعیت ده هزار نفر زندگی کند و در میان آنها کسی از بندگان خدا با تقوا تر از او نباشد.
📚 منبع: کافی، جلد 2، صفحه 123
شرح
معنی این عبارت این است که تقوای شخص باید بهقدری برجسته باشد که حتی زنان پردهنشین نیز از آن در خانههایشان صحبت کنند. برخی گفتهاند که نشان دادن صلاح شخص برای شناخته شدن خوب است، به شرطی که هدف از آن ریا و شهرت نباشد، بلکه برای الگو گرفتن یا جلوگیری از نسبتهای نادرست باشد. (مرآه العقول، ج۸، ص ۶۵)
🤍@Mohebbeh110
هرکس به تماشایی رفتند به صحرایی
ما را که تو منظوری خاطر نرود جایی
✨
#امام_زمان
🤍@Mohebbeh110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حیله قدیمی انگلیسی؛ از زمان امیرکبیر تا جمهوری اسلامی...‼️
#روشنگری
🤍@Mohebbeh110
➖ چرا گناه برای مؤمن بهتر از عجب است؟
🛑 مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَسْبَاطٍ عَنْ رَجُلٍ مِنْ أَصْحَابِنَا مِنْ أَهْلِ خُرَاسَانَ مِنْ وُلْدِ إِبْرَاهِيمَ بْنِ سَيَّارٍ يَرْفَعُهُ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: إِنَّ اَللَّهَ عَلِمَ أَنَّ اَلذَّنْبَ خَيْرٌ لِلْمُؤْمِنِ مِنَ اَلْعُجْبِ وَ لَوْ لاَ ذَلِكَ مَا اُبْتُلِيَ مُؤْمِنٌ بِذَنْبٍ أَبَداً.
🔰 امام صادق علیه السلام: همانا خداوند میدانست که گناه برای مؤمن بهتر از خودپسندی(عجب) است، و اگر چنین نبود، هیچ مؤمنی به گناه دچار نمیشد.
📚 الکافی، جلد ۲، صفحه ۳۱۳
شرح
عجب یعنی اینکه آدم فکر کند کار خوبش خیلی بزرگ و ارزشمند است، به آن دل ببندد و فکر کند دیگر هیچ اشتباهی ندارد. اگر از انجام کار خوب خوشحال شود اما با تواضع و شکرگزاری و درخواست کمک بیشتر از خدا باشد، این مشکلی ندارد. اما اگر آن را به خودش نسبت دهد و خود را کامل و بدون نقص بداند، این عجب است.
عجب از گناهان ظاهری بدتر است؛ چون گناهان با توبه بخشیده میشوند ولی عجب سختتر از بین میرود، عبادتها را خراب میکند و مانع پذیرفته شدنشان میشود. عجب باعث میشود که آدم خودش را بینیاز ببیند، اشتباهاتش را فراموش کند، از خطاهایش غافل بماند و از یادگیری و مشورت با دیگران دور شود.(مرآة العقول، ج ۱۰، ص ۲۱۸)
🤍@Mohebbeh110