4.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شهید بهشتی:
دانشجو مؤذن جامعه است؛
خواب بماند، نماز امت قضا میشود.
#روشنگری
🤍@Mohebbeh110
➖ چگونه میتوان از بدگمانی دیگران جلوگیری کرد؟
🛑 وَ بِهَذَا اَلْإِسْنَادِ قَالَ قَالَ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : مَنْ عَرَّضَ نَفْسَهُ لِلتُّهَمَةِ فَلاَ يَلُومَنَّ مَنْ أَسَاءَ بِهِ اَلظَّنَّ وَ مَنْ كَتَمَ سِرَّهُ كَانَتِ اَلْخِيَرَةُ فِي يَدِهِ .
🔰 امام علی علیهالسلام:
هرکس خود را در معرض اتهام قرار دهد، نباید کسی را که به او بدگمان شده، سرزنش کند. و هرکس راز خود را پنهان کند، اختیار کارش در دست خودش است.
📚 الکافی، ج ۸، ص ۱۵۲
🤍@Mohebbeh110
محب
➖ چگونه میتوان از بدگمانی دیگران جلوگیری کرد؟ 🛑 وَ بِهَذَا اَلْإِسْنَادِ قَالَ قَالَ أَمِيرُ اَلْم
شرح
این عبارت به این معناست که کسی که راز خود را مخفی کند، زندگی دنیوی و آسایش در دست او خواهد بود، اما فاش کردن راز او را در معرض نابودی قرار میدهد. تعمیم این موضوع به زندگی اخروی بعید است. در برخی نسخهها به جای «الحياة» واژه «الخيرة» آمده که در لغت به معنای انتخاب و خیر است.
📚البضاء المزجاه، جلد ۲، صفحه ۴۴۴
🤍@Mohebbeh110
➖ راهکارهایی برای همراهی نیکو و اخلاقمدارانه
🛑 عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ مُعَاوِيَةَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ: وَطِّنْ نَفْسَكَ عَلَى حُسْنِ اَلصِّحَابَةِ لِمَنْ صَحِبْتَ فِي حُسْنِ خُلُقِكَ وَ كُفَّ لِسَانَكَ وَ اِكْظِمْ غَيْظَكَ وَ أَقِلَّ لَغْوَكَ وَ تَفْرُشُ عَفْوَكَ وَ تَسْخُو نَفْسُكَ.
🔰 معاویه بن عمّار روایت میکند: امام صادق (علیهالسلام) فرمودند:
عزم خود را جزم کن که با هرکس معاشر و همراه میشوی، همراهی نیکو و خوشاخلاق باشی. زبانت را کنترل کن، خشمت را فرو ببر، سخنان بیهوده را کم کن، گذشت و بخشش خود را گسترده کن و سخاوتمند و گشادهدست باش.
📚 الکافي ج ۴، ص ۲۸۶
🤍@Mohebbeh110
محب
➖ راهکارهایی برای همراهی نیکو و اخلاقمدارانه 🛑 عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اِبْنِ
شرح
در شرح حدیث حسن معاویه بن عمار که در آن آمده است: «وَتَفْرُشُ عَفْوَكَ» ، گفته شده است که «فرشتُ الشيء» یعنی چیزی را گستراندن یا پهن کردن. همچنین گفته میشود که «فرشه أمره» به این معناست که او چیزی را به طور گسترده و فراوان به کسی بخشید. این توضیحات نشان میدهند که در این حدیث، منظور از «تَفْرُشُ عَفْوَكَ»، گسترش و بخشش فراوان گذشت و عفو به دیگران است.
📚شرح فروع الکافی، ج۴،ص۵۰۵
🤍@Mohebbeh110