💢 #پیش_نیازهای_تربیتی
#ویژه_مربیان
👈معمولاً برای به دست آوردن اطلاعات، دو راه اساسی وجود دارد:
#الف. روش #آزمون و خطا:
👥برخی از دانشمندان علوم طبیعی میگویند: بهترین راه تسخیر و مهار طبیعت و منابع طبیعی، بهرهبرداری از روش آزمون و خطا است، رفتن به سمت طبیعت و آزمون كردن گزینههای احتمالی و به دست آوردن بهترین راهی كه جواب بهتری میدهد.
#ب. روش بهرهبری از #تجربهها و اطلاعات ناب دیگران:
📨امیرالمؤمنین علیهالسلام در این نامه میفرمایند كه عمر جوان و نوجوان عزیزتر از آن است كه صرف تكرار و تجربه دوباره تلخیها شود.
✅✅ یكی از دغدغههایی كه مربّی باید داشته باشد، این است كه از اطلاعات و داشتههای خود و دیگران #متربّی را امداد شناختی كند و او را از تكرار تک تک تلخیها و شیرینیها و فراز و نشیبها بینیاز سازد.
🌹گروه قرآنی-تربیتی عین الحیات🌹
۲۸ مرداد ۱۳۹۹
نبرد نامتقارن فرهنگی
افسرانِ جوانِ گمنام، کارآمدتر از ژنرالهایِ کارکشته
امروز در هر گوشه ای سخن از آسیبهای اجتماعی و قربانیان جنگ نرم دشمن است. قربانیانی که خود را قربانی نمیدانند و این کار رسیدگی به خسارات جنگ را دشوار میکند. هجمه ها از هر سو سرازیر میشود، فضای مجازی، ماهواره، بازاریابی شبکه ای و...
در این میان اما جوانان گمنامی که در گوشه گوشه کشور و بدون داشتن هیچ یک از امکانات دستگاههای دولتی و حکومتی در قالب حلقاتی کوچک اما درونزا و بی نیاز از بیرون و دارای اثرات فراوان بیرونی در حال شکل دهی فرماندهان جوانی هستند که در عین گمنامی در آینده آمادگی پذیرش مسئولیتهای بزرگ را
دارند.
در چنین شرایطی تنها و تنها جوهره درونی انسان به مدد او می آید. افراد درونزا، افرادی هستند که امکانات محدود بیرونی را برای شکوفایی امکانات نامحدود درونی کنار گذاشته اند و آنقدر قدرت دارند که میتوانند نه
تنها امکانات بیرونی را بسیج کرده و به کارگیرند، بلکه آنها را ارتقاء و توسعه میدهند.
در شرایطی که دستگاههای فرهنگی دشمن برای جذب افراد میلیاردها دلار پول خرج میکنند، اینجا #جوانانی بیادعا در راهپلههای مساجد و کانون ها و ... مراحل سهگانه جذب و تثبیت و رشد را با توانمندی های درونی خود اجرا کرده و فرماندهانی تربیت میکنند که حکیم سعدی شیرازی درباره آنها میفرماید:
سیاهی لشکر نیاید به کار
یکی مرد جنگی به از صد هزار
کادر سازانی گمنام که در هیاهوی رسانه ای و تبلیغاتی توان #رشد دادن افراد را دارند و با تمام نداشتن امکانات به واسطه قوت شخصیت، از متمکنانِ بی شخصیت دشمن برترند.
راجر هووارد به درستی تشخیص داده است بحران ها در ایران را جوانان گمنام انقلابی داوطلب پرانگیزه خنثی میکنند و نه سیاست گذاریهای پرطمطراق سازمانها و نهادهای مثلاً مسئول!
همان گروهها خودجوش مردمی که رهبر عزیزمان بارها مسئولین را به پشتیبانی از آنها فراخوانده و امام عزیز مسئولین را انذار داده بود که در صورت کم توجهی به آنها دچار عذاب دردناک الهی خواهند شد.
#افسران_جنگ_نرم
#مربی #مربی_محور
🌹گروه قرآنی-تربیتی عین الحیات🌹
۲۸ مرداد ۱۳۹۹
🏴احساس نکنیم که این محرم تکلیف از روی دوشمان برداشته شده!
✨ آن نعمتی که خدا روز قیامت حتماً از ما سؤال میکند، نعمت ولایت است.
🚩خدّام حسین(ع) دستبردار نیستند، اما شاید امسال مُدل کار خود را تغییر دهند.
📝 امامصادق(ع) دربارۀ آیۀ «لَتُسْئَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعیمِ» فرمود: این سؤالِ روز قیامت، از نعمتهایی مثل غذاها و برخی امکانات رفاهیِ دنیا نیست! روز قیامت از نعمت ولایت و محبت ما اهلبیت(ع) سؤال میکنند که با این نعمت چهکار کردید؟ (تفسیر فرات کوفی/ ۶۰۶)
⏳ امسال محرم که محدودیتهایی ایجاد شده است یکوقت کسی به سرش نزند: «خُب حالا دیگر تکلیف عزاداری از ما برداشته شده! چون اوضاع، کرونایی است پس بیخیال! برویم دنبال کارمان» پس آیه «لَتُسْئَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعيم» را میخواهی چهکار کنی؟
💡شاید امسال خدا میخواهد با این اوضاع کرونایی، عزاداران امام حسین(ع) را امتحان کند که آیا در شرایط سخت هم پای کار هستند یا خیر؟ البته منظور ما این نیست که همان مجالس عادی خودمان را بدون ملاحظات بهداشتی برگزار کنیم که خدای نکرده موجب شیوع کرونا بشود، ولی کار دیگری جای آن انجام دهیم. احساس نکنیم که تکلیف از روی دوشمان برداشته شده است!
🔰 خدّام امامحسین(ع) دستبردار نیستند، اینها خودشان را بهخاطر نعمت ولایت، بدهکار میدانند و میگویند «من نمیتوانم برای امامحسین(ع) کار نکنم!» البته ممکن است مُدل کار خودشان را تغییر بدهند، ولی دست بر نمیدارند.
💢 کدام خادم امامحسین(ع) که شبها در هیئت خدمت میکرده، محرم میتواند در خانه بیکار بنشیند و به امورات شخصی خودش بپردازد؟ حتماً اقداماتی را انجام میدهد؛ از پارچۀ سیاهی زدن به درِ خانۀ خودش، از شلوغ کردن در خیابانها با علائم و نمادهای حسینی و... حتماً یک اتفاقهای دیگری رقم خواهد خورد؛ مثل اطعام گسترده برای نیازمندان و برای عموم مؤمنین و...
🎙علیرضا پناهیان
📌حسینیه اعظم زنجان - ۹۹.۵.۱۸
🌹گروه قرآنی-تربیتی عین الحیات🌹
۲۸ مرداد ۱۳۹۹
#سیره_تربیتی_حضرت_علی (ع)
✨ ضرورت تسریع در تربیت فرزندان :
👥برای موجوداتی که در طریق تغییر ، تحول ، رشد و تکامل هستندمعمولا موسم مناسبی وجود دارد که در آن به بهترین و مناسب ترین رشد خود می رسند و آثار مورد انتظار از آنها تجلی می یابد ، گلهادر موسم بهار می رویند ، چشمه ها در فصل زمستان جاری می شوند .
☁ ابرها در زمستان بارور می گردند و قطرات بارانش میهمان زمین می گردند و . . .
👤تربیت فرزند نیز موسم مناسب خود را دارد که درآن بهتر و آسانتر به بار می نشیند .
👤موسم مناسب تربیت ، دراوایل زندگی یعنی دوره کودکی و نوجوانی است،
❤آنگاه که فرزند هنوز قلبی آسمانی و بی آلایش دارد ، آنگاه که هنوز هواهای نفسانی و خواهشهای غیر انسانی به سرزمین وجود او هجمه نیاورده ، آنگاه که هنوز پلیدی ها و زنگارها میهمان ناخواسته دل او نگشته و کشتزار دل او آماده پذیرش هر بذری است.
🌹گروه قرآنی-تربیتی عین الحیات🌹
۲۸ مرداد ۱۳۹۹
۲۹ مرداد ۱۳۹۹
💢 #پیش_نیازهای_تربیتی
#ویژه_مربیان
✅ این نكته را امام علیهالسلام چنین بیان میفرمایند:
💫 گرچه عمر پدر تو به درازای عمر آدمیان روی این كره خاكی نیست،
🔹 اما من در داستان زندگی ساكنان این كره اندیشیدم
و در اخبار زندگی آنها اندیشه كردم
و در آثارشان سیر كردم؛
🔸چنانكه گویی با این مراجعه و بازنگری، پدر تو #بازماندهای است از زمان حضرت آدم كه تاكنون همچنان شاهد حوادث و فراز و نشیبها بوده است.
🔹به خاطر این تفكر و اندیشهای كه من در راز شكست و پیروزی آنها داشتهام، گویا من از ابتدای هبوط آدم بر روی این كره خاكی همراه با همه عصرها و نسلها بودهام.
🔸من این اطلاعات را دستهبندی كردهام و برای تو به یادگار میگذارم...
🌹گروه قرآنی-تربیتی عین الحیات🌹
۲۹ مرداد ۱۳۹۹
#سیره_تربیتی_حضرت_علی (ع)
✨ #تسریع_در_تربیت
👥 والدین به عنوان مهمترین مربیان فرزندان خود نیز همیشه فرصت و #حوصله_تربیت که امری ظریف و در عین حال پیچیده است را ندارند
⌛ زیرا آنگاه که بهار عمر والدین به روزهای آخررسید و ضعف و سستی بر آنان مستولی گشت و حافظه شان چونان جسمشان به ضعف و نقصان گرائید
توان تربیت و راهنمایی مفید رانداشته از ایفای نقش مربیگری برای فرزندان عاجز می گردند .
💢امام علی (ع) مربی بزرگ بشریت در منشور تربیتی خود به امام حسن مجتبی (ع) در به این نکته مهم و ظریف توجه نموده و دیدگاه تربیتی گرانسنگی ارائه نموده است ; آن حضرت فرموده اند :
📩«فرزنددلبندم ! چون دیدم سالیانی راپشت سر نهاده و به سستی درافتاده ام ، بدین وصیت برای تو مبادرت نموده ام.....
🌹گروه قرآنی-تربیتی عین الحیات🌹
۲۹ مرداد ۱۳۹۹
۳۰ مرداد ۱۳۹۹
💢 #پیش_نیازهای_تربیتی
#ویژه_مربیان
امداد شناختی مربّی زمانی كامل است كه در آغاز، خود اطلاعات را دریافت كند، آنگاه آنها را بازنگری و پالایش نماید و سرانجام، اطلاعات پالایش یافته و برگزیده را در اختیار متربّی قرار دهد.
✅حضرت نیز در این زمینه میفرماید: من چكیده و عصاره پالایش یافتهترین اطلاعات و دادههای مربوط به گذشتگان را در اختیار تو قرار میدهم.
✨دانش و اطلاعات من در هم ریخته و گیجكننده نیست، به خوبی طبقهبندی شده و جهتدهنده نیز هست.
❌ دوست ندارم تو را با انبوه گیجكنندهای از اطلاعات و تجربیات درست و نادرست مواجه كنم كه دچار شوك اطلاعاتی بشوی!
✅همچنین امدادرسانی شناختی در تعلیم و تربیت معمولاً زمانی به خوبی انجام میشود كه مربّی در نظر متربّی دارای حیثیت و منزلتی برتر باشد و ...
ادامه دارد
🌹گروه قرآنی-تربیتی عین الحیات🌹
۳۰ مرداد ۱۳۹۹
#سیره_تربیتی_حضرت_علی (ع)
🔆هدف نهایی از تربیت فرزند:
در نظام تربیتی اسلام بحث اهداف از کلیدی ترین مباحث بوده وجایگاه مهمی در آن دارد چرا که بدون داشتن هدف و تعیین آن ،امکان برنامه ریزی و نیز ارزیابی فعالیتهای تربیتی به آسانی ممکن نیست .
❓اکنون سوال این است که در نظام تربیتی اسلام هدف از تربیت چه باید باشد ؟ آیا هدف صرفا تولید نسل و افزودن بر اعضای جامعه است ؟ آیا هدف صرفا پرورش فرزند سالم است ؟ آیا هدف تربیت نیروی انسانی برای تداوم جامعه اسلامی و به انجام رسانیدن امورآن است ؟ و یا اینکه علاوه بر اینها ، اهداف مهمتر و مقدستری وجود دارد ؟
❓و بالاخره از دیدگاه بزرگ مربی اسلام ، علی (ع)هدف از داشتن فرزند و تربیت آن چیست ؟
👤 در نظام تربیت اسلامی هدف نهایی از تربیت ، رسیدن فرزند به مقام اطاعت وعبودیت الهی است ، مطیع پروردگار و تسلیم درآستان او باشد .
🔆امیرمومنان علی (ع)درضمن حدیثی پیش از تولد فرزند ، هدف نهایی از تربیت را به طورغیر مستقیم بیان نموده و به راستی آن حضرت در سفره تربیتی خویش بدین هدف تحقق بخشیده و فرزندان خود را با توجه به آن ، تربیت نموده اند .
💢💢 فرمودند : «من از خداوند خویش طلب فرزندان زیبا چهره ونیکوقامت ننموده ام ، بلکه از پروردگارم خواسته ام تا فرزندانم مطیع او باشند و از او بترسند تا اینکه وقتی با این صفات به آنها نظر افکنم مایه چشم روشنی من باشند .»
🌹گروه قرآنی-تربیتی عین الحیات🌹
۳۰ مرداد ۱۳۹۹