🇮🇷💐
💐
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۳۴)
🍃🌻🍃
🌀 خبر: مسیح مهاجرانی، مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی معتقد است: «طالبان از اعتقادت خود کوتاه نخواهند آمد، زیرا اسلام و شریعت از نظر این گروه متحجر دقیقاً همان است که در آغاز پیدایشان عملاً نشان دادند. به همین دلیل بهتراست کسانی که در ایران به جذب این گروه امید بستهاند، در تحلیل خود تجدیدنظر کنند و مطمئن باشند اگر به راهی که در پیش گرفتهاند ادامه دهند، بعد از آنکه پردهها کنار بروند و توطئه مشترک آمریکا و طالبان علیه ملت افغانستان و علیه جمهوری اسلامی ایران برملا شود، پشیمان خواهند شد».
💢 گزارههای تحلیلی:
1⃣ در خصوص قدرتگیری مجدد طالبان، برخی از منتقدان بهدرستی خطرات ظهور آنها را گوشزد میکنند. احتمال تکرار ظهور ایدئولوژیهای افراطی، نفوذ وهابیت و داعش در افغانستان، ظلم به شیعیان هزاره، به خطر افتادن منافع اقتصادی و فرهنگی کشورمان در این سرزمین، مداخله و ایجاد ناامنی در مرزهای ایران، بخشی از این خطرات است؛ اما منتقدین، این موضوع که طالبان در سالهای گذشته همزمان با آمریکا، داعش و دولت دستنشانده آمریکا در افغانستان جنگیده است و همچنین وجود طالبان بهعنوان بخشی از واقعیت موجود افغانستان، با عقبه مردمی قابلتوجه را مورد بیتوجهی قرار میدهند. معادلسازی طالبان با داعش خطای راهبردی این جریانات سیاسی است.
2⃣ استراتژی امروز جمهوری اسلامی در برابر وقایع افغانستان را باید از منظر واقعگرایانه تحلیل کرد؛ جمهوری اسلامی مذاکراتی با طالبان داشته و دارد و شدیداً مخالف ورود مستقیم یا غیرمستقیم به یک جنگ بیحاصل مذهبی با همسایه شرقی خود است. جمهوری اسلامی میبایست به واقعیت امروز طالبان توجه کند و با رویکرد و سیاست درست، منافع و امنیت ملی کشور را تأمین کند. سیاست ایران در افغانستان تمرکز بر ایجاد ثبات از طریق مذاکرات بینالافغانی و تشکیل یک دولت فراگیر است که از یکسو میتواند ثباتبخش و تأمینکننده منافع ملت افغانستان و کشورهای همسایه آن باشد و از سوی دیگر نگرانیهای بهحق از افراطیگری و گسترش ناامنی در خاک افغانستان و همسایگان آن را مرتفع سازد.
✍ فرهاد کوچک زاده
🇮🇷💐
💐
🌀 #یادداشت_کوتاه
💠 موضوع: تیم عملیات جنگ اقتصادی دولت
🍃🌻🍃
🔻 حکم انتصاب دکتر محسن رضایی از سوی آیتالله رئیسی حکایت از آن دارد که فرماندهی تیم اقتصادی دولت بر عهده آقای رضایی قرار گرفته است. شاید کمتر به این موضوع توجه شده باشد که آرایش چهارضلعی دولت در اقتصاد با انتصابات آقای رئیسی کاملا آرایشی جنگی است.
🔸 فرماندهی تیم بر عهده فردی است که اساسا یک نظامی تمام عیار است. ایده اصلی این فرمانده، فدرالیسم اقتصادی است که در شرایط بحران اقتصادی باید به سرعت عمل کند و کشور را تغییر دهد. با نگاهی به هیأت دولت در مییابیم که فدرالیسم اقتصادی را فردی دیگر از نظامیان کشور عملیاتی میکند و او فردی نیست جز سردار دکتر وحیدی. و پر واضح است که مدیریت استانها نیز با شیوهای منبعث از فرماندهی اقتصادی رقم خواهد خورد.
🔹 در سوی دیگر ماجرا آقای دکتر میرکاظمی با سبقه جدی پاسداری و نظامی گری هستند. ایشان با حمایت قوای نظامی کشور و با تخصص اقتصادی در رأس امور سازمان برنامه و بودجه قرار گرفته است.
🔸 ضلع چهارم تیم اقتصادی دولت هم فارغالتحصیلان دانشگاه امام صادق علیهالسلام هستند. دکتر احسان خاندوزی با سابقه فرماندهی بسیج دانشجویی و دکتر حجتالله عبدالملکی با سابقه فرماندهی در گردانهای عاشورای بسیج دانشجویی. اگر چه صرف امام صادقی بودن این افراد به آنها کمک میکند که بتوانند نظمهای جدی سازمانی را ادراک کنند و برای تقویت آن بکوشند.
🔹 در عین حال، این تیم در نگاه اقتصادی، نگاهی متفاوت از جریان نئولیبرال حاکم بر کشور دارد و حرکت به سمت رفع محرومیتها و حرکت به سمت و سوی عدالت با روحیه جهادی و سرعت بالا را پیشه خواهد کرد.
🔺 این آرایش جنگی قطعا حاوی پیامهای جدی برای نظریهسازان اقتصادی داخلی و خارجی است و موضع دشمنان در تحریم ایران را قطعا به نحوی دیگر رقم خواهد زد. این ترکیب نویدبخش عملیاتهای فوری برای حل مسائل کشور است. عملیاتهایی در ابعاد گسترده، با فرماندهی واحد و با حرکت جمعی هماهنگ و عبور از تئوریهای اقتصادی نئو لیبرال و سرمایه داری. با این نگاه میتوان تیم اقتصادی دولت را تیمی هماهنگ با هم پوشانی شایسته تر قلمداد کرد.
✍ سیدجعفرموسوی همپا
☘
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۴۵)
🌀 خبر: دولت انقلابي اين روزها سرگرم چيدن مديران مياني خود در دستگاههای مختلف است تا بتواند با همه توان در مسير خدمت به ملت قدم بردارد.
🍃🌻🍃
💢 گزارههای تحلیلی:
1⃣ بدون شک اين روزها پيشنهادهای مختلفي براي تصدي سمتهاي مختلف در وزارتخانهها، از بالا و پايين و گوش و کنار ارائه ميگردد و فعالين سياسي تلاش دارند تا آنکه به نگاه خودشان شایستهتر است را بر مناصب قدرت بنشانند.
ملاک و معيار حقيقي در نظام اسلامي در فرآيند توزيع قدرت، شایستهسالاری است و تنها صاحبان صلاحيت هستند که از مشروعيت لازم براي تکيه زدن بر صندلي قدرت در سطوح مختلف برخوردارند و نبايد اجازه داد که فاقدين صلاحيت تنها از طريق واسطهگری و ارتباطات سياسي، صندليهايي را کسب کنند که شايسته تکيه زدن بر آن نيستند!
2⃣ پيوندهاي خانوادگي و بهرهگیری از اقوام و خويشان در سطوح مختلف مديريتي نيز آفتي است که در طول ادوار گذشته، ساختار اداري و مديريتي کشور را آلوده کرده و اعتماد جامعه را نسبت به فرآيند توزيع قدرت بهشدت کاهش داده است. دولت انقلابي بايد بهشدت از برقراري چنين نسبتي در عزل و نصبهای مديران مياني پرهيز کند، حتي اگر واقعيت امر مبتني بر صلاحيت و شايستگي صورت گرفته باشد. خروج از موضع اتهام و بهکارگیری منسوبين شايسته در جايگاهي ديگر، بدون شک اتهام خویشاوندسالاری را از بين خواهد برد و امیدواری افکار عمومی به تحقق شعارهای دولت انقلابی که با تأکید بر فسادستیزی و مبارزه با رانتخواری به قدرت رسیده است را افزایش خواهد داد.
3⃣ بدون شک بدون توجه به شایستهسالاری، کارآمدي دولت محقق نخواهد شد. پایبندی بر این اصل انقلابی بیش از هر چیز برای دولت انتفاع خواهد داشت و عملاً بر توانمندی دستگاههای اجرایی خواهد افزود. بخش عمدهاي از معضلات دولتهاي پيشين به دلیل بيتوجهي به همین اصول بود که خروجی آن در ضعف در تصمیمگیری و فشل بودن کارکردی قابلمشاهده بود.
✍ مهدی سعیدی