❣ #سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ عِلْمِ النَّبِيِّينَ وَ مُسْتَوْدَعَ حِكَمِ الْوَصِيِّينَ...
🌱سلام بر تو ای مولایی که سینه مبارکت گنجینه علم اولین و آخرین است.
سلام بر تو و بر روزی که به تمام جهانیان جرعه های حکمت را خواهی نوشاند.
📚 بحار الأنوار، ج99، ص97.
#اللهمعجللولیکالفرج
#لَـیِّن_قَـلبی_لِوَلِیِّ_اَمرِک
#امام_زمان
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالْعَنْ اَعْدائُهُمْ اَجْمَعینْ
🔴 اعمال صالح باید سالم به مقصد برسند تا مشمول پاداش الهی شوند.
«مَن جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا وَمَن جَاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلَا يُجْزَىٰ إِلَّا مِثْلَهَا وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ» (انعام / ۱۶۰)
ﻫﺮ ﻛﺲ ﻛﺎﺭ نیک ﺑﻴﺎﻭﺭﺩ، ﭘﺎﺩﺍﺷﺶ ﺩﻩ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﻛﺎﺭ ﺑﺪ ﺑﻴﺎﻭﺭﻧﺪ، ﺟﺰ ﺑﻪ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺁﻥ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﻧﻴﺎﺑﻨﺪ ﻭ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﻣﻮﺭﺩ ﺳﺘﻢ ﻗﺮﺍﺭ ﻧﻤﻰﮔﻴﺮﻧﺪ...
❌ یکی از علمای شیراز تعریف میکرد که در محله ما نجاری زندگی میکرد که از آشنایان بود و به حرفه نجاری اشتغال داشت، این مرد نجار مادر پیری داشت که بسیار به او خدمت میکرد، شبی خواب دیدم که این مرد نجار در بهشت است و در باغ زیبایی پر از درخت میوه زندگی میکند، ناگهان آتشی آمد و همه باغ خاکستر شد، صبح که از خواب بیدار شدم در این فکر بودم که تعبیر این خواب چیست؟ جریان آن باغ و آن آتش چه چیزی میتواند باشد، به مرد نجار مراجعه کردم و پرسیدم شما دیشب چکار کردی، گفت هیچی، مثل همیشه شب که شد در مغازه را بستم و به خانه رفتم و پس از صرف شام خوابیدم، کار خاصی انجام ندادم...
عالم شیرازی میگفت جریان خواب را برایش تعریف کردم، مرد نجار گفت ای داد بیداد، ای وای بر من، دیشب که خانه رفتم مادرم از چیزی گلایه کرد، من با ناراحتی گفتم ول کن مادر، من خیلی خستهام، حوصله این حرفها رو ندارم، مادرم سکوت کرد و هیچ حرفی نزد، حتماً آن آتش به دلیل بد اخلاقی من با مادرم بوده...
❌ قرآن میفرماید «مَن جَاءَ بِالْحَسَنَةِ» اگر کار نیکی بیاورید ده برابر پاداش میگیرید، یعنی چه؟ یعنی اینکه اگر امروز کار نیکی انجام دادید، فکر نکنید این در کیسه شما ذخیره میشود تا روز قیامت و آنجا به شما پاداش میدهند، قرآن میفرماید باید اعمال صالح خودتان را سالم به آخرت برسانید تا مستحق دریافت پاداش باشید، با گناهان اعمال نیک خودتان را نابود نکنید...
🔸«مَن جَاءَ بِالْحَسَنَةِ» باید اعمال صالح را نگهداری کنیم و سالم به آخرت برسانیم تا پاداش بگیریم...
❌ در روایتی از حضرت رسول گرامی اسلام صلوات الله علیه و آله در فضیلت تسبیحات اربعه آمده است: خداوند به عدد هر یک از اذکاری که مؤمن می گوید، درختی در بهشت برای او می کارد.
شخصی عرض کرد: پس درختان ما در بهشت چقدر زیاد است، حضرت فرمود: بله، ولی مواظب باشید که آتشی نفرستید که آنها را بسوزاند...
وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى
✍️ حبیبالله یوسفی
حکمت۱۸.mp3
2.56M
✍ حکمت ۱۸
✅ قَالَ علیه السلام فِي الَّذِينَ اعْتَزَلُوا الْقِتَالَ مَعَهُ: خَذَلُوا الْحَقَّ، وَ لَمْ يَنْصُرُوا الْبَاطِلَ.
✅ حضرت در باره كسانى كه از جهاد در كنار او دورى جستند فرمود:
حق را فرو گذاشتند، و به يارى باطل بر نخاستند.
#نهج_البلاغه
#حکمت18
✳️حجت الاسلام حامد محقق
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••
#حکمت18
وَ قَالَ (علیه السلام) فِي الَّذِينَ اعْتَزَلُوا الْقِتَالَ مَعَهُ: خَذَلُوا الْحَقَّ وَ لَمْ يَنْصُرُوا الْبَاطِلَ.
در باره كسانى كه از پيكار در كنار او، كناره گرفته بودند، چنين فرمود: حق را واگذاشتند و باطل را يارى نكردند
😑بى طرف هاى منفى:
همان گونه که در سند این حکمت آمد، این سخن حکیمانه امام مربوط به بعضى افراد سرشناس از مسلمانان مانند «سعد بن ابىوقاص» و «عبدالله بن عمر» است که در جنگ جمل وصفین با امام همراهى نکردند وبه دشمنان او نیز نپیوستند، بلکه بى طرف ماندند وبه عذرهاى واهى متوسل شدند. امام درباره آنها مى فرماید: «حق را تنها گذشتند و باطل را یارى نکردند»; (خَذَلُوا الْحَقَّ، وَلَمْ یَنْصُرُوا الْبَاطِلَ).
اشاره به این که گرچه آنها به یارى باطل نشتافتند و در صف مقابل ما قرار نگرفتند; ولى چون به یارى حق برنخاستند و به پیام قرآن که مى گوید: «(فَقاتِلُوا الَّتى تَبْغى حَتّى تَفىءَ إِلى أَمْرِ اللّه); به آن گروه ظالمى که بر ضد پیروان حق (و امام مسلمین) برخاسته بجنگید تا به فرمان گردن نهند» عمل نکردند درخور هر گونه سرزنش و ملامتند.
در این که آیا این گروه با على(علیه السلام) بیعت کرده بودند ولى در مسئله مبارزه با اصحاب جمل و جنایتکاران شام کوتاه آمده بودند یا از ابتدا زیر بار بیعت نرفته بودند، در میان مورخان اختلاف نظر است. در بعضى از نقل ها آمده که اینها بیعت را پذیرفتند ولى به فرمان امام در مبارزه با اهل باطل عمل نکردند و مطابق برخى دیگر از نقل ها از ابتدا زیر بار بیعت با آن حضرت نرفتند و جزء اقلیت ناچیزى بودند که بر خلاف جمهور مسلمین از بیعت با امام سر باز زدند.
مرحوم علامه شوشترى معتقد است که اکثر روایات حاکى از آن است که این گروه بیعت نکردند.
در اینجا این سؤال پیش مى آید که اگر آنها بیعت نکردند چگونه امام انتظار داشت که به لشکر او بپوندند و با باطل مبارزه کنند.
پاسخ این سؤال روشن است، زیرا اوّلاً جمهور مسلمانان و اکثریت قاطع مهاجران و انصار بیعت کرده بودند و این حجت براى همه مردم بود و ترک بیعت گناه بزرگى بود که از آنها سر زد. ثانیاً به فرض که آنها بیعت نکرده باشند ولى وظایف یک مسلمان را باید انجام دهند و به آیات قرآن باید عمل کنند یعنى همان گونه که نماز و روزه و حج را باید انجام دهند، به آیه شریفه (فَقاتِلُوا الَّتِى تَبْغی حَتّى تَفِىءَ إِلى أَمْرِ اللّه)نیز باید گردن نهند. این یک وظیفه اسلامى است که به بیعت ربطى ندارد.
به خصوص این که در حدیثى نیز از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) نقل شده است که فرمود: «السّاکِتُ عَنِ الْحَقِّ شَیْطانٌ أَخْرَسٌ; کسى که نسبت به حق بى طرف و بى تفاوت بماند و سکوت اختیار کند شیطان گنگى است».
به ویژه این که کناره گیرى این گونه افراد که به عنوان شخصیت هاى معروف جامعه اسلامى شناخته مى شدند ضربات شدیدترى بر پیکر حق وارد مى کرد.
قابل توجه این که ابن عبدالبر در کتاب استیعاب در شرح حالات «عبدالله بن عمر» مى نویسد که به هنگام وفات مى گفت: هیچ چیزى ناراحت کننده اى در دلم از امر دنیا نیست جز این که که من با آن گروه ستمگر همراه على بن ابى طالب پیکار نکردم
May 11