لذا حضرت امیر علیه السلام در نهج البلاغه می فرماید :
انبیاء آمدند از درون انسان عقل را بیرون بکشند و بارور کنند.
و آنچه نیروی وهم را به جنبش در می آورد و فعال می کند شیطان است
که این وهم در تقابل عقل قرار می گیرد نتیجه میل معصیت است.
🏴🏴🏴
بسمالله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین
سلام
صبح روز سه شنبه شما بخیر
هر جا سخن از زینب و دروازه شام است
ساکت به تماشا ننشینید، حرام است
دستی که به سر می زنی از این غم عظمی
یادآور فرق سر و سنگ لب بام است
روز اول ماه صفر «اهل بیت (ع)» وارد شهر شام شدند و در منطقه شامات که به مرکزیت دمشق معروف بود سکنی گزیدند.
این مکان که خانهای مخروبه بود، «امام سجاد (ع)» آن را بدون سقف و دردناک توصیف کردند و فرمودند به شکلی بود که هر لحظه احتمال میدادیم که دیوارها بریزد، دیوارها ظاهرا دور ما را گرفته بودند، اما مردم ما را میدیدند، سرمای شب و تابش آفتاب در روز ما را اذیت میکرد، به حدی که صورت دختران «پیامبر اکرم (ص)» آن قدر در مقابل آفتاب قرار گرفته بودند که پوست انداخته بودند.
این کارشناس علوم قرآنی در همین راستا ادامه داد: روز اول ماه صفر تا غروب کاروان اسرا در شهر دمشق چرخانده شدند، غروب آنان را در خرابه ساکن کردند و روز دوم همه آنان را از زن و مرد گرفته با دست و پای بسته به داخل کاخ یزید بردند به حدی که «حضرت سکینه(س)» دختر «امام حسین(ع)» به شکلی دو دست خود را بر روی سر قرار داده بودند که اینگونه پوشش خود را در داخل کاخ یزید حفظ کنندف ایشان که به نوعی حجاب بر صورت داشتند یزید تعجب میکند و میگوید چرا این گونه ایستادهای؟ «حضرت سکینه (س)» میفرمایند من دختر «حسین بن علی(ع)» حجاب، عفاف و متانت دارم.
این جا بود که «حضرت زینب (ص)» در تکمیل سخنان «حضرت سکینه (س)» خطاب به یزید میفرمایند آیا این از عدل است که نوامیس خود را در پس پرده قرار دهی و نوامیس «پیامبر اکرم(ص)» را در کوچه و بازار بچرخانی.
لعنت الله علی القوم الظالمین
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
⁉️ آیا ماه صفر نحس است؟!
علامه طباطبایی رحمه الله علیه در تفسیر المیزان بحثی در مورد نحس بودن بعضی زمان ها دارند که به اختصار تقدیم میشود:
✅منظور از نحوست ایام این است که هیچ کاری در آن انجام نمی شود مگر این که سرانجام خوبی ندارد.
✅از نظر عقلی نمیتوان هیچ دلیلی بر این حرف اقامه کرد، چرا که همه زمان ها شبیه هم هستند وقطعه ای از زمان با قطعه ای دیگر تفاوتی ندارد.
البته این که نمیتوان دلیلی اقامه کرد به این معنی نیست که نحوست زمانی محال باشد، اما به هر حال بعید است.
✅از نظر شرعی در دو جا از قرآن به نحوست روزها اشاره شده،
آیه ۱۶ سوره فصلت (فَأَرْسَلْنا عَلَیْهِمْ رِیحاً صَرْصَراً فِی أَیَّامٍ نَحِساتٍ) و آیه ۱۹ سوره قمر (فِی یَوْمِ نَحْسٍ مُسْتَمِرٍّ).
این آیات مربوط به روزهایی است که عذاب بر قوم هایی که به پیامبرانشان ایمان نیاورده اند نازل شده و به هیچ عنوان نمیتوان نحوست این زمان را به ایامی غیر از همان وقتِ نزول عذاب سرایت داد، پس نحوست آن به خاطر نازل شدن عذاب است.
در فرمایشات معصومین علیهم السلام هم به تعداد زیادی روایات برمیخوریم که به نحس بودن ایام اشاره کرده اما بسیاری از آنها از جهت سند قابل پذیرش نیست، البته تعداد قابل توجهی هم دارای سند معتبر میباشد.
در مورد آنها چند نکته قابل ذکر است:
❇ اول:
بعضی ازین روایات تقیه ای هستند چرا که در بین اهل سنت اعتقاد به تفاّل (فال بد زدن به بعضی زمان ها واتفاقات) بسیار رایج بوده.
❇ دوم:
این روایات میخواهند روحیه تقوی را در مسلمین قوی کنند بدین معنا که در ایامی که رحلت پیامبر صلی الله و علیه و آله وشهادت ائمه معصومین علیهم السلام اتفاق افتاده مردم دنبال حوائج خود نروند و به این امور توجه کنند.
❇ سوم:
اشاره به این دارند که نفوس و عقائد در اتفاقات زندگی موثر هستند، یعنی کسی که اعتقاد دارد این روز برایش شوم و نحس است خود را آماده میکند تا اتفاق بدی برایش بیفتد، و این اعتقاد زمینه ساز اتفاقات بد میشود.
⬅️ روایاتی که سفارش به دادن صدقه و قرائت ادعیه میکند برای این است که چنین آثاری را از بین ببرد.
📚تفسیر المیزان ، ج ۱۹ ، ص ۷۹ تا ۸۱
✅ نتیجه:
نیاز نیست به خاطر این که در این ایام قرار داریم کاری از کارهایمان را تعطیل کنیم یا عقب بیندازیم، باید بدانیم همه کاره خداست و روزها و زمان ها مستقلا هیچ تاثیری نمیتوانند داشته باشند.
یاد خدا ۴۹.mp3
10.72M
مجموعه #یاد_خدا ۴۹
#استاد_شجاعی | #آیت_الله_مصباح
√ نتیجهی حملات شیطان به قلب با اثراتش قابل تشخیص است مثل ناآرامی، اضطراب، افکار بد و حال ناخوش و ...
در این پادکست شما میآموزید چگونه میتوانید برای همیشه از این وسوسهها به امنیت و عصمت برسید!