✍ فرهنگ اعتراض:
تا اواخر دولت سازندگی با وجود فشار های کمرشکن اقتصادی عموما اعتراضاتی در کشور رخ نمیداد که دلیل آن فضای سیاسی کشور و مترادف دانستن هر اعتراض با ضدیت با انقلاب و نظام بود وبه معنی براندازی !
ولی بروز انتخابات دوم خرداد که تقریبا اولین انتقادنرم عمومی به شرایط کشور تا آن زمان بود سرآغاز گفتمان جدیدی در کشور شد و اعتراض کردن نیز جزء فرهنگ سیاسی مردم ، بویژه جوانان که معمولا سری پرشور تر دارند، قرار گرفت.
اعتراضات با عناوین مختلف و به دلایل گوناگون وجود دارد واتفاقا یکی از مولفه های جامعه پویاست چرا که بخشی از انرژی فرو خفته جامعه را تخلیه میکند همانند زلزله های کوچک که خطر زلزله های سهمگین (انقلاب وتغییر نظام ها)را کاهش میدهد.
معمولا در کشور های غربی براساس تجربیاتشان فضای اعتراض بوِیژه در شرایط اقتصادی که بخش قابل توجهی از جامعه نیز درگیر و همراه معترضین هست نهادینه شده، چارچوب هایی برای آن مشخص کرده اند و خطوط قرمزی.
در خصوص کشور ایران اما،باید 2نکته را مد نظر داشت
الف)مردم ما نیز همانند همه ملت ها حق مطالبه گری و اعتراض دارند به مشکلات و به مسئولینشان ونباید این حق انسانی را سلب کرد
ب)کشور ما مورد هدف و کینه ابرقدرتهای رسانه ای دنیاست وباز تاب اعتراضات در ایران با اعتراضات در فرانسه و ... متفاوت است
با در نظر گرفتن هر دوی این مولفه ها میتوان به یک حد تعادل در اعتراض وشیوه های آن رسید.
در کشور های توسعه یافته عموما حتی در تظاهرات سراسری،مردم در پی براندازی نظامشان نیستند بلکه تغییر رویکردها را میطلبند ولی در کشور های غیر مردم سالار معمولا کوچک ترین اعتراضات به معنی انقلاب و حرکت ضد امنیتی تلقی شده و معمولا با خشونت وکشتار سرکوب میگردد.(البته بسته به میزان سرسپردگی و روابطشان با نظام سلطه هیچ بازتاب رسانه ای و محکومیتی به دنبال آن اعتراضات و یا سرکوبها نیست و حداکثر واکنش،توصیه به خویشتن داری و ابراز تاسف است مثل یمن وبحرین).
و ایران کشوریست که از نظام های پادشاهانه با سبقه 2500 ساله خروج وبه حاکمیت مردم سالار رسیده و صد البته که نوپاست و در حال کسب تجربه ورشد و بالندگی پس ضروریست مردم و نظام در جهت نهادینه کردن این فرهنگ تلاش نمایند ما امروز در حال تمرین برای رسیدن به یک نقطه تعادل در اعتراض گری هستیم. اعتراضی که هم خواسته ها را واضح و روشن بیان کند و هم خسارتهای غیر قابل جبران در پی نداشته باشد.کشته سازی یکی از ترفندهای دشمنان این مرز وبوم است همگان باید مراقب امنیت جامعه باشند.اعتراضی که امنیت را به خطر اندازد فتنه است اما اعتراضی که منجر به اصلاح و رفع اشکالات وبرآوردن مطالبات درست شود خود پشتوانه امنیت است.☘☘
@enghelabigari_no
انقلابیگری یعنی آنجا که لازم است سکوت کردن وصبر وآنجا که مقتضی است فریاد انقلابی برآوردن
انقلابیگری یعنی حاکی محرومان وپابرهنگان
انقلابیگری یعنی خطا دانستن هر آنچه خطاست گرچه از خودی سربزند و تحسین کردن هر کاری که درست است وعاقلانه گرچه از مخالفش بروز کند.
@enghelabighari_no
🎯نکته
💢سر کلاس آشنایی باقانون اساسی داشتم درمورد رفراندوم حرف می زدم
یکی گفت: استاد اون موقع اکثر کشور بیسواد بودن، نه قانون اساسی میدونستن چیه نه جمهوری اسلامی، اگر جرأت دارند الان دوباره رفراندم برگزارکنند!
پرسیدم: یعنی الان باسوادهامون بیشترن
- آره
+ اینم یکی ازدستاوردهای انقلاب وجمهوری اسلامیه
#انقلابیگری
📮 @enghelabigari_no
#حدیث روز
✅امیرالمؤمنین امام علی (علیه السلام) می فرمایند:
خردمند،برتلاش خودتكيه مى كند و نادان،بر آرزوهايش
📚غررالحكم،ح1240
@enghelabigari_no
هدایت شده از صحیفه نور امام خمینی (ره)
♨️ شهید بهشتی: خط سازش از نظر امام خمینی مطرود و ملعون است.
👥 @sahifeh_noor
☘ هنر انقلابی:
. هنر آن است كه بيهياهوهاي سياسى و خودنماييهاى شيطانى براى خدا به جهاد برخيزد و خود را فداى هدف كند نه هوى، و اين هنر مردان خداست.
@enghelabigari_no
🔴از رسول الله(ص) نشد اقلا تأسی از پاپ...!
🔺۱۳مارس۱۹۸۱ پل ژان پل دوم در میدان سن پیتر رم توسط محمد علی آقجان ترکیه ای تبار مورد سوءقصد قرار گرفت. ضارب دستگیر و به حبس ابد محکوم شد. دوسال بعد در ۲۷دسامبر۱۹۸۳ پاپ ۲۰دقیقه محرمانه با او در زندان ملاقات کرد و او را بخشید!
به اصرار پاپ در سال ۲۰۰۰ رئیس جمهور ایتالیا نیز رسما او را بخشید و ضارب پس از ۲۰سال آزاد شد!
این برخورد ضارب مسلمان زاده را به اینجا رساند که اعتراف کند: "عیسی مسیح بهترین انسانی است که قدم بر زمین نهاده است"!
۳۳سال بعد ترور با دسته گل روی قبر پاپ بیاید و با گریه از او تجلیل کند.
🔺اینجا اما -که اسلام به ذات خود ندارد عیبی و هر کژی هست از مسلمانی ماست- "برخی" #روحانیت که با شناسنامه "العلماء ورثه الانبیاء" و "الفقهاء خلفاء الرسول" و... بالادست مردم نشسته اند نه با عامل ترور خود بلکه با ناقد مکتبی و انقلابی خود چه نمی کنند؟!
۴دانشجوی شیرازی بخاطر انتقاد از #اسراف در تبلیغات انتخابات خبرگان امام جمعه، دادگاهی و محکوم میشوند. طلبه ایلامی بخاطر اعتراض به #اشرافیت امام جمعه مرکز استان احضار می شود و...
آیا وراثت و جانشینی از رسولی مهربان تر از مسیح با آن صفح جمیل این است؟! ائمه جمعه توجه دارند آن کار پاپ موجب جذب به مسیحیت و این کار آنان موجب دفع از اسلام است؟ حتی اگر صحنه گردانی این پیگردها نه با خودشان و توسط متملقان و بادمجان دور بشقاب چین ها باشد! مدعی پاپ هم خودش نبود!
🔺تازه مصیبت اینجاست که این جوانان مکتبی و #انقلابی نه بقصد ترور بلکه بخاطر حفظ ارزشهایی که خمینی بزرگ -وارث اصیل انبیاء- برایمان آورد نه دست به سلاح که دست به قلم شدند و در شعاعی کوچک حرف حق را بگوش عده ای رساندند. آیا النصیحه للائمه المسلمین(واجب) و ترور(حرام) بالسویه است؟!
اگر بود و اینان غیر هم کیشی مثل ضارب پاپ بودند هم انتظار از این ائمه جمعه بیش از پاپ بود.
🔺حاشا که همه سازمان روحانیت اصیل شیعه چنان باشد. آنانکه "مرزداران عقیده" و "فریادگر گرسنگی مظلومان مقابل سیری ظالمانند"، کجا قابل مقایسه با نهاد دنیوی کلیسایند که مهر "مال مردم خواری" و "راه آنان بر هدایت بستن" از سوی خداوند بر تارکشان حک شده است(۳۴/توبه)
جای برخی از آن نام بردگان مثل دستغیبی نشسته بود که علیرغم پاکی وقتی مظلومانه هتک و فحش نامه ها نثارش میشد، ماهی یک گونی دوخته شده از این نوشته ها را برای امحاء به فرد امینی می داد تا نام هتاک و فحاشی لو نرود! و دستغیب یک استثناء نبود و نیست.
🔺اما احضار و دادگاه و حکم و زندان و... برای جوان انقلابی شیرین است وقتی می بیند نقدها و انتقادها بی اثر نیست. از گیلان و شیراز خبرهای استعفای معنادار پس از این مطالبات می رسد و گمان نکنم مرحوم آقای ایمانی آخرین باشد.
🔺بنده هم فردا ظاهرا بخاطر نقدی که بر یک نظر یکی از ائمه جمعه مرکز استانی نوشته ام یا حواشی آن به دادگاه احضار شده ام. برایم متوقع بود. وقتی برخی منسوبین یا منصوبین حکمی سنگین تر از حکم هر دادگاه برایم نوشتند و قلمم را اسلحه ی فردا خواندند، دیگر احضار به دادگاه و حتی حکم -هرچه باشد- خیلی غیر قابل تحمل نیست. اما حیف بود یکی اقلا پاپ نشود، لذا کنار بارگاه امیرالمومنین(ع) به آن عزیز پیام دوستی دادم و از خدا خواستم :ربنا لا تجعل فی قلوبنا غلا للذین آمنوا...
✏از یادداشتهای حجه الاسلام محسن قنبریان
☑ @enghelabigari_no
🇮🇷 سیره انقلابی
✍شهيد ستاري به روايت همسر،❣
یک بار با عصبانیت ایستادم بالای سر منصور و نمازش که تمام شد، گفتم «منصور جان، مگه جا قحطیه که میآی میایستی وسط بچهها نماز؟ خُب برو یه اتاق دیگه که منم مجبور نشم کارم رو ول کنم و بیام دنبال مهر تو بگردم.»
تسبیح را برداشت و همان طور که میچرخاندش، گفت «این کار #فلسفه داره. من جلوی اینها نماز میایستم که از همین بچگی با نماز خوندن آشنا بشن. مهر رو دست بگیرن و لمس کنن. من اگه برم اتاق دیگه و اینها نماز خوندن من رو نبینن، چه طور بعداً بهشان بگم بیایین نماز بخونین!؟»
قرآن هم که میخواست بخواند، همین طور بود. ماه رمضان ها بعد از سحر کنار بچهها می نشست و با صدای بلند و لحن خوش قرآن میخواند. همه دورش جمع میشدیم. من هم قرآن دستم می گرفتم و خط به خط با او می خواندم. اصلاً اهل نصیحت کردن نبود. میگفت به جای این که چیزی را با حرف زدن به بچه یاد بدهیم،
🌷باید با #عمل خودمان نشانش بدهیم.🌷
@engheabigari_no
باید ها و نبایدهای انقلابی گری:
🔰پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله :
مَنْ ساءَتْهُ سَيِّئَتُهُ وسَرَّتْهُ حَسَنَتُهُ فَهُوَ أمارَةُ الْمُسلِمِ الْمُؤمِنِ، وَأَمارَةُ الْمُنافِقِ الَّذي لاتَسوؤُهُ سَيِّئَتُهُ ولا تَسُرُّهُ حَسَنَتُهُ
هر كس از بدى اش ناراحت و از خوبى اش خوشحال شود، اين نشانه مسلمان مؤمن است و نشانه منافق اين است كه بدى اش ناراحتش نمى كند و خوبى اش او را خوشحال نمى سازد.
📚الدرالمنثور، ج۴، ص ۶۶
☑ @enghelabigari_no
اخلاق خانواده:
رسول اکرم(ص):
✅ "بدترین مردم کسى است که بر خانوادهاش سختگیر باشد "
گفتند اى رسول خدا!
سختگیرى بر خانواده چگونه است؟
پیامبر ﷺ فرمودند:
مرد وقتى وارد خانه شود،
همسرش از او هراسان
و فرزندان از او گریزان شده، فرار کنند
و چون بیرون رود همسرش شاد شود
وخانوادهاش با یکدیگر انس گیرند !
📚مجمع الزوائد و ..، ج۸
☑ @enghelabigari_no