◽️ عملِ عالمانه
۱. در روایت از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم آمده است که هر کس بدون علم دست به کاری بزند آنچه را فاسد میکند بیشتر از آن چیزی است که اصلاح میکند ( مَنْ عَمِلَ عَلَى غَيْرِ عِلْمٍ كَانَ مَا يُفْسِدُ أَكْثَرَ مِمَّا يُصْلِحُ)
۲. یکی از دوستان عزیزمان، در ایام محرم در منطقهای از شمال شهر تهران حضور داشت و میفرمود بحمدالله تعداد تکایا و مواکب حتی در آن نقطه شهر بسیار گسترده و چشمگیر بود.
لکن ۸۰ درصد بانوان آن منطقه بدون حجاب (مکشفه) بودند. البته این ۸۰ درصد همانهایی هستند که معمولا در خیابان هستند و احتمال بسیار زیاد حتی در همان منطقه خوش نشین آمار واقعی متفاوت است. یعنی آمار کسانی که به هر دلیلی خیابان را گز نمی کنند و خانهنشینی را بی دلیل ترک نمی کنند.
الغرض ادامه صحبت ایشان قابل توجه بود: میفرمودند بسیاری از همین بانوان کشف حجاب کرده در صف نذریها حضور پیدا میکردند و از این عجیبتر این که برخی از همین ها خود تکیه یا موکبی زده بودند و به پخش کردن نذری برای عزاداران و غیر عزاداران میپرداختند و جالبتر این که به این دوست عزیز ما که طلبه ملبس بوده هم شربت و سایر نذری ها را تعارف میکردند و در واقع معلوم است که کار خود را اصلا بد نمی دانستهاند.
۳. این نکته خیلی قابل توجه است. اگر بناست در موضوع حجاب کار جدی صورت بگیرد بایست دلایل کشف حجاب را به تفصیل بدانیم.
این که کسی خود را عزادار امام حسین علیه السلام بداند اما حجاب نداشته باشد چه دلایلی می تواند داشته باشد و هر دلیل چه نوع برخوردهایی را لازم دارد؟
👈 آیا این کشف حجاب به این دلیل است که اساسا حجاب را همین پوشش به همین مقدار می دانند؟ یعنی به حجاب معتقدند ولی حجابِ سر را حجاب نمی شناسند؟
چه این که حضور در مناطقی مثل ترکیه و امارات به آنها این حس را می دهد که در مقابل آن برهنگیها این مقداری که من پوشیده ام کفایت می کند و حجاب محسوب می شود..
👈 آیا اصلا حجاب را واجب شرعی نمی دانند و معتقدند این حکم ربطی به اسلام نداشته و جزء مخترعات متشرعین است؟
👈 آیا امر چنین است که نه اعتقادی به حجاب داشته و نه به امام حسین علیه السلام ولی از باب این که موضوعات سنتی را در سال یک بار هم که شده تجربه کنیم تنوع خوبی است سراغ این کار آمده اند؟ خصوصا که شهروندان غربی هم چنین سنت هایی در میان خود دارند و بالطبع بر کلاس کار می افزاید؟
👈 آیا این نوع از پوشش را به لجاجت با جمهوری اسلامی و به طور کلی در لجاجت با سنت و نمادهای سنت برگزیده اند؟
👈 آیا می توان ظنین شد که اساسا اینها نوعی مأموریت است؟
ممکن است هیچ یک از این پاسخ ها نباشد و پاسخ دیگری باشد. ممکن است هر کدام شان به نوعی به یکی از این دلایل چنین شده باشند. اما هر چه هست تا دلایل کشف حجاب را به خوبی نشناسیم نمی توانیم مقابله درستی کنیم.
👈 تذکر خیابانی، مسأله را حل نمی کند هر چند با وجود شرایط، تذکر دادن واجب است. اما بدون تردید بی نیازی به حجابِ سر، کاری است که رقیب ما طی ۱۰-۱۵ سال کار سنگین تبلیغی انجام داده است.
من فکر میکنم آنهایی که حجاب سر را برداشتهاند دیگر حجاب بر سر نخواهند کرد مگر آن که مجبور باشند. اجبار در این موضوع هم فارغ از این که آیا مطلوب است یا خیر مبتلا به این سوال است که آیا امکان پذیر است یا خیر؟
بنابراین اگر دغدغه حجاب وجود دارد بایست عمیق تر، آهسته تر، عالمانه تر، با پژوهش بیشتر، پرحوصله تر و با تکنیک های جدیدتر صورت پذیرد.
@Mousavi_Fard
انتقاد بی هیاهو و بدون برچسب زنی وظیفه جبهه انقلاب نسبت به دولت جدید است.
شما را به خدا هی احساس وظیفه نکنیم و ظریف و غیر او را عامل جاسوسی دشمن بدانیم، چنین وظیفهای را به عهده نیروهای امنیتی بگذاریم!
مدام سراغ الفاظ ناامید کننده مثل انقلاب تمام شد! اسلام از بین رفت! و ... نرویم.
اینها اگر واقعیت هم داشته باشد نباید به زبان آید، چه رسد به این که واقعیت هم ندارد.
انتقاد بی هیاهو و بدون برچسب زنی خصوصا اگر به شکل پیشنهاد گفته شود بهترین راه است.
البته اگر کسی به هر شکلی توان کمک کردن دارد حتما نباید دریغ کند، منظور من این است که وظیفه عمومی ما که نوعا کاری بر عهده نداریم چیست.
@Mousavi_Fard
بازنشر فیلمهایی که از پذیرایی اهالی عراق در زیارت اربعین گرفته شده خدای ناکرده هدف و نیت ما از زیارت را تحت تاثیر قرار ندهد.
البته نشان دادن کرامت این عزیزان خوب است اما نکند جذابیت پذیراییها و تکریم میهمانان انگیزه ما را خراب کند.
از سوی دیگر خیلی وقتها قله این تکریمها منتشر میشود و برخی اشخاص ناآگاه فکر میکنند ابتدا تا انتهای مسیر، همین است و با این ذهنیت به زیارت میآیند.
گاهی بعضی از همین افراد وقتی میان ذهنیت و واقعیت تفاوت میبینند لب به گلایه میگشایند و گاه این گله را در مجازی هم منتشر میکنند.
خلاصه این که بازنشر این ویدئوها با توضیحات درست صورت گیرد تا ذهنیتها را خراب نکند.
▫️چرا این همه سخت گیری؟
🏴 آقای مداح محترمی بیان داشته ما هنگام سینه زنی در دهه اول محرم به تناسب حال سید الشهداء علیه السلام ایستاده سینه میزنیم و بعد از دهه به یاد مصائب عمه سادات نشسته.
🏴 این اظهارات به ذائقه خیلیها خوش نیامده
چرا میگویم ذائقه؟
چون این اشکال و ایرادها چیزی بیش از ذائقه و سلیقه نیست، دست کم بنده به نظرم نمیرسد که اینجا محل اشکال و ایراد باشد.
سوای آن حکم فقهی هنگام تکبیرة الاحرام بقیه حرفهای ایشان بلا اشکال است.
🏴 چه ایرادی دارد اجزاء و عناصر مداحی و سینه زنی که یک هنر تمام عیار است خیال انسان را وارد وادی عزاء کند؟
آن مداح عزیز که چنین چیزهایی را واجب یا حتی مستحب هم نمیداند که این گونه گارد گرفتهاید!
میگوید ما چنین میکنیم و میخواهیم تک تک عناصر عزاداری یادآور مصائب کربلا باشد.
چه ایرادی دارد؟
🏴 آقای حاج محمود کریمی هم از این سلیقهها زیاد دارد، مثلا مدتی باب کرده بود هنگام اتمام هر قطعه مداحی، سینه زنها پشت سر هم و متوالی سینه میزدند تا صدای سم اسبها هنگام تاختن بر بدن مطهر امام علیه السلام تداعی کند.
مگر کسی گفت واجب است؟ مگر کسی اینها را به دین چسباند؟
دست برداریم از سختگیریهای بی مورد!
🏴 یک زمانی هم یکی از فیلسوف-فقیههای قم علیه علم و کتل صحبت میکرد و میفرمود از این آهن سرد خاصیتی برنمیخیزد!
سبحان الله! مگر قرار است علم و کتل جای امام حسین علیه السلام را بگیرد؟!
خاصیت آن همین اعلام عزاست. مگر کم خاصیتی است؟
همان زمان رهبر معظم انقلاب حفظه الله عمدا هنگام صحبت از عزاداری از عَلَم کشی تمجید کردند و من فکر میکنم در نقد آن عالم عزیز چنین فرمودند.
🏴 ذهنهای ما وارد وادی هنر و تولید فرهنگ شود این ایرادهای عجیب را کنار میگذاریم.
آوینی عزیز میفرمود معماران مسلمان، محراب را بر اساس رجوع کثرت به وحدت طراحی کردند.
فکر کنم این دوستان همیشه اشکالگیر اگر هنگام طراحی محراب بودند میگفتند این چیزها را از شکم خودتان به اسلام اضافه نکنید!
فکر کنم اگر بنا بود این روحیات عجیب و غریب در تمدن اسلامی حاکم باشد ما نه هنر اسلامی میداشتیم نه معماری نه عزای محرم طعم و بوی خاصی میداد نه تلاوت قرآن کریم...
اشکال اصلی در ندانستن مرز فقه و فرهنگ است.
@Mousavi_Fard
▫️ مطلب بالا به #زبان_تخصصی:
جعل اعتباریات اجتماعی از جمله ایجاد فرهنگها و هنجارها مشروط به چند امر مطلوب است:
۱) در حوزه مسکوت توسط خداوند باشد و خداوند درباره آن مساله امر و نهیای نداشته باشد،
۲) در چارچوب اندیشه و سنت اسلامی صورت پذیرد،
۳) غایات مطلوب را بیشتر از اعتبارات رقیب تامین کند،
۴) از لحاظ زیبایی شناسی نیز مورد پسند عرف قرار گیرد.
لذا اگر فرهنگها و هنجارها شرط اول را نداشته باشند فرهنگ معارض با دین شمرده میشوند. در جایی که خداوند دستوری داده است یا نهی کرده است نمیتوان فرهنگ و هنجار -در خصوص آن امر- اعمال کرد.
مثل تعارض رفتار حجاب استایلها با فرهنگ دینی حجاب.
شرط دوم هم به این جهت لازم است که راهبری فرهنگی کار دشواری است و معمولا نمیشود بدون توجه به فرهنگهای کلان، فرهنگهای خرد مناسب ایجاد کرد. لذا مناسب است کسانی تولیدگر فرهنگ باشند که مثل سلبریتیها در فضای التقاطی و گزینشی فرهنگها گرفتار تعارض نشده باشند.
مسنّترها مناسبترند.
شرط سوم هم که عقلائی است و واضح است.
اما شرط چهارم بسیار حساس است، اساسا رمز ماندگاری یک هنجار یا یک فرهنگ زیبایی آن است.
این جاست که آدمهای زمختی مثل من نباید ورود کنند و در عوض روحهای لطیف و هنری مثل همین مداحان عزیز خوب جواب میدهند، فقط باید مراقب باشند شرط اول و دوم رعایت شده باشد.
@Mousavi_Fard
چرا چتر توی گرمای تابستون تو ایران مد نمیشه؟🥵
شما صد تا چیز مسخره رو میبینین از خارجکیها تقلید میکنن مثل سگ و گربه و تتو و ..
یه تقلید مثبت هم داشته باشین دیگه😄
هم سایه خوبیه، هم جلوی فرابنفش رو میگیره...
▫️ تنفیذ رهبری، کاری دموکراتیک نیست!
دموکراسی و مردم سالاری کالای واحد نیستند،
مردم سالاری رای و نظر مردم است و دموکراسی نیز چنین است اما در دموکراسی چهار شرط مهم وجود دارد تا حکومت را دموکراتیک بدانند.
۱) آزادی: به این معنا که اگر همه مردم رای به استبداد دادند با این که استبداد و دیکتاتوری با رای خود مردم بوده است اما این دموکراسی نیست بلکه صرفا جامعه ریپابلیک (Republic)یعنی جمهوری است.
قاعدتا دینداری را نیز مخالف آزادی جامعه میدانند و لذا اگر همه جامعه به دین خاصی رای دادند آن جامعه دموکراتیک نیست.
۲) برابری: آنچه مردم بدان رای میدهند نباید با برابری معارض باشد.
منظورشان از برابری، مواسات اسلامی نیست بلکه مقصود دقیقا همان تشابه است. زن و مرد باید در همه حقوق و تکالیف مشابه باشند.
۳) پلورالیسم سیاسی: به این معنا که همه احزاب حق فعالیت دارند. اگر مردم به محدودیت برخی احزاب و جریانات رای بدهند دیگر دموکراتیک نخواهد بود.
طبیعتا رای به محدودیت ادیان ساختگی مثل بابیت و بهائیت خلاف مصالح دموکراتیک است.
۴) مشروعیت نظام بایست صد در صد مردمی باشد
در نظام اسلامی اگر همه مردم خالص و بی تفاوت به یک شخص برای ریاست جمهوری رای دهند مادامی که تنفیذ رهبری نباشد اعتبار و مشروعیت نخواهد یافت.
لذا اولا بین دموکراسی و مردم سالاری(جمهوری) اشتباه نکنیم،
ثانیا تصور نکنیم نظام دموکراتیک میتواند اسلامی باشد،
ثالثا بدانیم که نقش تنفیذ رهبری در مشروعیت بسیار مهم بوده و در واقع همان است که موجب اسلامی شدن نظام است و الا نماز و روزه را که خیلیها دارند.
@Mousavi_Fard
▫️ داوری بر انصاف و عدل
🔰 برخی دوستان از مطلب بنده در حمایت از مداح محترم جناب آقای حسین طاهری تعجب کرده یا ناراحت شدند به این جهت که بعضی از مداحان عزیز به اندازه کافی بی اعتنا به مسائل شرعی هستند، و اینگونه صحبتها وضعیت بدتری را ایجاد خواهد کرد.
🔰دو نکته را عرض میکنم:
۱) اگر به تاریخ انقلاب اسلامی دقت کنید میبینید که در دهه ۶۰ هیئت و مداحی و مرثیه خوانی چندان رونق ندارد، در دهه ۷۰ رهبر معظم انقلاب با تشویق کردن و هدایت مداحان محترم جریان پرقدرتی را راه انداختند.
همان طور که دهه ۸۰ هم راهیان نور به جریان افتاد و در دهه ۹۰ زیارت اربعین.
این کار در دهه هفتاد مصداق یک فرهنگ سازی بزرگ و عظیم بود که در مواجهه با دنیاگرایی دولتهای آن زمان لازم و ضروری بود.
گویی رهبر معظم انقلاب به هیئتها و مداحها یک ماموریت ویژه سپردند و آن تقویت حب اهل بیت علیهم السلام در بین جامعه است.
تا کنون هم رهبر انقلاب سالانه با مداحان اهل بیت علیهم السلام دیدار میکنند و کاملا پیداست که نقش و اثر گذاری این قشر را پر رنگ میبینند.
۲) انتقاد به رفتارهای غیر شرعی در مداحی امر لازم و مصداق نهی از منکر است اما اگر رفتاری منکر باشد بایست نهی شود نه این که چوب حکم شرعی به دست بگیریم و علی الدوام به رفتارهای ایشان "گیر" دهیم.
برای تاثیر گذاری بر مداح و هیئتی باید از خودشان شد. هیئت برای خودش آداب و رسومی دارد، چیزهایی در آنجا مهم است که ما نمیدانیم و برعکس چیزهایی برای ما مهم است که برای ایشان اهمیتی ندارد.
هیئت و هیئتی ماموریت ایجاد حب اهل بیت علیهم السلام در جامعه را دارد و انصافا خیلی خوب هم این کار را میکنند.
البته منکر آن هیئتهایی که رفتارهای غیرعاقلانه و غیر شرعی دارند نیستم ولی سخنم در این است که از یک نگاه کلان تاثیر ایشان را ملاحظه کنیم
اگر غلط و اشتباه دارند باید از راه خودش وارد شد. لکن باید حساب اشتباههای غیر شرعی از اشتباههایی که حرام یا حتی مکروه هم نیستند ولی با ذائقه ما متفاوت است را جدا کرد.
درست و منصفانه نقد کنیم تا تاثیرگذار باشیم.
@Mousavi_Fard
نقطه مقابل مداحی و هیئتهای سینه زنی این کنسرتها هستند.
هیئات کارشان ترویج محبت اهل بیت علیهم السلام است و این کنسرتها محبت دنیا و غفلت از آخرت و اخلاق انسانی را تقویت میکنند.
از مکانیزم و چگونگیاش فعلا نگویم ولی همین مقدار کافی است که در اغلب این کنسرتها بین هشت تا پانزده گناه کبیره همزمان رخ میدهد.
ممکن است مداحی و هیئتداری در مواردی چندان مطابق میل متشرعین نباشد اما تنها چیزی که میتواند مقابل جذابیت زندگی پرغفلت امروزی بایستد مجالس اهل بیت علیهم السلام است که فعلا پرچمداریاش با هیئات است.
کسی بهتر میتواند کار فرهنگی کند بسم الله!
@Mousavi_Fard
تقابل ما با اسرائیل تا محو این رژیم جعلی ان شاءالله شروع شده است...
و ما النصر الا من عندالله العزیز الحکیم
#اسماعیل_هنیه
مملکت جاسوس خونه شده،
این مهمه که چطور موشکش تونسته تا تهران بیاد
ولی مهمتر اینه که تونسته بفهمه هدفش کجاست
قبل از شروع جنگ، پاکسازی داخلی بی ملاحظه و بی فوت وقت لازم و ضروریه