موی بوران« موی تای قدیم »:
از ان زمانی که مسابقات موی تای قانونمند و استاندارد شد گسترش موی تای در سطح بین المللی آغاز شد بسیاری از تجهیزات بوکس غربی از قبیل دستکش بوکس ، شورت بوکس ، کاپ محافظ بیضه ، تعداد راندها ، زمان سنج راندها و .... ، در موی تای قابل استفاده شد ، به همین دلیل پوشش های سنتی موی تای مانند لباس سنتی و کاد چرگ در مسابقات استفاده نگردید و موی تای مدرن جایگزین موی بوران شد .
موی بوران روش سنتی آموزش موی تای می باشد که به ظواهر سنتی مبارزان از قبیل مبارزه با دستان برهنه و بانداژ شده ( کاد چرگ ) اهمیت می داد ، آموزش فنون موی تای در موی بوران در یک دوره بلند مدت امکان پذیر است زیرا مربی موی بوران تاکید دارد که برای پیشرفت از یک تکنیک به تکنیک بعدی لازم است هنر بی به طور کامل و شایسته فن مربوطه را فرا گرفته و درک صحیح از آن را بدست آورد بطور مثال هنر جوی موی بوران بایستی فنون راه رفتن را یکماه تمرین نماید تا اجازه یابد مرحله بعدی آموزش را فرا گیرد ،
بیشتر فنون موی بوران با روش راه رفتن ( یانگ سم کوم ) پایه ریزی شده است و در نتیجه عملیات وای کرو رام موی بسط داده شده از موی بوران می باشد . در موی بوران ، تمامی قسمتهای بدن هدفهای پنهان محسوب می شود بطوری که بعضی تکنیکها قادر هستند براحتی یک مبارزه را از پای در آورند ، در واقع فنون دفاع شخصی در موی بوران نهفته است .
دوره موی بوران ( موی تای سنتی ) قبل از سال 1920 به پایان رسید و موی تای مدرن به استثنا ء برخی موارد جایگزین آن گردید البته برخی تکنیکهای موی تای مانند لوک مای و می مای ، هم اکنون به روش موی بوران در مراسم های موی تای به وسیله مبارزین نمایش داده می شود در عصر حاضر به دلیل فراگیر شدن موی تای در سطح جهان ، کشور ها به آماده سازی تیم های خود برای حضور در مسابقات جهانی آسیایی توجه بیشتر دارند در حالیکه رسیدن به مرحله استادی نیازمند زمان طولانی برای فراگیری فنون مختلف موی تای می باشد .
موی تای سنتی یا بعبارتی موی بوران شیوه ای از مبارزات موی تای است که در دنیای هنرهای رزمی عاشقان بسیار زیادی دارد ولی هر کسی به آسانی نمی تواند پا در این عرصه گذارد وباید سختیها و مشقات زیادی تحمل نماید واز تجربیات بالایی برخوردار باشد تا بتوان در این مبارزه وارد شد.
این مبارزه بی اغراق یک جنگیدن تمام عیار است که در آن باید یک مغلوب وجود داشته باشد.در موی بوران که به شیوه مبارزان وجنگجویان قدیم تایلند نبرد انجام میشود از تجهیزات خاص خود استفاده میشود به این ترتیب که دستان را با طناب های ابریشمی بانداژ کرده وبدون استفاده از محافظ های آرنج وساق پا وشکم بند وکلاه و... مبارزان شروع به مبارزه مینمایند در ۵راند ۳دقیقه ای یا حتی تعداد راندها با توافق طرفین مبارزه بیشتر میشود.
در قدیم موی دم اسب را بصورت ریسمان به دور دستها میپیچاندند وآنها را درون صمغ مخصوصی میکردندوسپس درون خرده شیشه تا این بانداژ سخت وسفت وبرنده شود هنگام ضربه زدن(کاد چرگ).-از پوست نارگیل نیز بجای کاپ استفاده میشد وهمینطور جهت مشخص کردن زمان مبارزه یک نارگیل را سوراخ میکرده ودرون آب می انداختند وقتی زیر آب میرفت زمان مبارزه به انتها میرسید واز یک پارچه بلند نخی برای پیچاندن دور کمر وپا ها وبجای شرت های امروزی استفاده میشد ورینگ مبارزه معمولا زمین صاف ومحصور شده توسط طنابی یا تخته های چوبی وبصورت سکویی بود.این مبارزه بسیار طرفداران زیادی داشت ودارد وامروزه نیز برگزار میشود با یکسری تفاوت های مختصر.
از کشور عزیزمان نیز تا به حال دو نفر از اساتید مطرح موی تای موفق به انجام این مبارزه طاقت فرسا شده اند که خود نشان از توانمندی و قدرت رزمی ایشان است.
ورزش های رزمی که بیشتر در مناطق آسیایی و به ویژه شرق آسیا رواج دارند از تنوع خاصی برخوردارند.
به گزارش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان ورزش های رزمی که بیشتر در مناطق آسیایی و به ویژه شرق آسیا رواج دارند از تنوع خاصی برخوردارند و هر کدام به نوبه خود می توانند ورزشکاران حرفه ای و با استقامتی را پرورش دهند.
یکی از این ورزش های رزمی مویتای یا مشت زنی به سبک تایلندی هاست در این مطلب اطلاعاتی را در خصوص این ورزش در اختیار شما قرار دهد، پس با ما همراه باشید.
ورزش Muay Thai
مویتای؛ به معنای مشتزنی تایلندی است و به همین جهت تایبوکس نیز خوانده میشود.
موی به معنی مبارزه و تای نیز یعنی تایلند این رشتهٔ ورزشی دارای قدمتی بیش از ۲۰۰۰ سال در کشورهای تایلند و میانمار و کامبوج و مالزی میباشد مویتای ورزش ملی تایلند و یکی از مهمترین سمبلهای فرهنگی این کشور است روز ۱۷ مارس در این کشور روز مویتای نامیده شدهاست.
بیشتر بخوانید: ورزشهایی برای کاهش وزن + جدول کالری سوزی
مویتای یکی از سبکهای آزاد ورزش های رزمی است مبارزات آن به صورت برخورد کامل و در رینگ برگزار میشود و به همین دلیل این ورزش به عنوان قویترین و خشنترین' و زیباترین رشته رزمی دنیا نیز یاد میشود.
تکنیکهای مشت در مویتای شباهت زیادی به بوکس غربی دارند و وجود فنون گلاویزی این رشته را به کیک بوکسینگ و ساندا نزدیک ساخته است و به دلیل این شباهتها بسیاری از ورزشکاران مویتای در مسابقات کیک بوکسینگ و کی ۱ و ساندا نیز شرکت میکنند.
درسال ۱۳۶۸ موای تای توسط «محمد توحیدی» کاپیتان اسبق تیم ملی کاراته ایران به کشور آورده شد.
@Muay_Thai_martial_king1
وی دورهٔ آموزش ورزش رادر کشور هلند به پایان رسانده و به ایران برگشت.
این ورزش از سال ۱۳۷۳ به صورت رسمی از سوی فدراسیون ورزش های رزمی به رسمیت شناخته میشود و تیم ملی موای تای زیر پوشش وزارت ورزش به مسابقات گوناگون برون مرزی اعزام میشود.
موی تای به عنوان بخش ضروری فرهنگ تایلند از دوران کهن بر جای مانده است و افرادی که تای بوکسور بودند یا در این رشته مهارت داشتند، اغلب لقب «مردان شریف» را میگرفتند.
@Muay_Thai_martial_king1
در دوران قدیم افرادی که میخواستند به فرمانروایی و حکومت دست یابند، مجبور بودند که از بین هجده سبک موی تای، چهار سبک آن را بیاموزند. این چهار سبک شامل «کانیکا» (Kanika) هنر حرکات بدن، «آتیاسا» (Atihasa) تاریخچهی اجداد قهرمان، «مایا» (Maya) هنر مشتزنی و «مونتا» (Munta) دانستن طلسم افسانهای بود و به همین علت موی تای یکی از مهارتهای پادشاهان در زمانهای قدیم بوده است.
بیشتر بخوانید: آیا میدانید تفاوت بین فیتنس و بدنسازی در چیست؟
این هنر رزمی در دوره قبل از آیودهایا «سبک چای یوت» (Chaiyuthstyle) «روش مبارزه چند وجهی» نامیده میشد و از آن زمان که کشور سیام (Siam) نام خود را به تایلند تغییر داد، این ورزش هم «موی تای» (Muaythai) نامیده شد و باید توجه داشت که تلفظ صحیح نام این ورزش در زبان دری، «موی تای» است و اگر به شکل دیگری تلفظ گردد، معنی آن تغییر خواهد یافت.
@Muay_Thai_martial_king1
موی تای در قرن اخیر مورد توجه نقاط مختلف جهان قرار گرفت و در نقاط مختلف جهان به خصوص کشورهای اروپایی مکرراً مسابقههای آن برگزار شد.
از این رو از دو دههی اخیر به بعد، ادارهی تربیت بدنی کشور تایلند مصمم گرفت ورزش موی تای را به طور جدی و در سطح بینالمللی گسترش دهد و فعالیت خود را از سال ۱۹۸۵ با تأسیس «انجمن موی تای آماتور تایلند» و با نام اختصاری (AMAT) آغاز کرد.
در سال ۱۹۹۹ در جلسهای که با حضور اعضای کمیته المپیک آسیا در کشور کویت برگزار شد، اعضای کمیتهی المپیک آسیایی با درخواست کمیتهی ملی المپیک تایلند، مبنی بر پیوستن ورزش موی تای آماتور به المپیک آسیایی موافقت نمودند.
@Muay_Thai_martial_king1